Brukersamtale:PaulVIF

Fra lokalhistoriewiki.no
Siste kommentar: 26 april av Kallrustad i emnet Militære grader
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, PaulVIF! Om du ikke tidligere har erfaring med wikiarbeid, kan det være lurt å starte med å lese litt om wikien. Ta gjerne også en titt på våre nettbaserte wikigrunnkurs og på hjelpesidene i wikien. Ellers er det bare å sette i gang å skrive om de lokalhistoriske emnene du er interessert i. Om du syns noe er vanskelig, kan administratorene våre hjelpe deg.

Skriv gjerne noen ord om deg selv på brukersiden din. Det kan gjøre det lettere for andre brukere å ta kontakt med deg på samtalesiden din. Da vil det dukke opp en oransje stripe i wikien om at du har nye meldinger. Om du har krysset av for det i innstillingene dine øverst til høyre, vil du også få beskjed på e-post. Kanskje vil du finne andre brukere med samme interesser som deg i wikien.

Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Alle brukere er viktige i denne utviklingen. Bruk derfor samtalesider og andre kanaler aktivt til å dele erfaringer, tanker og forslag! Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg fra Wikipedia på mange måter.

Lykke til! :-)

Velkommen ombord, PaulVIF! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom hjelpesidene våre. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne som du er interessert i. Om du synast noko er vanskeleg, kan administratorane våre hjelpe deg.

Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på brukarsida di. Det kan gjera det lettare for andre brukarar å ta kontakt med deg på samtalesida di. Da vil det dukke opp ei oransje stripe i wikien om at du har nye meldingar. Om du har kryssa av for det i innstillingane dine øvst til høgre, vil du også få melding på e-post. Kanskje vil du finne andre brukarar med same interesser som deg i wikien.

Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Alle brukarar er viktige i denne utviklinga. Bruk difor samtalesider og andre kanalar aktivt til å dele erfaringar, tankar og forslag! Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar.

Lykke til! :-)

Burist båhtem dehki, PaulVIF! Gu i lä åvdep barrgam akktak wikijna lä buoremusat låhkåt «Om wikien (dán wiki birra)» ja áj guovladit mija vähkkebelijda. Ietján biesa tjállegåhtet bájkálatjhisturja ássje birra gu dån berusta. Jus lä duvne tjualbma, máhte máddet mija administratuvrijt dunji viehkedit.

Lä buoragit gu dån tjälitja ietja birra duv adnejbielláj. Dalä álkep ietjá adnejijda duv guladallat duv adnejrudnambielláj. Jus nágan lä tjállem duv adnejrudnambielláj, dalä ihtá oránnsja sárak bielleåjve vuolen gu lä duvne åđđå sárdnoma. Jus dav sárgasta duv adnejvälljimbielláj bajemus ålges bielen áj ådtjo e-påsståsárdnoma. Iehkep dån gávna ietjá adneja gu berusti sämmá ässjijt gu dådnå.

Mija wiki lä agev åvvdåmin ja bálges lä dahkam gu vádtsemin. Gájk adnej lä árrvolis dán åvvdåmij. Dajna berri dån adnet rudnambellijt ja ietjá kanálajt áhtä juogadit åtsådallamijt, ussjulmasajt ja ájádusajt! Jus dån juo tjállám Wikipediaj, dä mujte gu lokalhistoriewiki.no lä måddeláhkáj sierra Wikipediast.

Vuärrbe tjállemijn! :-)

-- Siri Rutledal Iversen 31. mai 2012 kl. 14:42 (CEST)

Etterstad

Hei Paul. Ser at du vil bidra med Etterstad-artikkel. Vi har imidlertid samme artikkel fra før, også denne er basert på Wikipedia. Jeg oppfordrer deg heller til å bygge ut artikkelen Etterstad. Kanskje du også har bilder fra dette strøket? Følgelig sletter jeg Etterstad (Oslo). Fint hvis du sjekker om vi alt har en artikkel om emnet før du oppretter en ny.

PS! Jeg bodde sjøl i Etterstadkroken fra 2002 til 2007. Samarbeider gjerne med deg hvis du vil arbeide med Etterstad-historie. Hilsen Trond Nygård = Trond Nygård (Kallrustad) 5. jun 2012 kl. 10:24 (CEST)

Jeg har en del bilder både fra Etterstad og andre steder i bydelen, men skal laste dem opp når jeg kommer på bedre nettverk. Jeg har skrevet store deler Wikipediaartikkelen om Etterstad, og føler meg derfor ekstra fri til uhemmed kopiering :). Men legg gjerne på mer stoff, og flytt artikkelen der den best hører hjemme!! Pål Giørtz (PaulVIF) (samtale) 5. jun 2012 kl. 10:53 (CEST)
Hei Pål! Stilig at du er her! Vennlig hilsen Siri Rutledal Iversen 5. jun 2012 kl. 10:29 (CEST)

Bærum, bærum

Fint å se deg i aktivitet her igjen, og flott med all innsats vi kan få på Bærumsstoff. AB-leksikon suser framover, men det er mer A enn B akkurat nå, for Asker kommune har bidratt med midler og ei lokal gruppe er i gang med å planlegge aktivitet på wikien.

Jeg måtte nesten si fra hvorfor jeg har vandra i fotspora dine nå i kveld: Vi dobbeltkategoriserer enkelte ting med vilje, på grunn av at vi bruker DPL til å lage forsider og andre slags utplukk. Så kommunekategorier skal bli liggende, selv om vi har en annen kategori som er knytta til kommunen. Det samme gjelder noen andre hovedkategorier som personer, bygninger, kirker og utdanning. Det er noe annerledes enn WP, og det ligger en forklaring på Hjelp:Kategorisering#Dobbeltkategorisering. For alle andre kategorier enn den geografiske hovedkategorien og de emnekategoriene som er nevnt der, gjelder samme regel som på WP, altså ikke dobbeltkategorisering.

Håper å se mer til deg her, erfarne wikifolk er gode å ha. Du vet at vi har en kategori for ditt paradis på jord, som gjerne skulle vært fylt opp mer?Chris Nyborg (diskusjon) 2. jun. 2016 kl. 20:28 (CEST)

Takk for at du sa ifra om dette, Chris. Jeg tenkte nemlig feil, at vi IKKE skal dobbeltkategorisere, men ser nå at det har en funksjon. Jeg har endel lokalhistoriske hang ups, som den nevnte (og mye annet tilknyttet Oslos historie), hytter og annet tilknytning til Bamble, (ref Ødegården Verk), Etnedal og Sandefjord, utover Bærum. I'll Be Back, men gi meg gjerne flere korrektiver! Det tåler jeg meget godt. Takk skal du ha, følg meg gjerne :) Pål Giørtz (PaulVIF) (samtale) 2. jun. 2016 kl. 20:39 (CEST)
Høres bra ut. Vet ikke om du har sett det, men på lokalhistoriewiki.no:Arbeidsoppgaver/AB-leksikon finner du lenkeliste for AB-leksikon, og rett over lista ligger det lenke til alle originalartiklene slik de lå på den gamle nettversjonen av leksikonet. I forbindelse med innlegging av AB-leksikonartikler er det veldig greit å bruke originalartikkelen først - og lagre det som versjon 1 av artikkelen - og så utvide, oppdatere og flikke som man ønsker. Da tar vi vare på originalteksten i historikken, og det blir synlig hva vi tilføyer. Chris Nyborg (diskusjon) 3. jun. 2016 kl. 08:54 (CEST)

St. Hallvard-medaljen

Hei, jeg flytta Kategori:St. Hallvardsmedaljen til Kategori:St. Hallvard-medaljen, som er riktig skrivemåte. Min feil, det var jeg som oppretta kategorien i sin tid... Gjorde det raskt, så vi slipper å flytte mer enn nødvendig. Har du planer om å skrive om medaljen? Hvis ikke gjør jeg det gjerne nå. Chris Nyborg (diskusjon) 8. des. 2016 kl. 10:09 (CET)

Jeg så det :). Nei, jeg hadde ikke tenkt å skrive om den, så fint om du gjør det. Vi trenger en artikkel om den, men jeg er ikke så veldig opptatt av medaljer ... Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 8. des. 2016 kl. 10:12 (CET)
Ikke jeg heller... Men de er fine for å lage oversikter over folk som har noe felles selv om de tilsynelatende ikke har så mye felles. Chris Nyborg (diskusjon) 8. des. 2016 kl. 10:32 (CET)

Snippen

Hei Pål. Jeg oppdaga at Finn Holdens artikkel om Snippen borettslag overlappa sterkt med ditt stykke om Snippen boligfelt. Tillot meg derfor å legge inn mesteparten av Holdens tekst som "Historie" i den etablerte artikkelen. Ta gjerne en titt, og gjør de endringene du mener er nødvendige. PS! Fint at du har kasta deg over de nye artiklene om løkker i Christania. Helsing--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 6. nov. 2018 kl. 13:28 (CET)

Jeg så akkurat utviklingen av Snippen og tenkte SÅ BRA! Skal se igjennom. Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 6. nov. 2018 kl. 13:30 (CET)

Kategorier etter område

Hei, vi la merke til at du oppretta kategorier etter område for isdrift. Dessverre passer ikke det inn i kategorisystemet - fordi vi bruker DPL på wikien, måtte vi løse opp områdekategoriene. Det ble rett og slett for tungt for systemet å plukke ut fra kategorier som kombinerer tema og område, og med DPL kan vi lage flere kombinasjoner slik at lesere får flere valgmuligheter. Det eneste som henger igjen er vel utdanning etter område (siden det gjelder utlandet) og noen prosjektkategorier som fungerer litt annerledes. Det var synd vi ikke merka det med en gang, for de har lagt arbeid i dette, men vi må løse opp kategoriene igjen. Det vi kan gjøre i stedet er å lage en oversiktsside som lister opp artiklene etter område med DPL: Artikler om isdrift etter område. Ikke ta dette ille opp - dette er en av de tingene som «bare er sånn».

En hyggeligere ting: Takket være din innsats fikk vi nok F-merka artikler til å opprette Forside:Isdrift, så her går det så det suser! Chris Nyborg (diskusjon) 12. feb. 2019 kl. 09:52 (CET)

Ikke noe problem, fint du sa ifra. Beklager det merarbeidet jeg har gitt deg! Løsningen med en slik samleside er jo bedre om mer oversiktelig. Det var jo det jeg var ute etter. Slik framhever vi jo også det lokalhistoriske i isdriften.Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 12. feb. 2019 kl. 10:08 (CET)

Svalganger

Takker hjerteligst for nyttig puff! Da er endelig svalgangsnaust- og svalgangsbrygge-artiklene i gang. :-) Olve Utne (diskusjon) 18. apr. 2019 kl. 19:31 (CEST)

Så det! Kjempefint! Tenkte det kunne ligge som omdirigering til noen forbarmet seg over temaet, men det tok sannelig ikke lang tid! Wiki-arbeid på sitt beste! (For øvrig en veldig interessant lokal byggeskikk!!) --Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 18. apr. 2019 kl. 20:06 (CEST)

Braunschweig

Hei Pål. Interessante artikler med tilknytning til Braunschweig. Foreslår allikevel at vi ikke oppretter kategorien med det navnet. Kan bli litt for spesialisert på en norsk lokalhistorisk wiki.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. apr. 2019 kl. 08:50 (CEST)

Det kan godt være. Jeg så bare at det var noen henvisninger til Braunschweig og begynte et sted. Men det er ikke sikkert det fortjener en egen kategori innen Tyskland-kategorien. Jeg har ingen sterke oppfatninger om dette. --Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 23. apr. 2019 kl. 10:09 (CEST)
Hei. Ser at du i den nye artikkelen om Braunschweig har lagt inn lenker til nordmenn med tilknytning til byen/staten. Dette er en løsning som på en oversiktlig og opplysende måte samler Braunschweig-stoffet på ett og samme sted. Etter min mening er derfor kategorien overflødig.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. apr. 2019 kl. 10:17 (CEST)

Zeidler

Hei. Kunne du ta en titt på artikkelen om Alfred Zeidler? Er vel du og Chris som har jobba med den. Vi har fått en e-post med følgende kommentar: «I teksten står det at vedkommende er "kamuflert i en underoffisersuniform fra hæren" (sic). Dette er ikke korrekt. Jakken han bærer er påført gradstegn og kravespeil for en Obergefreiter i Luftwaffe, d.v.s. ledende menig tilsvarende visekorporal i Luftvåpenet. Altså, ikke en underoffiser i.e. sersjant/ Feldwebel fra Heer (hæren).» Jeg har ingen forutsetninger for å vurdere dette, så kjekt om du og Chris kunne ta en titt på saken.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 14. nov. 2019 kl. 09:16 (CET)

Hei, ja det skal jeg se på. Det er ikke min tolkning av uniformen som ligger til grunn, tenker det er hentet fra bildetekst et annet sted knyttet til dette bildet, og det kan være feil der. Det er dessuten sannsynlig at han kamuflerte seg med en uniform med lav grad, slik at han lettere kunne forsvinne inn i den store mengden. Tror nok e-posten kan ha rett. --Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 14. nov. 2019 kl. 09:41 (CET)
Da har jeg gått gjennom gamle tyske distinksjoner (en egen designsjanger, må jeg si) og finner igjen distinksjonene som er på jakka til Zeidler, også når man ser på andre bilder av ham hos samme kilde. Beskrivelsen av gradsmerkene for en obergefreiter i Luftwaffe er som følger i min tyske kilde: «zwei ineinandergeschobene Winkel, farbige Kragenspiegel mit drei aluminiumfarbenen Doppelschwingen», som han har. Jeg endrer bildetekst og bildebeskrivelsen i henhold til dette. En takk til den som sendte e-posten til deg! --Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 14. nov. 2019 kl. 10:31 (CET)

Bra innsats

Hei. Takk for bra innsats på vinteraktivitetsdugnaden. Veldig flott å få det grunnleggende på plass med ishockeyen. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 16. jan. 2020 kl. 13:54 (CET)

Takk for det! Fine bidrag fra deg også på Ishockey! --Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 16. jan. 2020 kl. 21:00 (CET)

Christiania Tivoli

Hei, så flott at det strømmer på med artikler om Christiania Tivoli. Veldig spennende å få dekka dette skikkelig; det er jo en ganske stor del av Oslo sentrum som mange bare har vage kunnskaper om. Chris Nyborg (diskusjon) 24. apr. 2020 kl. 12:35 (CEST)

Fint at det settes pris på! Ja, jeg synes også det er ganske spennende, både tematisk og arbeidsmessig. Må til dels lete litt blant ulike kilder, finne litt her, og litt der, og det gjør det mer morsomt!--Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 24. apr. 2020 kl. 12:38 (CEST)

Ubrukte bilder

Hei, jeg så at du tok noen ubrukte bilder. Ville bare si fra at jeg nettopp la inn dette på arbeidsoppgavesidene, så nå finner du et stort utvalg ubrukte Oslo-bilder på Forside:Oslo_kommune/Arbeidsoppgaver#Ubrukte_bilder, og tilsvarende på mange andre kommuner. Chris Nyborg (diskusjon) 19. jun. 2020 kl. 09:37 (CEST)

Christiania tekniske skole

Hei Pål. Morsomt at du beit på den nye overskrifta «Studenter»! Vi har mange artikler på wikien med kopling til denne viktige skolen.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 6. aug. 2020 kl. 14:06 (CEST)

Matrikkel-mal

Hei Pål. Ser at du jobber bra med gårdene i Bærum! Oppretta akkurat en mal med lenke til den digitaliserte utgaven av 1904-matrikkelen for Akershus. Mal:Matrikkel Akershus amt 1904. Den kan forhåpentlig komme til nytte.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 25. sep. 2020 kl. 11:19 (CEST)

Aker

Må bare si fra at jeg sletta Kategori:Aker herred, fordi kategoriomdirigeringer fortsatt ikke fungerer i Mediawiki. Hvis man legger inn noe der blir det blå kategori, som om alt er i orden, men omdirigeringa gjør fortsatt ingenting. Vi skulle jo så gjerne hatt fungerende kategoriomdirigeringer, blant annet på grunn av målformsblandinga, men når ikke engelsk Wikipedia får det til med sine forskjeller på US og UK engelsk, har vi ikke noe reelt håp i nærmeste framtid. Men: Flott med egen forside for Aker herred, uansett hvilken kategori det ligger under!!! Chris Nyborg (diskusjon) 27. jan. 2021 kl. 12:03 (CET)

Due

Hei. Glimrende med artikkel om Frederik Due! Dette var en etterspurt artikkel, som blant annet sto på ønskelista mi for Stockholm-artikler. Skal se om jeg etter hvert klarer å legge inn litt mer om tida hans som statsminister.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 12. feb. 2021 kl. 08:24 (CET)

Fint. Bare skriv inn. Jeg anser meg heller ikke for ferdig med den, men har heller ikke noen «eierskap» til den!--Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 12. feb. 2021 kl. 08:41 (CET)

Gratulerer med de 60 000! :)

Gratulerer med artikkel nummer 60 000! Ikke til å undres over at det var akkurat du som nådde den milepælen. Du har jo bidratt med en solid del av artikkelmassen, samt med bilder og redigeringer med stort mangfold i temaer. I tillegg gjør du en strålende jobb med admin! Glad for at du går oss etter i sømmene. :) Takk for flott innsats og hold frem som du stevner! --Marianne Wiig 12. mar. 2021 kl. 10:09 (CET)

Takk for hyggelige ord. Det blir flere artikler med utgangspunkt i denne, holder nå på med Sjølyst (strøk). --Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 12. mar. 2021 kl. 11:51 (CET)
Det så jeg! Flotte greier! Jeg bor jo fem minutter unna Varemessa osv., så følger spent med. :) --Marianne Wiig 12. mar. 2021 kl. 12:54 (CET)

Vibe

En liten heads up om Ingeborg Marjory Vibe (1882–1945), som står med to tomme seksjoner til slutt. Skulle det legges til stoff der? (Trenger den forresten årstall i tittelen når navnet er såvidt uvanlig?) Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 17. des. 2021 kl. 07:47 (UTC)Svar[svar]

La på litt mer tekst og slo de to avsnittene sammen.Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 17. des. 2021 kl. 13:32 (UTC)Svar[svar]

Kilder

Hei Pål. Blant dine mange gode bidrag er artiklene om T-banestasjonene i Oslo. Ser imidlertid at noen av dem mangler kilder, se f.eks. Vestli stasjon og Ullevål stadion stasjon. Har du mulighet til å fikse disse? Med helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 3. aug. 2022 kl. 07:30 (UTC)Svar[svar]

Fint du minner meg på det. Har lagt ut der og mange andre steder.Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 3. aug. 2022 kl. 16:06 (UTC)Svar[svar]
Veldig bra, Pål!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. aug. 2022 kl. 11:12 (UTC)Svar[svar]
Hei igjen! Ser at Nordberg stasjon står igjen fra forrige runde med kilder. Fint hvis du har mulighet til å ta denne (men ingen bråhast!). Ha ei fin uke. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 25. sep. 2023 kl. 06:35 (UTC)Svar[svar]

Korr.

Takk for korrektur på artikkelen om Gunnar Qvenild. Ordet "och" avslørte slurvete arbeid med import fra Sverige! Ha en fin dag. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 24. aug. 2022 kl. 06:28 (UTC)Svar[svar]

Boligbyggelag

Det er vel ikke Kirkebyskogen som er boligbyggelaget? GOBB er boligbyggelaget, Kirkebyskogen er bare et borettslag. Eller? Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 8. feb. 2023 kl. 20:23 (UTC)Svar[svar]

PLASSERING AV RETTERSTEDET PÅ ETTERSTAD

Hei Paul.

Ser du oppgir den nøyaktige lokaliseringen av retterstedet på Etterstad og ble umiddelbart veldig nysgjerrig, skal ha med noen folk på vandring på sletta og lurer på om du kan oppgi en kilde for akkurat denne detaljen, slik at jeg kan grave i litt videre.

Ole Peter (oletterstad)

Henrettelsene var på ekserserplassen på Etterstad, plasseringen er nevnt i den oppgitte kilden (med bilde fra hvordan det ser ut idag), det foreligger også øyenvitneskildringer (blant annet sett fra Høyenhall) og bilder av ekserserplassen og militærleiren sett på avstand, balnt annet av Ole Tobias Olsen fra rundt 1868. Det var også i dette området Etterstadleiren var under krigen. --Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 26. mar. 2023 kl. 09:05 (UTC)Svar[svar]

Tusen takk, nyttig, jeg ser at du angir de kildene jeg kjenner til fra før, bortsett fra artikkelen til Rolf E. Wulff med bildet fra Etterstad. Slik jeg leser det du har skrevet, angir at du at retterstedet lå like ved bygningene ved Etterstad gård slik de er plassert på gamle kart over ekserserplassen. De kan også skimtes i bakgrunnen i Ole Olsens bilde du har brukt som kilde.

Men jeg er usikker på om bildet i artikkelen til Wulff kan benyttes som kilde til den helt nøyaktige plasseringen av ekserserplassen. Det Wulff skriver er i sin helhet ser for meg ut til å være basert på de to avisartiklene som i sin tid stod i Morgenbladet i 1864 som ikke er like presis i sin stedsangivelse.

Det kan være at bildet som Groruddalen bruker i sin artikkel er et arkivbilde.

Ole Peter

Det er riktig. Nå var disse militærleirene midlertidige enkle teltleirer (som Olsens bilde viser) og ikke permanente installasjoner og kan nok vært visse variasjon om nøyaktig hvor de var til enhver tid, vil jeg anta. Jeg mener å ha lest en del om retterstedet og nevnte øyevitnekildringer i St. Hallvard for en god del år siden, men tar det ikke på strak arm. Flott om du finner mer om dette!--Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 26. mar. 2023 kl. 09:32 (UTC)Svar[svar]

Gardsartikler og Hovin kirke (Oslo)

Hei Pål, ser du retta ei lenke i artikkelen Hovin kirke (Oslo) fra strøket Hovin (strøk) til garden Hovin søndre (Oslo), og tar det som et innspill i debatten om hva som er best: Blålenke som er litt misvisende vs rødlenke som er mer presis. Jeg har vært litt usikker der, så takk for det. I forlengelsen av det: Er det planer om å kjøre ut artikler på gårdsbruksnivå i Oslo øst, eller er navnegardsartikler fortsatt den mest realistiske veien videre? M.a.o. er det noen vits å rette opp døde enkeltbruks-lenker når jeg har oppretta en navnegårdsartikkel? Håvard Kongsrud (Havre) (diskusjon) 11. apr. 2023 kl. 10:50 (UTC)Svar[svar]

Jeg har oppfattet det slik at vi tåler røde lenker, i betydningen av at det framprovoserer en artikkel om dette med tiden. Men jeg tenker også at en navnegårdsartikkel kan dekke behovet for beskrivelse av utskite gårder, særlig om vi ikke har så mye stoff om dem. Bedre det enn ingen omtale av dem, og egne artikler om de utskilte gårdene kan jo uansett komme til senere. Noen av de utskilte gårdene har vørt både store og viktige, som fra Blindern, Holmen og Hovin. Men jeg forvalter ikke noen absolutt sannhet, i dette tilfellet handler det kanskje om at jeg har et lite sideprosjekt om å fylle ut om Aker-gårdene, både i øst og vest, og dermed også om Hovin-gårdene. Men det er god plass til at andre også gjør det! Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 11. apr. 2023 kl. 11:18 (UTC)Svar[svar]
OK, takk. I lys av sideprosjektet ditt begrenser jeg meg til å bare legge til krysslenke til navnegard framfor å endre gardsbrukslenker de gangene jeg begår en ny navnegardartikkel i Aker. Håvard Kongsrud (Havre) (diskusjon) 11. apr. 2023 kl. 12:44 (UTC)Svar[svar]

Grini

Hei Pål. Husker du hvilken kilde du har brukt i artikkelen om Grini stasjon?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. apr. 2023 kl. 08:31 (UTC)Svar[svar]

  • Det var nok Aspenberg. Har lagt den inn. Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 19. apr. 2023 kl. 10:31 (UTC)Svar[svar]
    • Veldig bra! Tok Røabanen i stad, og oppdaga at vi hadde artikkel om en stasjon som nå er borte.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. apr. 2023 kl. 11:04 (UTC)Svar[svar]
      • Det er vel enkelte spor igjen av stasjonen, man kan i hvert fall se hvor inngangen var samt noen konturer av hvor plattformen har vært (samme sak som Vestgrensa stasjon i Oslo). Jeg beså Grini stasjon en gang, men det er nok over 10 år siden. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 20. apr. 2023 kl. 08:31 (UTC)Svar[svar]
        • Ja, i hvert fall vi som husker stasjonen kan se adkomsten, men det er lenge siden jeg var der. Skal ta en tur dit en dag, og oppdatere artikkelen etter egne observasjoner, og eventuelle bilder om jeg finner noen relevante motover. Redd mye er gjengrodd nå. Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 20. apr. 2023 kl. 08:49 (UTC)Svar[svar]

Merking av bilder scanna på NB

Takk for puss på Vestre strete-artikkelen! Men er det generelt riktig å merke bilder scanna på NB med Nasjonalbiblioteket som opphav? Dette har dere sikkert hatt en diskusjon på, men jeg ser for meg at det er riktigere å droppe henvisninga til NB og gå rett på utgiver eller karttegner, i dette tilfellet «Fischer 1924». NBs prisverdige scannearbeid dekkes av sjølve bildesida. Håvard Kongsrud (Havre) (diskusjon) 13. okt. 2023 kl. 11:20 (UTC)Svar[svar]

Tenkte det er fordi det er Nasjonalbiblioteket som har tilgjengeliggjort bildet fra sin samling, som andre biblioteker og museer har. --Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 14. okt. 2023 kl. 10:51 (UTC)Svar[svar]
Skjønner. Men det er vel en vesensforskjell her ettersom NB i motsetning til museene ikke sitter på rettigheter til bildet, og en scanning ikke har verkshøyde. Hølens store sønn, dette minnes jeg noen diskusjoner på, men minnes jeg rett?Håvard Kongsrud (Havre) (diskusjon) 16. okt. 2023 kl. 07:43 (UTC)Svar[svar]

Jordal

Hei. Vi har fått en henvendelse fra Ivar A. Johnsen, som har skrevet boka Kampen om Jordal (2020). Der skal det være en del info. som kan brukes til å utvide/oppdatere artiklene med tilknytning til Jordal og Jordal Teglverk. Dette til orientering for dere som har jobba mye med dette området i Oslo. Med hilsen fra Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 7. nov. 2023 kl. 12:57 (UTC)Svar[svar]

Så bra! Jeg ser at Tronsmo har den. Den skal jeg kjøpe ... --Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 7. nov. 2023 kl. 15:09 (UTC)Svar[svar]
Høres bra ut! God tur til Tronsmo.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 8. nov. 2023 kl. 07:29 (UTC)Svar[svar]

Militære grader

Hei Pål. Ser at du har fjerna mesteparten av innholdet i artikkelen Militære grader. Samtidig har kategoriene blitt borte. Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 26. apr. 2024 kl. 10:43 (UTC)Svar[svar]

Fint du sa ifra! Fingertrøbbel...Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 26. apr. 2024 kl. 12:45 (UTC)Svar[svar]
Den er god! Du må ha ei riktig fin helg. Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 26. apr. 2024 kl. 13:15 (UTC)Svar[svar]