Nordli barnehage (Østre Toten)

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra Nordli barnehage)
Hopp til navigering Hopp til søk
Nordli barnehage vinteren 2012. Bygningen husa opprinnelig Nordli skole.

Nordli barnehage ligger i Nordlia, Østre Toten kommune. Barnehagen, som ble etablert 1. februar 1981, hadde først lokaler i kjelleren på den nye Nordli skole. I 1994 flytta barnehagen til den tidligere lærerboligen på gamle Nordli skole, og fikk langt flere plasser. Antallet barn økte fra 18 til ca. 40. Høsten 2007 ble det etablert en friluftsavdeling i Åsmundrudskauen, ca. 500 meter nord for «hovedbølet». Uteavdelingen kalles «Bolla Pinnsvin».

Styrer i Nordli barnehage sia 1989 er Kjersti Ljønes. Tidligere har Kristin Grindvold og Anne Lyngstad hatt denne jobben. I 2012 har 44 barn plass i barnehagen.

6-årsklubben

17. oktober 2011 tok friluftsavdelingen i Åsmundrudskauen i bruk denne grillhytta

kan regnes som forløperen til Nordli barnehage. I 1977 starta to mødre, Brita Alfstad og Bjørg Fjellet, en 6-årsklubb i kjelleren på daværende Nordli skole. Alfstad og Fjellet hadde begge barn som skulle begynne på skolen i 1978 og 1979, og de fikk med seg mødrene til noen av de andre 5- og 6-åringene som «barnehagetanter» på skift. Én formiddag i uka gikk de snart skolemodne ungene i 6-årsklubb. Tanken bak ordningen var at barna skulle forberedes på skolegangen som venta. 6-årsklubben slapp imidlertid å bruke utedoen til skolen. I stedet hadde de ei blå dobøtte under trappa!

Kilder og litteratur