Visste du at alle artikler i denne wikien er under kontinuerlig utvikling?
Er det noe du ønsker å skrive om eller omskrive? Registrer deg som bruker og bli med på laget!
Har du mindre korrigeringer eller supplerende opplysninger? Ta kontakt med oss på Norsk lokalhistorisk institutt!

Baneforbindelse med Oslo fra Lørenskog

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Baneforbindelse med Oslo har lenge vært et aktuelt spørsmål i Lørenskog kommune. Allerede i 1947 ga formannsskapet i Lørenskog uttrykk for, overfor kommunikasjonskomiteen for Stor-Oslo, at kommunen var interessert i få bygd en forstadsbane gjennom Østre Aker og inn i Lørenskog. 70 % av skattebetalerne i Lørenskog hadde sitt arbeid i Oslo, trafikken var stor, og man antok at den ville øke med åra. En trasé ble stukket ut i 1950-åra, men forstadsbanen ble aldri realisert.

Rundt 1970, etter at Grorudbanen var blitt åpnet til Grorud i 1966 og Furusetbanen var under utbygging, var det politiske krefter i Lørenskog som ivret for at T-banen skulle videreføres til Skårer-området. Furusetbanen ble siste gang forlenget til Ellingsrudåsen i 1981.

2000-tallet har temaet vært oppe til fornyet diskusjon ettersom det forventes enda større befolkningstetthet i Lørenskog i de kommende åra. Ulike løsninger har vært lansert, både forlengelse av Furusetbanen og opprettelse av såkalte kombibaner, baner som kan utnytte både T-bane- og togspor. Ahus er i alle tilfeller tenkt som endestasjon, men så langt (2008) foreligger det ikke noe vedtak.


0230 Lorenskog komm.png Baneforbindelse med Oslo fra Lørenskog er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.