Håkavikveien

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Håkavikveien i Asker er en blindvei som går østover fra Slemmestadveien til Elnestangen. Navnet skriver seg fra den opprinnelige husmannsplassen Håkavik under gården Elnes, fraskilt derfra i 1839. Eneboliger preger boligområdet.

  • 1: En parsell av Håkavik som i 1930 ble overdratt til Fridtjof Nansens enke, Sigrun Nansen, som drev det lille småbruket her. Hun omkom i en brann på stedet i 1957, 88 år gammel.
  • 10: Enger, en eiendom utskilt fra Elnes 1922, hvor det har vært drevet hagebruk i mange år, delvis i hevd fremdeles.
  • 36: Tidligere hovedbøl på Nordre Elnes, etter sigende Norges største rosegartneri, med drivhus på et stort areal av Elnesjordet. Internat etc. ved det gamle Elnestunet. Vakker sveitserstilsbygning. Elnestangen er friområde med bademuligheter og besøkes mye av sportsfiskere og friluftsfolk. Kyststien går gjennom området. Stor parkeringsplass ved veien.
  • 46/49: Arnestad skole, Vollen ungdomsskole og Vollenhallen med idrettsbane og utearealer.


Koordinater: 59.8005207° N 10.4958492° ØAsker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Håkavikveien er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.