Brukersamtale:Leharu

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Leharu! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeid, kan det være lurt å starte med å lese litt om wikien. Ta gjerne også en titt på hjelpesidene våre. Ellers er det bare å sette i gang med å skrive om lokalhistoriske emner som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan finne andre brukere med samme interesser og eventuelt legge inn dine egne. Fra 1/1-2012 må du oppgi ditt virkelige navn under Mine innstillinger (se retningslinjer for navn). Skriv gjerne også noen ord om deg selv på din egen brukerside.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Leharu! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom hjelpesidene våre. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan finne andre brukarar med same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne. Frå 1/1-2012 må du oppgi ditt verkelege namn under Mine innstillingar (sjå retningsliner for namn). Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Chris Nyborg 26. sep 2013 kl. 10:17 (CEST)

Hei Leharu! Eg flytta presentasjonen din over til brukarsida. Håpar eg ikkje rota det til på nokon måte :) --Hans P. Hosar (diskusjon) 18. jun. 2020 kl. 06:02 (CEST)

Fine bilder

Takk for alle de fine bildene du deler!!!Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 6. nov. 2021 kl. 09:59 (UTC)

Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg har jo i en mannsalder tatt bilder av «ting som ingen skjønner at noen interesserer seg for», og der er morsomt å scrolle gjennom gamle bildemapper for så å finne egnede bruksområder. Leif-Harald Ruud (Leharu) (diskusjon) 6. nov. 2021 kl. 11:12 (UTC)

Ukjent

Fint om merkelappen "ukjent" reserveres til de tilfellene der informasjon virkelig er ukjent, og ikke bare mangler. Ofte har det vært ukjent for en person, mens vi med dagens metoder kan søke det opp på få minutter.

Ellers burde du også hatt flere positive tilbakemeldinger enn det som står ovenfor ut ifra alt du har skrevet her, så takk for opprettelsene! Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 15. sep. 2022 kl. 07:19 (UTC)

Takk for fine ord. Mer enn positive tilbakemeldinger hadde jeg ønsket at enda flere brukte lokalhistoriewiki - jeg har jevnlig kontakt med andre i forskjellige lokalhistoriske settinger som aldri har hørt om nettstedet. Utvilsomt har vi en solid jobb foran oss! Leif-Harald Ruud (Leharu) (diskusjon) 15. sep. 2022 kl. 09:07 (UTC)

Sørkedalen

Hei, vær klar over at Sørkedalen ligger i Marka, og ikke i bydel Vestre Aker. Så at både artikkelen om Sørkedalen og kategorien var feilaktig plassert i Vestre Aker-kategorien, så det er ikke rart at også mange av artiklene fra Sørkedalen feilaktig havner i bydel Vestre Aker. Grensen mellom Marka og Vestre Aker går ved Bogstad, slik at denne gården ligger i Marka. Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 20. des. 2022 kl. 10:03 (UTC)

Lokalt tilsnitt

Hei, jeg la på malen "lokalt tilsnitt" på artiklene Uri (kanton i Sveits) og Bern (kanton i Sveits). Se Lokalhistoriewiki:Lokalhistorisk relevans for mer om hvordan vi forholder oss til resten av verden - det er helt greit å skrive om steder utafor Norge, så lenge det har en relevans for norsk lokalhistorie og at denne kommer fram i artikkelen. I utgangspunktet skriver vi ikke om byer, administrative enheter eller andre områder i andre land, såfremt det ikke er noe helt spesielt (f.eks. London ) - i stedet samles alt i en artikkel om landet i de fleste tilfeller. Eksempler på ting som kan forsvare en artikkel om kantonene er at det har vært mye innvandring til Norge derfra, eller at dette er områder der det har oppstått "norske kolonier". Slikt sett vil f.eks. en del spanske byer som har fått norske skoler og norske foreninger være aktuelle. Det er godt mulig at akkurat disse kantonene bør ha egne artikler, men det går ikke fram av artiklene slik de er nå. Jeg fjerna også lenker til byer - det er tvilsomt om alle byer i kantonen Bern er aktuelle for artikler her. Chris Nyborg (diskusjon) 5. apr. 2023 kl. 06:26 (UTC)

Et tillegg: Kategorien "Kantoner i Sveits" er sletta. Vi oppretter som hovedregel ikke kategorier på lavere nivå enn land ut over Skandinavia. Et av de få unntakene er Storbritannia, der vi av historiske årsaker har egne kategorier for England, Skottland og Sør-Georgia. Chris Nyborg (diskusjon) 5. apr. 2023 kl. 06:29 (UTC)

Hei! Jeg sysler med et prosjekt om fjøsrøkterne som ble "headhuntet" fra Sveits til Norge på 1800-tallet, og i den forbindelsen prøver jeg å danne meg et bilde over hvilke områder disse har kommet fra. Jeg forstår at du stusser over emnevalget, akkurat slik jeg i starten stusset over tilfanget av artikler om tamilsk kultur. Leif-Harald Ruud (Leharu) (diskusjon) 5. apr. 2023 kl. 10:01 (UTC)

Hei igjen. Nå har jeg gjort diverse endringer i artikkelen om kantonen Bern slik at det er grunnlag for å fjerne malen "lokalt tilsnitt".Leif-Harald Ruud (Leharu) (diskusjon) 5. apr. 2023 kl. 10:26 (UTC)

Flott! Malen er fjerna. Chris Nyborg (diskusjon) 5. apr. 2023 kl. 13:08 (UTC)

Hei igjen! Da overlater jeg deg til å fjerne malen under artikkelen om Uri også. Leif-Harald Ruud (Leharu) (diskusjon) 7. apr. 2023 kl. 09:08 (UTC)