Brukersamtale:Mbakkel2

Fra lokalhistoriewiki.no
Siste kommentar: 23 august av Mbakkel2 i emnet Avisdugnad
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Mbakkel2! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Mbakkel2! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Siri Johannessen (Siri J) 26. aug 2009 kl. 17:18 (CEST)

Gater i Larvik

Hei, jeg har skrevet en del artikler med beskrivelser over gater i Larvik med bilder i norsk Wikipedia. Er det noe for lokalhistoriewiki.no.? Takknemlig for svar! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 6. sep 2010 kl. 20:54 (CEST)

Det er definitivt noe for lokalhistoriewikien! Det er flere som jobber med gater her, se for eksempel Brugata (Oslo) eller Storgata 38 (Ørje). Bare si i fra om det er noe du lurer på underveis - jeg ser du er wiki-kyndig så det holder, men det kan jo hende det dukker opp noe som er forvirrende. Noen ting er jo annerledes her enn på nowiki. Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 7. sep 2010 kl. 09:25 (CEST)
Hei Ida Tolgensbakk! Jeg tok en titt og fant ut at det var skrevet artikler om gater. Så jeg skrev de første artiklene i går. Hvis det er noe jeg lurer på, tar jeg kontakt med deg. Tusen takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 7. sep 2010 kl. 09:28 (CEST)
Det ser veldig bra ut, det du har begynt med. Lusker rundt i artiklene dine og ser på kategorier og slikt nå :-) Ida Tolgensbakk 7. sep 2010 kl. 10:00 (CEST)

Aubyfjellet

Heisann, som du ser fjerna jeg parentesen som angir den vanlige uttalen. Vanligvis bruker vi parentesene til å forklare hvor noe er, eller om det er en biografisk artikkel om noen med et veldig vanlig navn brukes de til å klargjøre hvilken av de forskjellige Ole Olsenene det er snakk om. Jeg har lagt en omdirigering fra Øybyfjellet til Aubyfjellet, slik at folk kommer til Aubyfjellet om de søker på det. Det burde være tilstrekkelig forklaring for leserne. Vennlig hilsen Marthe Glad 8. sep 2010 kl. 10:09 (CEST)

Hei Marthe Glad! Jeg er enig med deg. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 8. sep 2010 kl. 10.14 (CEST)

Eriks gate (Larvik)

Gata har sitt navn etter norsk konger med navn Erik.. Vet du hvilken konge det er snakk om? Eller er det flere norske konger ved navn Erik. Tenkte først på Erik av Pommern, men så da jeg sjekka det opp at det jammen er flere Eriker og Eiriker i kongerekka... Vennlig hilsen Marthe Glad 8. sep 2010 kl. 13:57 (CEST)

Hei Marthe glad! Det er ingen spesiell Erik som gata er oppkalt etter. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 8. sep 2010 kl. 14:16
Ah, allright! Vennlig hilsen Marthe Glad 8. sep 2010 kl. 14:27 (CEST)
Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad).
ØP20.5.1945.png
Mvh. --Morten Bakkeli 6. aug. 2020 kl. 16:13 (CEST)

Bydel Torstrand

Heisann Morten. Du hadde skrevet Torstrand i stedet for Larvik i parentesen i en av artiklene dine. Det fikk meg til å tenke på at bydel Torstrand nok trengte å få sin egen kategori. Se gjerne på den og se etter om det er bilder eller artikler som mangler, og merk dem óg. Om du har noen flere bydeler som du har begynt å skrive om, si fra, så kan jeg lage kategorier til dem også. Vennlig hilsen Marthe Glad 13. sep 2010 kl. 09:56 (CEST)

Hei Marthe Glad! Takk skal du ha. I tillegg til Bydel Torstrand og Bydel Hovedbyen arbeider jeg en del med tettstedet Nanset. Nanset er ingen bydel, for før storkommunen ble etablert 1. januar 1988 lå Nanset i Hedrum kommune. Den har i alle år tjent som forstad for Larvik. Det ville være fint om du kunne gjøre en kategori for Nanset. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 14. sep 2010 kl. 22:53 (CEST)
Morn igjen Morten, - en kategori for Nanset skal du naturligvis få, men først trenger jeg klarhet i om det er en bydel eller "bare" et tettsted i Larvik. Det har nemlig betydning for hvor jeg legger Nansetkategorien i kategoritreet vårt. Vennlig hilsen Marthe Glad 19. sep 2010 kl. 23:08 (CEST)
Hei Marthe! Før kommunesammenslåingen 1. januar 1988 var Nanset et tettsted i Hedrum kommune og har aldri vært bydel i Larvik. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 20. sep 2010 kl. 07:43 (CEST)
Heisann. Nå er Nanset en kategori, og du kan begynne å klistre kategorien på artiklene dine :)

Din egen bildekategori

Morn igjen Morten. Nå fyller jeg visst diskusjonssida di her :) Siden du laster opp så mange bilder, har jeg lagt en egen kategori til deg. Den heter Bilder av Morten Bakkeli, og i den kan du se alle bildene du har tatt. For at bildene skal passe inn i kategorien må du riktignok ha tatt dem selv. Dette bringer meg over på det andre spørsmålet mitt, - ett av de første bildene du lasta opp mangler info blant annet om hvem som har tatt det, og jeg har derfor ikke satt kategorien på det bildet. Dette er bildet det gjelder. Kunne du tatt en titt på det? For å sette på lisensmalen din, skriver du forøvrig {{Morten Bakkeli}} i lisensfeltet.

Takk skal du ha. Jeg har tatt alle bildene selv. Du får se etter om jeg har skrevet navnet mitt på korrekt sted. Bare ta kontakt med meg igjen. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 13,. sept 2010 kl. 15:34 (CEST)

Storgata (Larvik)

Hei Morten! Jeg gjorde et forsøk med å legge bildene i Storgata-artikkelen i galleri nå. Hvis du ikke liker det er det bare å tilbakestille (gå inn i historikken). Forøvrig: takk for flotte bilder og interessant stoff på wikien! Ida Tolgensbakk 14. sep 2010 kl. 11:35 (CEST)

Takk skal du ha. Jeg synes bildene blir litt små i galleri. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 14. sept 2010 kl. 14:13 (CEST)
Ser det bedre ut slik? Ida Tolgensbakk 14. sep 2010 kl. 15:51 (CEST)
Ja, jeg synes det. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 14 sept 2010 kl. 18:41 (CEST)
Et annet alternativ kunne jo være å få dem inn i tabellen, ettersom du kommer over mer informasjon om de forskjellige husa. Utrolig kult at du dekker så store deler av Larvik her, det blir veldig bra. Vennlig hilsen Marthe Glad 15. sep 2010 kl. 11:25 (CEST)
Det var en god idé å ta dem inn i tabellen. Det skal jeg gjøre i kveld etter at jeg har tatt noen flere og bedre bilder. Jeg har satt bildene av bygningene i Johan Sverdrups gate i tabell. Er det ikke slik du mener? Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 15. sep 2010 kl. 12:46
Det synes jeg ble bra i hvert fall, slik det ble i Johan Sverdrups gate! Ida Tolgensbakk 15. sep 2010 kl. 16:10 (CEST)
Takk skal du ha. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 15. sep 2010 kl. 16:53 (CEST)

Slettet ikke, bare flyttet :)

Hei Morten! Jeg tok sjansen på bare å flytte det siste bildet ditt, det så ut som en typo i filnavnet (Bilde:Nedre Torggate 1 (Larvik).jpg). Tok bort slettemarkeringen, er det ok slik? (Jeg er en av de få heldige som kan skifte navn på bildesider ;) ) Bra jobbet med Larvik! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 16. sep 2010 kl. 09:51 (CEST)

Takk skal du ha Siri J! Det er nok ikke OK slik, for jeg lastet også opp feil bilde. Dette var en bygning i Prinsegata. Kan du hjelpe meg med det? Det er Nedre Torggate 1.jpg (Larvik). Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 16. sep 2010 kl. 09:54 (CEST)

Aha! Om du har rett husnummer til meg, flytter jeg ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 16. sep 2010 kl. 09:55 (CEST)
Er det Smedsrudgården i Prinsegata nr. 12 du lastet opp? Om det er, flytter jeg Bilde:Nedre_Torggate_1_(Larvik).jpg dit, og sletter omdirigeringen slik at du kan laste opp riktig bilde ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 16. sep 2010 kl. 10:02 (CEST)
Ja, det stemmer Siri J. Det er Smedsrudsgården. Kan du også slette filen Nedre torggate 2( Larvik).jpg. Jeg er misfornøyd med bildet. På forhånd takk!. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 16. sep2010 kl.10:04 (CEST)
Hm, er ikke sikker her - finner bare Bilde:Nedre Torggate 3 (Larvik).jpg, er det det du mener? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 16. sep 2010 kl. 10:10 (CEST)
Hei Siri J. Jeg mente Øvre Torggate 3( Larvik).jpg. Kan du også slette alle filene med Storgata (+ husnummer, Larvik).jpg. Jeg har tatt nye og forhåpentligvis bedre bilder i dag. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 16. sep 2010 kl. 14:06 (CEST)
Hei igjen Morten :) Litt nede på bildesidene (under overskriften Filhistorikk) finner du en lenke som heter Last opp en ny versjon av denne fila. Via den kan du laste opp nye versjoner, uten at du trenger vente på at bildene slettes ;) Det eneste du må gjøre er å trykke CTRL-F5 (for firefox) for å tømme mellomlageret i datamaskinen din slik at du får se den nye versjonen ;) Får du det ikke til, skal jeg slette, men jeg tror ikke det trengs :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 16. sep 2010 kl. 14:16 (CEST)


Parenteser

Hei Morten! Du har skrevet imponerende mange artikler om gater i Larvik! Flott å at vi har fått en så produktiv bidragsyter på wikien. Det eneste litt kritiske jeg vil kommentere til dette er at du noen ganger bruker parentesforma (Larvik) unødvendig. Presisering av kommune behøver du bare gjøre når det er flere steder i Norge med samme navn, som Storgata, Strandgata og Johan Sverdrups gate (alle disse har vi på Gjøvik f.eks.!). Kan imidlertid tenke meg at navn som Gopledalsveien og Herregårdsbakken er unike for Larvik, slik at de kan stå aleine. Gjør f.eks. et søk på Google eller www.1881.no før du avgjør om parentesen er nødvendig. Helsing Trond Nygård=Trond Nygård (Kallrustad) 29. sep 2010 kl. 14:20 (CEST)

Hei Kallrustad! Takk skal du ha! Jeg har nå ryddet. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 29. sep 2010 kl. 14:21 (CEST)
Tror det gikk litt for fort — det finnes både Ryes gate (Larvik) og Ryes gate (Kongsberg). Fint om du kan gå over igjen og dobbeltsjekke de andre også. Kan anbefale dette nettstedet til slikt. :) Olve Utne 29. sep 2010 kl. 14:54 (CEST)
Hei, takk for opplysningen. Nettstedet virker fint. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 29. sep 2010 kl. 15:24 (CEST)

Overskrifter

Hei hei, jeg har forsøkt å svare deg, her. Håper det er svar på spørsmålet. Beste hilsen Ida Tolgensbakk 29. sep 2010 kl. 15:27 (CEST)

Sletting av bilde

Hei Morten :) Bilde:Gamle_Kongevei_35_(Larvik).jpg er merket for sletting, men det er fremdeles ibruk på Gamle Kongevei (Larvik) - er det gjort en feil her? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 4. okt 2010 kl. 01:13 (CEST)

Hei Siri J. Det er nok det. Det var et eldre bilde av samme bygning som skulle slettes, ikke det nåværende. Takk for at du sa i fra. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 4. okt 2010 kl. 09:36 (CEST)
Ah, ok :) Da titter jeg innom bilder som skal slettes igjen senere ;) God uke! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 4. okt 2010 kl. 13:13 (CEST)

Vestfold

Hei, så at du rettet opp i artikkelen om Vestfold, og tenkte jeg bare skulle si i fra at det er utrolig flott at vi har fått med en Vestfolding hit! Ida Tolgensbakk 5. okt 2010 kl. 11:41 (CEST)

Det var hyggelig. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 5. okt 2010 kl. 13:37 (CEST)

Opphavsrett

Hei, jeg ser du hadde postet et spørsmål på diskusjonssida mi for noen uker tilbake. Jeg har dessverre vært inaktiv i lang tid, men nå har jeg postet et svar! Kristian Hunskaar 10. okt 2010 kl. 12:57 (CEST)

Hei, takk skal du ha. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 10. okt 2010 kl. 16:49 (CEST)

Diskusjonsvarsel

Jeg punktmerker, jeg, så kan jeg fortsette å fylle på ved eventuelle senere anledninger :)

Vennlig hilsen Marthe Glad 13. okt 2010 kl. 13:55 (CEST)

Lokale medier...

Hei Morten! Må bare spørre: er Larviks lokale aviser klar over at de er i ferd med å få artikler her om alle sine gater, med bilde av et utall hus? Burde vi prøvd å tipse dem om det? Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 13. okt 2010 kl. 14:00 (CEST)

Hei, Ida. Vet ikke om Østlands-Posten er interssert i det. Avisa har en daglig artikkel med gatenavn og deres betydninger samt bilder av gatene. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 13. okt 2010 kl. 14:42 (CEST)
Jeg forsøker meg på en epost til dem en av dagene, jeg! Ida Tolgensbakk 18. okt 2010 kl. 14:27 (CEST)

År og dato...

Hei Morten! Husk at når man referer til nåtid i wikien så må man presisere... artiklene blir fryktelig fort utdaterte om man glemmer det... Derfor: "I 2010 var ordfører i Larvik kommune..." i stedet for "Nåværende ordfører er..." Beste hilsen Ida Tolgensbakk 18. okt 2010 kl. 14:29 (CEST)

Hei Ida. Jeg pleier vanligvis å sette slike opplysninger i preteritum, men var vel ikke klar over det i dette tilfellet. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det. Jeg har nå gjort det alle steder. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 18. okt 2010 kl. 15:18 (CEST)

Klammer

Hei Morten. Hvis du ikke alt har fått svar fra Marthe: Klammer er korrekt observasjon når det gjelder titler! Har ellers flytta Festiviteten i Larvik til Festiviteten (Larvik), tråd med standardene for flertydige navn. Sjøl har jeg skrevet en artikkel om Festiviteten (Østre Toten). Den kalte vi bare for "Teten"! Helsing TrondTrond Nygård (Kallrustad) 20. okt 2010 kl. 15:00 (CEST)

Hei! Takk skal du ha. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 20. okt 2010 kl. 15:06 (CEST)

Ordforklaring

Heisann, - Entabulatur er et ord for de litt mer arkitekturkyndige, og kan derfor trenge en forklaring - skriver du en liten ordforklaring i enden av den røde lenka jeg har satt inn? På forhånd takk. Vennlig hilsen Marthe Glad 21. okt 2010 kl. 16:30 (CEST)

Ser du har ordna det, - supert! Vennlig hilsen Marthe Glad 22. okt 2010 kl. 09:34 (CEST)

Lenkeendring

Heisann, - jeg har søkt meg gjennom og endra alle steder du har skrevet "brannen i 1792" til lenka:brannen i 1792, som altså leder videre til "Brannen i Larvik i 1792". Om det skulle komme en artikkel om brannen på et tidspunkt, er det fint å ha mange veier dit, og jeg ser på det du skriver at denne brannen har vært viktig for Larviks bebyggelseshistorie. Vennlig hilsen Marthe Glad 25. okt 2010 kl. 11:35 (CEST)

Hei, Marthe! Ja, ihvertfall for Storgatas bebyggelsshistorie. Bybrannene i 1884 og 1902 ødela mye større eeler av Larviks bebyggelse. Numrene 24, 32, 44, 46, 48 og 52 ble oppført like etter brannen. I den østre del av Storgata, nå en del av Kirkestredet, fantes det flere hus fra før brannen i 1792. To av dem, Smithegården og Tordenskjoldgården, ble dessverre revet i forbindelse med anleggelsen av bredsporetjernbane i 1936. Det vil si rivingen av Smithegården var unødvendig. En ny gård i eldre stil ble oppført på tomta for en del år siden. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 25. oktober 2010 kl. 12:28 (CEST)
Da hadde jeg forstått riktig :) Så bra. Jeg sitter og ser på de nye storgataartiklene dine nå, skjønner du. Vennlig hilsen Marthe Glad 25. okt 2010 kl. 12:54 (CEST)

Opplasting av bilde

Jeg har nå skrevet en artikkel om Larvik rådhus. Jeg har ikke tatt noe bilde av den bygningen, men det finnes et bilde på Wikimedia Commons. Hvordan skal jeg gå fram for å få bildet overført til lokalhistoriewiki.no. Takknemlig for svar. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 26. okt 2010 kl. 13:20 (CEST)

Hei Morten. Har ikke prøvd dette sjøl, men send en e-post til Ida Tolgensbakk eller Marthe Glad. Tror de begge er Commons-brukere.Trond Nygård (Kallrustad) 26. okt 2010 kl. 13:30 (CEST)
Hei, takk skal du ha. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 26. okt 2010 kl. 13:35 (CEST)

Per Nyhus

Hei Morten. Ser du ofte bruker Per Nyhus som kilde. Kunne du også sette inn årstall og trykkested for denne boka? Søkte den opp på Bibsys, men fant ut at det var to bind, så da turte jeg ikke å gjøre noe sjøl....Trond Nygård (Kallrustad) 28. okt 2010 kl. 14:39 (CEST)

Hei, du tenker vel på Larvik før og nå? Den er utgitt i to bind. Hva mener du med trykkested? Hvor skal jeg oppføre det? Etter boktittelen? I parentes? Takknemlig for svar. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 29. okt 2010 kl. 15:07 (CEST):

Hei. Larvik før og nå er boka (bøkene) jeg tenkte på. Bokreferanser settes normalt opp slik: Evensen, Even: Andeby før og nå, Gåseby 2008, s. 34 og 56. Ellers forandra jeg litt på oppsettet for tidligere eiere av Torget 2. Satte dem opp på listeform, ettersom teksten ikke inneholder annen informasjon enn de "nøgne" fakta. Tror det blir ryddigst slik.Trond Nygård (Kallrustad) 29. okt 2010 kl. 12:44 (CEST)
Hei! Takk skal du ha. Jeg skal påføre dette i løpet av de nærmeste dagene. Vet ikke om jeg har tid i dag. Jeg regner med at det gjelder Per Nyhus' andre bøker også. Det var fint det du gjorde med eierne. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 29. okt 2010 kl. 14:34 (CEST)

Skribent

Hei Morten! Jeg har nå oppgradert deg til skribent. Det betyr at det du skriver i wikien blir godkjent automatisk, slik at du ikke etterlater deg røde utropstegn i siste endringer. Dermed vil du nok heretter få litt mindre personlig oppfølging, men du må selvsagt bare spørre om hjelp om det er noe du står fast på! Marianne Wiig 1. nov 2010 kl. 15:13 (CET)

Hei. Kjempefint. Takk skal du ha. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 1. nov 2010 kl. 15:34 (CEST)
P.S. Det betyr også at du må være ekstra nøye med å skrive i "redigeringsforklaring"-feltet hver gang du skriver en oppdatering, så vi ved gjennomskumming kan se hva som er gjort :) Vennlig hilsen Marthe Glad 2. nov 2010 kl. 11:27 (CET)

Panteregistre

Morn igjen Morten! Jeg ser du bruker scanna panteregistre som kilde, - såvidt jeg vet finnes det en permalenkefunksjon på disse panteregistrene som gjør at du trygt kan sette inn ei lenke rett til kilden du har brukt. Det vil være veldig interessant for leserne dine, - de som kommer inn på lokalhistoriewiki for å lese om sitt eget hjem, og som med en slik lenke kan klikke seg rett til selve kilden. Det gjelder blant annet Odberggården. Vennlig hilsen Marthe Glad 2. nov 2010 kl. 11:37 (CET)

Hei Marthe! Takk skal du ha. Det skal jeg gjøre fra nå av. Ha en fortsatt hyggelig dag. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 2. nov 2010 kl. 13:06 (CEST)
Hei Marthe! Digitalarkivet.no har sperret lenke. Ville bare opplyse om det. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 6. nov 2010 kl 13:22 (CEST)
Hva mener du med sperret lenke, - det går fint an å lenke til dem? De har et alternativ som heter "permanent bildelenke", og den fungerer finfint for meg: sånn her for eksempel. Vennlig hilsen Marthe Glad 8. nov 2010 kl. 15:05 (CET)
Når jeg lenker til Digitalarkviet.no står det at det er hindret på grunn av personvern. Jeg får prøve igjen i morgen. Takk skal du ha for opplysningene om å laste opp bilder. De har nå kommet på plass i artikkelen om Henrik Thorsen. Ha en fortsatt hyggelig dag, Marthe! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 8. nov 2010 kl 15:55 (CEST)
Så flotte bilder, - fint at forklaringa mi fungerte :) Skal svare på panteregistrene der du spurte om det på brukerdiskusjonen min. Vennlig hilsen Marthe Glad 15. nov 2010 kl. 13:53 (CET)

Flertydige navn (Furuholt, Heimvang m.fl.)

Hei igjen. Ville bare minne deg om å bruke (Larvik) i parentes når samme stedsnavn finnes flere steder, som Furuholt og Heimvang. Et enkelt Google-søk vil ofte klargjøre dette. Vi høres!Trond Nygård (Kallrustad) 8. nov 2010 kl. 14:25 (CET)

Ja, jeg skal sjekke det. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 8.nov 2010 kl. 14:39

(CEST)

Larvik i nær fortid

Hei Morten. Nettstedet Larvik i nær fortid virker aktivt og spennende, ser du ofte nevner det i artiklene dine. Kunne det vært en idé å skrive en kort artikkel om dette nettstedet på wikien? Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 16. nov 2010 kl. 10:03 (CET)

Ja, det skal jeg gjøre. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 16. nov 2010 kl. 11:34 (CEST)
Dette gikk kjapt! Takk for nok et fint bidrag.Trond Nygård (Kallrustad) 16. nov 2010 kl. 11:50 (CET)
Bare hyggelig. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 16. nov 2010 kl. 11:52 (CVEST)

Stavtrullær/stavtriller

Hei Morten. Kan du be din kilde fortelle litt mer om stavtrullærne, særlig om det finnes litteratur om denne yrkesgruppa? Eller er det bare muntlig tradisjon han har videreformidla?Trond Nygård (Kallrustad) 24. nov 2010 kl. 14:50 (CET)

Hei! Jeg har sendt en beskjed til Dagfinn Werner Ellefsen. Så vi får se. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 24. nov 2010 kl. 16:11 (CEST)
Takk for svar! Da er vi litt lenger. Hadde vært moro å finneenda mer om dette ordet/yrkesgruppa, som sikkert fantes alle steder hvor det var større tønnefabrikker.Trond Nygård (Kallrustad) 26. nov 2010 kl. 08:54 (CET)
Hei. Jeg er helt enig. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 26. nov 2010 kl. 09:16


Laurits Larsen og Farris Pension

Hei Morten. Har i forbindelse med digitalisering av ei gardshistorie for en Toten-eiendom kommet over en Laurits Larsen, som skal ha drevet et hotell med navnet Farris Pension. Kan dette være samme sted som ditt Pension Farris, eller er det bare en tilfeldig navnelikhet? Har akkurat lagt ut artikkelen om Larsen, så du kan jo gå inn og kikke! Litt artig å følge personer fra et område av landet til et annet, her fra "mitt" Gjøvik til "ditt" Larvik. Bare føy til mer info. om Larsen i artikkelen hvis du kommer over noe. HelsingTrond Nygård (Kallrustad) 26. nov 2010 kl. 09:58 (CET)

Hei! Ifølge Norges handelsregister 1938-1939 ble Pension Farris drevet av Sigrid Larsen. Hun overtok også som eier av bygningen i 1931. Vet du om Laurits Larsens hustru het Sigrid?. Du skrev hotell. Pension Farris i Treschows gate 2 var restaurant. Larvik hadde mange hoteller på den tiden. Jeg skal undersøke. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 26. november 2010 kl. 10:03 (CEST)
Hei. Veit dessverre ikke hva kona het. Fant han ikke i 1900-folketellinga for Larvik, men nå er det bare snakk om ei uke til 1910-tellinga er på Digitalarkivet.Trond Nygård (Kallrustad) 26. nov 2010 kl. 10:17 (CET)


Bakkeli

Hei Morten. Morsomt med slike sammentreff. Og apropos: i dag er dagen for å leite videre etter Laurits Larsen. Sier fra hvis jeg skulle finne ham. Bakkeli er forresten et småbruk som lå mellom Breili og Askjum, de to gardene som historien om Larsen spinner rundt.Trond Nygård (Kallrustad) 1. des 2010 kl. 13:18 (CET)

Hei Kallrustad! Takk skal du ha. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 1. des 2010 kl. 14:56 (CEST)


Berge i Larvik

Hei Morten. Ser at du har lenka Wesley kapell til en atikkel om Berge. Er gården Berge i Tjølling samme sted som det Berge (en trebygning på Nanset) lenka viser til? For meg som ikke er lokalkjent, er det vanskelig å avgjøre, men dette høres umiddelbart ut som to forskjellige steder.

Har forresten lett etter Laurits Larsen i 1910-tellinga, uten å finne ham. Er det noen mulighet for å lete andresteder, f. eks. i en av handelskalenderne du har brukt? Hotellet skal som sagt ha hett Farris pension. I tillegg var han svær travinteressert, med tillitsverv i den sektoren. Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 8. des 2010 kl. 11:46 (CET)

Hei Kallrustad! Som du riktig skrev lå trebygningen Berge på Nanset (i tidligere Hedrum kommune), mens gården Berge lå i tidligere Tjølling kommune. Jeg skal rette opp feilen nå til: Berge (Tjølling). Jeg hadde glemt Berge på Nanset. Ifølge Norges handelsregister 1938-1939 var Sigrid Larsen oppført som innehaver av Farris Pensjon (Treschows gate 2), en kafé og spiseforretning. Jeg vet ikke om hun var i slekt med Laurits Larsen. Takk skal du ha! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 8. des 2010 kl. 14:06 (CEST)

Administrator

Hei Morten! Velkommen som administrator! Flott at du vil bidra på denne biten også. :) Gjennom innføringsartikkelen om administratorenes oppgaver kan du orientere deg litt om mulighetene. Og så er det selvsagt bare å spørre de erfarne administratorene underveis. Og om du er i Oslo, er det hyggelig om du stikker innom. :) Marianne Wiig 10. des 2010 kl. 17:36 (CET)

Hei Mariann! Takk skal du ha. Hvis jeg lurer på noe, skal jeg spørre. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 10. des 2010 kl. 17.42 (CET)
Hei igjen! Det ser ut som du ikke har huket av for at andre kan sende deg e-post under Mine innstillinger. Kjekt for brukerne å kunne sende administratorene e-post, så fint om du kunne ordne det! :) Marianne Wiig 22. des 2010 kl. 11:08 (CET)

Kilde til Larvik

Hei Morten, til lykke med administratorstatusen! Kjenner du til Vestfold fylkesleksikon? Den har mye stoff om næringslivet. Hvis trenger flere opplysninger om noen Larviksfolk så kan jeg kontaktes og kanskje bidra med noen kilder. Hilsen Vidar Iversen (Vidariv) 12. des 2010 kl. 18:58 (CET)

Hei Vidariv! Takk skal du ha. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 12. des 2010 kl. 19:26 (CET)

Suresen

Hei Morten. Morsom sak om Suresen! Kan du imidlertid tidfeste denne serien? Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 15. des 2010 kl. 13:03 (CET)

Hei Kallrustad! Jeg har lurt på det samme selv. Skal spørre Per Hroar Jørgensen nå. Ha en fortsatt hyggelig dag. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 15. des 2010
Takk for presisering! Trond Nygård (Kallrustad) 16. des 2010 kl. 09:35 (CET)

Referanser

Hei Morten, ser at du har revertert en opplysning med referanse uten forklaring. Er det noen god grunn til dette? Om du har en annen referanse som kan tyde på at den første ikke stemmer, så bør vel heller denne referansen trekkes inn og de to diskuteres? :) Nysgjerrige hilsener, Olve Utne 22. des 2010 kl. 09:11 (CET)

Hei Olve! Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. Det må ha vært et rent uhell, som jeg ikke var klar over. Jeg har rettet det opp igjen. Ønsker deg god jul og godt nytt år. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 22. des 2010 kl. 09:36 (CET)
OK. Regnet nesten med at det måtte ha vært et uhell. Ha en riktig god ferie du også. :-) Olve Utne 22. des 2010 kl. 12:13 (CET)

E-postadresse

Hei Morten! Det ser ut som du ikke har huket av for at andre kan sende deg e-post under Mine innstillinger. Kjekt for brukerne å kunne sende administratorene e-post, så fint om du kunne ordne det! :) Marianne Wiig 6. jan 2011 kl. 12:34 (CET)

Hei Msriann! Jeg visste ikke helt hvordan det skulle gjøres, men jeg tror det skulle være greit nå. Ha et godt nytt år forresten. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 6. jan 2010 kl. 14:19 (CET)

Godt nytt år til deg også! Flott at du fant ut av det. Nå fungerer det fint! :) Marianne Wiig 6. jan 2011 kl. 14:25 (CET)

Cato Ferdinand Norddal

Hei Morten. Ser at denne artikkelen bare er påbegynt med tittel (11. januar), uten innhold, og er heller ikke kategorisert. Kommer det noe stoff etter hvert, eller skal den foreløpig slettes? Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 18. jan 2011 kl. 10:20 (CET)

Jeg hadde skrevet navnet feil. Ny artikkel med korrekt navn er skrevet. Slettet den gamle artikkelen nå. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 6. jan 2011 kl. 14:28 (CET)
Takker! Trond på Trond Nygård (Kallrustad) 18. jan 2011 kl. 11:33 (CET)

Tjølling sparebank

Hei Morten! I denne artikkelen ligger teksten vel nært kilden. Har du mulighet til å gå inn og skrive om, eventuelt utvide med stoff fra andre kilder? Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 19. jan 2011 kl. 10:17 (CET)

Hei igjen du. Jeg fant ut at jeg syntes teksten likevel ble for problematisk. Jeg har omarbeidet den ytterligere nå, og håper det er greit for deg. Det er ikke alltid så lett å skrive gode artikler på selvstendig grunnlag når man bare har en kilde å forholde seg til. Likevel må vi være påpasselige med at vi ikke driver avskrift! Håper du ikke mister motet av dette, arbeidet ditt er verdifullt, og med litt samarbeid skal vi kunne klare å finne de riktige måtene å arbeide på :-) Beste hilsen Ida Tolgensbakk 19. jan 2011 kl. 13:15 (CET)

Jo, artikkelen ser bra ut nå. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 19. jan 2011 kl. 13:30 (CET)


Kildehenvisninger

Hei Morten! Eg la plutseleg merke til at du i dei siste biografiane dine (frå og med Abraham Bull) har endra måten du gjer kjeldetilvisingane dine på - etter mi meining til det mykje betre. Er det noko du har bestemt deg for å gjennomføre? - så er det bra. Nå er det akkurat passe til den type artiklar. Det slår meg at måten du har gjort det på til og med Johannes Grønneberg, er unødig detaljert og komplisert. Ta Grønneberg - der har du berre ei kjelde, så det ville greid seg lenge med berre å oppgi Krohn-Holms bygdebøker under ”Kilder og litteratur” og så sløyfa fotnotane (du kunne evt. tatt med sidetal i litteraturlista, om du synes det er nødvendig). Nummereringssystemet ditt på notane er forresten temmeleg intrikat - eg for min del har vanskar med å skjøne systematikken. Er det nødvendig å ha det slik? Kan du sjølv eller eg eller andre som måtte føle seg kalla, gå tilbake og forenkle dette i dei tidlegare artiklane? Eg er visst ikkje aleine om å synast at kjeldetilvisingar er plundrete. Denne hjelpesida skal jo gje ei viss rettleiing: Hjelp:Kilder - hvordan?, men det er likevel vidt rom for skjønn og variasjon.Hans P. Hosar 20. jan 2011 kl. 05:28 (CET)

Hei Hans! Takk for tilbakemeldingen. Du eller andre må gjerne forenkle dette. Dette er nok en rest fra min tid på Wikipedia. Ha en fortsatt hyggelig dag. Mvh Morten Bakkeli (Mbakkel2)20. jan 2011 kl. 09:30 (CET)


Gårdbrukere

Hei igjen! Har oppdaga at wikien har kategorier for bønder, gardbrukere og gåprdbrukere, altså tre forskjellige kategorier for samme yrkesgruppe. DEtte må vi åpenbart gjøre noe med. Kan du avvente kategorisering til gruppa "gårdbrukere" til det er bestemt hva som skal bli den gjenstående kategorien? Tipper at gardbrukere får forrang framfor gardbrukere på grunn av fellesforma med nynors, jf. også de geografiske kategoriene, "Garder i Vestfold" f.eks. Skal se på dette i løpet av et par dager. Takk så langt! Trond på Trond Nygård (Kallrustad) 20. jan 2011 kl. 10:22 (CET)

Hei! Ja, jeg skal avvente. Ha en fortsatt hyggelig dag. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 20. jan 2011 kl. 10:24 (CET)

Abraham Bull

Hei igjen Morten! Jeg fant ut litt mer om Abraham Bull og familien hans i 1801-tellinga (se artikkelen), og så lurer jeg på hva folktetellinga mener med "Den grevelige residentz"? Forresten begynner Forside:Larvik å bli riktig fin nå! Ida Tolgensbakk 21. jan 2011 kl. 11:15 (CET)

Hei Ida! Ja, det må jeg si. "Den grevelige residentz" er Herregården. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 21. jan 2011 kl. 11:_18 (CET)

Artikkelredigeringer

Hei. Får jeg tillate meg å komme med et forslag? Skriver du litt mere for hver gang du redigerer en artikkel, så blir listen over seneste forandringer kortere og dermed lettere å orientere seg i.

24. jan 2011

  • (diff) (hist) . . m Hans Skarphagen‎; 20:27 . . (+7) . . Mbakkel2 (Samtale | bidrag) (→Kilder: )

--- Aaemn784 [] 24. jan 2011 kl. 20:27 (CET)

Kan du spandere noen redigeringsforklaringer når du gjør endringer i artikler som er av helt nye bidragsytere? Vidar Iversen (Vidariv) 30. jan 2011 kl. 19:30 (CET)
Javisst. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 30. jan 2011 kl. 10:32 (CET)

Tormod Kjellsen

Hei igjen Morten. Mange gode fotballspillere fra Larvik! Leste med interesse artikkelen om Tormod Kjellsen og tok meg etterpå den frihet å småredigere litt. Tror det kan være en fordel å lage litt lengre avsnitt, inkludert ingress/innledning, for å få teksten litt mer flytende. Når det gjelder Kjellsen, kan du lage en lenke fra litteraturlista til 1910-tellinga i Digitalarkivet? Prøvde sjøl, men fant ham ikke. Sikkert ikke lokalkjent nok i Larvik! Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 27. jan 2011 kl. 14:43 (CET)

Jo, men anvnet hans var feilstavet i Folketellingen 1910: Kjelsen. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 27. jan 2011 kl. 14:46 (CET)

Døvle Larssen

Hei Morten! Morsomt at du skriver om Døvle Larssen. Kjenner ham ikke personlig, men studerte historie sammen med sønnen hans. Kan du bare sjekke opp skrivemåten av etternavnet? Ser du bruker bindestrek et par ganger, men ellers ikke. Tror det siste er riktig, men er ikke helt sikker.Trond Nygård (Kallrustad) 1. feb 2011 kl. 11:49 (CET)

Hei! Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det. Jeg skal fjerne bindestreken. Mvh Morten Bakkeli (Mbakkel2) 1. feb 2011 kl. 11:59 (CET)

Lillestrøm stasjon

Hei Morten. Jeg har et par kommentarer til Lillestrøm stasjon. Du skriver 1852, men Hovedbanen ble åpnet til Eidsvold i 1854. Dette bør rettes. Den første Lillestrøm stasjon lå på vestsiden av Nitelva, ikke Vestlisiden som det nå står. Vestli er ikke et stedsnavn i Skedsmo. Med hilsen Steinar Bunæs 2. feb 2011 kl. 19:11 (CET)

Hei Steinar! Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det. Feilene er nå rettet opp. Ha en hyggelig kveld. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 2. feb 2011 kl. 19:49 (CET)

Bildekategorier

Morten, Morten, Du må huske å kategorisere bildene dine! Etter år og motiv. Jeg har kategorisert litt i galleriet idag :)Vennlig hilsen Marthe Glad 3. feb 2011 kl. 15:19 (CET)

Jeg får skylde på alderen. Jeg blir 49 år i morgen. Takk skal du ha for påminnelsen. Ha en fortsatt hyggelig dag. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 3. feb 2011 kl. 16:09 (CET)
Oisann, - dette så jeg ikke før nå. De hjerteligste gratulsasjoner med dagen som var. Vennlig hilsen Marthe Glad 15. mar 2011 kl. 10:52 (CET)

Gledelig gjensyn!

Hei Morten. Hyggelig å se deg på wikien igjen! Håper du har tid til å bruke litt tid på oss. Du har jo allerede en solid produksjon, men Larvik er nesten uuttømmelig. Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 24. mai 2011 kl. 13:33 (CEST)

Hei Kallrustad! Takk for hyggelig melding. Jeg skal prøve å skrive flere artikler om Larvik. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 25. mai 2011 kl. 11:29 (CEST)
Hei Morten, så hyggelig å se deg her igjen! Har du vært i kontakt med Roy Olsen, som skriver om Larvik i litt samme ånd som du gjør?
Hei. Takk skal du ha. Jeg tok en pause. Nei, jeg tror ikke jeg kjenner Roy Olsen. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 14. november 2011 kl. 14:35 (CET)

Larvikbilder

Hei, Nasjonalbiblioteket har lagt ut noen bilder av Axel Lindahl fra Larvik på Flickr. Vidar Iversen (Vidariv) 16. jan 2013 kl. 09:22 (CET)

Hei Vidariv! Koselige bilder. Takk skal du ha. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 16. jan 2013 kl. 16:45 (CET)

Radiodokumentar etc.

Hei Morten. Morsomt å høre deg i radiodokumentaren om Wikipedia. Ellers ville jeg bare fortelle at ukas bilde på wikien er tatt av deg, se forsida vår. Håper å se deg igjen i "samfunnet" vårt snart. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) 22. mai 2013 kl. 13:56 (CEST)

Hei Kallrustad. Takk for koselig melding. Jeg skal forsøke å komme med nye artikler i løpet av sommeren. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 23. mai 2013 kl. 09:06 (CEST)


Hmmmm?

http://lokalhistoriewiki.no/index.php/lokalhistoriewiki.no:Hovedside Når jeg legger ut artikkelen på Facebook står det intet om bygningen som er i Ukens bilde, men tvert imot om Skjåk hotel. Hva har hendt ? Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 24. juni 2013 kl. 11:42 (CEST)

Merkelig, Morten. Send en e-post til Marthe Glad, som er vår Facebook-ekspert. marthe.glad@lokalhistorie.no Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) 24. mai 2013 kl. 11:37 (CEST)
Fint, jeg gjør det. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 24. juni 2013 kl. 11:42 (CEST)

Gamle Kongevei

Hei Morten. Da har jeg flytta artikkelen til ny tittel. Har du forresten en kildehenvisning du kan legge til? Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 22. jan 2014 kl. 09:33 (CET)

Hei! Husker ikke, enten sto det i Per Nyhus' bok "Larvik fra A-Å" eller her: [http://www.larvik.kommune.no/upload/tema/byplan_larvik/AnalyseBeskrivelse/Kulturminneanalyse.pdf Kulturminneanalyse for Larvik by 2004. Men Terje Anthonsen har i går fortalt det samme på Facebook, angir ham som kilde.... Mvh.Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 22. jan 2014 kl. 10:45 (CET)

Hei. Den er god, Morten! --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 22. jan 2014 kl. 10:45 (CET)
Jeg har dessverre ikke vært så aktiv i den senere tiden, har vært en del på sykehus. Men jeg laget en artikkelo om Storefjellet (Larvik) i går, bygget på opplysninger til en nabo av fjellet. Hun ga meg rett til å bruke stoffet sitt. Kan ikke love hvor mange bidrag jeg kan gi, men finner jeg noe interessant, gjør jeg det. Godt nytt år! Morten Bakkeli (Mbakkel2) 22. jan 2014 kl. 09:33 (CET)
Hei, gledelig at du er tilbake, og håper at du er på bedringens vei. Artikkelen om Storefjellet var interessant!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 22. jan 2014 kl. 10:54 (CET)
Takk. Jeg er medlem av ei Facebook-gruppe "Du vet du er fra Larvik når" og der etterlyste jeg opplysninger om fjellene i kommunen vår. En tidligere lærerinne av meg mintes Storefjellet. Hun godkjente artikkelen. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 22. jan 2014 kl. 12:14 (CET)

Frihetsgudinnen

Hei Morten. Da er bildet opplasta. Ser fram til artikkelen! --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. jan 2014 kl. 15:36 (CET)

Flott stykke! Her var det mye jeg ikke visste fra før. Ønsker deg en fin ettermiddag. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. jan 2014 kl. 17:04 (CET)
Takk skal du ha! Fin ettermiddag. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 23. jan 2014 kl. 17:08 (CET)

Fjell, koller og åser

Jeg har hatt litt vanskeligheter med å angi hva som er fjell og hva som er åsrygger/koller. Åsrygg og kolle er vel det samme? Og det er mindre fjell, ikke sant? Du må gjerne motsi meg, om jeg tar feil. Noen ganger dreier det seg om naturformasjoner som i folkemunne i generasjoner har blitt beskrevet som fjell, men som egentlig er åsrygger/koller. Problemene ligger i å finne overgangen mellom fjell og åsrygg, for enkelte utgaver i Larvik er sånn midt i mellom. Takknemlig for svar!!!! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 29. jan 2014 kl. 10:53 (CET)
Hei. Dette er et vanskelig spørsmål. Betegnelsen "fjell" brukes mange steder også om knauser (fjellknauser) og åser. På Romerike kaller de den langstrakte åsen vest i bygda for "Fjellet". Hva tror du om dette, Chris Nyborg? --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 30. jan 2014 kl. 09:19 (CET)
Dette er ikke helt enkelt. Navnet på en høyde (som er det mest nøytrale ordet) kan ofte avvike fra hva det faktisk dreier seg om. Det er i seg sjøl uproblematisk, men det som betyr noe er at kategoriseringa blir noenlunde riktig, slik at man finner ting av samme art innafor en kategori. At noe heter "-fjellet" betyr ikke at det er et fjell, det betyr bare at folk i området har brukt det navnet - omtrent som at vi ikke kategoriserer en husmannsplass ved navn Slottet under slott.
Det er forskjellige definisjoner på fjell, avhengig av hvilken sammenheng det dreier seg om. I noen tilfeller må det være over tregrensa, i andre tilfeller er det elevasjon i forhold til området rundt som teller. Kartverket bruker sistnevnte kriterium, hvilket vil si at man ikke trenger å være helt oppe ved tregrensa, men det kreves en viss høyde og en viss stigning for at de skal regne noe som et fjell. En høyde på under hundre moh. regnes som en ås (det finnes muligens noen unntak), og det er sjelden man finner noe på under 300 moh. omtalt som fjell, med unntak av steinformasjoner langs kysten. Ord som åsrygg og kolle har noen distinksjoner - det har med hvordan de har oppstått å gjøre - men i normal språkbruk kan de brukes om hverandre, for distinksjonen er så liten at den ikke har noen praktisk betydning.
Høyeste punkt i Larvik er Vettakollen på 456 moh., og også den er definert som en ås, se faktaark - så det er ingen fjell i Larvik. Navn er rett og slett en dårlig indikasjon på om noe er et fjell eller ikke - som i Larvik der høyder på drøyt 30 moh. kalles fjell mens det høyeste punktet kalles en kolle. Navna har gjerne et folkelig opphav, og kan være humoristiske (tenk på det danske Himmelbjerget) eller forholde seg til lokale forhold (er det veldig flatt vil selv små høyder omtales som berg eller fjell, er det store høydeforskjeller omtales store fjell om åser/koller) - men for kategoriseringas del må det være en rimelig grei felles definisjon, og da mener jeg fagfolka på Kartverket er beste utgangspunkt. Chris Nyborg (diskusjon) 30. jan 2014 kl. 09:52 (CET)
Hei! Hvis jeg benytter ordet åsrygg, er det greit da? Og takk for orienteringen. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 30. jan 2014 kl. 17:33 (CET)
Jeg synes åsrygg, kolle, høyde, ås er helt fine alle sammen. I noen tilfeller vil det heller ikke være noe galt i å bruke fjell i artikkelen selv om den kategoriseres under åser og høgder; så lenge man har med en beskrivelse av stedet vil det uansett gå fram hvorfor man bruker det ene eller andre ordet. Chris Nyborg (diskusjon) 31. jan 2014 kl. 08:19 (CET)
Hei, takk skal du ha. Da har jeg brukt jeg ordene åsrygg og kolle. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 31. jan 2014 kl. 12:03 (CET)

Bilder

Hei Morten. Takk for nye bidrag, ser at artikkelen om Firmaer i Larvik i 1939 begynner å bli omfattende.

Kunne jeg forresten be deg om å legge inn kategorier på bildene dine? På grunn av en teknisk feil, som har vedvart ei stund, må du legge inn kategoriene etter at bildet er lasta opp. Bare spør hvis det er noe du lurer på i forbindelse med dette. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 6. feb 2014 kl. 09:09 (CET)

Jeg har jo brukt Norges Handelskalender 1938/1939 som kilde, slik den er gjengitt i bind II av Larviks Historie. Jeg har oppdaget noen feil. Bl.a. står Einar Heum oppført med forretning i Kristian Fredriks vei 10, men det var Furubakken Tuberkulosehjem.Jeg har droppet husnummeret. Og Lilla Jacobys blomsterforretning har samme adresse som Apoteket Ørnen. Hun kan jo ha leid en bit av lokalet, men det spør jeg folk om. Når artikkelen er ferdig legger jeg den ut både på nettstedet "Larvik i nær fortid" og i Facebook-gruppa "Du vet du er fra Larvik når..." for gjennomsyn. Nå er riktignok mange der født etter 1940, men noen av dem har eldre fotografier og minner fra barndommen. Jeg skal legge inn kategoriene. Du skjønner at jeg har hatt det så travelt med å skrive denne artikkelen at kategorisering har kommet litt på etterslep. Og jeg har sendt mailer til han du skrev til meg om. Venter på tilbakemelding. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 6. feb 2014 kl. 09:09 (CET)

Wikimedia Commons

Det er så lenge siden jeg lastet opp bilder fra Wikimedia Commons at jeg ikke husker det mer. Kan noen hjelpe meg? Takknemlig for svar. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 11. feb 2014 kl. 21:22 (CET)

Har det vært en funksjon for overføring av bilder? Jeg laster ned til min egen maskin, og laster opp hit med riktig lisens. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 11. feb 2014 kl. 23:29 (CET)
Hei, det er det å laste ned til min egen maskin, jeg har glemt. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 12. feb 2014 kl. 11:29 (CET)

Gammelt bilde

Jeg oppdaget dette på Facebook. Det er vel ikke lenger beskyttet? [1] Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 11. feb 2014 kl. 22:35 (CET)

Dette kan du godt bruke.
PD-icon.svg
Originalen til dokumentet er et fotografisk bilde etter åndsverkloven, men eneretten til å råde over det er foreldet, enten fordi det er minst 50 år siden utløpet av året bildet ble laget, og minst 15 år siden utløpet av året opphavsmannen døde, eller fordi opphavsmannen ikke er kjent og det er minst 50 år siden bildet ble laget, jf. åndsverklovens § 23. Det betyr at du kan gjenbruke og modifisere dokumentet så lenge du krediterer opphavspersonen etter god skikk og behandler verket respektfullt.

 ;-) Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 11. feb 2014 kl. 23:28 (CET)

Takk! Mbakkel2 (diskusjon) 11. feb 2014 kl. 23:34 (CET)

Gamle panteregistre og pantebøker

Hei, jeg lager artikkelen Kirkestredet 20 (Larvik), men sliter med å tyde deler av skriften i et gammelt panteregister og en gammel pantebok. Det er særlig ordlyden i et bestemt testamente som jeg ikke klarer å lese. Melder noen seg frivillig, så opplyser jeg om både by, nummer og side. På forhånd takk! Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 28. feb 2014 kl. 17:02 (CET)

Misjonskirken og forstanderne

Hei Morten. Fint med liste over Forstandere i Misjonskirken (Larvik). Men kan jeg foreslå at lista heller settes inn i artikkelen om sjølve Misjonskirken? Da får vi bedre oversikt, og unngår det stykkevise og delte. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 26. mar 2014 kl. 13:26 (CET)

Hei Kallrustad! Naturligvis. Jeg husket muligens ikke at jeg hadde skrevet artikkelen om Misjonskirken i Larvik. Skal følge ditt råd øyeblikkelig. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 26. mar 2014 kl. 16:02 (CET)
Du er tilgitt, Morten. Misjonskirke-artikkelen ble skrevet i 2010, så det har foregått mye på tastaturet siden da.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 26. mar 2014 kl. 16:04 (CET)
Takk, jeg var borte fra lokalhistoriewiki.no i store deler av 2012 på grunn av sykehusbesøk. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 26. mar 2014 kl. 16:12 (CET)
Flott at du fikk fletta sammen de to artiklene- Nå lurer jeg på om du kan gjøre en liknende jobb med Forstandere i Pinsemenigheten Betania (Larvik). Her har vi ingen hovedartikkel som forstanderlista kan legges inn i, men kunne du i stedet ha skrevet noen linjer om Betanias generelle historie som ingress? Etter hvert som historikken vokser, kan vi vurdere å døpe om artikkelen til Pinsemenigheten Betania (Larvik). Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 27. mar 2014 kl. 09:34 (CET)
Jeg skal gjøre det, men trolig ikke i dag. Det er ganske mye materiale om Pinsemenigheten Betania i Larvik. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 27. mar 2014 kl. 13:32 (CET)
Ingen hast! Ta det når det passer. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 27. mar 2014 kl. 14:47 (CET)

Aktiv påske

Hei Morten. Ser at du er en av de få som har trossa det gode påskeværet og skrevet wikiartikler i påsken. Flott at noen holder hjula i gang! Ellers lurte jeg på om du kunne huske på å legge inn kategorier på bildene dine. Du har også begynt på artikler om Sverre Johnsen og Tor-Jan Ludvigsen som må bearbeides. Kan du se på dette? Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 21. apr 2014 kl. 09:28 (CEST)

Hei Kallrustad! Jeg har skadet beinet mitt og har vondt i ryggen, så jeg kan ikke være ute i det gode påskeværet. Jeg har begynt i den senere tiden å legge inn kategorier på bildene. Vet at jeg ikke har tenkt så mye på det tidligere. Jeg har mange artikler som venter på å bli skrevet. Denne: Prinsemenigheten Betania (Larvik). Men akkurat nå er jeg inne i en "biografiperiode". Jeg elsker å skrive om mennesker, Kallrustad, særlig folk som levde før i tiden. Jeg har fullført artikkelen om Sverre Johnsen nå og skal fullføre en annen uferdig artikkel i løpet av morgendagen, men Tor-Jan Ludvigsen har ikke jeg påbegynt. Tor Dag Ludvigsen derimot ble ferdig nå. Pinsemenigheten (Betania) ETTER påsken. Og jeg lovet Stigrp å utvide artikkelen om Tønsberg-Eidsfosbanen. Det blir tidligst i neste uke. Takk for påminnelsen. Morten Bakkeli (Mbakkel2) diskusjon) 21. apr 2014 kl. 13:03 (CEST) Mvh. [[Bruker:Mbakkel2|Mbakkel2
Hei. Flott at du tok tak i disse artiklene. Mange biografier på wikien om larvikfolk nå. Kjedelig med beinet og ryggen din, men hell i uhell at wikien berikes med nye artikler. Du får ta deg noen luftepauser innimellom! Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 21. apr 2014 kl. 13:08 (CEST)
Jeg åpner verandadøren og tar en tur til butikken én gang i uka. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) diskusjon) 21. apr 2014 kl. 13:23 (CEST)
PS! Artikkelen om Gudmund Sandsleth har du kanskje glømt? Jeg så ikke den på mandag, da jeg minna deg på de andre påbegynte biografiene. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. apr 2014 kl. 16:27 (CEST)
Takk! Ja, han var "ukjent" for meg. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) diskusjon) 23. apr 2014 kl. 18:33 (CEST)
Heisann. Ser at artikkelen om Christian Conrad Bugge fortsatt er merka med "under arbeid". Kan du ta en kikk på den? Ønsker deg ei riktig fin helg, Morten. Helsing Trond--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 2. mai 2014 kl. 16:02 (CEST)
Hei, jeg fant ikke igjen de første kildene. De kildene som jeg fant ga ikke grunnlag for artikkel i lokalhistoriewiki.no. Ansatt som byråkrat i statsadministrasjonen. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 3. mai 2014 kl. 10:13 (CEST)
Så det å være byråkrat i statsadministrasjonen (som meg selv), gir ikke grunnlag for en artikkel her på wikien, eller...? Spørsmål med glimt i øyet fra --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 3. mai 2014 kl. 11:08 (CEST)
La meg si det slik, Stigrp, at du i egenskap av aktiv deltaker på lokalhistoriewiki.no hadde fortjent en egen artikkel Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 3. mai 2014 kl. 16:13 (CEST)
he, he, takk for det :-) Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 3. mai 2014 kl. 16:38 (CEST)

Theodora Ramløff

Hei! Takk for at du oppretter artikkel her nå Jeg hadde lagt inn et spørsmål vedr. den hos Chris, tenkte å legge den her. Men nå har du gjort det. :-) Tusen takk! Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 12. mai 2014 kl. 20:08 (CEST)

Hei, når jeg oppdager slettetruede artikler på norsk Wikipedia som egner seg til lokalhistoriewiki.no, er jeg raskt ute.. Mvh.--Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 12. mai 2014 kl. 20:14 (CEST)

Artikler fra Wikipedia

Hei Morten. Vi trengte absolutt en artikkel om Hankø, men som det tidligere har blitt skrevet på diskusjonsforumet vårt, er ikke lokalhistoriewiki tjent med kopiering fra Wikipedia. Og spesielt ikke når artiklene er så mangelfulle som den om Hankø. Håper derfor at du kan utvide Hankø-stykket vårt en del. Med helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. mai 2014 kl. 12:13 (CEST)

Ja, jeg har erstattet opplysningene, Kallrustad. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 19. mai 2014, kl. 12:51 (CEST)

Sang og fotograf

Hei Morten. Moro med kopling mellom Ålesundssangen og Herman Julius Haagensen! --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 9. jun 2014 kl. 17:50 (CEST)

Ja, helt enig. Jeg så at Herman Julius Haagensen var fotograf og kjente til at lokalhistoriewiki.no har en del artikler om fotografer. Og vips: Jeg fant navnet. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 9. juni 2014 kl. 18:00 (CEST)

Norbeck

Hei Morten. Vi hadde bildet av Karl Norbeck fra før, så jeg sletta det du lasta opp. Uansett var det fint med artikkel om Stærke Mend, jeg la til opplysninger derfra i artikkelen om Norbeck. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. jul 2014 kl. 10:10 (CEST)

Agdenesvisen

Hei igjen. Ser at tallet på viser vokser kraftig! God innsats. Til og med mjøssangene, fra mitt hjemdistrikt, har du fått med. Lurte forresten på om du skulle jobbe videre med Agdenesvisen. Fant denne i dag da jeg gikk gjennom ukategoriserte artikler. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 8. jul 2014 kl. 16:03 (CEST)

Ja hei, jeg leter etter by-, bygde-, revy- og fotballsanger fra ulike arkiver. Jeg skal fortsette på Agdenesvisen i ettermiddag. Morten Bakkeli (Mbakkel2)) 8. jul 2014 kl. 16:12 (CEST)
Glimrende! Ser at du er i gang alt. --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 8. jul 2014 kl. 16:24 (CEST)
Ja, jeg måtte bare ta meg litt mat. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 8. jul 2014 kl. 16:33 (CEST)

Leonardstatuetten

Jeg opprettet en egen artikkel om Leonardstatuetten i går: kanskje vi skulle prøve å få laget ihvertfall små artikler om alle prisvinnerne? Tar du utfordringen? Jeg la til Erik Diesen litt tidligere i dag, og alt i alt har vi en del blå lenker allerede! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 21. jul 2014 kl. 21:25 (CEST)

Det er spennende. I dag morges skrev jeg om Brit Elisabeth Haagensli. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 21. jul 2014 kl. 32:46 (CEST)
Ja, jeg så det, det var da jeg tenkte at det kunne være mulig å omtale alle :-) Jeg har bilde av gravminne til Heide Steen jr., så jeg kan jo begynne med ham. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 21. jul 2014 kl. 21:43 (CEST)
Flott med artikelen om Grethe Kausland! Som du sikker har sett, la jeg på et bilde av henne fra 1960 som jeg fant, og vi hadde også bilde av gravminnet hennes også, som jeg også la til. Håper du synes det ble greit. Ellers opprettet jeg artikkelen om Harald Heide-Steen jr. i går også. Så vi er på god vei; hva blir neste? Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 22. jul 2014 kl. 10:11 (CEST)
Hei, takk for bildene. Jeg tror jeg velger Yngvar Numme. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 22. jul 2014 kl. 11:01 (CEST)
Jeg tror jeg går for Book'en, skal prøve å finne graven hans i Bærum!--Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 22. jul 2014 kl. 11:54 (CEST)
Ja, og det ble Carsten Byhring istedet. «Book'n» intervjuet jeg da jeg arbeidet i Radio Larvik høsten 1985. Han ville jeg skulle få fram at han kom fra Stabæk (med æ). Mora hans var visst fra Ågårdstrand og sa «åssen». Og «Gartnerens sang» spilte han inn til minne om sin far, som var gartner. Han skrev også sangtekster under psevdoynmet Peter Coob. Han hadde Peter som mellomnavn og Coob var Book bakvendt mer eller mindre. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 22. jul 2014 kl. 12:05 (CEST)
Artig å høre! Foreslår at du skrive om ham i stedet for meg, så skal jeg likevel lete etter gravminnet, som jeg tror er på Haslum kirkegård! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 22. jul 2014 kl. 12:03 (CEST)
Gravminnet til Book'en er funnet: http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Fil:Jens_Book-Jenssen_gravminne.jpg ! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 22. jul 2014 kl. 19:38 (CEST)
Hei, jeg ser han ligger begravet med sin hustru, Gerd [Kværnberg]. Hun var opprinnelig danser og sanger, spilte inn ei plate. Sammen fikk de blant annet datteren Grethe Book-Jenssen, som også spilte inn plater [på 1950-tallet]. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 22. jul 2014 kl. 19:58 (CEST)

Spennende. Men dette har du såpass under huden, at jeg sender ham over til deg, tror du vil gjøre en bedre jobb med artikkelen :-) Jeg ser forøvrig at navnet noen steder skrives Book Jenssen, men oftest Book-Jenssen, altså med bindestrek. Det er jo foreldrenes etternavn som er satt sammen, og i dag er det vel ikke anledning til å slå navnene sammen med bindestrek slik, men tror det var vanligere før. Og på gravminnet brukes bindestreken. Så jeg tror det er der riktige, ihvertfall er det det folk er vant til å se. Men biografisk leksikon brukes uten, og det gjør også Hvem er Hvem, men de alfabetiserer på "B", ikke "N", så det er litt rart uansett. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 22. jul 2014 kl. 19:57 (CEST)

Ja, ofte skrives navn forskjellig. På plateetikettene står det Book-Jenssen. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 22. jul 2014 kl. 21:58 (CEST)

Toten-sanger

Hei Morten. Som totning var det moro å se oversikten Sanger som refererer til Toten! Den offisielle Totensangen, av Anders Hovden, kan du sikkert legge til på lista. Den synger vi hver 17. mai, sjøl om nesten ingen kan teksten....--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. aug 2014 kl. 13:51 (CEST)

Hei, jeg kan ikke "Larvikssangen" heller jeg. Tror vi sang den under 300 års jubileet i 1971. Hvem komponerte melodien til "Totensangen" da? Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 4. aug 2014 kl. 14:34 (CEST)
Hei. Jeg er ikke sikker på hvem som skreiv melodien. Mulig at Hovden bare var tekstforfatteren.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. aug 2014 kl. 14:08 (CEST)

Bilde

Hei Morten. Jeg driver og rydder i bildene på wikien. Fant da dette bildet, som du lasta opp 30. juli: http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Fil:OB.F05953a.jpg Er det noe som skal brukes etter hvert, eller skal jeg slette det? Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 10. sep 2014 kl. 15:03 (CEST)

Kristian Hauger har komponert en rekke Oslo-relaterte sanger, bl.a. «En Oslodag». Meningen var å anvende fotografiet i denne artikkelen, men kildene spriker meget om når sangen ble komponert. Kanskje mer kan finnes i ei bok om Hauger. Jeg bruker bildet i dag i en artikkel om en annen sang som Hauger skrev. Takk skal du ha. Det er lite aktivitet fra min side for tiden, men jeg kommer nok sterkere tilbake om et par uker. Mvh. --Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 10. sep 2014 kl. 18:46 (CEST)
Den er grei, Morten. Velkommen tilbake for fullt om en fjorten dagers tid! God helg. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 12. sep 2014 kl. 14:24 (CEST)
Takk skal du ha. God helg til deg også. Med vennlig hilsen Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 12. sep 2014 kl. 17:06 (CEST)

Tennisspillende larviking

Tennisspiller Bjørklund - er han fra Larvik?

Hei, vi har fått et bilde av en tennisspiller som i Nasjonalbiblioteket er merka «Larv Tennis 1917». Antagelsen er at det dreier seg om en fra Larvik - du har ikke tilfeldigvis kunnskap, kilder eller kontakter som kunne avklare hvem karen er? Chris Nyborg (diskusjon) 9. okt 2014 kl. 10:29 (CEST)

En spekulasjon: Påskriften «Larv Tennis» kan være Lawn Tennis, som sporten var kjent under tidligere. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 9. okt 2014 kl. 16:08 (CEST)
Hei, jeg har vist bildet for historieinteresserte larvikinger. Det kan ligne litt på tennisbanen ved Bergeløkka ved Bøkeskogen, men 1917 er lenge før jeg så dagens lys. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 9. okt 2014 kl. 17:10 (CEST)
En venn av meg mener tennisspilleren var Andreas Bjørklund. Han gikk bort i 1951. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 11. okt 2014 kl. 01:10 (CEST)
Han finner jeg ikke i noe bok- eller avissøk. Jeg finner en tennisspiller som het Herman Bjørklund. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 11. okt 2014 kl. 09:30 (CEST)

Tor Fjørtoft

Jeg kom over et gravminne på Ullern kirkegård i Oslo for en Tor Fjørtoft (1916-1970). Han skal ha vært ingeniør, og fra Larvik, kanskje du kan finne ut noe om ham, slik at vi kan legge ut bilde av gravminnet? Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 11. okt 2014 kl. 16:48 (CEST)

Jeg skal lete. Det var en lærer Fjørtoft her i byen. Kanskje i familie? Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 11. okt 2014 kl. 18:28 (CEST)

Musikk

Ille artig å komme over alt du har "begått" i og rundt Fredrikstad, har akkurat nå fått refrenget til «Avisgutten» helt på hjernen ;) Skal se om jeg kan fikse noen illustrasjoner etterhvert. Har også lagt inn koordinater på noen av nummerne som har nokså stedsbestemte titler - håper det er ok? God sommer :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 28. jun. 2016 kl. 13:00 (CEST)

Ja, det er i høyeste grad ok. Tusen takk skal du ha Siri J og en riktig god sommer til deg også. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 28. jun 2016 kl. 13:05 (CEST)
Hei igjen, fant akkurat igjen en kassett her og la til litt på Avisgutten, men har ikke mye erfaring med hvordan sånt som innspillinger skal formatteres - vil du se over? :) Mvh Mvh Siri Johannessen (Siri J) 20. jul. 2016 kl. 13:43 (CEST)
Det er gjort og jeg har ordnet det. Oppdaget at jeg hadde glemt å nevne den eldste innspillingen av visa fra 1920-årene. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 20. jul. 2016 kl. 23:14 (CEST)
Det var godt :) Takk! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 22. jul. 2016 kl. 13:35 (CEST)

Kruge

Hei Morten. Ser at artikkelen om Oddvar Kruge fortsatt er merket med «under arbeid». Planlegger du å legge til litt mer?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. mar. 2017 kl. 09:03 (CET)

Hei Kallrustad. Ja, men denne artikkelen hadde jeg faktisk glemt. Tank for at du gjenoppfrisket mitt minne. Årsaken til at jeg ikke har skrevet mer om ham, er at jeg må undersøke mer om hans fødested, adresse i barndommen, foreldre og kanskje deres stillinger. Mvh. --Morten Bakkeli 20. mar. 2017 kl. 09:52 (CET)

Heim til Austrheim

Hei! Hentet frem denne til Austrheims forside, og oppdaget at etternavnet til Anne er skrevet på to vis. Kan du ta en kikk og fikse? :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 3. feb. 2018 kl. 20:01 (CET)

Hei, jeg har undersøkt på nettet. Jeg oppdaget kun Hvidsten. Mvh. --Morten Bakkeli 3. feb. 2018 kl. 23:45 (CET)
Takk for sjekken, da har jeg fikset :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 4. feb. 2018 kl. 11:38 (CET)
Bare koselig. Mvh. --Morten Bakkeli 4. feb. 2018 kl. 19:19 (CET)

Ordførere

Hei Morten. Ser at du har redigert sida om Ordførere i Larvik kommune. Ble ikke Bringedal ordfører allikevel?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 28. okt. 2019 kl. 08:06 (CET)

Jo,han ble det. Jeg førte han ikke opp, fordi det var sent og jeg orket ikke å finne en troverdig kilde. Mvh.--Morten Bakkeli 28. okt. 2019 kl. 14:57 (CET)
Ser bra ut nå, Morten! Takk for oppdatering.

Larvik bibliotek

Hei Morten. Har det skjedd noe med bibliotekbygget etter at det brant? Nybygg på gang?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 15. apr. 2020 kl. 11:41 (CEST)

Ja. Størsteparten av bygningen er nå revet. Mvh. --Morten Bakkeli 16. apr. 2020 kl. 22:51 (CEST)
Takk for oppdatering, Morten! Da kan sikkert artikkelen omskrives når nybygget står klart. Ha ei fin helg!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 17. apr. 2020 kl. 09:32 (CEST)
Det er vedtatt at bygningen skal gjenoppføres på samme tomt. Det var dette et flertall av byens innbyggere også gikk inn for. Mvh. --Morten Bakkeli 22. apr. 2020 kl. 10:17 (CEST)

Kongegata 15

Hei Morten og Roy. Veit dere noe mer om Kongegata 15 i Larvik? Nasjonalbiblioteket har fått følgende spørsmål: "Vi har nå blitt eier av kongegata 15 i larvik. har lett etter informasjon om denne bygården men kan ikke finne så mye. har dere noe info om denne bygården? har ved tidligere søk lest at den ble kalt iskremfabrikken? stemmer dette? har det vært iskremfabrikk der tidligere? hva har bygården blitt brukt til opp i mellom tidene?" Kopi av svar kan sendes til sannidalutleiebygg@gmail.com. --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 18. des. 2020 kl. 13:57 (CET)

Takk for henvendelsen. Jeg har sendt en del opplysninger til gårdens eier på innboksen i Facebook. Jeg sendte ham en lenke til opplysningene fra Panteregistrene, en skjermdump med opplysninger om den første eieren, grosserer Kjeldsen, og skrev litt om forskjellige virksomheter på 1920-, 1930- og 1940-tallet. Gårdeieren har også hatt en etterlysning ute i ei Facebook-gruppe som heter "Du vet du er fra Larvik når....", hvor medlemmer har gitt ham kompletterende opplysninger. Mvh. --Morten Bakkeli 18. des. 2020 kl. 18:25 (CET)
Takk skal du ha, Morten! Da har han fått god og kyndig hjelp. God jul til deg!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 21. des. 2020 kl. 13:54 (CET)
Det var hyggelig å lese! God jul til deg også! Mvh. --Morten Bakkeli 21. des. 2020 kl. 20:34 (CET)

Folketellinga 1920

Hei. Ser at Arkivverket nå har begynt å legge ut tellingene for Vestfold. Larvik er nok rett rundt hjørnet! Ha en fin ettermiddag. Hilsen fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 18. feb. 2021 kl. 16:50 (CET)

Hei! Dette var jo veldig gode nyheter. Tusen takk! En fin ettermiddag tilbake. Mvh. --Morten Bakkeli 18. feb. 2021 kl. 16:52 (CET)

Melø

Hei Morten. Er artikkelen om Bjørn Melø fortsatt under arbeid?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 2. feb. 2022 kl. 13:31 (UTC)Svar[svar]

Ja, det er et mer langsiktig prosjekt. Mvh. --Morten Bakkeli 2. feb. 2022 kl. 13:32 (UTC)
Den er grei. Da lar jeg "under arbeid" stå på ei stund til.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 3. feb. 2022 kl. 09:08 (UTC)Svar[svar]

Kilder (Valhalla i Hedrum)

Hei igjen! Kom over denne artikkelen, som du la ut i 2014. Kunne du legge på en kilde, eventuelt litt mer innhold hvis du kommer over noe?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 16. feb. 2022 kl. 08:43 (UTC)Svar[svar]

Hei! Jeg har lagt på kilden. Jeg har søkt i forskjellige utgaver av Østlands-Posten, men fant bare et bilde av hytta i en artikkel. Mvh. --Morten Bakkeli 16. feb. 2022 kl. 09:04 (UTC)
Flott med kilde, Morten! Da lar vi det være opp til andre wikibrukere å legge på litt mer stoff her med tida.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 16. feb. 2022 kl. 09:47 (UTC)Svar[svar]
Bare hyggelig, Kallrustad. Mvh. --Morten Bakkeli 16. feb. 2022 kl. 10:06 (UTC)
Du har vel ikke kilde til denne også? Jubileumskantate til Oslo Handelstands Forenings 100 års jubileum.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 21. feb. 2022 kl. 13:19 (UTC)Svar[svar]
Hei Kallrustad! Denne var mer vrien. Jeg mener å huske at grunnen til at jeg ikke anga kilder var at jeg fant motstridende opplysninger. Et verk av Leif Halvorsen og Herman Wildenwey er nevnt i Vidar Vanbergs Columbias-diskografi, men tittelen er annerledes. Tittelen Jubileumskantate osv. kan jeg ha funnet i en annen kilde, som ikke lenger finnes på nettet. Mvh. --Morten Bakkeli 22. feb. 2022 kl. 16:59 (UTC)
.Hei Morten! Fint at du har undersøkt. (Jeg har også søkt på Nettbiblioteket, men uten å finne noe). Lar den stå slik noen dager til, men hvis det ikke dukker opp noen kilde, sletter vi artikkelen. Den kan sjølsagt gjenopprettes hvis det dukker opp mer stoff seinere.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. feb. 2022 kl. 07:46 (UTC)Svar[svar]
Hei Kallrustad! Da har jeg sendt en epost til TONO. Mvh. --Morten Bakkeli 23. feb. 2022 kl. 12:45 (UTC)

Jensen

Hei Morten. Kunne du legge inn hvilke kilder du har brukt i artikkelen om Arne Ragnar Jensen? Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 15. feb. 2023 kl. 12:23 (UTC)Svar[svar]

Hei, det er lenge siden, men jeg skal legge inn kildene i morgen. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 15. feb. 2023 kl. 14:02 (UTC)Svar[svar]
Suverent!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 15. feb. 2023 kl. 13:42 (UTC)Svar[svar]

Avisdugnad

Hei Morten. Suverent med bidrag til avisdugnaden. Det setter vi pris på! --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. aug. 2023 kl. 11:41 (UTC)Svar[svar]

Hei! Det var koselig. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 23. aug. 2023 kl. 11:55 (UTC)Svar[svar]