Hjertnes kino og kulturhus

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Hjertnes kino og kulturhus sett fra Badeparken. Hjertnes Amfi til venstre
Foto: Pål Giørtz (2017).
Hjertnes Amfi ligger i tilknytning til kulturhuset
Foto: Pål Giørtz (2017).

Hjertnes kino og kulturhus, ofte bare kalt Hjertnes, er et kulturhus med kino- og teatersaler i Sandefjord. Kinodelen kalles Hjertnes Kinosenter. Hjertnes er et kulturbygg som ligger i Sandefjordsveien ved Badeparken på Hjertnes like ovenfor «Hvalfangstmonumentet» og småbåthavna i byen. Bygget er reist i tilknytning til Hjertnes kino og kulturhusSandefjord rådhus og Sandefjord bibliotek og har også forbindelse til Scandic Park Hotel Sandefjord rett ved. Park Hotel og Hvalfangstens Hus ble åpnet i 1959, mens rådhuset og kulturhuset ble innviet 21. juni 1975 av Anders Jahre som hadde gitt 40 millioner, drøye halve prisen, til bygget. Bjørn Simensen var sjef for det nye kulturhuset fra åpningen og til 1980.

Saler og aktiviteter

Hjertnes kino og kulturhus har tre kinosaler med tilsammen 852 plasser. Den største salen, Hjertnes, blir også brukt til kulturarrangementer. De to mindre salene, Parketten 1 og Parketten 2, leier kommunen av Park Hotell. Alle salene blir leid ut for blant annet kurs- og konferansevirksomhet til lokale og eksterne, kommersielle og ikkekommersielle aktører.

Hjertnes kino og kulturhus viser fra seks til tolv kinoforestillinger hver kveld samt nattkino hver fredag og lørdag. Onsdager kjøres formiddags- og babykino.

Eksterne lenker