Heggedal Fabrikker

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Heggedal Fabrikker holdt til i Åmotveien 2 i Asker, er et selskap som ble opprettet etter at Heggedal Ullvarefabrikk ble nedlagt i 1958, for å videreutvikle det tidligere fabrikkområdet i Heggedal sentrum. Fabrikken må ikke forveksles med det gamle «Heggedal Fabriker» eller Sylvans Trevarefabrikk fra omkring 1900.

Einar Elvrums plastindustri var blant de første som etablerte seg i fabrikkbygningen etter at ullvarefabrikken var nedlagt. Bedriften lagde livbåter i plast og glassfiber. Elvrum var dessuten den første i landet som produserte plastski, Epoke glassfiberski. I 1977 ga «Ullvar'n» plass for en lang rekke større og mindre bedrifter med til sammen ca. 130 ansatte. Det var nærmere 30 flere enn det hadde vært på ullvarefabrikken 20 år tidligere. 15 større og mindre foretak holdt til i bygningen, med alt fra en av Skandinavias mest avanserte produsenter av kretskort for EDB til atelier for kunstmaling.

Siden 1985 har stiftelsen Asker Kunstfagskole holdt til i fabrikklokalene. Skolen bygger på videregående utdanning og mottar statsstøtte. Fra 1980 hadde Heggedal Fabrikker ti mindre firmaer som leietakere i den tidligere fabrikkbygningen. Flere av dem tilhørte bygdas kunnskapsindustri. Det totale antall ansatte var ca. 120 personer. Nåværende eier av Heggedal Fabrikker er Tandberg Eiendom.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Heggedal Fabrikker er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.78581° N 10.43383° Ø