Brukersamtale:Stigrp

Fra lokalhistoriewiki.no
Siste kommentar: 9. des. 2024 av Stigrp i emnet Brussel og Europa
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Stigrp! Om du ikke tidligere har erfaring med wikiarbeid, kan det være lurt å starte med å lese litt om wikien. Ta gjerne også en titt på våre nettbaserte wikigrunnkurs og på hjelpesidene i wikien. Ellers er det bare å sette i gang å skrive om de lokalhistoriske emnene du er interessert i. Om du syns noe er vanskelig, kan administratorene våre hjelpe deg.

Skriv gjerne noen ord om deg selv på brukersiden din. Det kan gjøre det lettere for andre brukere å ta kontakt med deg på samtalesiden din. Da vil det dukke opp en oransje stripe i wikien om at du har nye meldinger. Om du har krysset av for det i innstillingene dine øverst til høyre, vil du også få beskjed på e-post. Kanskje vil du finne andre brukere med samme interesser som deg i wikien.

Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Alle brukere er viktige i denne utviklingen. Bruk derfor samtalesider og andre kanaler aktivt til å dele erfaringer, tanker og forslag! Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg fra Wikipedia på mange måter.

Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Stigrp! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom hjelpesidene våre. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne som du er interessert i. Om du synast noko er vanskeleg, kan administratorane våre hjelpe deg.

Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på brukarsida di. Det kan gjera det lettare for andre brukarar å ta kontakt med deg på samtalesida di. Da vil det dukke opp ei oransje stripe i wikien om at du har nye meldingar. Om du har kryssa av for det i innstillingane dine øvst til høgre, vil du også få melding på e-post. Kanskje vil du finne andre brukarar med same interesser som deg i wikien.

Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Alle brukarar er viktige i denne utviklinga. Bruk difor samtalesider og andre kanalar aktivt til å dele erfaringar, tankar og forslag! Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar.

Lykke til! :-)

Burist båhtem dehki, Stigrp! Gu i lä åvdep barrgam akktak wikijna lä buoremusat låhkåt «Om wikien (dán wiki birra)» ja áj guovladit mija vähkkebelijda. Ietján biesa tjállegåhtet bájkálatjhisturja ássje birra gu dån berusta. Jus lä duvne tjualbma, máhte máddet mija administratuvrijt dunji viehkedit.

Lä buoragit gu dån tjälitja ietja birra duv adnejbielláj. Dalä álkep ietjá adnejijda duv guladallat duv adnejrudnambielláj. Jus nágan lä tjállem duv adnejrudnambielláj, dalä ihtá oránnsja sárak bielleåjve vuolen gu lä duvne åđđå sárdnoma. Jus dav sárgasta duv adnejvälljimbielláj bajemus ålges bielen áj ådtjo e-påsståsárdnoma. Iehkep dån gávna ietjá adneja gu berusti sämmá ässjijt gu dådnå.

Mija wiki lä agev åvvdåmin ja bálges lä dahkam gu vádtsemin. Gájk adnej lä árrvolis dán åvvdåmij. Dajna berri dån adnet rudnambellijt ja ietjá kanálajt áhtä juogadit åtsådallamijt, ussjulmasajt ja ájádusajt! Jus dån juo tjállám Wikipediaj, dä mujte gu lokalhistoriewiki.no lä måddeláhkáj sierra Wikipediast.

Vuärrbe tjállemijn! :-)

-- Både ei standardisert og ei personlig velkomsthelsing fra meg, Stig Rune! Vi ved NLI er glade for å ha en historiker med særdeles mye kunnskap om Sivilforsvaret med på laget! Helsing Trond = Trond Nygård (Kallrustad) 28. sep 2011 kl. 10:30 (CEST)

Hei Stig Rune. Limer inn svara som har kommet ang. bildet fra 1942, det du lurte på om var fra Sagene/Torshov. Du kan meget vel ha rett etter Vidar Iversens svar å dømme:

Bilde fra Sagene-området?

Hei Ida. Du som er lokalkjent i Oslo: Veit du hvor dette bildet kan være tatt?

{{{2}}}

Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 7. okt 2011 kl. 14:09 (CEST)

Jeg er rimelig sikker på at det er TrikkestallenTorshov som er mitt i bildet. Vidar Iversen (Vidariv) 7. okt 2011 kl. 14:36 (CEST)
Hei hei, jeg tror ikke det kan være verken Sagenes eller Torshov / Lilleborgs trikkestaller... kanskje det er trikkestallen på Majorstua? Litt usikker her gitt. Ida Tolgensbakk 12. okt 2011 kl. 13:58 (CEST)

Har kikket litt på krysset ved Ole Bulls gate / Torshovgata på Google Street View og mener fortsatt at bildet er derfra. Vidar Iversen (Vidariv) 12. okt 2011 kl. 14:17 (CEST)

Bilder

Hei Stig Rune. Jeg ser igjennom en del av bildene du har lagt ut i løpet av de siste ukene, og jeg synes det er mye som er riktig bra! Fortsett som du gjør, og vit at du er hjertelig velkommen til å skrive noen artikler når du måtte ønske det :) Mvh. Aslak Kittelsen 14. okt 2011 kl. 13:38 (CEST)

Takk for det :-)

Stig Rune

Hei, og takk for sist! Nå er du oppe i det respektable antallet 352 bilder! Meget bra. Skal prøve å finne uillustrerte artikler der bildene dine kan komme til nytte. Du må gjerne gjøre det sjøl også. helsing Trond Nygård (Kallrustad) 25. okt 2011 kl. 10:56 (CEST)

Ja, det har blitt en del! Håper det likevel er noe som kan brukes! Foreløpig synes jeg du og dere kan legge ut bildene på artikler, tør ikke selv ennå :-)

Alt i orden! Greit å ta et skritt om gangen. Ellers har du blitt god til å kategorisere!Trond Nygård (Kallrustad) 25. okt 2011 kl. 13:50 (CEST)
Spennende med bildene dine! Interessante detaljer og motiver som trengs her på Lokalhistoriewiki. Oppdaget forresten nettopp billetten fra Odd Børretzen-konserten, der var jeg også! Vennlig hilsen Siri Rutledal Iversen 26. okt 2011 kl. 08:45 (CEST)

Takk for det :-) Artig at du var på Børretzen du også! Jeg tok med den billetten, og et par andre, fordi jeg synes det er samtidshistorie, og det sier noe om hva folk gjorde og var opptatt av for 15, snart 20 år siden. Og hvordan så en billett ut for 15-20 år siden, det vet ikke en person under 25 i dag. Slike billetter begynner forøvrig å falme, og skriften kan forsvinne, så med mindre noen avfotograferer er de borte om få år. Det gjelder også den billetten fra Det norske teateret jeg også la ut. Hilsen Stig Rune

Hei Stig Rune. Jeg ser igjennom de sist utlagte bildene dine nå, og kom i den forbindelse over bildet "Riksgrensen gjennom Morokulien infocenter". Jeg har tillatt meg å presisere at Eda kommun ligger i Värmland i beskrivelsen :) Mvh. Aslak Kittelsen 28. okt 2011 kl. 09:34 (CEST)
Jeg la dessuten til et av bildene dine i artikkelen Youngstorget, se sjøl hvis du vil! Aslak Kittelsen 28. okt 2011 kl. 09:46 (CEST)

Det er fint! Jeg mener forørvig at Riksgrensen er en glemt turistattrasjon, det er gøy å stå midt på grensen :-) Stig Rune

En ting ang Youngstorget: Jeg tror Folkets Hus er LO-bygget, ikke AP-bygget (som vel kalles Folketeaterbygningen)? Stig Rune

Det har du jammen rett i, jeg skal ta og revidere det med en gang. Aslak Kittelsen 28. okt 2011 kl. 11:12 (CEST)

Hei Stig Rune, riktig godt nytt år til deg. Jeg ser du driver og legger til bildene dine til artikler rundt om kring. Strålende. Hold fram som du stevner! Jeg tok meg forresten den frihet å legge til bildet ditt av Uvdal stavkirke i artikkelen om Stavkirker i Buskerud :) Med vennlig hilsen Aslak Kittelsen 5. jan 2012 kl. 10:28 (CET)

Hei Aslak. Godt nytt år til deg også. Ja, jeg prøver meg litt med bildelegging her og der :-) Prøvde faktisk å legge ut noen stavkirkebilder i den tabellen over stavkirker selv, men fikk det ikke til. Kan også anbefale bildene mine fra de andre stavkirkene i Numedal også (Nore, Rollag, Flesberg):.-)

Apropos bilder så gratuleres du herved med det første fotoet fra 2012! Minner med det samme om at du kan signere innleggene, med brukernavn og dato. Dette gjør du enkelt ved å trykke på knappen til høyre for kategoritreet. Deretter går du bare til "Lagre siden". HelsingTrond Nygård (Kallrustad) 5. jan 2012 kl. 10:49 (CET)

Den er grei, Trond. Prøver nå :-)Stig Rune Pedersen (Stigrp) 5. jan 2012 kl. 10:51 (CET)

Groruddalen

Hei Stig Rune, så hyggelig å se at det er noen andre fra Groruddalen her i wikien. Groruddalen (og Søndre Nordstrand) er sørgelig underrepresentert både i denne wikien og andre steder på nettet, så det er fabelaktig at du legger inn bilder! Jeg har et lite hobbyprosjekt på å skrive små spirer om forskjellige steder i dalen - blir flott å ha bildene dine da. Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 19. okt 2011 kl. 11:31 (CEST), Rødtvet.

Hei, Ida. Takk for hyggelige ord! Etter over 10 år her i Groruddalen føler jeg sterkt for dalen, og synes det er kjempefint om mine bilder kan brukes :-)

Hilsen Stig Rune

Hei igjen. Nå er Kjøttbyen forfremmet til herligheten, d.v.s. forsida på wikien! Kanskje en konsekvens av at ordet kjøtt igjen har kommet inn i bibelen?Trond Nygård (Kallrustad) 31. okt 2011 kl. 13:28 (CET) Se lenka: http://www.dagsavisen.no/kultur/boker/article522311.eceTrond Nygård (Kallrustad) 31. okt 2011 kl. 13:31 (CET)

Kult, det var artig!

Stig Rune

Artig annonse!

Hei. Moro at du har tatt vare på denne annonsen fra UiO, 1990. Denne våren var det flere av oss 71-modeller som søkte oss til UiO, og som til og med kom inn!Trond Nygård (Kallrustad) 5. des 2011 kl. 14:04 (CET)

Ja, jeg kom over den i en gammel almanakk! Dukker stadig opp noe når man leter! Ja, jeg kom inn jeg også :-)

Petterøe & Hansen?

Heisann. Nytt artig bidrag fra deg! Lurer forresten på om hyrekontorets navn var Petterøe & Hansen, og ikke Pettersen & Hansen? Ser i Norsk biografisk leksikon at den kjente tobakksfabrikanten Halfdan Petterøe var sønn av hyreagent Elias Petterøe og Amalie Elisabeth Hansen, og de bodde på Nøtterøy. Se http://snl.no/.nbl_biografi/H_Petter%C3%B8e/utdypningTrond Nygård (Kallrustad) 21. des 2011 kl. 11:12 (CET)

Ja, riktig! Selvsagt, Petterøe er det.

Norge

Hei Stig Rune, godt observert av deg å luke ut anakronistisk informasjon om grensa til Russland. Jeg tok meg imidlertid den frihet å legge inn igjen informasjonen, men gjøre det tydelig at dette er noe som er ute av verden. Bare så du vet det :) Mvh. Aslak Kittelsen 13. jan 2012 kl. 14:34 (CET)

Den er grei. Jeg gjorde det altså fordi opplysningen var foreldet, og at det var bedre at det ikke sto der enn at det sto der. Men en oppdatering, slik du har gjort nå, er selvsagt det beste! Stig Rune Pedersen (Stigrp) 13. jan 2012 kl. 14:54 (CET)

Islam

Hei Stig Rune. Fint med allsidige fotografer! Bildet fra Furuset passa godt i Islam-artikkelen. Takk også for den originale Støperi-fakturaen! Ønsker deg ei god helg (forhåpentlig med bra fotovær!). Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 27. jan 2012 kl. 12:37 (CET)

Hei Trond. Den er god. Jeg forresten sitter og ser over til Foynegården her i Tønsberg (innimelom wiki'en!) og vurderer å gå over og ta et bilde av den, da artikkelen om denne gården viser et bilde som ikke er selve gården men en sjøbod... Se her: http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Foyneg%C3%A5rden Stig Rune Pedersen (Stigrp) 27. jan 2012 kl. 12:47 (CET)

Mustad

Hei igjen. Da har jeg satt inn bildet fra Kongens gate i artikkelen om O. Mustad & Søn! Fin illustrasjon dette. Artikkelen er foreløpig ikke så lang eller gjennomarbeidd, men jeg håper den kan forbedres etter hvert.Trond Nygård (Kallrustad) 30. jan 2012 kl. 11:34 (CET)

Det er bra! En annen ting: jeg har jo lagt ut en del bilder med gamle fakturaer, som jeg synes er god lokalhistorie :-) Men kunne vi fått en egen kategori for fakturaer? Det er vel en kategori for kvitteringer, men ikke for fakturaer? Stig Rune Pedersen (Stigrp) 30. jan 2012 kl. 12:01 (CET)

Hei. Sikkert en god idé med en slik kategori, men kunne du inntil videre bruke kategorien Regnskap? Her ligger det alt en del regninger og faktuarer. Mulig at vi på sikt kan fininndele denne kategorien noe.Trond Nygård (Kallrustad) 30. jan 2012 kl. 12:23 (CET)

OK, regnskap er sikkert greit, visste ikke om den :-) Stig Rune Pedersen (Stigrp) 30. jan 2012 kl. 12:26 (CET)

Toten og Eidsvoll

Hei igjen. Takk for nye bilder! Håper du hadde en fin tur til Toten via Eidsvoll. Min salig oldefar sa forresten at han hadde vært «Inni Essvølla»!Trond Nygård (Kallrustad) 23. feb 2012 kl. 08:21 (CET)

Hei. Prøvde å svare deg i sted på denne, men ser at det ikke står noe her... Men sammen det, jeg hadde altså en avstikker via Eidsvoll mest for å dokumentere Eidsvollsbygningen og den restaurering som finner sted fram mot 1814. Da fant jeg også ut at stiftelsen 1814 ikke lenger er selvstendig, men er lagt inn under Norsk Folkemeuseum. Endret artikkelen om Eidsvollsbygningen tilsvarende. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 23. feb 2012 kl. 09:51 (CET)

Hei. Du har skrevet en fyldig beskrivelse under bildet av «Mago B». Kanskje du kan kopiere over denne beskrivelsen til en artikkel om tresliperiet? Og bilde har vi alt!Trond Nygård (Kallrustad) 24. feb 2012 kl. 08:42 (CET)
Hei! Når/viss du (eller Trond) har ærend borti Essvøll'n att ein gong, så har vi bruk for bilete av Venjer...  :)Hans P. Hosar 25. feb 2012 kl. 06:29 (CET)

Hei. Jeg lurer på om Eidsvoll Verk (perioden med Mathiesen-familiens eie fra 1893) kunne vært en egen arikkel, der Mago B og tilsvarende inngår. Blir kanskje litt løsrevet med bare den ene bygningen, jeg vet ikke? (Har forøvrig bilde av et veksted ved siden av også, fra 1909). Jeg ser ellers at Matheisen også figurerer som landets 10. største grunneier (eier også i Hurdal). Ellers noterer jeg meg Venjer, men vet ikke når jeg passerer neste gang der oppe. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 25. feb 2012 kl. 09:22 (CET)

Ein eigen artikkel om verksemda frå 1893 hadde vore heilt ypparleg, så berre set i gang! Kanskje da med tittelen «Mathiesen Eidsvold Værk» ? - sidan emnet vel blir firmaet/verksemda meir enn staden og det gamle gods-/jernverk-komplekset i det store og heile gjennom historia? Vi har jo allereie ein rudimentær artikkel «Eidsvoll Verk», som burde utbyggast og gje eit betre oversyn over kva namnet har stått for sidan tidleg på 1600-talet. Nokon som føler seg kalla?! Det kan sikkert med fordel lagast ei peikarside som gjev lesarane høve til å velje den eine eller andre (eller tredje eller ...) artikkelen under søkjeordet Eidsvoll verkHans P. Hosar 25. feb 2012 kl. 14:55 (CET)

Ja, det bør nok skilles mellom Eidsvoll verk under Carsten Anker og under Matheisen (som altså er fra 1893). Så jeg er enig i ditt forslag om "Mathiesen Eidsvold Værk" eller lignende. Men det er ganske vanskelig bedriftshistore dette, der treindustri og kraftproduksjon går litt om hverandre når det gjelder bruken av Andelva under Mathisen. Føler det blir for omfattende for meg for øyeblikket, jeg er foreløpig mer på kort-artikkel-stadiet :-) Men jeg deltar gjerne i diskusjoner. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 25. feb 2012 kl. 15:00 (CET)

Eg skjønar godt vegringa, enda om eg føler meg sikker på at du vil lykkast godt om du prøver deg med ein liten, informativ artikkel om Eidsvoll/Mathiesen, der det kan poengterast nettopp at dette er eit kompleks som ropar på fleire (mange!) artiklar og vinklingar. «Eidsvoll verk» kunne nær sagt eigne seg til eit heilt prosjekt på wikien - fenomenet gjev ein lokalhistorisk inngang til eit utruleg aspektmangfald av historia og historiefaget - jordbruks- og skogbrukshistorie, industrihistorie over 400 år(!), sosial- og kulturhistorie, standssamfunn og paternalisme vs. moderne industri og klassekamp, nasjonal politisk historie... historiebruk ... alle jubileumsaspekta ved 1814!! Hans P. Hosar 25. feb 2012 kl. 15:24 (CET)

Hei. Jeg er ikke redd rent faglig for å sette meg ned og skrive om emnet, men er redd det vil ta flere dager å få det helt rett, og den tiden (og tålmodigheten!) har jeg ikke nå. Tar dette innimellom jobb og andre aktiviteter :-) Det er altså det med treindustri versus kraftproduksjon, treindustri versus annen Mathiesen-virksomhet osv som er utfordringene. For å få alt rett, ikke minst kronologien, vil jeg behøve å gå til bedre kilder enn de man finner på nettet, for å si det sånn. Men la meg tenke på det :-) Stig Rune Pedersen (Stigrp) 25. feb 2012 kl. 16:16 (CET)

Ta sjansen

Hei Stig, hyggelig å se at du har begynt å skrive artikler :) Jeg likte spesielt godt den om Ta sjansen, jeg husker det programmet godt fra TV da jeg var liten. Vet du tilfeldigvis om det er mulig å få kjøpt opptak av det fra NRK? Aslak Kittelsen 24. feb 2012 kl. 09:37 (CET)

Takk for hyggelige ord. Ja, har begynt å skrive litt nå, men ikke de lengste artiklene foreløpig! Men litt om ting jeg er interessert i. Vet ikke om NRK selger opptak, mulig du må på YouTube. Ja, var veldig populært program i oppveksten dette. Jeg var der personlig i 1991 og 1992. Beskrivelsene av selve konkurransen i artikkelen er fullt ut min egen, ikke tatt noe sted fra, da jeg følte at jeg selv måtte fortelle om det til en tenkt leser som kanskje ikke hadde hørt om dette før, og da ble det slik :-)Stig Rune Pedersen (Stigrp) 24. feb 2012 kl. 18:52 (CET)

Hei Stig! Eg vil også gratulere med at du har byrja skrive fine artiklar i tillegg til den storarta fotosamlinga du lagar for wikien! Hans P. Hosar 25. feb 2012 kl. 06:29 (CET)

Takk for det! Synes det er veldig gøy og interessant å bidra her :-) Stig Rune Pedersen (Stigrp) 25. feb 2012 kl. 09:18 (CET)

Hei Stig! Jeg lurer på om jeg kan lære deg en liten ting mtp å skrive artikler :)
Når du skriver artikkel om f.eks. Oslo lufthavn Fornebu, vil vi gjerne at du setter tittelordet som lenke i tillegg til å sette det i fet skrift, slik: ' ' ' [ [ Oslo lufthavn Fornebu ] ] ' ' ' (bare uten mellomrom, naturligvis), istedetfor slik: ' ' ' Oslo lufthavn Fornebu ' ' '. Dette gjør vi med alle artikler for at det skal være mulig å gå inn på dem fra forsider o.l. :) Hilsen Aslak Kittelsen 9. mar 2012 kl. 11:11 (CET)

Ok, den er grei. Visste ikke det. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 11. mar 2012 kl. 22:44 (CET)

Ukas bilde

Heisann Stig Rune. Tenkte bare å varsle deg om at Tonsen transformatorstasjon er ukas bilde i uke 15. Vennlig hilsen Marthe Glad 19. mar 2012 kl. 10:10 (CET)

Hei. Det er fint, artig! Stig Rune Pedersen (Stigrp) 19. mar 2012 kl. 10:14 (CET)

Groruddalen

Artig at du så artikkelspira om Groruddalen Historielag. Da ble det pluselig mulig å lenke fra bildeteksten din. Har også oppretta en liten snutt om medlemsbladet AkersDølen. Du må gjerne utvide disse småartiklene, og eventuelt illustrere dem. Helsing Trond på Trond Nygård (Kallrustad) 26. mar 2012 kl. 11:06 (CEST)

Den er grei, kan godt hende jeg utvikler disse videre. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 26. mar 2012 kl. 11:54 (CEST)

Velkommen som veileder og administrator!

Hei Stig Rune! Flott at du vil bidra som veileder og administrator! :) Fint om du skriver litt om fagfelt du har spesiell kompetanse på. Gjennom innføringsartikkelen om administratorens oppgaver kan du orientere deg litt om mulighetene. Vennlig hilsen Marianne Wiig 8. mai 2012 kl. 11:30 (CEST)

Ihle

Takk for nytt bilde og presisering i teksten!Trond Nygård (Kallrustad) 14. mai 2012 kl. 18:46 (CEST)

Den er grei! Dette må forøvrig være en av de særeste artiklene på wikien, men er jo gøy :-) Stig Rune Pedersen (Stigrp) 14. mai 2012 kl. 19:19 (CEST)

Østfolddomen

Imponerende byggverk, denne Eidsbergskirka! Ikke rart at den kalles Østfolddomen.Trond Nygård (Kallrustad) 23. mai 2012 kl. 09:21 (CEST)

Ja, det er et flott bygg. Ligger lett tilgjengelig fra veien. Jeg var altså i Strømstad på seminar, og la hjemvein om indre deler av Østfold, via Askim. Skal legge ut et gravminne til fra Eidsbergkirka, for en av initiativtakerne til universitetet, en tidlig lokalhistoriker ved navn Jacob Nicolai Wilse. Han burde dere omtale på wikien. Ellers er det høyeste gravminnet ved Eidsberg den av sorenskriver Thoresen, Henrik Ibsens svoger! Stig Rune Pedersen (Stigrp) 23. mai 2012 kl. 10:52 (CEST)

Hei. Vi burde hatt en artikkel om Thoresen, men det fins kanskje andre steder på nettet?Trond Nygård (Kallrustad) 23. mai 2012 kl. 11:16 (CEST)

Faren hans, med samme navn, er omtalt, tror jeg, men kanskje ikke junior. Han var altså en avholdt (?) sorenskriver for Rakkestad og Eidsberg. Forbindelsen med Ibsen via søsteren synes jeg er meget interessant. Legger forøvrig ut det bildet av Wilses gravminne snart. Det er den samme Wilse som i Wilses gate i Oslo (ikke fotografen altså). Wikipedia har en god artikkelen om ham. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 23. mai 2012 kl. 11:18 (CEST)

Jeg hadde et bilde av Wilses gate også, tatt nylig, som jeg legger ut, samt lager en liten artikkel om gaten med bilde av gravminnet i tillegg. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 23. mai 2012 kl. 11:48 (CEST)

Bogstad gård

Hei Stig Rune,
Jeg syntes du hadde skrevet en såpass god bildetekst til bildet ditt av Bogstad gård, at jeg tok like godt og la det ut som en artikkel om gården. Det står svart på hvitt i historikken at det er ditt arbeid jeg har bygd på :)
Hilsen Aslak Kittelsen 29. mai 2012 kl. 09:53 (CEST)

Hei. Den er grei, det ble en ganske lang bildetekst, ja :-). Jeg tenkte på det selv også, men det er så mye mer man kunne sagt om Bogstad så jeg lot det ligge. Er mye både Oslo- og Norgeshistorie i veggene der. Men nå kan den jo bygges på etterhvert. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 29. mai 2012 kl. 10:14 (CEST)

La til et bilde av vannet sett fra parken også. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 29. mai 2012 kl. 10:21 (CEST)

Fantastisk, den er på bydelsforsida nå :) Aslak Kittelsen 29. mai 2012 kl. 10:52 (CEST)

Bilder av kunstverk

Hei, det diskuteres litt om det er tillatt å laste opp bilder av kunstverk her: Brukerdiskusjon:Marianne_Wiig#Bilder_av_kunstverk. Jeg foreslår at du avventer med å laste opp flere bilder av f.eks. statuer der kunsteren fortsatt har krav på vern om sitt verk. (gjelder i 70 år etter dødsår). Det er altså en forskjell på bildelisens og vern av motivet. Med vennlig hilsen Vidar Iversen (Vidariv) 13. jun 2012 kl. 13:35 (CEST)

OK, det får jeg ta til etterretning. Regner med at eksempelet Garborg (en statue fra 1949) og lignende omfattes? Men det må likevel være en gråsone her, vil jeg tro, for et bilde av for eksempel et bymiljø der et kunstverk inngår som et av flere elementer, kan vel neppe være ulovlig? Ellers er det jo knapt nok en sentrumsgate i en norsk by her i landet som kan avfotograferes. Jeg savner en konkret definisjon av hvor denne grensen går, evt rettsavgjørelser omkring emnet. Ellers blir det altså veldig vanskelig å fotografere komplekse miljøer, hvis vi må sjekke dødssår på hver eneste mulige kunstner på hver eneste statue som kan ses på et bilde. Hilsen Stig Rune Pedersen (Stigrp) 13. jun 2012 kl. 14:52 (CEST)
Helt enig med deg angående bymiljøer og det støttes også i teksten:
Kunstverk som er varig «satt opp på eller ved offentlig plass eller ferdselsvei» kan fritt avbildes, så sant kunstverket ikke klart er hovedmotivet og gjengivelsen ikke utnyttes ervervsmessig.

På Wikipedia er det en del løsninger på dette bildeproblemet i artikkelen om Nils Aas. Jeg har dessverre ikke en nøyaktig fasit på hvor grensa går. Vidar Iversen (Vidariv) 13. jun 2012 kl. 15:27 (CEST)

OK, takk. Det er forsåvidt klargjørende og helt i orden. Jeg har en håndfull statuebilder der stauene er helt klart hovedmotivet, og de kommer jeg til å slette. Men hvis bildet viser klart mer enn bare statuen eller kunstverket, lar jeg det bli. Hilsen Stig Rune Pedersen (Stigrp) 13. jun 2012 kl. 15:29 (CEST)

Man må holde tunga rett i munnen når det gjelder dette med kunstverk, det er ikke lett. Da jeg var ganske fersk på Wikipedia lastet jeg opp mange bilder av Rolf Nesch`s kunstverk Sildefiske som er montert på veggen inne i Indekshuset. Jeg fikk så hatten passet. Ler.. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 13. jun 2012 kl. 15:40 (CEST)
Jeg tror det er fartstiden til meg og Ofrim på Wikipedia som er problemet her, ikke Stigs bilder. Jeg har nå sett på saken på nytt (kunst på offentlig sted, i artikkelen på om opphavsrett finner man følgende «Hvis avbildningen ikke blir utnyttet ervervsmessig, kan verket godt være hovedmotiv». Wikipedia har et absolutt krav om at alt skal kunne brukes kommersielt, men Lokalwiki trenger ikke å følge dette. Vidar Iversen (Vidariv) 14. jun 2012 kl. 12:48 (CEST)

Den er grei. Uansett greit å tenke litt over det, og ta med litt mer enn bare kunstverket. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 14. jun 2012 kl. 21:22 (CEST)

Hei! Bare en liten presisering i forlengelsen av Vidars gode oppklaring: Saken er at Lokalhistoriewiki (i motsetning til Wikipedia) godtar alle 6 CC-lisenser, selv om vi (i likhet med Wikipedia) foretrekker den frie lisensen CC-BY-SA. Følgelig: Hvis du for eksempel lisensierer et bilde med CC-BY-NC-SA (der NC står for Non Commercial), er du på den trygge siden - selv om kunstverket skulle være hovedmotiv. Ola Alsvik 18. jun 2012 kl. 14:00 (CEST)

Takk for presiseringen! Hilsen Stig Rune Pedersen (Stigrp) 18. jun 2012 kl. 21:59 (CEST)

Ryde & Berg Orgelbyggeri

Hei og riktig god lørdag! Jeg opprettet artikkelen Ryde & Berg Orgelbyggeri, men oppdaget at &-tegnet ikke fungerte som tittel. Flyttet den derfor og nå ser det ut for meg som det er to artikler. Ler... Kan du kanskje slette den første? Mvh.Anne-Sophie Ofrim 16. jun 2012 kl. 20:17 (CEST)

Hei. Jeg så på det nå. Jeg tror det er slik det blir når man fortar slike flyttinger, at man sitter igjen med den første også. Det vi kan gjøre er jo å slette begge, og så legger du inn artikkelen helt på nytt, kan det være en ide? Hilsen Stig Rune Pedersen (Stigrp) 16. jun 2012 kl. 20:20 (CEST)

Hei igjen. Da tror jeg at jeg fikk slettet den første likevel. Du kan jo sjekke om den du vil ha fortsatt virker :-) Hilsen Stig Rune

Ble riktig nå. Takk skal du ha. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 16. jun 2012 kl. 20:31 (CEST)

Eidsvoll kirkegård

Hei. Takk for fine bilder fra kirkegården, var særlig glad for gravminnet til Anders Venger! Oppretta i samme slengen kategorien Eidsvoll kirkegård. Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 19. jun 2012 kl. 10:52 (CEST)

Ja, jeg stoppet på Eidsvoll på vei til Toten i går. Fint at gravminnet til Anders Venger falt i smak! Ellers er jeg i stuss over gravminnet til Nicolai Wergeland, som angir fødselsår 1779, mens all litteratur sier 1780. Rare greier. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 19. jun 2012 kl. 10:57 (CEST)
Pussig med Wergeland...Ellers ser jeg at de to Venger-sønnene begge ble 90 år gamle, Hans (1901-91) og Johan (1902-92), altså født med ett års mellomrom og døde med ett års mellomrom!Trond Nygård (Kallrustad) 19. jun 2012 kl. 11:30 (CEST)

Hallings gate

Hei. Da fikk jeg brukt bildet ditt av Hallings gate (Oslo); oppretta akkurat en liten artikkel om gata. Kan ikke se at Wikipedia har noen artikkel heller, så her er wikien i førersetet, både når det gjelder tekst og bilde! (Riktignok er mesteparten av teksten basert på Oslo byleksikon, men det er jo ikke digitalt.....).Trond Nygård (Kallrustad) 20. jun 2012 kl. 10:12 (CEST)

Veldig bra. Mye god info der. Er imponert over koblingen til Mads Oppegaard, visste du at han bodde akkurat der så fort :-) ? Stig Rune Pedersen (Stigrp) 20. jun 2012 kl. 10:15 (CEST)
He he...., skreiv en artikkel om Oppegaard for noen uker sia, og festa meg ved gatenavnet Hallings gate, som jeg aldri hadde hørt om før. Så kom bildet ditt av gata, og da var det plutselig veldig relevant å skrive en artikkel. Er sikkert mulig å gjøre flere slike koplinger mellom gater og personer, har gjort noe tilsvarende mellom lærere og lærerskoler, se f.eks. Hamar lærerskole. Trond Nygård (Kallrustad) 20. jun 2012 kl. 10:25 (CEST)

Veldig bra, det er akkurat sånne ting som gjør wiki-arbeidet gøy. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 20. jun 2012 kl. 10:46 (CEST)

Oslo domkirke

Hei! Med fare for å spre diskusjonene... jeg håper du har lest tilføyelsen jeg har skrevet om kistene/sarkofagene i domkirken slik at du ikke drar dit uten å være klar over at de ikke er der. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 20. jun 2012 kl. 13:45 (CEST)

OK, den er grei! Stig Rune Pedersen (Stigrp) 20. jun 2012 kl. 14:28 (CEST)

1878-grensesteinene mellom Kristiania og Aker

Hei, vil gi honnør for ditt arbeid med artikkelen grensesteinene. Det har blitt en interessant og godt illustrert artikkel. Fint å løfte opp den historien som er rundt oss, men som man kanskje ikke legger merke til i det daglige. Vidar Iversen (Vidariv) 26. jul 2012 kl. 21:41 (CEST)

Takk for hyggelige ord :-) Jakten på grensesteiene har vært spennende. Er ikke alle som er like lette å finne. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 26. jul 2012 kl. 21:58 (CEST)

Jeg slutter meg til de rosende orda. Dette er virkelig et fint tema! --Aslak Kittelsen 27. jul 2012 kl. 11:36 (CEST)

Tusen takk igjen :- --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 27. jul 2012 kl. 12:41 (CEST))

Hei. Det er Heier jeg har brukt i jakten på steiene så langt. Har ikke funnet bedre kilder. Han angir i underkant av 40 funnede steiner. Det vil si at omtrent halvparten av steiene kan ikke gjøres rede for. Disse er nok brukt i bygninger og som fyllemasse og lignende og kan derfor dukke opp framover. Nr 50 dukket jo opp i branntomten til en gård i Groruddalen for noen år siden. Denne har blitt kalt en feilprodusert dubelett av det lokale historelaget, men jeg finner det også mulig (ja, kanskje mest sannsynlig) at det er originalen, siden det ikke er funnet noen andre nr 50-steiner. Og denne nr 50 ble jo nettopp funnet i et murfundament. Den kan ha blitt fraktet rett oppover fra sin opprinnelig posisjon i Trondheimsveien. I forbindelse med byggingen på Ensjø i disse dager, hadde det forresten vært gøy og fulgt med på om noen steiner kunne dukke opp igjen der. Er det andre som kan kjenne til flere steiner enn de Heier har funnet, tro? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 16. aug 2012 kl. 11:21 (CEST)

Det er vel ikke mange som har kjennskap til dette. Oslo byleksikon (1938) skriver om stein nr. 24 på Ekebergfjellet. Kanskje den går å finne? Vidar Iversen (Vidariv) 16. aug 2012 kl. 11:36 (CEST)

Spennende, hvor i Oslo byleksikon 1938 står det? Det er jo ellers noen byggegrensesteiner der ute, noen få. Har ikke begynt på dem ennå. Men jeg har som mål å finne, og ta bilder av, alle de kjente 1878-grensesteiene, i hvertfall. Så få vi se om det dukker opp noen vi ikke vet om i dag :-). Men det må jeg si, særlig i starten, ved Ekebergskrenten, er noen av steinene veldig utilgjengelige, så jeg tror ikke det er så veldig mange som gidder å lete etter dem :-)--Stig Rune Pedersen (Stigrp) 16. aug 2012 kl. 11:40 (CEST)

Hei. Jeg var i selskap på Nordstrand i sommer, og der var det jammen en sten hagen. Tror du det kan være en av dine manglende stener? Husker naturligvis ikke noe videre om hvordan den så ut. --Vennlig hilsen Marthe Glad 16. aug 2012 kl. 12:39 (CEST)

Hei. Det spørs hvor på Nordstrand, for bygrensen gikk ved Sjømannsskolen og opp i retning Vålerenga. Det kan dreie seg om en byggegrensestein, for der gikk grensen 1/8 mil inn i Aker herred. Det kan jo også faktisk være en 1878-grensestein som er flyttet på. Mange muligheter. Husker du adressen? HIlsen--Stig Rune Pedersen (Stigrp) 16. aug 2012 kl. 12:45 (CEST)
HUsker ikke adressa, men har nå spurt etter den, så sier jeg fra når jeg har fått svar. --Vennlig hilsen Marthe Glad 16. aug 2012 kl. 13:06 (CEST)

Takk, takk, spennende :-)

  • Ser at Knut Olborg har vært opptatt av dette, det var et oppslag i Aftenposten i 25. november 1997. Kopi kan fremskaffes. Vidar Iversen (Vidariv) 16. aug 2012 kl. 13:54 (CEST)

Takk, da kan jeg sjekke Aftenposten 15/11 97, har tilgang. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 16. aug 2012 kl. 13:56 (CEST)

F1

Hei. Da er billøpulykka på Gardermoen i 1949 merka med F1. Artikkelen ligger nå på forsida til Ullensaker kommune.--Trond Nygård (Kallrustad) 2. aug 2012 kl. 10:13 (CEST)

Takk, det var artig! Akkurat den artikkele tror jeg vi er alene om, der er Aftenposten og to gravminner eneste kilder :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 2. aug 2012 kl. 10:16 (CEST)

Lørenskog

God morgen. Flott at vi fikk en illustrasjon til Halfdan Kjerulfs vei i Lørenskog. Det er mange gode artikler om romeriksbygda på wikien, men en god del mangler bilde.--Trond Nygård (Kallrustad) 14. sep 2012 kl. 08:45 (CEST)

Ja, mens jeg jobbet med artikkelen om Halfdan Kjerulfs plass, kom jeg over artikkelen om veien i Lørenskog, og kom på at jeg skulle sette inn bildet av gravminnet som jeg hadde fra tidligere. Jeg legger jo vekt på å pynte artikler med bilder, da blir de lettere tilgjengelig og lettere å lese. Bildet skal egentig brukes i en artikkel om komponisten selv, på et senere tidspunkt. La du forresten merke til (eller visst du) at Hafdan Kjerulfs plass er en "Brudeferden i Haranger"-plass, hvor alle fire kunstnere har noe med dette nasjonale motivet og gjøre (Kjerulf, A. Munch, Tidemand og Gude)? Synes det var litt artig. Og plassen ligger også bare 50 meter fra Rikard Nordraaks barndomshjem, så her er det mye nasjonalromantikk på et lite område :-). --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 14. sep 2012 kl. 09:59 (CEST)

Hurum

Hei igjen. Da har jeg gått kjapt gjennom artikkelen om Gerd Vold Hurum, som jeg synes er svært god, og derfor har fått F2-merke. Ukas artikkel om fire uker, da går forhåpentlig Kon-Tiki på kino fortsatt, så artikkelen framstår som aktuell. Fint også med Asker kirke/kirkegård, også disse svært aktuelle.--Trond Nygård (Kallrustad) 24. sep 2012 kl. 09:55 (CEST)

Tusen takk for det, det var gøy! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 24. sep 2012 kl. 09:56 (CEST)

Tranen og Dampen

Hei Marthe og Stig Rune. Jeg ser et stort potensiale for å lenke to artiklene til hverandre: Tranen (Oslo) og Christiania Dampkjøkken. Begrepa folkekjøkken og folkerestaurant er fellestrekk, og kanskje trenger vi generelle artikler om disse formene for serveringssteder også. Men først vil vel Marthe skrive ferdig sin lovende artikkel om Dampen! Ønsker dere ei fin helg. --Trond Nygård (Kallrustad) 12. okt 2012 kl. 11:33 (CEST)

Jeg har lenge tenkt på å skrive om Kristiania folkekjøkken, som var en kjede av billige men gode kafeer, hvorav Tranen var nr 8. Artig å se sammenhenger med dampkjøkkenet, som vel var en konkurrent. Folkerestaurantene ble startet av bryggeriene. Jeg har faktisk en original aksje fra 1918 som det også er bilde av ute på wikien. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 12. okt 2012 kl. 12:23 (CEST)

Hei. Artig hvis det blir en artikkel om Kristiania folkekjøkken! Ellers har jeg gjort bildene i Aker herred like store; det var det du ønska? Bare gjør om hvis noe fortsatt ser rart ut.--Trond Nygård (Kallrustad) 17. okt 2012 kl. 09:53 (CEST)

Det ble bra! Ja, folkekjøkkenet står på lista. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 17. okt 2012 kl. 10:11 (CEST)

Bildeopplastinger

Hei, jeg foreslår at vi følger de lisensene som ligger på Digital Museum, i stedet for å sette PD-mal på alle bilder derfra. Jeg har endret på to bilder nå. Vidar Iversen (Vidariv) 28. okt 2012 kl. 11:50 (CET)

OK, fint at du passer på. Da skal jeg gjøre det framover. Var usikker på dette. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 28. okt 2012 kl. 11:56 (CET)

Oppfølgingsspørsmål: Gjelder dette alle bilder fra Oslo byarkiv, eller alle fra Digitalt Museum som sådan (som har 3.0-lisens)? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 28. okt 2012 kl. 11:58 (CET)

Jeg har ikke noen fasit på dette. Jeg ser at der varierer litt fra museum til museum, og fra samling til samling. Noe er CC-NC-ND, CC-BY-SA og noe er frigitt. PD-malen er litt amerikansk, jeg foretrekker denne på gamle bilder {{enerettforeldetfoto}}. Vidar Iversen (Vidariv) 2. nov 2012 kl. 11:29 (CET)

OK, takk skal du ha. Skal prøve å manøverere. Hva forresten med faksimiler av gamle avisutklipp, som jeg har noen av, der har jeg satt PD. Er det OK, tror du? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 2. nov 2012 kl. 12:20 (CET)

Sundt

Hei. Fin artikkel om Andreas Sundt! Tok meg den frihet å utvide artikkelen litt, basert på de kildene jeg fant på nettet. Går sikkert an å finne mer også, men rekker ikke mer før helga. Artig hvis du får tatt noen bilder fra Lakkegata.--Trond Nygård (Kallrustad) 2. nov 2012 kl. 11:14 (CET)

Andreas Sundt hadde jeg ikke hørt om før jeg begynte å nøste i ham på bakgrunn av gravminnet. Han har ikke artikler på snl eller wikipedia, ser det ut til. Men han var en spennende type, og jeg skal få på plass bilder fra Lakkegata etterhvert, der fabrikken var. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 2. nov 2012 kl. 12:22 (CET)

Bilde nummer 20 000 - Gratulerer!

Hei Stig Rune! Det var du som fikk æren av å laste opp bilde nummer 20 000 i wikien. Gratulerer så mye! :) Du har jo lastet opp en solid samling bilder, så det var ekstra hyggelig at det var du som passerte denne milepælen. Du har bidratt vesentlig til at antall bilder er blitt doblet på under to år (vi passerte 10 000 den 13. januar 2011). Det vanker nok en liten overraskelse fra NLI i kjølvannet av dette. :) --Marianne Wiig 10. des 2012 kl. 11:32 (CET)

Tusen takk for hyggelig hilsen, Marianne! Veldig gøy å få æren av å runde 20.000-merket! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 10. des 2012 kl. 15:49 (CET)

Henger meg på gratulasjonen. Jeg vil også gi ros for din bildebruk med å hente portretter fra Oslobilder/Digitaltmuseum og bruke de sammen med egne fotografier. Vidar Iversen (Vidariv) 14. des 2012 kl. 08:40 (CET)

Takk for hyggelige ord, Vidar. Det med bildene har jeg jo lært av deg og Trond :-) Fungerer bra, synes jeg. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 14. des 2012 kl. 12:25 (CET)

Christian Emil Stoud Platou

Hei. Dette var en fin biografi, som jeg dumpa over først i dag, i høve den nye kategorien Jernbanefolk. Belønna den med F2. La også til noen opplysninger fra Norsk biografisk leksikon (1952). Ser at artikkelen ble skrevet om kvelden den 23. desember, noe som vel er årsaken til at jeg ikke umiddelbart leste den....Trur vi da satt slitne i sofaen etter å ha børi ved og pynte fuggelbænn. Men det er bra at jula tok slutt, og at en så god artikkel ble "oppdaga". Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) 21. feb 2013 kl. 11:23 (CET)

Deter fint :-) Jeg ser ikke bort fra at også andre artikler fra julehelga fra min side kan være av interesse.... Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 21. feb 2013 kl. 11:55 (CET)

Dugnadsvilje

Hei. Moro at du har oppdaga artikkelen Majorstuveien og kategorien Kornsiloer. Så at Hans hadde lasta opp to bilder av siloen i Verdal, og da kom jeg på at vi hadde andre fotografier av den samme bygningstypen. God helg!--Trond Nygård (Kallrustad) 22. feb 2013 kl. 13:24 (CET)

Ja, må jo følge med (og følge opp) :-) Jeg kan sikkert fylle ut med en del bilder fra Majorstuveien etterhvert. Artig med siloene, jo særere jo bedre! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 22. feb 2013 kl. 13:48 (CET)

Politimestre

Legger dette over hit så du ser svaret, for jeg sletter den kategorien. Chris Nyborg 4. mar 2013 kl. 10:57 (CET)

Hei. Jeg blir litt forvirret av disse politkategoriene, kunne de vært samlet? Nå har vi kategorier som "Pollisjefer", "Polititjenestemenn" og "Politi", og jeg har lagt litt i hver av dem, tror jeg :-) Nå som lensmenn også er vanlige politjenestemann/sjefer, blir det ytterligere forvirrende. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 4. mar 2013 kl. 10:42 (CET)

Jeg skal gå over dem og slå sammen. Det må tenkes litt gjennom, det er litt vanskelig fordi det er noen historiske titler og noen nåværende. Historiske lensmenn bør nok ligge i egen kategori, fordi de tidligere ikke var polititjenestemenn, men kommunale funksjonærer. Det hele er forvirrende i seg selv... Chris Nyborg 4. mar 2013 kl. 10:54 (CET)
Takk for svar. Ja, lensmenn er litt spesielle. Du har helt rett, historisk sett må de ha egne kategorier, men i dag er de politfolk som alle andre ihvertfall. Jeg har selv en onkel som har vært lensmann og som i dag er politistasjonssjef på Kongsberg :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 4. mar 2013 kl. 11:08 (CET)
Vi kan lage en tidsgrense for når vi slutter å kategorisere folk som lensmenn. Det som fortsatt gjør det litt forvirrende er at en bit av lensmannsrollen, namsmannsembetet, fortsatt er bevart mens resten har blitt innlemma fullt ut i politiet. Dermed sitter en del tidligere lensmenn som nå er politifunksjonærer på ulike nivåer nå i en vanlig politijobb i et vanlig politidistrikt, samtidig som de er namsmenn i det opprinnelige lensmannsdistriktet. Det trenger vi ikke å tenke på når vi skal kategorisere, men det fører til at det er vanskelig å vite hvordan man skal omtale folk. I tillegg er det slik at noen ble stasjonssjefer (som din onkel), men i en del tilfeller har det også vært nedleggelser av flee lensmannskontorer slik at de i stedet måtte bli avdelingsledere i politidistriktet eller få andre tilbud på rett nivå i herarkiet, så noen automatikk kan det ikke være i hva vi gjør med dem; hver enkelt må sjekkes. Jeg sletta i første omgang kategorien politimestre, og skal forsøke å få oversikt i løpet av de neste dagene for å finne noen løsninger som fungerer i praksis og er rimelig i overensstemmelse med virkeligheten. Chris Nyborg 4. mar 2013 kl. 12:46 (CET)
Det er bra, blir fint å få ryddet opp i dette. Det er vel også slik at politimestrene fortsatt er embetsmann (dog på åremål), slik at en kategori som "Polititjenestemenn" ikke ville ha omfattet disse, jeg vet ikke? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 4. mar 2013 kl. 12:57 (CET)
Det er noe av det jeg tenkte jeg skulle finne ut av. Skal lese gjennom noen dokumenter på Justisdepartementets sider, de har noen St.prp. og NOU der som forklarer ting. Chris Nyborg 4. mar 2013 kl. 13:08 (CET)

Eidsberg kirke og kirkegård

Hei. Dette er en utmerket artikkel, som fortjener F1. Før jeg begynner med "onlyinclude" og annen tilpassing, lurte jeg på om du kunne flytte noen av bildene til et galleri. Ser at de ble litt store for artikkelen etter at standardstørrelsen på bilder ble økt. Oppdaga forresten at lærer Knut Magnusson Frøyset er gravlagt her! --Trond Nygård (Kallrustad) 12. mar 2013 kl. 09:48 (CET)

Hei. Har har jeg lagd galleri. Beholdt to store bilder, fungerer det? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 12. mar 2013 kl. 12:08 (CET)

Wilhelm Wangensten

Hei. Da fikk jeg tid til å se litt nærmere på Wilhelm Wangensten. Han var ganske riktig født i Vestre Toten, fant han i kirkeboka for 1884. Men han var nok et uønska barn da han kom, foreldrene var ugifte, og Wilhelm var farens andre leiermål.....Men det gikk jo bra til slutt, muligens med hjelp av den rike farfaren Ole Øye, gardbruker på Eina. Han er nevnt i Totens bygdebok, se lenke til NB Digital.

Begynner å bli en del av disse urbane totningene på wikien nå. Kanskje vi skal opprette en portal for dem....Spørs bare om vi får revygjengen på Kapp på nakken hvis vi bruker navnet Urbane totninger, for dette er en merkevare som drar inn haugevis med kroner hver sommer. Norges største sommershow etter hvert. Du burde bli med og se på.--Trond Nygård (Kallrustad) 14. mar 2013 kl. 14:08 (CET)

Hadde vært artig å blitt med på Urbane Totninger en gang. Jeg har forøvrig vært publikum på "20 spørsmål" i Studio 19 på Marienlyst et par ganger, der Gustav Nilsen har vært paneldektaker. Han er vel blant de urbane totningene fortsatt? Ellers kan du jo kalle dette for "Totninger som innvandret til byene", "Totninger i hovedstaden" eller noe sånn? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 14. mar 2013 kl. 15:40 (CET)

Skreiberg og faren

Hei. Da har jeg skrevet en artikkel om Karl Nestor Nilsen, faren til Konrad Skreiberg. Han er interessant i seg sjøl, p.g.a. et ganske omfattende "konglomerat" av forretninger og eiendommer i Skreia-området. Nilsen var blant annet den første som kjøpte tomt i den vordende stasjonsbyen Skreia. All ære til deg, som gjennom artikkelen om sønnen satte meg på sporet av Karl N. Nilsen.--Trond Nygård (Kallrustad) 12. apr 2013 kl. 12:34 (CEST)

Kjempeartig! Gøy når det ene fører til det andre! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 12. apr 2013 kl. 14:05 (CEST)

Gratulerer!

Gratulerer med opplasting av bilde nr. 25 000 - og fortsett som du stevner! Chris Nyborg 19. apr 2013 kl. 13:12 (CEST) (på vegne av alle på NLI)

Tusen takk for hyggelig melding! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 19. apr 2013 kl. 13:25 (CEST)

Drabløs

God dag. Vel hjemme igjen? Ser at du har tatt mange bilder fra Gamle Aker kirkegård. Du har vel ikke vært borti skuespilleren og teatersjefen Edvard Drabløs, som skal være gravlagt her? Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) 10. mai 2013 kl. 10:32 (CEST)

Hei. Det er faktisk jeg som skrev inn i artikkel at Drabløs ligger på Gamle Aker, jeg fant ham i listene. Så jeg planlegger å dra dit til helga for å ta bilde av gravminnet. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 10. mai 2013 kl. 10:36 (CEST)
Status lørdag 11. mai: Drabløs' gravminne er funnet og avfotografert, bilde lagt til artikkelen om ham! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 11. mai 2013 kl. 17:24 (CEST)
Takk for bilde og ettermæle! Artikkelen er nå funnet verdig til F2. Fint samarbeidsprosjekt mellom flere wikianere.--Trond Nygård (Kallrustad) 24. mai 2013 kl. 11:29 (CEST)
Ja, artig med slike samarbeid, ble en bra artikkel :-) Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 24. mai 2013 kl. 12:37 (CEST)

Digitalt museum

Hei. Du er vel en av dem som henter bilder fra Digitalt museum noen ganger? Nå har vi muligheten til å lenke til wikiartikler fra dette nettstedet. Jeg har nå blant annet satt inn lenke fra bildet av Konrad Skreiberg til din utmerka artikkel om han på wikien. Dette har du adgang til å gjøre sjøl også, det er en fin mulighet til å markedsføre artiklene våre. Vi høres! Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) 7. jun 2013 kl. 11:41 (CEST)

Noterer meg dette jeg også. Vidar Iversen (Vidariv) 7. jun 2013 kl. 12:35 (CEST)
Flott, Vidar! Skulle ha skrevet det på brukersida di også, men jeg hadde fått det for meg at du alt hadde begynt med slik lenking...--Trond Nygård (Kallrustad) 7. jun 2013 kl. 12:39 (CEST)
Takk for tips, det er jo kjempebra! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 7. jun 2013 kl. 16:48 (CEST)

Artikkeltips

Hei, dersom det utrolige skulle skje at du går tom for ideer har jeg begynt å lage noen lister basert på de gratis turkarta som Oslo kommune deler ut. Det er fire turkart (og to sykkelkart), som ramser opp en god del severdigheter. Det er jo ting folk vil ønske å se, og da kan det være lurt å ha informasjon om dem, ettersom en del sikkert vil søke på nettet. Lista (som i skrivende stund dekker to av karta) ligger på Bruker:Cnyborg/Osloturer. Chris Nyborg 27. jun 2013 kl. 13:34 (CEST)

Takk, godt forslag! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 27. jun 2013 kl. 13:39 (CEST)

Hjelpeliste for bilder i Oslo-artikler

Jeg har oppretta Bruker:Cnyborg/Osloartikler uten bilder, ei liste over Oslo-artikler der bildeinnleggingsmalen {{thumb}} ikke er brukt. Det blir feilutslag der bilde er lagt inn uten den malen (i de aller fleste tilfeller bør de da uansett legges om til bruk av mal), og den sier jo ingenting om kvaliteten med tanke på relevans eller fotokvalitet, men jeg tror det kan være ei interessant arbeidsliste. Mye av dette bør det ved hjelp av snedig ruteplanlegging og bruk av oslobilder for historiske fotografier kunne gå an å fikse. Chris Nyborg 26. jul 2013 kl. 21:04 (CEST)

Det er bra, god arbeidsliste. Var akkurat inne og gjorde om et lite bilde til thumb. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 26. jul 2013 kl. 21:05 (CEST)

Blokkering

Hei. Fint at du blokkerte den nye "morsomme" brukeren her om dagen. Ha ei fin helg! --Trond Nygård (Kallrustad) 2. aug 2013 kl. 10:57 (CEST)

Ja, må passe på litt :-) Var forøvrig en tur innom Hof og Eidsfoss i går, et flott jernverksted ("Norges minste by" med fire gater, hovedgård og kirke), se bilder og kommende artikler! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 2. aug 2013 kl. 11:04 (CEST)

Hovin kirke og kirkegård

Hei. Fint at du har skrevet artikkel om Hovin kirke og kirkegård (Ullensaker)! Se også kategorien Bilder av Tore Johansen. Der et det 7-8 gravminnebilder fra Hovin. Kanskje disse kan settes inn i galleriet? Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) 13. aug 2013 kl. 13:25 (CEST)

Ja, oppdaget det nå, så jeg skal sette dem inn. Har satt inn en allerede. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 13. aug 2013 kl. 13:28 (CEST)
Jeg ser at vi begge har bilder av verkseier Furulunds gravminne, men akkurat der velger jeg å bruke mitt eget bilde, fordi det er lettere å lese teksten. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 13. aug 2013 kl. 13:47 (CEST)

Johan Hjort

Hei Stig Rune,
Jeg så nettopp igjennom artikkelen om Johan Hjort, som du har bidratt en del til. Du har lagt til blant annet følgende informasjon: «Hjort tok doktorgrad i i zoologi ved Universitetet i München i 1892.» Aner du om det er snakk om Ludwig-Maximilians-Universität München, eller om Technische Universität München?
-- Hilsen Aslak Kittelsen 1. okt 2013 kl. 14:10 (CEST)

Hei. Det er altså ikke jeg som har opprettet artikkelen, bare lagt til bilde og flikket litt. I følge Hvem er Hvem står det bare Munchen, ikke navnet på universitetet. Så jeg vet ikke, men kan godt prøve å finne det ut. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 1. okt 2013 kl. 17:49 (CEST)

Sarabråten

Tommel opp for en fin og gjennomillustrert artikkel om Sarabråten! Vidar Iversen (Vidariv) 13. okt 2013 kl. 19:03 (CEST)

Takk for det, var der i dag! Fint sted! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 13. okt 2013 kl. 19:13 (CEST)

Gratulerer med nr 30 000!

Hei Stig Rune! Gratulerer med bildeopplasting nr 30 000 i wikien! Jeg syns ikke det er lenge siden jeg gratulerte deg med 20 000! :) Jeg har veldig sans for måten du jobber med bilder på. Bildebeskrivelsene er ofte små miniartikler som kan inspirere andre til å skrive. Også veldig bra at du skriver artikler om temaer du har bra billeddekning på og at du bidrar med bilder i ulike prosjekter i wiken. Ser f.eks. at du og Chris har samarbeidet godt om gater osv. på Oslo-stoffet. Hold fram som du stevner, så når vi 40 000 bilder og 20 000 artikler før vi rekker å blunke. :) --Marianne Wiig 21. okt 2013 kl. 10:56 (CEST)

Takk for hyggelig hilsen, Marianne :-) Gøy med slike milepæler. Jeg var i Stockholm i slutten av forrige uke, og fikk da ikke vært noe særlig inne på wikien, og trodde da at 30.000 skulle bli nådd omtrent da. Men det ble den ikke, og dermed fikk jeg selv æren i løpet av helga. Ja, jeg og Chris har satt inn støtet når det gjelder Oslo-gater. Målet er intet mindre enn å klare alle sammen! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 21. okt 2013 kl. 11:50 (CEST)
Det virker som et ambisiøst mål, men etter dagens tempo å dømme, tror jeg sannelig det er realistisk! :) --Marianne Wiig 21. okt 2013 kl. 14:35 (CEST)

Edvard Torget

Hei Stig Rune, så artig det var å oppdage at du har skrevet en artikkel om min oldefar Edvard Torget. Jeg har tillatt meg å gjøre en liten rettelse på et årstall samt kommet med litt utfyllende tekst om hans opphav. Vennlig hilsen Håvard Vegge--Håvard Vegge (Hvegge) (diskusjon) 28. nov 2013 kl. 23:56 (CET)

Hei. Det var artig å høre! Fint at du retter opp, jeg hadde ikke så mange kilder. Ble du overrasket over at vi hadde en artikkel om oldefar? Det er helt tilfeldig, jeg fotograferer ofte gravminner litt på måfå, og så prøver jeg å finne ut noe om dem etterpå. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 29. nov 2013 kl. 00:00 (CET)

Finn Wilhelmsen

Hei. Flott at du fant gravsteinen til Finn Wilhelmsen! Da fikk vi også korrigert dødsdatoen hans. Ellers har jeg dessverre ikke kjennskap til forskjellen på margarin- og smørfabrikken i Tønsberg. Men kanskje Lars Døvle Larssen kan gi deg mer informasjon? Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 2. des 2013 kl. 09:25 (CET)

Rosendahl

God dag, og takk for gravminnebildet til artikkelen om Peter Rosendahl! Inskripsjonene var lette å lese, et godt bevart gravminne. Så at du også hadde tatt andre bilder fra Vestre gravlund, bl.a. Ivar Andreas Nordangs gravminne. Han og Rosendahl var pussig nok embets-/tjenestemenn i Vardø på nøyaktig samme tid, og visste helt sikkert om hverandre! Helsing--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 9. des 2013 kl. 10:02 (CET)

Ja, jeg gjør alt for å imøtekomme de ulike ønsker som måtte dukke opp :-) Bare si fra om det er andre gravminner du vil ha undersøkt i Oslo også, det er som du vet et stående tilbud. Artig med koblingen mellom Ivar Andreas Nordang og Peter Rosendahl! Det er rent tilfeldig, de ligger ikke gravlagt i nærheten av hverandre. Jeg tar ofte bilder av gravminner med titler, gjerne sorenskrivere, fordi det ofte er greit å finne mer stoff om dem. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 9. des 2013 kl. 10:09 (CET)

Lalla Carlsen

Og da kom Lalla Carlsen på forsida til Svelvik kommune. På grunn av en feil i formateringa var det tidligere bare bildet som ble vist, men nå er også en bit av teksten med. Vi har ikke så mange andre gode artikler om Svelvik, så denne kom godt med! --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 10. jan 2014 kl. 12:20 (CET)

Det er bra å høre :-) Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 10. jan 2014 kl. 12:30 (CET)

Brita Strandheim

Hei, og takk for faksimile om Brita Strandheim. Oppretta artikkel om henne i dag; fant B. Strandheim faktisk både i 1910-tellinga og i DIS-Norges gravminnebase. Nok kilder og fakta til at det ble et lite stykke. Ønsker deg ei fin helg! Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 24. jan 2014 kl. 12:09 (CET)

Det er bra. Lista over 100-åringer begynner å bli imponerende! Hvem var det som fant på dette, var det deg? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 24. jan 2014 kl. 12:55 (CET)

Balke og realskolen

Hei. Da har jeg lagt inn bilde av Østre Toten realskole, som du etterlyste. Fint at du spurte om dette, synd at en såpass lang artikkel mangla illustrasjon. I tillegg har jeg brukt ditt bilde av Balke kirke til å illustrere stykket om eidsvollsmann Peder Paulsen Balke. Fint å ha et lite lager med bilder som kan brukes til ymse artikler!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 13. feb 2014 kl. 11:52 (CET)

Det er fint, bildet gjør artikkelen mer innbydende å lese. Artig med bildet av Balke kirke. Og jeg må ubeskjedent si, når jeg ser bildet igjen, at det var ganske fint, med blå himmel og greier :-) Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 13. feb 2014 kl. 11:59 (CET)
Det er absolutt lov å si. Ikke akkurat slik vær her på Toten i dag, så slike klarværsbilder gjør godt!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 13. feb 2014 kl. 13:26 (CET)

Lørenskog-bilder

Hei, og takk for Lørenskog-bilder (+ mange andre bidrag). Sammen med dem som Chris og jeg har lasta opp fra Digitalt Museum bidrar de til å gi Lørenskog leksikon et mer tiltalende preg; i utgangspunktet var veldig få av artiklene herfra illustrerte. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 24. feb 2014 kl. 09:21 (CET)

Skal få tatt flere Lørenskog-bilder etter hvert, ble tre i går, en liten start :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 24. feb 2014 kl. 09:27 (CET)
Har blitt enda flere nå, ser jeg. Meget bra! --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 10. mar 2014 kl. 09:20 (CET)

Flotte snøbilder

Hei. Du må hilse Elin Olsen og takke for flotte snøbilder fra Sjusjø-traktene. Reine skulpturene! --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 18. mar 2014 kl. 13:35 (CET)

Ja, hun viste dem til meg, og jeg sa at disse måtte vi legge ut! Flott motiv, trærne ser faktisk ut som skulpturer!. Kanskje vi kan bruke det til noe en gang. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 18. mar 2014 kl. 13:39 (CET)

Balkegrenda

Hei, og takk for kjapp opplasting av Toten-bilder. Fint at vi fikk flere illustrasjoner til artiklene om eidsvollsmennene Peder Paulsen Balke og Niels Dyhren. Flere av de andre fotografiene har jeg satt inn i et galleri i stykket om Balkegrenda.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 21. mar 2014 kl. 09:17 (CET)

Den er bra :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 21. mar 2014 kl. 10:54 (CET)

Apropos Balke er det nå oppretta artikler om børsemaker Otto Alfred Andersen og sersjant Martin P. Eng. Fant dem lett i folketellingene, men skulle gjerne hatt litt mer "fortellende" kilder. Uansett, vi er i gang, og den som er på kirkegardsvandring på Balke, kan enkelt få litt info. om de gravlagte. Takk for fine bilder! --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 26. mar 2014 kl. 15:54 (CET)

Veger i Ullensaker

God dag. Flott med nye veger i Ullensaker. Mange av dem kan jo lenkes til garder og personer også, slik du har gjort med Karl Norbecks veg. Lurer bare på lenka til Ullensaker kommune. Nå går den bare til forsida på kommunens hjemmeside, som ikke inneholder noe om vegnavn. Kan du ta en titt på dette? --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 28. mar 2014 kl. 09:42 (CET)

Godt spørsmål. Her har jeg ingen annen kilde enn kart når det gjelder selve veien, og satte inn kommunen for at kildefeltet ikke skulle være tom på dette punktet. Men mulig dere har en annen løsning? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 28. mar 2014 kl. 09:58 (CET)

Gratulerer med artikkel nr 25 000!

Hei Stig Rune! Gratulerer med artikkel nr 25 000 i wikien! Med din omfattende og varierte produksjon var det veldig hyggelig at det var du som fikk æren av å passere denne milepælen! :) --Marianne Wiig 22. apr 2014 kl. 09:59 (CEST)

Tusen takk for det, artig å runde milepæler, selv om det var litt tilfeldig, det kunne har vært flere av de som var aktive i påsken. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 22. apr 2014 kl. 10:10 (CEST)
En mer offisiell gratulasjon fra meg også. Hipp hipp! Var jo moro at du tok 25 000 etter at du ble snytt for 20 000 p.g.a. alle fotografene som brøyta seg veg.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 22. apr 2014 kl. 11:26 (CEST)
He, he, takk for det, Trond :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 22. apr 2014 kl. 12:01 (CEST)

Våkent

Hei. Takk for at du følger med på wikien og stopper nye forsøk på hærverk. F-merka noen nye artikler i stad, bl.a. Kongsberg kirkegård. Fint dokumentasjonsarbeid.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. mai 2014 kl. 13:27 (CEST)

Takk for det, Trond. Ja, det har vært et par hærverksrunder de siste dagene, men ikke så veldig stort omfang. Artig med F-merking av Kongsberg kirkegård! Jeg driver og utvider den litt nå. Mange spennende folk som er gravlagt der. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 4. mai 2014 kl. 15:09 (CEST)

Spørsmål

Hei, du forstår nok at jeg har en forkjærlighet for by-, bygde-, fotball- og revyviser. Jeg har imidlertid nølt med et par eldre revyviser, fordi jeg er redd for at de kan virke støtende på folk. De var nyskapende i sin tid og hadde lokalt tilsnitt. Visene heter «Mannen som hengte sig på Ekeberg» (som harselerer med Kristiania-politiets ansvarsfraskrivelse) og «Kokain» (etter et stort narkotikabeslag i Oslo tidlig på 1930-tallet og er den første norske sangen som behandler dette tema). Jeg vil gjerne høre din oppfatning. Artikkelen om Ørnulf Salicath tar jeg i løpet av uka. På forhånd takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 11. juli 2014 kl. 10:44 (CEST)

Jeg synes at du kan skrive om disse. Kulturen har jo alltid speilet samfunnet, også revyen, ja kanskje særlig der. Da blir visene et bilde på tiden de ble skrevet i, og med et lokalt tilsnitt burde de passe godt her på lokalhistoriewiki'en, synes jeg. Jeg er selv interessert i revypersonligheter, og har opprettet artikler på flere av dem, og den om Chat Noir. Som en slags parallell kan nevnes at vi har omtale av enkelte by- og bygdeoriginaler her på wikien, egentlig tragiske skjebner, men også de speilet tiden, og er omtalt. Se for eksempel denne om "Advokat Hermansen": Peder Gunvald Hermansen. Ser også fram til artikkelen om Salicath :-) Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 11. jul 2014 kl. 10:45 (CEST)
Takk skal du ha. Husker godt ham ja. En fargerik sjel, så ham ofte i aviser og i blader. Vi hadde noen bykjendiser i Larvik også. Jeg skrev et leserbrev om "Mennesker man minnes" i Østlands-Posten for noen år siden. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 11. juli 2014 (CEST).

Ørnulf Salicath

  • Her er Salicath'en. Larvik hadde på begynnelsen av 1900-tallet en svært upopulær politimester Fredrik Theokar Salicath. Slektning? Et spørsmål: Tidligere skrev man i Norge aa istedenfor å. Når jeg finner revy- og sangtitler med aa i, skal jeg skrive aa eller modernisere det med en å? Takknemlig for svar. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 12. juli 2014 kl. 12:34 (CEST)
Flott med Salicath! Godt spørsmål med aa versus å. Jeg tror kanskje jeg ville ha beholdt originalen, altså med aa, med mindre det dreier seg om nyere framføringer av samme verk. Har du forresten lagt merke til at i litt eldre verk, som i adresseboka for Kristiania, skilte man ikke på aa og a når man alfabetiserte, slik at aa (som i å) er ført opp hulter til bulter med a som i a! Mulig det var sånn helt til aa ble erstattet av å? Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 12. jul 2014 kl. 13:06 (CEST)
Det har du jammen meg rett i. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 12. juli 2014 kl. 12:34 (CEST)
Jeg har nå satt inn en illustrasjon i artkkelen om Ørnulf Salicath, håper du synes det ble greit. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 12. jul 2014 kl. 14:46 (CEST)

Gater i Lillestrøm

God ettermiddag. Flott med gateartikler for Lillestrøm. Tillot meg å sette inn koordinater i de artiklene jeg kom over i farten. Kan hende du finner flere bilder, ofte eldre, hvis du søker i kategorien Lillestrøm. Satte inn et minigalleri artikkelen om Storgata. Litt varmt å jobbe nå, men jeg tar fri på onsdag i stedet. Ikke så mye kaldere på Furuset enn i Hellas?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. jul 2014 kl. 15:09 (CEST)

Den er grei. He, he, nei, det føles i hvertfall like varmt, men savner det blå Middelhavet! Har vært en sveiv i Bærum i dag, tok bilde av hjemmet til Paal Berg. Fra 1947 bodde han i et Arneberg-tegnet hus på Blommenholm. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 20. jul 2014 kl. 15:13 (CEST)
Fint med utvidelse av Berg-artikkelen. Jeg har ikke glømt Paal Bergs veg på Gjøvik, men skal ta et bilde så fort jeg har skaffa meg nytt kamera.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. jul 2014 kl. 15:19 (CEST)
Den er grei, ingen hast. Fullførte den 800-siders tykke boka om Berg i Hellas, så har han under huden. Han ble jo så gammel, og rakk så mye. At han også bodde i en Arneberg-bolig er jo en bonus, jeg er en stor Arneberg-fan :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 20. jul 2014 kl. 15:21 (CEST)

Takk

Takk for bildet til Agnar Ellefsen-artikkelen. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 10. aug 2014 kl. 14:37 (CEST)

Bare hyggelig, fikk oppdraget av Trond! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 10. aug 2014 kl. 16:27 (CEST)
Flott gjennomføring av oppdrag! --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. aug 2014 kl. 08:18 (CEST)

Lørenskog-bilder

Nå var du heldigere med været på Lørenskauen! Mange fine bilder, ser jeg. Veldig positivt for Lørenskog leksikon, der de fleste artiklene har mangla illustrasjoner.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. aug 2014 kl. 11:38 (CEST)

Ja, tok et raid i går, med mye bedre vær! Er jammen mange veier i Lørenskog! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 20. aug 2014 kl. 13:41 (CEST)

Hauk Aabel

Hei. Endelig fant jeg litt om Hauk Aabels virke på Gjøvik. La til et par setninger om amatørskuespill o.l. som han deltok i.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 27. aug 2014 kl. 14:40 (CEST)

Aursand

Hei, og takk for flott gravminnebilde (Leif og Leonore Aursand). Raskt og vel utført oppdrag! --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 26. sep 2014 kl. 08:22 (CEST)

Alt i orden, jeg var på et møte i Oslo sentrum, og da jeg så bestillingen på telefonen, la jeg bare veien om Sagene! Legg for øvrig merke til at det på gravminnet er benyttet C. og ikke K. for mellomnavnet. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 26. sep 2014 kl. 08:25 (CEST)
Fin observasjon. Jeg brukte først Kathrine, ettersom det sto i Aftenpostens 100-årsomtale. Men gravminnet må regnes for å være en mer pålitelig kilde, så nå har jeg endra navnet.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 26. sep 2014 kl. 10:12 (CEST)

Tor Fjørtoft

Hei, jeg har skrevet artikkelen om Fjørtoft. Han var sønnen til lærer Fjørtoft. Det ble en veldig sped artikkel, da det sto lite om ham på nettet. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 16. okt 2014 kl. 23:32 (CEST)

Fint, da har jeg bildellagt artikkelen med gravminnet! Vet vi noe om hvorfor han er gravlagt i Oslo, regner med at han flyttet dit? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 17. okt 2014 kl. 00:43 (CEST)

Vislie

God dag. Flott med artikkel om Vetle Vislie. Oppdaga den først i dag, da jeg skreiv om forgjengeren hans på Hamar lærerskole, nemlig Jørgen Jørgensen. Vislie passer også godt inn i "Hedmarkswikien" som vi arbeider med i høst.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 28. okt 2014 kl. 12:07 (CET)

Det er bra! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 28. okt 2014 kl. 12:16 (CET)

Tønsberg

Hei. Flott med artikkel om Thurmanns gate i Oslo. Så samtidig at du hadde lasta opp et bilde fra ei gate i Tønsberg med samme navn. Jeg oppretta derfor ei artikkelspire, uten at jeg kjenner navnebakgrunnen. Veit du hvilken Thurmann som skjuler seg bak? Ønsker deg åkkesom ei riktig god helg! Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 21. nov. 2014 kl. 14:54 (CET)

Fint, vet ikke navneopphavet, men kan spørre Døvle om det når jeg treffer han på juletreffet på torsdag. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 21. nov. 2014 kl. 16:14 (CET)
Flott! Da lar jeg artikkelen stå som "under arbeid" så lenge. Hils Døvle og de andre.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 21. nov. 2014 kl. 16:28 (CET)
Hundreåring med tilknytning til Vestfold (bl.a. Åsgårdstrand og Olsen Nauen). Se artikkel om Erling Andersen. God helg! --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 5. des. 2014 kl. 10:18 (CET)

Rognstad

Fra Inger-Marit Østbys brukerside:

Fint bilde du la til! (Inger-Marit)
Æra går til Stig Rune Pedersen!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. des. 2014 kl. 15:30 (CET)

Hundreåringer

Hei. Fint med bilde av Alf Ihlen! Jeg har bare modifisert det litt. Vi høres.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 18. des. 2014 kl. 09:37 (CET)

Ja, jeg tenkte at vi kunne bruke det bildet av Ihlen fra yngre år, det er over 60 år gammelt med ukjent fotograf, så da skulle det vel være greit. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 18. des. 2014 kl. 21:14 (CET)
Ja, ittno' problem med det bildet. Ellers har jeg skrevet en artikkel om en 103-åring fra Kongsberg, nemlig Helga Rønnestad. Kanskje du har hørt om henne? Dreiv bl.a. Kongsberg Margarinfabrikk.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. des. 2014 kl. 10:20 (CET)
Artig med henne fra Kongsberg, nei, har ikke hørt om henne. Men jeg har funnet ut noe om hun andre 100-åringen fra Kongsberg, Josefine Nilsen, det viser seg at pappa bodde på hybel hos henne på Kongsberg midt på 1960-tallet, så han visste godt hvem hun var. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 20. des. 2014 kl. 00:37 (CET)

Hallesby

Hei. Fin artikkel om Ole Hallesby. Satte på F1 i dag. Kom over stykket fordi jeg oppretta en artikkel om hundreåringen Helge Hallesby, som døde denne uka. Han var sønn av Ole H. God helg etter hvert!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 9. jan. 2015 kl. 11:24 (CET)

OK, det er bra! Ja, kom over gravminnet til Hallesby på Vestre Aker, og fant ut til at jeg skulle lage en artikkel om ham. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 9. jan. 2015 kl. 11:51 (CET)

Vår frelsers

Du var godt i gang i dag, finner du han her også mon tro? Kanskje også søstrene? Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 29. jan. 2015 kl. 23:20 (CET)

Ja, jeg fant ham nå på Gravferdsetatens sider, så det skulle være mulig i løpet av noen dager :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 29. jan. 2015 kl. 23:35 (CET)
Da var Rasmussen funnet! Bilde er lagt ut. Han er gravlagt med en av søstrene. Mulig det var flere navn på samme gravminne, men jeg sto feilparkert utenfor gravlunden og skyndte meg ut igjen etter at bildene var tatt, så jeg fikk ikke studert det :-) Gravminnet var ganske slitt også. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 31. jan. 2015 kl. 17:40 (CET)

Trygve Lie

Hei. Har du sett denne artikkelen? Trygve Lie (robåt). --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 16. jun. 2015 kl. 11:02 (CEST)

Nei, hadde ikke sett den, artig :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 16. jun. 2015 kl. 11:19 (CEST)

Bra dekning

Begynner å bli få rødlenker blant Oslo-veiene nå. i Skøyenåsen-området er veilista nærmest komplett, ser det ut til.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 7. aug. 2015 kl. 12:34 (CEST)

Ja, flere og flere områder begynner å fylles opp. Tok en av de siste gatene på Høybråten i går ifm et besøk der. Så det er moro, vi nærmer oss! Hilsen
Da så jeg Granliveien! La inn koordinater på denne og flikka litt på noen av de andre Høybråten-gatene i samme slengen. Ser at også dette området er temmelig komplett.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 7. aug. 2015 kl. 12:48 (CEST)

Birger Malling

Hei. Fint samarbeid om Birger Malling. Pussig nok er husholderska hans, Ingebjørg Ljones, også over 100 år! Kanskje hun sørga for et sunt kosthold der oppe i Slemdalsveien?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 13. aug. 2015 kl. 11:00 (CEST)

He, he, ja, det var artig! Skulle vi lagt ut bilde av boligen, forresten, det er den midterste på bildet av Slemdalsveien 33. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 13. aug. 2015 kl. 11:06 (CEST)

Gjerne. Boligen i seg sjøl er jo interessant. Var en annen lege som fikk tegna den.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 13. aug. 2015 kl. 11:14 (CEST)

Furuset sykehjem

Hei. Oppdaterte nettopp artikkelen om Furuset sykehjem fordi vi har artikler om minst fire av hundreåringene som har bodd der. Lurer samtidig på om sykehjemmet fortsatt står, rivingsarbeidet skulle etter planen ha begynt i 2014.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 21. sep. 2015 kl. 10:26 (CEST)

Hei. Befinner meg i Luxembourg, så har ikke fått med meg så mye på wikien de siste dagene. Jeg vet faktisk ikke status for sykehjemmet, men skal ta meg en tur i helga. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 23. sep. 2015 kl. 00:19 (CEST)
Hygg deg i den tysk-franske blandingskulturen! Husker jeg var på dagstur dit i 1992, da jeg bodde i Mannheim i Sør-Tyskland.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. sep. 2015 kl. 09:10 (CEST)

At Tickle Toes

Hei! Er en artikkel om steppdansskolen At Tickle Toes relevant for Lokalhistoriewiki? Den holder til i den gamle trikkestallen på Torshov i Oslo og skal visst være den eneste i sitt slag i Norge. Det er nylig opprettet en artikkel om den på Wikipedia og den står i fare for å bli slettet. Om dere vil ha den kan jeg overføre den hit. Mvh--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 17. jan. 2016 kl. 17:53 (CET)

Hei. Ja, det vil jeg si, også fordi den kan stedsfestes til trikkestallen. Så jeg synes det. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 17. jan. 2016 kl. 17:56 (CET)
Ok, da tar jeg den over. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 17. jan. 2016 kl. 17:57 (CET)
Fint hvis det allerede i starten kunne vært skrevet hvor den ligger. Det gjør det ikke nå. Både tids- og stedsfesting er noe av det som gjør lokalhistoriewiki relevant. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 17. jan. 2016 kl. 18:03 (CET)
Ja, skal gjøre det. Bør kanskje sette på et opprydningsmerke, dere har vel det her også. ;-) Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 17. jan. 2016 kl. 18:15 (CET)

PROBLEMVEIN INFO

Hei Stig!

Jeg arbetar med ett projekt kring lokalhistoria vid Blindern. Jeg läste det du skrivit om Problemvein och lurar på om du har några anekdoter/mer info om den vein. Vet du hvorfor den heter Problemvein? Kan man dra slutsatsen att den fick det namnet før att det var ett problem att finna på ett namn?

Vore veldigt snilt visst du kunde svara på dessa spörsmål! Tack!

vænliga hælsningar, Hugo Hedberg

Hei, Hugo. Artig spørsmål om et artig gatenavn i Oslo. Jeg er ikke helt sikker, men jeg har alltid hørt at Problemveien har fått navnet sitt på grunn av de vanskelige problemene man grubler på, og forsker på, på Universitetet. Problemveien går tvers gjennom Blindern campus, som kjent, og her arbeider man med å løse problemer. Men jeg kan ikke garantere at det er slik. Kanskje andre har mer håndfaste opplysninger? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 20. jan. 2016 kl. 00:11 (CET)
Oslo byleksikon forteller at veinavnet var brukt uoffiselt en tid, og at det så ble vedtatt i 1985. Dessverre er det året i den lille tidsrommet hvor sakspapirer fra kommunen ikke er digitalt tilgjengelige, de har fram til 1980, og så fra 1987 og utover. Det er ikke alltid at det står noen begrunnelse i dokumentene, men Oslo byarkiv sitter uansett på dem, så det kan sjekkes der. At det var et uoffisielt veinavn åpner for flere muligheter. Jeg har tenkt som Stig Rune, men det er også andre muligheter. At den ikke hadde noe navn kan ha vært problemet, eller det kan ha vært andre problemer (dårlig asfaltering, feilparkering eller lignende). Kanskje har det vært flere grunner, at det er et slags ordspill: Man fant ikke på noe navn, hvilket var et problem, og så ligger den i et område hvor folk går rundt og tenker på vitenskapelige problemer mesteparten av tida. Chris Nyborg (diskusjon) 20. jan. 2016 kl. 08:53 (CET)
Jeg søkte på "Problemveien" i avisdatabasen på Bokhylla.no, og i både Aftenposten og Dagbladet ble det vist til veien så tidlig som i 1966. Av artiklene går det imidlertid ikke fram om navnet da bare var uoffisielt.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. jan. 2016 kl. 12:10 (CET)
Takk for research, Chris og Trond. Rart at ikke navneopphavet lar seg finne. Tipper det er fordi den har blitt kalt Problemveien så lenge før navnet ble offisielt. 1966 er jo også forresten på omtrent samme tid som mange av bygningene ble oppført langs veien, men det kan jo ha gått vei der fra utbyggingen på Blindern begynte i mellomkrigstiden. Selv er jeg sikker på at navnet kan relateres til universitetet, men har ikke kilder på det, annet enn at det var det folk sa da jeg begynte på Blindern. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 20. jan. 2016 kl. 12:14 (CET)

!

Majortstuen skole
Foto: Narve Skarpmoen

Sjekk bildet. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 5. feb. 2016 kl. 08:44 (CET)

Utrolig bra! En grensestein! Skal få den inn i galleriet etterpå. Bra jobba!--Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 5. feb. 2016 kl. 09:54 (CET)

Klåstadskipsbilde?

Hei :-) Tror du du kunne hatt noen mulighet til å framskaffe et bilde eller tre av Klåstadskipet og gjerne også noen av rekonstruksjonen som er under bygging? Det hadde vært fint om artikkelen kunne bli illustrert. På forhånd tusen takk! :-) Olve Utne (diskusjon) 8. feb. 2016 kl. 11:01 (CET)

Hei, Olve. Ja, du mener i Slottsfjellmuseet i Tønsberg? Jeg er i Tønsberg et par dager i uka, så jeg skal prøve, men pga ofte lange arbeidsdager (etter museets åpningstid), og at jeg enkelte ganger har med folk i bilen min opp til Oslo, kan jeg ikke garantere akkurat når det blir. Men det er spennende, og jeg skal få det til, men som sagt, kan ikke garantere akkurat når jeg får det til. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 8. feb. 2016 kl. 11:05 (CET)
Kjempefint! :-) I Slottsfjellmuseet, ja. Og rekonstruksjonen er under bygging på Lindahlplan i Tønsberg. -- Olve Utne (diskusjon) 8. feb. 2016 kl. 11:43 (CET)
Rekonstruksjonen kan jeg ta i morgen den dag. Ligger nærmere der jeg er enn selve museet! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 8. feb. 2016 kl. 12:02 (CET)

Vilhelm Haffner

Vilhelm Haffner

Hei! Dette er et av dine bilder og i beskrivelsen står det at gravminnet er på Gamle Aker kirkegård, det ligger også i den kategorien. Vilhelm Haffner er gravlagt på Vår Frelsers gravlund, ikke på Gamle Aker kirkegård. Jeg tok bilde av gravminnet i dag. Støtten står ikke langt fra krysset Ullevålsveien/Akersbakken, nesten rett ved inngangen på høyre side om du vil sjekke. Tenkte det er best å si fra til deg i stedet for å endre det; sjelden jeg er innom her. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 28. feb. 2016 kl. 15:55 (CET)

Tusen takk, du har helt rett! Min feil, skal rette det nå :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 28. feb. 2016 kl. 16:03 (CET)

Bilder

Hei igjen. Moro at vi kan bruke flere av bildene dine. I tillegg til det av Holmen Fjordhotell i går har jeg også illustrert Dyrin og Fårlundsgutua med dine fotografier.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 31. mar. 2016 kl. 11:21 (CEST)

Det er bra, Trond :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 31. mar. 2016 kl. 11:47 (CEST)

Lødrup

Hei. Beklager at det ble så mange lenkerettinger p.g.a. nytt navn på artikkelen om Peter Lødrup (1932–2010). Jeg håper forresten å finne ut hvor mora Evi Bøgenæs Lødrup bodde etter at hun ble enke. Har hørt noe om Gjøvik, som jeg må ha flere kilder på.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 6. mai 2016 kl. 09:59 (CEST)

Den er grei, Trond. Jeg burde ha lagt på leveår fra begynnelsen av, da det sikkert er et navn som går igjen. Artig om du finner ut hvor Evi bodde som enke. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 6. mai 2016 kl. 15:20 (CEST)

Kolsrud

Hei. Artig at det også ble et stykke om Marius Kolsrud! Litt av ei slekt, professorer i både realfag og humaniora.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 30. mai 2016 kl. 11:52 (CEST)

Ja, spennende slekt. I tillegg til Knut senior lagde jeg for Knut junior i går, og fra før hadde vi jo for Sigurd og Oluf! Merk at Marius ligger gravlagt med onkelen Oluf og ikke faren Sigrud. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 30. mai 2016 kl. 11:56 (CEST)
Flott med Knut jr. også; denne så jeg ikke. Ja, litt pussig at Marius er gravlagt med Oluf.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 30. mai 2016 kl. 11:59 (CEST)
Jeg tror det har noe å gjøre med at foreldrene og broren er gravlagt i Bærum, og også var bosatt der, mens Marius bodde i Oslo. Dessuten lever vel kona ennå, sikkert i Oslo. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 30. mai 2016 kl. 12:02 (CEST)

Lisens?

Du, vil du sjekke lisensen på dette bildet? Det har en self-lisens, men skal være tatt rundt 1950... Er du helt sikker? ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 3. jul. 2016 kl. 23:29 (CEST)

Jeg har ikke andre opplysninger enn de som står der bildet er hentet fra. Skulle jeg hatt det? Jeg har ellers ikke noen grunn til å tvile på at bildet er over 60 år gammelt (vedkommende er født i 1904, og skulle da være over 45 år gammel på bildet), og med ukjent fotograf skulle det vel da være greit? Men kan du fortelle meg hva jeg evt. skulle ha gjort galt her? Jeg er ikke så god i dette med lisenser, men er generelt veldig forsiktig. Så dette må vi til bunns i... Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 3. jul. 2016 kl. 23:35 (CEST)
Jeg er enig med deg, men siden du er opplaster ville jeg sjekke med deg først. Du føles litt for ung til å kunne ha tatt akkurat det bildet ;) Regner med at du valgte lisensen rent på autopilot (den kan være utrolig vrien å få stengt av...). En sånn lisens tror jeg ikke egentlig er brukendes på bilder eller verk du ikke har tatt / gjort selv (øverste linje: «Jeg, rettighetshaver til dette verket/fotografiske bildet publiserer det herved under følgende lisens»), trolig er Mal:PD eller Mal:Enerettforeldetfoto bedre - men me lyt huka tak i Mr. Nyborg her trur eg - han vet okke som mye mer enn meg om dette :). G'natt - og på gjensnakk :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 3. jul. 2016 kl. 23:58 (CEST)

Nå skjønner jeg hva du mener. Ja, dette er en feil, selvsagt har jeg ikke tatt bildet selv :-) Det skal ha en annen lisens. Fint at du så det. Prøver en annen. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 4. jul. 2016 kl. 00:36 (CEST)--Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 4. jul. 2016 kl. 00:36 (CEST)

Efcharisto! (sp?) Godt fikset :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. jul. 2016 kl. 00:01 (CEST)
Den er grei, det var som du sa en feil på autopilot! Hilsen her fra Koroni på Peloppones :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 5. jul. 2016 kl. 00:08 (CEST)

Bekkalokk

...du sitter vel ikke tilfeldigvis på fler fra Furnes (ikke bokstavelig talt ;) )? Håper du vil holde øyne og linse åpne for muligheter :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 14. jul. 2016 kl. 12:54 (CEST)

Hei, alle mine kumlokk er lagt i kategorien kumlokk. Skal fortsette å se etter slike :-)--Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 14. jul. 2016 kl. 13:13 (CEST)
Da slipper vi å legge lokk på den :) Du har vel ikke kjente med kamera i Stavanger? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 15. jul. 2016 kl. 19:41 (CEST)

Johan Drengsruds vei

Hei, i Petra Fougner#Nekrolog står det at denne veien i 2013 helt eller delvis ble omdøpt til Petra Fougners vei. Jeg er usikker på hvordan inndelingen er nå, for begge veiene finnes på seeiendom.no. Kan du fikse? Mvh Mvh Siri Johannessen (Siri J) 17. jul. 2016 kl. 15:55 (CEST)

Tja, jeg tok bilde av veien for ikke så lenge siden, og vet ikke noe om noe navneskifte. Jeg tror den fortsatt eksisterer, for å si det sånn. Har ikke mulighet til å sjekke ut på stedet, dessverre, og har ikke noen andre kilder på dette. Så det må nok andre ta seg av. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 17. jul. 2016 kl. 18:03 (CEST)
Så hva du skrev hos Jon - skjønner godt at du har nok å henge fingrene i! Spurte deg om dette fordi det virker som om du vet litt om det meste i det området. Men - lykke til med pakking, og ikke minst gjenfinning når det skal pakkes opp igjen :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 18. jul. 2016 kl. 02:52 (CEST)
Jeg er nok ikke så godt kjent i Asker og Bærum som jeg kan gi inntrykk av, selv om jeg har vært mange steder i området og tatt en del bilder :-) Håper dere finner ut av det, men jeg tror ikke hele Johan Drengsruds vei er omdøpt. Så sjekk det nøye. Den neste uka kan jeg kun ta på meg "oppdrag" i Oslo, finne en grav eller to, hvis det er ønskelig. Deretter blir mine opptredener i Norge sjeldnere de neste 2-4 årene, mens jeg bor i London, men kommer fortsatt å bidra til wikien derfra :-) Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 18. jul. 2016 kl. 21:57 (CEST)

Hull

God dag! Har satt meg fore å utvide Kingston upon Hull-artikkelen litt. Påfallende mye på Digitalarkivet, blant annet fyrbøteren Georg W. Fowler som drukna i Trondheim havn i 1894.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 8. sep. 2016 kl. 14:20 (CEST)

Veldig bra, Trond! Spennende med slike artikler på wikien, det utvider horisonten. Selv har jeg vært en tur innom Tower Hill i London igjen, og legger ut noen norsk båtnavn derfra. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 8. sep. 2016 kl. 14:25 (CEST)
Norske båtnavn trenger vi, i forbindelse med både Hull og London. Og sikkert andre havnebyer på sikt (Grimsby, Newcastle m.fl.). Fint med en historisk korrespondent i UK!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 8. sep. 2016 kl. 15:26 (CEST)
Fint å være korrespondent! Just let me know ! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 8. sep. 2016 kl. 17:55 (CEST)
Jeg kom over noe i Slektsgranskerens guide til utvandringen, blant annet ei dame fra Mandal som drev pensjonat i Hull for norske utvandrere som "mellomlanda" der. Leter litt etter mer om henne, og ser om jeg finner noe annet. Chris Nyborg (diskusjon) 9. sep. 2016 kl. 12:47 (CEST)

Lillehammer

Glimrende med flere Lillehammer-bilder. Ikke verst fra en som bor i London! Ser at du har en utmerket korrespondent i dølabyen.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 12. okt. 2016 kl. 11:03 (CEST)

He, he, ja jeg tenkte å bruke mitt kontaktnett litt aktivt. Min kollega Elin Olsen bor i Oslo, mer er fra Lillehammer, og forsyner meg med bilder når hun er der oppe. 120 bilder har hun sendt i alt de siste par årene. En annen kollega ga meg et bilde fra Odda her om dagen. Så har jeg en kollega i Bergen jeg også skal presse litt! Det er sånn jeg må gjøre det fra mitt eksil :-) Ellers er jeg fornøyd med å ha lagt ut rundt 25 bilder fra min korte Norgestur på sør- og sørvest-landet for 2 uker siden. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 12. okt. 2016 kl. 11:37 (CEST)

Julegran

En artikkel i din "ånd": Julegran-gave, sjølsagt illustrert med et Stigrp-bilde.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 18. nov. 2016 kl. 14:21 (CET)

Veldig bra, Trond! Supert med en slik artikkel. Og i år kommer jeg til å overvære tenningen av grana på Trafalgar Square selv! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 18. nov. 2016 kl. 14:39 (CET)

Takk

Jeg vil gi deg en stor takk for at du skriver om gravstedene til personer som er omtalt i artiklene og at du også bidrar med bilder av gravstedene. Det setter jeg stor pris på, Stig. --Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 18. feb. 2017 kl. 12:07 (CEST)

Hei. Ja, jeg har en del gravminnebilder som ikke er benyttet i artikler ennå, og da jeg så din artikkel om Ditleff, kom jeg på at jeg faktisk hadde bildet av gravet hans. Å fotografere gravminner er noe som interesserer meg, jeg synes også de ofte utgjør gode illustrasjoner som avrunding på biografiske artikler. Det er jo det siste punktum for livsreisen. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 18. feb. 2017 kl. 12:15 (CET)

Forelsket eller ei

Kanskje bruker:Maria Press fra statsarkivet som opprinnelig skrev det, kanskje vet mer om Anna Falk og mannen? Brev f.eks? Regner med at hun ikke var en del av ditt "vi" ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 3. mar. 2017 kl. 01:00 (CET)

"Vi", det er alle vi som leser dette, og som ikke har lest primærkildene. Og så fall bør hun belegge det med kilder, og tydeliggjøre det; jeg synes det bør stå at de to møttes i Sandefjord, og at de så giftet seg. Dette er 1800-tallet, og forelskelse var nok ikke nødvendigvis en del av alle ekteskap. Jeg synes det er uleksikalsk å skrive at de var forelsket. Men for all del, hvis det finnes kilder, så sett det gjerne inn igjen. Det er kilder vi som historikere må legge til grunn, ikke antagelser om et romantisk og lykkelig ekteskap. Dette er svært viktig for troverdigheten til wikien. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 3. mar. 2017 kl. 01:47 (CET)
Ok, jeg sjekket brukerdiskusjonen til Maria før jeg spurte deg, fordi jeg regnet med at du hadde gjort det på det som for meg er normalt wikivis og stilt et spørsmål der. Der var det ikke noe. Det hjelper lite å be meg sette på kilder, om du sjekker historikken (fanen merket "Vis historikk"), vil du se at jeg aldri har redigert på den artikkelen. Denne diffen (en gammel versjon av siden fra 16. jan. 2013 kl. 16:36‎) viser at det var en del av sideoppretters versjon. På vedkommendes brukerside skriver hun «Jeg er historiker og arkivar med utdannelse fra Stockholms universitet. Siden 1997 arbeider jeg ved Statsarkivet i Trondheim med tilgjengeliggjøring, formidling og web.», så dermed ville et naturlig valg vært å kontakte vedkommende med et vennlig spørsmål om kilden. Hun er altså en del av ditt "vi", noe jeg ikke er. For meg er det dermed mer naturlig å spørre forfatter enn å anta basert på det jeg kan, jo mer jeg lærer, jo mer innser jeg at jeg ikke vet nok om... Det er forresten en fin funksjon på wikier som kalles «overvåkning», den skjuler seg bak fanen merket med stjerne. Den gjør det lettere å følge med på samtalesider der du legger igjen spørsmål :) Flott at du svarte her, og ikke hos meg :) (å spre samtaler slik gjør dem tunge å følge ;) ). Mvh Siri Johannessen (Siri J) 3. mar. 2017 kl. 09:45 (CET)
Ja, jeg synes det er greit å samle diskusjoner ett sted, og jeg pleier å gjøre det på den aktuelle siden, og ikke på vedkommendes artikkelforfatters personlige side. Denne diskusjonen vi har her, burde således vært ført på artikkelen om Anna Falk, etter min mening. Den dreier seg om kilder i artikkel, og diskusjonen burde føres der. Da kan også den opprinnelige artikkelforfatter få det med seg. Uansett, jeg tror du misforsto meg litt, Siri, fordi jeg mente ikke å be deg personlig om å sette inn kilder, jeg tenkte jo på den opprinnelige artikkelforfatteren, eller enhver som måtte sitte på opplysninger. Min oppfordring gjaldt liksom alle. Du selv kunne jo også tilbakestilt, og slik nullet ut mine endringer, hvis du følte at det var galt, det jeg gjorde. Vedkommende har nå all anledning til å finne kilder og skrive teksten om igjen. Det var for øvrig også viktig å korrigere og redigere det som sto om Erling Falk i artikklen, for slik det sto kunne det ikke være, etter min mening. Det var derfor jeg var inne på siden i utgangspunktet. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 3. mar. 2017 kl. 09:58 (CET)


Er nok ikke helt enig med deg i at dette hører hjemme på artikkelens samtaleside såvel fordi dette bare indirekte gjelder artikkelens innhold som at relativt mange brukere erfaringsmessig ikke har «sine» artikler på overvåkning. Jeg er en av dem, jeg har hatt en god del sideopprettelser og dermed ville fått en komplett ubrukelig overvåkningsliste. Vil tro flere gamle wikipedianere kan ha gjort samme valg. Dermed er den sikreste måten å fange oppmerksomheten til den som har lagt inn data i en artikkel på, å gå inn på vedkommendes samtaleside.
Dette dreier seg for meg mer om du hadde prøvet få kontakt med vedkommende, du kunne jo ha sendt epost for alt jeg vet ;) - og dermed er det for meg et spørsmål som hører hjemme på en brukersamtale. Din årsak for fjerning var grei nok, det var ikke den jeg undret meg over. Grunnen til jeg sa at jeg ikke sitter på kilder var ditt utsagn «Men for all del, hvis det finnes kilder, så sett det gjerne inn igjen.», og jeg ville nok heller ikke tilbakestille andre uten videre, men finne ut hvorfor og gi dem muligheten til å fikse selv. Påstanden hadde stått i artikkelen siden 2013, det er ikke godt - men at det dermed plutselig haster slik at skribenten ikke kunne spørres først? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 3. mar. 2017 kl. 10:21 (CET)
Vi er nok ikke enige her, Siri, men vi kan jo be om andres syn også. Dette dreier seg altså om et utsagn i en artikkel som ikke er kildebelagt. Derfor hører den hjemme i diskusjonssiden til den aktuelle artikkelen. Slik vil også andre lesere få diskusjonen med seg, de leser ikke nødvendigvis ikke den første artikkelforfatterens egen side. Men jeg tror kanskje hovedpoenget ditt er at den opprinnelige artikkelforfatteren (fra tre år tilbake) burde fått anledning til å "rette" dette opp selv, før jeg gjorde endringer? Og ja, jeg kunne sikkert ha sendt henne en mail med beskjed, men vi er på ville veier hvis vi nærmest skulle be om "lov" fra den opprinnelige forfatteren før vi gjorde endringer. Og skulle vi da ventet på svar i flere dager og uker? Det var nå endringene i artikkelen om Anna Falk ble aktuelle, for det var i går jeg laget en splitter ny artikkel om sønnen hennes. Artiklene på wikien tilhører ingen spesielle, det er derfor de ikke er signert, alle kan redigere. Og når man forklarer og diskuterer i den aktuelle artikkelen, og ikke på den første artikkelforfatterens egen side, bidrar dette til en god utvikling av artikkelen, med gode diskusjoner der. Hun som skrev om Anna Falk først, kan når som helst gå inn igjen og rette og endre. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 3. mar. 2017 kl. 10:44 (CET)
Tja, da har du nok feiltolket meg, jeg gikk hit fordi jeg lurte på om du hadde spurt Maria eller ikke. Det hadde bare indirekte med artikkelen å gjøre for meg. Jeg ville gi deg muligheten til å svare så det kunne bli tydelig om det var noe som det kunne være nødvendig å ta videre på en artikkels samtaleside. Hvordan det opprinnelige spørsmålet hører hjemme på en artikkelsamtale skjønner jeg ikke. Det var heller ikke snakk om å be om lov, det er din tolkning. Det var snakk om å ha tatt kontakt med vedkommende - spurt hva grunnlaget for utsagnet var for slik kanskje å få de etterlengtede kildene. Når deg gjelder eierskap så har jeg da heller ALDRI påstått noe slikt? Hvorfor tillegger du meg det? Hvorfor dramatikken når du skriver «Og skulle vi da ventet på svar i flere dager og uker?» Å sende en melding, for så kanskje å vente en dag eller to (vi pleide lære nye brukere her på wikien at de måtte slå på e-post-varsling før, men de har kanskje gått bort fra det nå) - hvordan får du det til å bli flere uker? Men ok, for min del slutter det nå, jeg tror ikke jeg kan forklare meg bedre om ikke jeg går over på nederlandsk... Bedre helg! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 3. mar. 2017 kl. 11:19 (CET)
Leit at denne ellers interessante diskusjonen skulle ende sånn. Det er mulig vi snakker forbi hverandre her, og tillegger hverandre meninger vi ikke har, jeg vet ikke. Noe dramatikk er det ihvertfall ikke fra min side, det ordet reserverer jeg for alvorligere ting. Du er velkomnen til å gjenoppta denne, og andre diskusjoner med meg når som helst, men jeg mener fortsatt det jeg mener i denne saken. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 3. mar. 2017 kl. 11:56 (CET)

Nygaard-slekta

Hei Stig Rune. Da har kollega Chris satt inn ei navneliste i artikkelen om Nygaard. Fint at vi fikk på plass artikkel om denne innflytelsesrike familien; takk til deg for biografier.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 9. mai 2017 kl. 09:43 (CEST)

Det er bra :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 9. mai 2017 kl. 10:02 (CEST)

Nore stavkirke

Hei, rettet tilbake lenkerettingen din på Fil:Buskerud, Nore stavkirke - gravminne støpejern - Jonny Plesner Bruun.JPG. Støpejernskorset stod nok ved en korskirke og ikke den hvitmalte langkirken (den må jeg visst fremdeles besøke...), se veggen bak det ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 8. jul. 2017 kl. 00:24 (CEST)

OK, beklager, min feil, jeg blandet med stavkirken. Det er det hvite nåværende kirken vi hadde artikkel om. Vi har visst ikke artikkel om stavkirken, bare bilder. De to kirkene står ganske nær hverandre. Jeg gikk på videregående skole et par steinkast unna, så dette burde jeg ha vært bevisst på! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 8. jul. 2017 kl. 00:44 (CEST)
Ante meg at du hadde en sterk tilknytning til den dalen :) Jeg stusset litt over forandringen og dobbeltsjekket, men forresten - kanskje du vet nok om "veipresten" til å få til en artikkel om ham? Sterk kar som gikk til Kristiania tre ganger for å fikse vei til Numedal! Liker slike minnestener :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 8. jul. 2017 kl. 00:47 (CEST)
Flott at du oppdaget tabben! Ja, jeg har vokst opp i Rollag kommune og gikk på Numedal videregående skole i Nore. Ja, artig minnesmerke over veipresten, men jeg vet ikke noe om ham. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 8. jul. 2017 kl. 00:55 (CEST)

Bombeangrep på London, 29. juli 1944

Hei, fant en kar som omkom da. Petrus Oppegaard, men vet ikke noe nærmere om hvor i byen dette skjedde. Trolig veldig lite data for deg - men om du skulle snuble over et minnesmerke hint, hint, nudge, nudge og sånn? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 9. jul. 2017 kl. 19:54 (CEST)

Hei, ja, i utgangspunktet er dette veldig interessant, men det var så veldig mange angrep på London under krigen, så spørs om de har noe eget på denne. Men dette er vel sannsynligvis et angrep med en V-rakett, og da er sjansen større, men det var flere tusen av dem også. Jeg skal merke meg dette og undersøke. Akkurat nå er jeg hjemme i Norge på ferie, men er tilbake i London om halvannen uke. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 9. jul. 2017 kl. 19:57 (CEST)
Apropos London er det glimrende at du fant huset der Sigrid Undset bodde. Morsomt at dette strøket i Hammersmith er så uforandra.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 8. aug. 2017 kl. 07:31 (CEST)
Ja, det strøket der i Hammersmith er overraskende uforandret, med nesten alle de gamle husene i behold på begge sider av veien over en lang strekning. Det er slik Undset beskriver det det selv i sine brev fra London. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 8. aug. 2017 kl. 08:54 (CEST)

Jubileumsprosjektet

Takk for innsatsen din her! Et av prosjektene som har kommet litt i bakleksa den siste tida. Har foreløpig plukka ut tre artikler, inkludert Kristian Birkeland, som blir «ukas» i november og desember.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 9. okt. 2017 kl. 11:46 (CEST)

Det nye her er vel egentlig arttilkelen om Slåttvik, de andre hadde vi, men ikke med rette lenker :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 9. okt. 2017 kl. 13:33 (CEST)
Riktig det. Får se om vi får plass til Simon Slåttvik på forsida etter hvert! Du har bidratt bra på Birkeland-artikkelen også.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 9. okt. 2017 kl. 13:36 (CEST)
Apropos Slåttvik ser jeg at gravminnebildet er det 155. i kategorien Bilder av Elin Olsen. Du må hilse og takke for mange gode fotografier.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 9. okt. 2017 kl. 13:57 (CEST)
Takk, skal hilse til min kollega Elin ved neste høve. Hun har vært ivrig. Det begynte nok med at hun var med meg å jakte på noen av grensesteinene i Oslo! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 9. okt. 2017 kl. 14:47 (CEST)

Kalvøya

Hei! Nå fikk jeg endelig brukt billetten din fra Kalvøyafestivalen. 1990 var virkelig en «höjdare», med Bob Dylan som hovedartist. Var der jeg også. God jul, og takk for fine wikibidrag i 2017!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 21. des. 2017 kl. 09:43 (CET)

Det var artig! Ja, jeg var der altså på søndagen, med Kenny Krawitz og Midnight Oil. Dylan må ha spilt på lørdagen? Men artig på ha vært med på den type arrangement. Så Neil Young der noen få år etterpå også. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 21. des. 2017 kl. 15:37 (CET)

Grorud?

God dagen, du som er (litt) groruddøl! Dette bildet skal være fra Grorud-området, men det mangler nøyaktig stedfesting. Noe kjent? --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 30. apr. 2019 kl. 13:07 (CEST)

{{{2}}}
Det er merka med «O.r. sagf M. Nilsen Grorud».--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 30. apr. 2019 kl. 13:11 (CEST)
Nå ble jeg også nysgjerrig. Den eneste overrettssakfører M. Nielsen jeg finner i Oslo-området er Martin Nielsen f. 1879 (Martin Nielsen i Historisk befolkningsregister), som i 1900 og 1910 bodde på Kastellet i Østre Aker. Et stykke unna Grorud, men han kan jo enten ha flytta eller ha hatt et sommerhus "på landet". Eller det kan være feil at bildet er fra Grorud... Chris Nyborg (diskusjon) 30. apr. 2019 kl. 13:55 (CEST)
Hei på dere. Spennende spørsmålsstilling! Dessverre kjenner jeg ikke igjen huset eller landskapet rundt. Det kan jo være så forandret ift i dag, men synes det er litt flatt til å være Grorud? Både Grorud og Kastellet lå jo den gang i Aker herred. Det kan jo også være at navnet Grorud fantes flere steder i Aker? Håper dere finner ut av det :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 30. apr. 2019 kl. 15:52 (CEST)
Du kan være inne på noe der. Det er bare en gård som heter Grorud i Oslo, men det kan godt ha blitt brukt som navn på et bolighus et annet sted i Aker. Skal se om jeg kan få lurt ut noe av folketellinger eller andre kilder. Chris Nyborg (diskusjon) 2. mai 2019 kl. 09:01 (CEST)
Spennnende å se hva du finner ut av!

Det er Bredtvet gård. Jmf http://oslobilder.no/OMU/OB.Y1463 og https://urn.nb.no/URN:NBN:no-nb_digifoto_20160331_00274_NB_NS_NM_09615. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 6. mai 2019 kl. 10:11 (CEST)

Da ser det ut til å være oppklart. Bra detektivjobb, Vidar!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 6. mai 2019 kl. 12:31 (CEST)

Kompani Linge

Spennende å følge deg på reise i Skottland, på jakt etter Kompani Linge-spor! Kunne du forresten også bruke kategorien Skottland? Ha en fortsatt fin tur!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 27. mai 2019 kl. 08:42 (CEST)

Her er forresten en hundreåring med tilknytning til andre verdenskrig og Skottland: Irene Langåker.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 27. mai 2019 kl. 08:45 (CEST)
Takk for det! Ja, kan legge til Skottland som kategori i fortsettelsen. Tenkte ikke over at Skottland hadde egen kategori, jeg har vel egentlig sett på det som del av UK. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 27. mai 2019 kl. 09:02 (CEST)
Fint!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 27. mai 2019 kl. 09:20 (CEST)
Til orientering har vi Skottland som egen kategori først og fremst av historiske grunner; før 1707 var det mye samkvem mellom Norge og Skottland, og det blir litt rart å legge artikler som Margrete Alexandersdotter av Skottland i Storbritannia-kategorien. Og når vi først har den, kan det jo også like godt brukes for nyere ting også. Chris Nyborg (diskusjon) 27. mai 2019 kl. 10:34 (CEST)
Den er grei, godt poeng! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 27. mai 2019 kl. 19:07 (CEST)

Ukas artikkel

Følg med neste uke. Din artikkel om ambassadør Nicolay Alfred Fougner kommer på forsida; det er 100 år siden han ble født. Fant litt mer om den dramatiske skyteepisoden i Teheran i 1983, da han hadde et ublidt møte med landets politiske politi!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. sep. 2019 kl. 12:57 (CEST)

Takk for beskjed, Trond, det var artig at artikkelen blir hentet fram. Bra at du fant ut mer om den hendelsen, må ha vært ganske dramatisk! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 20. sep. 2019 kl. 14:29 (CEST)
Ja, den ene kula skal visst ha gått noen centimeter fra hodet hans. Var store avisoverskrifter den gangen.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. sep. 2019 kl. 14:49 (CEST)
Utrolig at det gikk bra. De opplever endel i diplomatiet også, ikke bare champagne... Ser at artikkelen ligger ute nå, det er bra. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 24. sep. 2019 kl. 09:43 (CEST)

Britiske båter

God dag. Nå har vi akkurat fått et par nye artikler som kan interessere deg, nemlig Hamen (opprinnelig et engelsk kullskip) og Hestmanden (Nortraship).--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. okt. 2019 kl. 09:33 (CEST)

Takk for tips, det er bra! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 13. okt. 2019 kl. 01:33 (CEST)

Månedens dugnad

God morgen i London! Denne måneden er det migrasjon som er dugnadstemaet, og jeg la derfor inn en setning om spor etter nordmenn i London. Har du noe stoff som er klart for publisering, er det veldig velkomment.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. des. 2019 kl. 09:52 (CET)

Bra at London nevnes! Nå har jeg jo funnet en del spor av Norge i London, og har lagt ut flere bilder på London-artikkelen. Men så mye biografiske funn, som går på enkeltpersoner, vet jeg ikke om jeg har. For det er vel det dere er ute etter, ikke hvor kongen bodde under krigen eller hvor Northraship hadde kontorer, som er sånne ting jeg oftest bidrar med. Noen konkrete forslag til hvordan jeg kan bidra mer? Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 11. des. 2019 kl. 11:34 (CET)
Det trenger ikke nødvendigvis være personer. Den type spor som du nevner, er også interessante. Vi melder oss hvis vi har noen konkrete forslag!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. des. 2019 kl. 13:10 (CET)

Oscar Værnø

Hei igjen! Fant litt tilfeldig det ubrukte bildet ditt av ambassadør Oscar Værnøs gravminne, og brukte bildebeskrivelsen til å lage en miniartikkel. Tanken er å utvide den seinere, for Værnø var som Sverige-ambassadør i 1986 en av de aller siste som møtte Olof Palme før han ble skutt. Jeg er litt Palme-nerd, og den 10. juni skal "åklagara" Krister Petersson (ja, navnet er ikke så ulikt en annen person med kopling til mordsaken) offentliggjøre om de har klart å løse saken eller om den skal henlegges.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 5. jun. 2020 kl. 13:27 (CEST)

Veldig spennende, Trond. Jeg har vært ved Palmes grav og attentatstedet i Stockholm, som du sikkert har vært også flere ganger. Det er veldig spesielt. Jeg var ved en tilfeldighet også i Stockholm like etter attentatet på utenriksminister Anna Lind, og signerte en kondolanseprotokoll utenfor kjøpesenteret hun ble drept. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 5. jun. 2020 kl. 14:19 (CEST)
Veldig interessante og sterke steder. Anbefaler også en stopp utenfor Palmes leilighet i Västerlånggatan i Gamla stan, i tillegg til kinoen Grand på Sveavägen, hvis du vil "gå opp" Palmes siste kveld. God helg!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 5. jun. 2020 kl. 14:35 (CEST)
Takk for tips! Du vet forresten at vi har en Palme-fetter i wikien? https://lokalhistoriewiki.no/wiki/Per_Olof_Palme --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 5. jun. 2020 kl. 15:06 (CEST)
Beklager seint svar på denne, men ja, jeg har med stor interesse observert at Palme hadde et "syskenbån" på wikien. Fint for oss som liker å skrive om svensk-norske koplinger!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 21. aug. 2020 kl. 08:20 (CEST)

Slependen

Flott at du er i gang med å dokumentere ditt nye hjemsted; har notert meg bildene fra Slependen!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 21. aug. 2020 kl. 08:22 (CEST)

Ja, har begynt så smått, men foreløpig er vi veldig opptatt med selve innflyttingen, så mer kommer etterhvert! Ser fram til å bidra mer til wikien igjen. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 21. aug. 2020 kl. 14:18 (CEST)
Lykke til med innflyttinga!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 24. aug. 2020 kl. 09:13 (CEST)
Takk for det! Og jeg begynner forsiktig med noen gatebilder fra Bærum kommune - følg med :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 25. aug. 2020 kl. 14:49 (CEST)

Lorentzen

Gikk veldig kjapt å få på plass gravminnet til Erling Lorentzen!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. mar. 2021 kl. 13:09 (CET)

Takk, takk, ja, så på tv at navnet allerede var påført gravminnet, og siden jeg nå bor bare 10-12 minutters kjøring fra Asker kirke, var det lett for meg å kjøre bortom. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 23. mar. 2021 kl. 13:12 (CET)

Wilhelm Winsnes Stabell

Kan det stemme at nekrologen over Stabell sto i Aftenposten to måneder før dødsfallet? Mvh --Morten O. Haugen (diskusjon) 3. apr. 2021 kl. 12:35 (CEST)

Hei, takk for melding, du leser nøye :-) Nei, her er det nok noe galt, det skal vel være august. Tusen takk for at du så det, skal rette opp. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 3. apr. 2021 kl. 12:42 (CEST)
Hei igjen. Datoen i avisen er riktig faktisk. Det som er feil er tidspunktet for hans dødsfall, som var 27 juni og ikke august! Har rettet nå. Takk igjen. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 3. apr. 2021 kl. 12:47 (CEST)
Jeg hadde en god grunn til å lese nøye: https://snl.no/Wilhelm_Winsnes_Stabell. Mvh --Morten O. Haugen (diskusjon) 3. apr. 2021 kl. 13:18 (CEST)
Spennende! Det er sikkert mye du kan legge til om forfatterskapet hans, jeg har fokusert mer nøkternt på hans yrkesløp, bosteder, grav etc, som vi jo gjerne gjør her på lokalhistoriewikien. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 3. apr. 2021 kl. 13:38 (CEST)

Førde

Hei. Flott med bilde av Arnvid Førde! Det var jeg som oppretta artikkelen, helt tilbake i 2009, og grunnen til det er at jeg kjenner til familien. Barnebarnet eier faktisk nabohuset vårt her i Nordlia!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 10. des. 2021 kl. 08:14 (UTC)Svar[svar]

Hei. Artig å høre :-) Det var litt tilfeldig, jeg er inne i en periode der jeg prøver å billedlegge artikler med portretter der det mangler. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 10. des. 2021 kl. 15:31 (UTC)Svar[svar]
Det var fint å høre! Vi har en del artikler som mangler bilde, og noen ganger er det faktisk mulig å hoste opp et. God helg!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 10. des. 2021 kl. 15:35 (UTC)Svar[svar]
Ja, er litt artig å gjøre det tilfeldig, man lærer om personer man ikke hadde hørt om :-) God helg! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 10. des. 2021 kl. 15:38 (UTC)Svar[svar]

Babill Stray-Pedersen

Du lurte på flg om moren: Asbjørg var utdannet sykepleier ved Lovisenberg diakonale sykehus og hadde i tillegg tatt full utdanning ved Politiskolen. Hun arbeidet i Sedelighetspolitiet som det het den gangen. Valen-Sendstad, Karin (Kvalense) (diskusjon) 12. mai 2022 kl. 07:58 (UTC)Svar[svar]

Takk, dette er spennende. Ja, jeg lurte på det, fordi det er interessant for wikien. En av de aller første kvinner med ordentlig politiutdannelse. Du bør lage en egen artikkel om henne synes jeg! Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 13. mai 2022 kl. 06:54 (UTC)Svar[svar]
Ser at artikkelen er laget nå. Litt finpuss, så blir det bra. Husk å være leksikalsk og ikke for familiær da, dette er en leksikalsk wiki, først og fremst... --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 13. mai 2022 kl. 13:41 (UTC)Svar[svar]

Oversikt over studenter 1927 -1952

Hei, jeg Rr veldig takknemlig for guiding!! Her er NOR jeg ikke skjønner: I denne oppgitte kilden finner jeg Asbjørg under Kristelig gymnssium Latin: her er hun oppført som Asbjørg Valen-Sendstad - 12 år før hun giftet seg???? Er det laget i ettertid, tro?--Valen-Sendstad, Karin (Kvalense) (diskusjon) 13. mai 2022 kl. 23:55 (UTC)Svar[svar]

Oversikt over studenter 1927 -1952

Hei, jeg Rr veldig takknemlig for guiding!! Her er noe jeg ikke skjønner: I denne oppgitte kilden finner jeg Asbjørg under Kristelig gymnasium:

Latin: her er hun oppført som Asbjørg Valen-Sendstad - 12 år før hun giftet seg???? Er det laget i ettertid, tro?--Valen-Sendstad, Karin (Kvalense) (diskusjon) 13. mai 2022 kl. 23:59 (UTC)Svar[svar]
Ja, den er laget i ettertid, og da er det vanlig å bruke navnet som er i bruk når oversikten ble laget. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 14. mai 2022 kl. 00:17 (UTC)Svar[svar]

Oi, Det var litt overraskende… leksikalske opplysninger , altså…😳 Valen-Sendstad, Karin (Kvalense) (diskusjon) 14. mai 2022 kl. 03:50 (UTC)Svar[svar]

Nå kjenner jeg best andre kilder, som "Studentene fra ...", "Hva er Hvem", "Norges leger" og sånn, og da er det ofte brukt henvisninger, altså at gammelt navn henviser til nytt navn, hvor teksten står. Ikke noe rart i det, egentlig. Hvis du skal lese om "Inger-Lise Rypdal" slår du ikke opp på "Inger-Lise Andersen", som hun het til hun ble gift, du bruker dagens navn. Eller? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 14. mai 2022 kl. 11:13 (UTC)Svar[svar]

Rollag bygdetun

God morgen! La ut ei spire om Rollag bygdetun, inspirert av ditt bilde og bildetekst. Fant litegrann stoff på kommunens hjemmeside, men legg gjerne til mer om du har høve til det. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. jun. 2022 kl. 06:43 (UTC)Svar[svar]

. hei, hei, det er bra, skal se på det! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 23. jun. 2022 kl. 08:27 (UTC)Svar[svar]

Bilde

Hei! Den siste uka har oppsettet på Lokalhistoriewiki.no blitt endret. Jeg kan ikke lenger flytte artikler eller laste ned bilder. Kunne du laste ned dette bildet for meg? Jeg har fått tillatelse av Jarl V. Erichsen, som også er tilknyttet Lokalhistoriewiki.no. Tusen takk! https://leksikon.speidermuseet.no/wiki/Fil:1949_Rover_moot_Skj%C3%A5k_-_Odd_Ekanger,_Reidar_Teigen,_Einar_Islann,_Rolf_S%C3%B8rdahl.jpg#filehistory

Mvh. Bruker:Mbakkel2 Morten Bakkeli 7. okt. 2022 kl. 16:20 (UTC)

Hei. Ja, jeg kan laste opp dette bildet, så kan du bruke det der du vil på vår wiki. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 7. okt. 2022 kl. 23:32 (UTC)Svar[svar]

Tusen takk! Mvh. Bruker: Mbakkel2 Morten Bakkeli 8. okt. 2022 kl. 11:30 (UTC)

Ble ikke så høy oppløsning da, men håper du kan bruke det. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 8. okt. 2022 kl. 12:34 (UTC)Svar[svar]
Takk skal du ha! Mvh. Bruker Mbakkel2 Morten Bakkeli 8. okt. 2022 kl. 15:05 (UTC)
Hyggelig at bildet kom til nytte! Men beklager sterkt lav oppløsning. Det var tidlig i min skanneperiode og dessverre ble noen slik dengang. Nå har jeg ikke tilgang til originalen. Jarl V. Erichsen (diskusjon) 9. okt. 2022 kl. 21:19 (UTC)Svar[svar]
Det går bra, synes det er mer enn bra nok :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 9. okt. 2022 kl. 21:22 (UTC)Svar[svar]

Illustrrasjoner

Hei, ville bare si at det er kjempefint hvordan du finner illustrasjoner i form av annonser og annet, senest nå til eksempelvis Den forsvundne pølsemaker og Kristiania Bad! Dette levendegjør artiklene på en fin måte! Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 11. nov. 2022 kl. 10:25 (UTC)Svar[svar]

Tusen takk for hyggelige ord, setter pris på det! Da fortsetter jeg å finne lignende ting. Men du må jo alltid vurdere det jeg laster opp, om det passer inn. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 11. nov. 2022 kl. 10:38 (UTC)Svar[svar]

Kategori på hovedside

Hei, jeg så ikke kommentaren din før den ble fjerna, men snappa den opp nå. Det var en feilkoding i månedens dugnad, der det skulle lenges til kategorien - og i stedet var kategorien lagt inn der. Chris Nyborg (diskusjon) 23. jan. 2023 kl. 12:13 (UTC)Svar[svar]

Takk for mail, Chris. Bra at du så kommentaren likevel, regnet bare med at det var en feil. Men tenkte jeg skulle sende direktemelding istedet for å legge på samtale, men så glemte jeg det etter slettingen :-) Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 23. jan. 2023 kl. 12:31 (UTC)Svar[svar]

Dobloug

Takk for illustrasjon på artikkelen om Susanna Dobloug (1851–1931)! I minneordet står det også litt som jeg ikke har nevnt i sjølve artikkelen. Etter hvert bør vi sikkert ha et stykke om mannen hennes også, Mikkel.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 25. jan. 2023 kl. 11:32 (UTC)Svar[svar]

Ja, jeg liker jo å finne illustrasjoner, hvis mulig, så jeg bare foretok et søk i avisene og syntes den var fin. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 25. jan. 2023 kl. 14:39 (UTC)Svar[svar]

Eriksen/Stoltenberg

Hei! Har oppdatert artikkelen om Trygve Eriksen, som døde 27. mars. Du kjente han kanskje fra Numedal? Etterpå var jo han og kona i Gjerdrum, der Ane Kr. og familien kom i kontakt med dem.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 31. mar. 2023 kl. 06:48 (UTC)Svar[svar]

Takk for melding. Så han døde nylig, visste ikke det. Ja, jeg kjente han ikke personlig, men det var faktisk han som døpte meg da jeg ble døpt i Uvdal kirke :-) Og mine foreldre og besteforeldere visste jo godt hvem han var. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 31. mar. 2023 kl. 07:34 (UTC)Svar[svar]
Så det tilfeldig da jeg bladde gjennom dødsannonsene i dagens Aftenpost (gjør ofte det for å finne hundreåringer). Da hadde du et bånd til han, sjøl om du ikke husker det! Trur ratt at han konfirmerte Ane Kr.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 31. mar. 2023 kl. 09:21 (UTC)Svar[svar]
Ja, verden er liten :-) Bra at du fant det ut. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 31. mar. 2023 kl. 12:25 (UTC)Svar[svar]
La til at han var født i Odda. Og: Flott med artikkel om Mathias Stoltenberg; jeg har akkurat oppretta artikkel om Stoltenbergs veg på Hamar. God helg!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 31. mar. 2023 kl. 13:34 (UTC)Svar[svar]
Ja, jeg hadde et fint bilde (synes jeg selv) av bautaen til Mathias Stoltenberg i Tønsberg som jeg ønsket å bruke som utgangspunkt for en biografisk artikkel om ham. Dessuten var broren mangeårig sogneprest i Rollag. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 31. mar. 2023 kl. 14:43 (UTC)Svar[svar]
Jeg la inn et litt artig portrett av Mathias Stoltenberg fra boka Menn med øreringer i Norge. Og flytta til tittel med årstall, siden bestefaren het det samme og var sokneprest, så vi bør få skrevet om ham også. Har retta alle lenker og laget pekerside, så alle skal kunne finne fram. Kom over portrettet mens jeg holdt på med lenkene, siden vi har fått lasta opp alle bildene fra den morsomme boka om menn med øreringer. Chris Nyborg (diskusjon) 3. apr. 2023 kl. 06:43 (UTC)Svar[svar]
Det er bra, tenkte ikke over det med navnelikheten. Bra med portrettet! Kanskje det burde stått først i artikkelen istedet for bautaen i Tønsberg? Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 3. apr. 2023 kl. 07:03 (UTC)Svar[svar]

Thon

Takk for snøgg illustrering av artikkelen om dagens hundreåring, Olav Thon!Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 29. jun. 2023 kl. 08:18 (UTC)Svar[svar]

Nordmenn i Brussel

Hei! Dette ser ut til å ha vært litt av en type! Gunnar Heide. Spørs kanskje om gravminnet er borte? --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 13. nov. 2023 kl. 14:31 (UTC)Svar[svar]

Spennende! Spørs bare om vi kan finne ut hvor han er gravlagt. Er jo en stund siden dette Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 13. nov. 2023 kl. 15:08 (UTC)Svar[svar]
Jeg kan sjekke norske aviser først, og se om det står noe mer spesifikt der. Hvis det ikke resulterer i noe, er det vel gravferdsmyndigheten i Brussel som bør "konsulteres". Får se hva vi får til, er en stund siden han døde, som du skriver.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 14. nov. 2023 kl. 07:35 (UTC)Svar[svar]
Ja, hadde vært artig å funnet ut av, men kanskje best om dere kontakter gravmyndighetene i Brussel fra Oslo, som en offentlig etat. Dessuten kan jeg ikke språket... Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 14. nov. 2023 kl. 07:47 (UTC)Svar[svar]
Gjør for så vidt ikke jeg heller, men hører med noen franskkyndige på huset! Fant forresten dødsannonsen, og der er kona Eva (f. Gotaas) oppgitt som etterlatt. Står dessverre ikke noe noe om begravelse/kirkegård i annonsen.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 14. nov. 2023 kl. 08:47 (UTC)Svar[svar]
Den er grei. Det kan jo være andre nordmenn gravlagt i Belgia også jeg kan finne. Ikke minst noen krigsgraver i Antwerpen eller andre steder ved kysten (sjøfolk)- Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 14. nov. 2023 kl. 09:16 (UTC)Svar[svar]
Ja, hadde vært spennende med flere gravlagte nordmenn. Holder kontakten om dette!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 14. nov. 2023 kl. 09:19 (UTC)Svar[svar]
Ja, skal nok finne de krigsgravene ihvertfall Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 14. nov. 2023 kl. 09:27 (UTC)Svar[svar]

Rask og god illustrasjonsjobb!

Flott med bildet av Høybråten stasjon! Takker. Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. nov. 2023 kl. 13:43 (UTC)Svar[svar]

Så artikkelen og kom på at jeg hadde tatt bilde av stasjonsbygningen :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 20. nov. 2023 kl. 13:43 (UTC)Svar[svar]

Diplomati

Hei Stig Rune! Vi går gjennom eldre diskusjonssider på wikien, for å se om samtalene fortsatt må følges opp. Ser at du har lagt inn en kommentar her. Er artikkelen Diplomati nå i orden, eller bør den fortsatt revideres?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 31. jan. 2024 kl. 08:10 (UTC)Svar[svar]

Har sett på den igjen nå, og har skrevet om selv. Tror det er litt mer presist nå.
Ser bra ut!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 31. jan. 2024 kl. 10:01 (UTC)Svar[svar]

Immanuel og ikke Emmanuel

Hei! Utvalgt bilde på forsiden denne uken har feilskrevet navn på kirken. Det står Emmanuels kirke med rødlenke, riktig navn på kirken er Immanuels kirke. Jeg finner ikke ut hvordan endre det i malen, kunne du gjøre det? Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 4. mar. 2024 kl. 22:19 (UTC)Svar[svar]

Hei. Godt observert at det er en rødlenke der, men jeg har forsøkt nå, og vet faktisk ikke hvordan jeg får ordnet det. Får ikke tilgang til å redigere. Men skal søke hjelp :-)

Thirud

Hei igjen! Artikkelen Alf Thirud ser populær ut, nå er vi fire stk. som har redigert i den. Ble litt nysgjerrig på om dette kunne være en slektning av Åse Pauline Thirud....--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 3. apr. 2024 kl. 09:55 (UTC)Svar[svar]

Ja, tenkte på det! Jeg kan sende henne en melding og høre!
Artig! Søkte på Tirud/Thirud på Norgeskart, men fant det ikke som stedsnavn der. Ifølge Norsk etternamnleksikon skal det riktignok stamme fra en gard i Ås. https://www.nb.no/items/177a767f60c650e5d06a0a84294f21cf?page=433&searchText=Thirud Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 3. apr. 2024 kl. 13:24 (UTC)Svar[svar]
Åse skriver: "Thirud-fam. er bare en familie og den er fra gård i Ås." Så spurte jeg om en annen Thirud vi har artikkel om, nemlig Arne Thirud, og da skriver hun: "Han var fars onkel, så min grandonkel. Hans sønn, fars fetter, var vi en del sammen med. Han bodde i Sognsveien 83, som er nevnt her. Han var en veldig snill mann og tok seg mye av min farmor som etter hvert ble alene med tre barn da min farfar ble tatt i krigen, og hjalp også mye etter krigen." Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 3. apr. 2024 kl. 22:11 (UTC)Svar[svar]
Det var artig, og oppklarende! Gardsnavnet i Ås skrives Tierud på Norgeskart, det var grunnen til at jeg ikke fant det. Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. apr. 2024 kl. 07:52 (UTC)Svar[svar]

Grensestein

Hei, hvilken stein tror som er på bildet her? https://urn.nb.no/URN:NBN:no-nb_digifoto_20190326_00008_NB_HS_G_00348 Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 6. apr. 2024 kl. 18:48 (UTC)Svar[svar]

Dette er jo veldig spennende dersom dette er en tapt grensestein! Det alternativet jeg først kom på, er i krysset Konows gate/Eirik Raude gate. Det ligner litt på bildet. Men der gikk egentlig bygrensen på sørsiden av veien, og grensesteiene 30 og 31 er ikke tapt men står påsine opprinnelige plasseringer (Enebakkveien og Baglerfaret). Stein 32 og 33 er tapte, og en av dem kan jo ha blitt flyttet dit den står på bildet av praktiske årsaker fordi den sto i veien for noe. Klarer ikke si noe mer på stående fot, men absolutt noe å forske videre på! --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 7. apr. 2024 kl. 07:17 (UTC)Svar[svar]

Johan Pedersen Hage

Så fint at du fant dødsåret til Johan Pedersen Hage (1848–1925)!! Det var mer enn hva jeg greide! Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 3. mai 2024 kl. 09:11 (UTC)Svar[svar]

Takk for melding! Ja, jeg søkte opp og fant det i dagspressen. Kan legge til kilden også. Han hadde tydeligvis en kommunal karriere også. [Bruker:Stigrp|Stigrp]] (diskusjon) 3. mai 2024 kl. 10:30 (UTC)Svar[svar]
ja, det var supert. Han arbeidet også som oppsynsmann i vannvesenet og ved reguleringsvesenet. Tenker det var en etterkarriere etter å ha stått tiden ut som aktiv underoffiser. Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 3. mai 2024 kl. 10:52 (UTC)Svar[svar]

Takk :)

Bra med oppmerksomme og påpasselige folk, takk for rettinga på Torgeir Melbye. Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 28. mai 2024 kl. 15:57 (UTC)Svar[svar]

Hei, takk for melding. Er kanskje litt pirkete, men liker at presisjonen er god når det gjelder sånne ting, så alt før 1925 er Kristiania. Gjelder også Kristiania katedralskole osv. Og så er det litt spesielt med navnet, men fra til 1939 het det "Det kgl. Fredriks Universitet", ikke Universitetet i Oslo. Ergo blir det "universitetet i Kristiania", med liten "u", mer som en stedsangivelse heller enn et egennavn. Puh, mange ord, men det var årsaken :-) Hilsen Stig Rune Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 28. mai 2024 kl. 16:28 (UTC)Svar[svar]
Der kom det bilde også, glimrende :) Vet du om det vil det være innafor å gjøre faksimiler av presteportrettene her, er vel bedre portretter/trykk enn hva som finnes i de gamle prestebøkene. Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 28. mai 2024 kl. 16:47 (UTC)Svar[svar]
Ja, det skulle ikke være noe problem. Hvem tenkte du å lage faksimiler av? Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 28. mai 2024 kl. 18:14 (UTC)Svar[svar]
Alle :) Tenker å bruke montasjen slik den står, men rotert, på Hattfjelldal prestegjeld, og også klippe ut enkeltbilder av de enkelte og sette i biografistubbene jeg har skrevet (dersom det ikke allerede er et bedre bilde). Men tar det senere når jeg har raskere nett enn akkurat nå. Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 28. mai 2024 kl. 18:29 (UTC)Svar[svar]
Høres ut som en god ide. Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 28. mai 2024 kl. 18:45 (UTC)Svar[svar]

Telefonkiosk

På vegne av telefonkioskenes venner: Takk for bildet fra Høyanger. Kiosken på Svinesund er flyttet inn til Halden sentrum. Kommer du forbi der noen gang? Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 5. aug. 2024 kl. 09:09 (UTC)Svar[svar]

Den er grei. Visste ikke at den var flyttet. Nei, neste gang jeg passerer Halden er nok ikke før neste sommer, er jeg redd. Så kanskje noen andre kan ta det?

Vellykka samarbeid

Hei! Morsomt at du "kaster deg på" med flere opplysninger når jeg legger inn HBR-lenker, det er akkurat slik wikien skal fungere. Har funnet en del i den nypubliserte folketellinga 1920 for Kristiania, som mange har venta på i snart fire år! https://www.digitalarkivet.no/census/search/1920/73701 --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 15. aug. 2024 kl. 13:49 (UTC)Svar[svar]

Takk for melding, ja, det er gøy når wiki-samarbeidet er slik. Jeg følger jo med på loggen og ser hva som rører seg og om det er noe jeg kan bidra med :-) Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 15. aug. 2024 kl. 14:01 (UTC)Svar[svar]

Holmestrand

Takk for fint bilde i Gater og veier i Holmestrand kommune! Det er jo du som har æren for alle artiklene her også. La forresten på et bilde til.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 24. sep. 2024 kl. 12:08 (UTC)Svar[svar]

Ser bra ut, godt initiativ :-)
Hei igjen! Så at vi også hadde ganske mange veier og gater i Horten kommune. Derfor oppretta jeg denne tabellen.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 30. sep. 2024 kl. 13:12 (UTC)Svar[svar]
Det er bra, da blir artiklene mer synlige. Disse artiklene er jo noe jeg laget for en del år siden. Hilsen

Takk for ryddejobb

Etter at jeg nettopp skjønte at filer ikke skal være i kategori personer tenkte jeg å rydde etter meg, men ser at du allerede har ryddet både etter meg og alle andre. Godt jobba :) Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 26. sep. 2024 kl. 20:29 (UTC)Svar[svar]

Takk, når jeg først var i god gang tok jeg alle sammen :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 26. sep. 2024 kl. 20:39 (UTC)Svar[svar]
Takk for denne også :) Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 3. okt. 2024 kl. 21:24 (UTC)Svar[svar]

Bilde Margrethe Sophie Lerche (1811–1888)

Satte inn et av prestegårdsbildene dine som illustrasjon her. Bildet i artikkelen om prestegården får jo tunet bedre fram, men greit å få brukt forskjellige bilder. Synes du det funker, eller har du noen andre forslag? Finn Rindahl (diskusjon) 23. okt. 2024 kl. 17:21 (UTC)Svar[svar]

Hei, synes det ble bra, greit å få brukt bildet. Rollag prestegård er en av landets eldste i kontinuerlig bruk, så bra å få vist den fram :-) Hilsen Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 23. okt. 2024 kl. 20:31 (UTC)Svar[svar]
Heisann, har du forslag til fornuftig kategorisering av Fil:Rasch Johannes tittelside.jpg Finn Rindahl (diskusjon) 26. okt. 2024 kl. 15:16 (UTC)Svar[svar]
Hei, har vært inne og justert litt, du kan jo se på det. Det er litt vanskelig, siden det er en faksimileutgave fra 1969 fra et verk fra 1754 originalt. Så det bør stå at det er en såkalt faksimileutgave (tror det kalles det). Ser også at navnet Rask brukes i originalutgaven, så det betyr at navnet hans skrives både Rasch og Rask, det kan du jo nevne i artikkelen om vedkommende? Kategorimessig er det ihvertfall under "Bøker", men også landene som beskrives kan kanskje brukes. Kan jo begynne med verdensdelen. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 26. okt. 2024 kl. 15:59 (UTC)Svar[svar]
Men jeg ser at originalen også ligger ute på nb.no: kan du ikke heller bruke den som kilde (og faksimile) enn det 1969-nytrykket? Se her: kort og sandferdig Rejse-Beskrivelse til og fra Guinea. Utg. Trykt hos Jens Christensen Winding. Tronhjem. 1754. Digital versjonNettbiblioteket.
Takk for hjelpen, dette ble mye bedre. Finn Rindahl (diskusjon) 26. okt. 2024 kl. 17:14 (UTC)Svar[svar]

Toralv Maurstad

Flott at du laget artikkelen om Toralv Maurstad (1926–2022), har lenge tenkt at den trenger vi, men har ikke hatt ork til det. Men det hadde du!! Takk!! Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 30. nov. 2024 kl. 08:08 (UTC)Svar[svar]

Takk for hyggelig melding. Ja, årsaken var i grunn at jeg tilfeldigvis så graven hans på Vår Frelsers, og da fikk jeg lyst til å lage en artikkel. Men den er jo enkel, og kan sikkert utvides og forbedres mye. Men det er i hvertfall en start :-) Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 30. nov. 2024 kl. 08:19 (UTC)Svar[svar]

Brussel og Europa

God formiddag! Som du kanskje har sett, er det Europa-dugnad i desember. Oppretta derfor ei lita spire om Europabevegelsen Brussel. Ville vært suverent om du kunne ha skaffa en relevant illustrasjon, eventuelt litt tilleggsstoff. Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 9. des. 2024 kl. 10:42 (UTC)Svar[svar]

Hei, ja det er jo et spennende prosjekt dette! Skal gjøre det jeg kan, men vet ikke helt hvordan :-) Kan se etter skilt og andre spor da. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 9. des. 2024 kl. 11:09 (UTC)Svar[svar]
Høres veldig bra ut! Hvis de har satt opp skilt ved møtelokalet sitt, er det absolutt en fin illustrasjon. Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 9. des. 2024 kl. 11:41 (UTC)Svar[svar]
Da skal jeg prøve det! Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 9. des. 2024 kl. 12:11 (UTC)Svar[svar]