Bruker:Mbakkel2/kladdeside 3
Så vidt jeg har funnet fram til, er Stoppested den aller første TV-filmen produsert av NRK. Før den tid hadde det blitt laget såkalte «hybrider», det vil si at innendørsscene ble tatt opp på video i studio, mens utendørsscenene ble tatt opp på film. Et eksempel på dette er Den siste nattevakt (1960).
'Stoppested er en norsk novellefilm regissert av Tore Breda Thoresen. Han skrev manuset fritt etter Torborg Nedreaas' novelle med samme navn. Filmen ble sendt på NRK Fjernsynet 12. oktober 1965.
En kvinne, som venter barn, bryter opp fra sine nåværende forhold og trer inn i en dyptgående frigjøringsprosess.
Signaturen O. B.-H. skrev følgende i Arbeiderbladet: «Med utsøkt sans for stoffet og følelse for novellens stemninger har [Thoresen] funnet fram til spenningsmettede eksteriører og stemningsskapende hendelser. Rent spøkelsesaktig iblant blir avsnitt i denne filmen, og dette understrekes av Arne Nordheims musikk og lydeffekter.»
Hei Ivar!
Var det du som spilte fotball på Store Bergans B-lag og var lagleder/trener for Runars pikelag i fotball?
Tittel: Ivar Hvidstein – En glad pensionär
Ikke vet jeg om Ivar har likt sangens opphavsmann, Thore Skogman, men jeg syntes at betegnelsen passer godt på ham. Jeg ser ikke for meg denne syttiåringen som en alderstynget herre med sort dress og pipe i munnvika. For en musikkinteressert fjortenåring i 1976 var det to særlig to personer som kom til å bety mye for meg: Yan Friis, som anmeldte plater i Det Nye, og Ivar Hvidstein, som solgte plater hos Holst Musikk. Det var en høstdag i 1976 at jeg møtte den slanke, lyshårede og entusiastiske ekspeditøren for første gang, og jeg husker hvilken kassett jeg kjøpte: Jim Reeves' greatest hits. Etter at jeg kjøpte platespiller to, tre år senere bestilte jeg singler som var blitt anmeldt i de britiske musikkmagasinene Melody Maker og New Musical Express. Noen dager etter kunne jeg hente dem på disken hos Holst. Etter mange år så undret jeg på hvordan Ivar kunne skaffe dem så raskt. for på den tiden kunne det gå uker eller måneder innen britiske singler var til salgs i norske butikker. Han svarte: «Fordi jeg kjøpte disse to musikkmagasinene selv.» Etter mange år som kunde hos Holst ble Ivar og jeg kollegaer på Radio Larvik. Torsdag 12. september 1985, bare ti dager etter åpningssendinga, kunne den feiende kjenningsmelodien til Music Corner høres på lufta for første gang klokka 18:30, skjønt akkurat den kvelden het programmet Ti på topp i Larvik. Den 16. desember 1985 kom første utgave av Hyggehalvtimen – et program med musikk for voksne på samme klokkeslett.
Den 2. september i år postet REMA 1000 Øya et innlegg på sin Facebook-side at dette var Ivars siste dag på jobben. Innlegget ble også lagt ut i gruppene Du vet du er fra Larvik og Larvik i dag.
– Du fikk 558 likes i den første gruppa og 224 likes i den andre. Det er ikke verst for en sandefjording i Larvik. Hva tror du er årsaken til at du er så godt likt?
– Det sies at mentaliteten til larvikinger og sandefjordinger er forskjellig. Er det riktig, eller bare en myte? Hvis ja, hva ligger forskjellen i?
– Kan du fortelle oss litt om dine foreldre? Hva het de, og hva jobbet de med da du var liten?
– Det er vel riktig å si at dine to store interesser har vært håndball og musikk. Når og hvordan kom disse inn i livet ditt, og – hvis det er mulig for deg å velge – hvilken har vært viktigst?
– Du har en eldre søster, Marianne, som hadde en høy stilling i et plateselskap. Hvilken betydning har hun hatt for din musikkinteresse?
– Du begynte som håndballdommer i 1971, ble autorisert kretsdommer i 1974 og forbundsdommer i 1981. Du ble tildelt Vestfold Håndballkrets’ fortjenestmerke i 1999 for den innsatsen du hadde nedlagt på håndballbanen. Er det du noe du spesielt vil trekke fram når det gjelder dine år som dommer? Var det noen kamper som var ekstra morsomme eller ekstra vanskelige å dømme? Har du opplevd buing og tilrop fra håndballsuppertere på tribunen, om de var uenige i en avgjørelse?
– Du har også vært trener og lagleder for STIF-damene/Helegrød-damene. Du ble aldri noen Thorir Hergeirsson, men hans innsats for det norske damelaget i håndball, som blant annet førte til en gullmedalje i OL i Paris i år, må ha gledet deg?
– Du har jo også vært aktiv idrettsutøver selv og kom bl.a. på en tredjeplass i Runar-løpet på ski i klasse M 8 i 1987?
– Du begynte hos Holst Musikk i Øvre Torggate som sekstenåring i 1970. Hvorfor akkurat Holst, og hvorfor Larvik?
– Som plateselger må du ha kjennskap til flere sjangre, alt fra jazz og klassisk til pop og hip hop. Det betyr vel at du er en allrounder?
– Hvilken eller hvilke musikksjangere har du likt best selv, og er det musikksjangere du ikke har likt?
– Som fagmann innenfor musikk har du truffet mange kjente artister, og noen av dem har også signert plater hos deg? Kan du fortelle om hvem som har gjort størst inntrykk på deg, og om hvem som du kanskje er skuffet over?
– La oss stille et hypotetisk spørsmål. Hvis du hadde havnet på ei palmeøy, hvilken artist hadde du ønsket hadde vært sammen med deg da og hvorfor?
– Hva er ditt favorittalbum og hvorfor?
– Spiller du et instrument selv, eller synger du karaoke?
[LÆRER]
– I 1995 forlot du musikkbransjen og videreutdannet deg til lærer. Hvilken skole studerte du ved, og hvor lenge? Hvor og når arbeidet du som lærer? Hvilke fag hadde du? Var musikk ett av fagene?
- Din siste jobb var som ansatt i kassen på REMA 1000 Øya. Har du noen gang møtt Odd Reitan eller sønnen Ole Robert?
– Når du ser tilbake på over 50 år i arbeidslivet ditt, er det noe som du spesielt vil trekke fram?
– Siste spørsmål: Hvilke planer har du som pensjonist?