Asker Kunstfagskole

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Heggedal Fabrikker med Asker Kunstfagskole.
Foto: Chris Nyborg (2016).

Asker Kunstfagskole (tidligere Asker Malerskole), Åmotveien 2, Heggedal i Asker, ble etablert i 1973 som egen institusjon lokalisert i snekkerverkstedet ved Småbrukerlærerskolen på Sem, i dag Sem gjestegård. Malerskolen hadde tidligere vært en del av Asker Malerklubbs virksomhet. En av initiativtakerne til skolen var Egil Egebakken. Skolen er i dag lokalisert i Fabrikken i Heggedal.

Skolen er organisert som en stiftelse og har vært godkjent under privatskoleloven og mottatt statsstøtte siden 1985, den gir toårig kunstfaglig utdanning på nivået mellom videregående skole og høyskole/akademi. Studieturer er en integrert del av undervisningen. Undervisningen gis av yrkesaktive billedkunstnere med fagkompetanse i de enkelte fag. Skolen hadde i 2005/06 45 elever, sju ansatte, derav fem faste lærere. Jan Kolstad er rektor fra 2005.

Eksterne lenker


Koordinater: 59.7848577° N 10.4325351° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Asker Kunstfagskole er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.