Brukersamtale:Havre

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Havre! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Hjelp:Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Siden wikien vår fremdeles er på betastadiet, så blir veien i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Havre! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Hjelp:Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Sidan wikien vår framleis er på betastadiet, så blir vegen i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt myje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Siri J 19. apr 2008 kl. 08:59 (CEST)Lokalhistoriewiki.no
Budstikka

Nr. 1, årg. 1 25. september 2008

 

Velkommen som medarbeider på lokalhistoriewiki.no!   Velkommen som medarbeidar på lokalhistoriewiki.no!
Mange nye har registrert seg, høsten er her med mer innetid og dermed er det på tide med et treff (kurs).   Mange nye har registrert seg, hausten er her med meir innetid og dermed er det på tide med eit treff (kurs).
Denne gang holdes kurset lørdag 11. oktober kl 9-16 i NLIs lokaler i Observatoriegt. 1 B (nybygget bak Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleder er Chris Nyborg. Kurset vil være praktisk, med vekt på ting dere støter på underveis i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, maler osv. og det er rom for ønsker fra dere i dette. Mail gjerne Chris, eller skriv det nederst på siden der du kan melde deg på. Videre vil kaffe og te være innen rekkevidde i pausen, og det blir mulighet til å jobbe litt på egen hånd - med noen som ser litt over skulderen om ønskelig. Du kan også ta med ting du lurer på om det er enklere enn å beskrive dem med ord.   Denne gongen blir kurset halde laurdag den 11. oktober kl 9-16 i lokala til NLI i Observatoriegt. 1 B (nybygget attom Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleiar er Chris Nyborg. Kurset vil vera praktisk orientert, med vekt på ting de støyter på undervegs i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, malar osv., og det er rom for ønske frå dykk i dette. Send gjerne Chris ein e-post, eller skriv det nedst på sida der du kan melde deg på. Elles vil det vera kaffi og te i pausen, og det blir mulegheiter til å arbeide litt på eiga hand — med nokon som ser deg litt over skuldra om du vil. Du kan ta med deg ting du lurer på òg om det er enklare enn å skildre dei med ord.
Datakapasiteten begrenser dessverre antall deltakere til ca. 30, men det kommer flere kurs (også andre steder i landet)! Selv om NLI har noen bærbare pc'er til disposisjon er det flott om dere som har mulighet for det, tar med egne bærbare pc'er. Det er trådløst nettverk i kurslokalene.   Datakapasiteten gjer dessverre at vi berre har plass til kring 30 deltakarar, men det kjem fleire kurs (inkludert andre stader i landet)! Sjølv om NLI har nokre berbare datamaskiner til disposisjon, er det flott om dei av dykk som kan, tek med eigne berbare datamaskiner. Det er trådlaust nettverk i kurslokala.
Ser frem til å møte dere!
Marianne Wiig, NLI
  Ser fram til å møte dykk!
Marianne Wiig, NLI

 


Diskusjonsforumet  |  Brukerinteresser  |  Hva er wikien ikke?

Aage Lunde

Hei Håvard. Nå har jeg akkurat oppretta en spireartikkel om en av dine forgjengere i Rakkestad, nemlig Aage Lunde. Veit du noe mer om han, må du bare legge til. Vi høres! --Kallrustad 22. nov 2012 kl. 16:02 (CET)

Det er på vei Håvard 3. des 2012 kl. 13:40 (CET)
Hei Håvard, og takk for tillegg om Aage Lunde. Lurer bare på om du kan sjekke dødsåret; nå står det 1920....Har du også en kilde? Helsing Trond på --Kallrustad 21. jan 2013 kl. 13:05 (CET)
Hei igjen. Tror at jeg fant han sjøl. Dødsannonse i Aftenposten i 2004, står at han skal begraves i Kolbotn. Dette stemmer med dine opplysninger. Kan du uansett korrekturlese og gjøre om hvis jeg har funnet feil Lunde? --Kallrustad 21. jan 2013 kl. 13:19 (CET)
Alt ok. Takk for hjelpen.Havre 29. jan 2013 kl. 09:43 (CET)

Nordre Jensbakken i Stor-Elvdal

Hei Håvard. Veit du noe mer om plassen Nordre Jensbakken, særlig om de personene som bodde der i 1910? Har fått et spørsmål om plassen fra barnebarnet til Petra Ditlevsen, som bodde der i 1910. Se http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01036414000445 Helsing fra --Kallrustad 29. jan 2013 kl. 12:12 (CET)

Har opprettet artikkel om plassen (ser at jeg glemte ref) I tillegg står det i bygdeboka at Tarald var fra Løveng 4/22 i Stor-Elvdal og Pernille var fra Strandengen 4/5. Begge er dekket videre i bygdeboka for Stor-Elvdal, som kan kjøpes ved henvendelse til Stor-Elvdal kommune via e-post eller telefon ;) Havre 29. jan 2013 kl. 13:37 (CET)
Flott greier! Jeg sender lenke til etterkommerne og reklamerer for boka! Har lenke til 1910-tellinga her, så den slenger jeg på med det samme.--Kallrustad 29. jan 2013 kl. 14:47 (CET)

Bærum Samvirkelag

Hei. Fin artikkel om Bærum Samvirkelag. Lenge sia vi har fått noe nytt fra denne kommunen, og forbrukersamvirke er vel ikke det folk flest forbinder med denne Høyre-bastionen. Klarer du å finne et bilde også? Helsing --Kallrustad (diskusjon) 27. nov 2013 kl. 15:42 (CET)

Takk Trond. De er jo ellers godt forsynt, med sitt eget nettleksikon~;) Bilde fikset. Havre (diskusjon) 28. nov 2013 kl. 11:57 (CET)
Flott at det ble bilde! Satte på F1. Ja, de er heldige som har eget nettleksikon. Vi kan sikkert finne mer stoff der etter hvert.--Kallrustad (diskusjon) 28. nov 2013 kl. 14:12 (CET)

Folkemusikk

Har lagt inn eit innlegg på project:Diskusjonsforum#Folkemusikkforsider. Kunne du sett innom? :-) MVH, Olve Utne (diskusjon) 17. jan 2014 kl. 11:02 (CET)

Hedvig Aamodt

Hei Håvard. Har du noen flere opplysninger om denne nesbuen: Hedvig Aamodt? --Kallrustad (diskusjon) 6. mar 2014 kl. 09:52 (CET)

Jeg fant noen gravdata hos DiS og retter opp noen navn ved hjelp av dem og eldre folketellinger. Ellers er jeg hjemme og uten tilgang til bygdeboka for Nes om dagen. Havre (diskusjon) 7. mar 2014 kl. 11:18 (CET)
Takk for flere opplysninger! Søkte på DIS-Norge sjøl, men fant henne ikke....--Kallrustad (diskusjon) 17. mar 2014 kl. 15:47 (CET)

Været i Rakkestad

Heisann. Den varme sommeren har inspirert meg til å opprette noen småartikler om værstasjoner. Nå foreligger det ei bittelita spire om Rakkestad (Håby) målestasjon. Skulle du finne ut noe mer om denne, er det helt utmerka!--Kallrustad (diskusjon) 29. jul 2014 kl. 11:12 (CEST)

Ihle

Hei. Kjenner du til fotograf Hans Ihle fra Årnes? Preus-spire som trenger litt vedlikehold/påbygg.--Kallrustad (diskusjon) 25. feb. 2016 kl. 15:28 (CET)

Rannveig Landet

Takk for sist, Håvard! Kjenner du til Rannveig Landet fra Stor-Elvdal, gardkjerring og sanitetsdame som ble nesten 102 år?--Kallrustad (diskusjon) 24. okt. 2016 kl. 15:49 (CEST)

Takk for sist, ja! Er usikker på om jeg har noe på henne. Hun tilhører mest sannsynlig bind 2 av gårds- og slektshistoria der oppe. Havre (diskusjon) 25. okt. 2016 kl. 12:44 (CEST)
OK! Takk for svar. Fin artikkel om Baker Huse forresten!--Kallrustad (diskusjon) 25. okt. 2016 kl. 12:54 (CEST)

Eiendommer i Rakkestad kommune

Jeg lagde Eiendommer i Rakkestad kommune i dag. Der kommer alle artikler fra Rakkestad som bruker infoboks gard automatisk inn, med en del informasjon i tabellen. Det er jo ikke så veldig imponerende nå, men etter hvert som det kommer flere bruk og boliger inn kan den være kjekk å ha. Chris Nyborg (diskusjon) 27. okt. 2016 kl. 13:07 (CEST)

Kult. Havre (diskusjon) 27. okt. 2016 kl. 15:49 (CEST)

Storgarder i Nes, Blaker og Rakkestad

Hei Håvard. For tida er jeg på å bygge opp ei liste over Norges største jordbrukseiendommer. En annen bruker har lagt til Fosser i Rakkestad, som har drøyt 800 mål dyrkajord. Kjenner du til andre på samme størrelse i f.eks. Rakkestad, Blaker eller Nes (Romerike)? Påskehelsing fra --Kallrustad (diskusjon) 23. mar. 2018 kl. 11:59 (CET)

Skal ha det i mente. Har lagt inn én foreløpig, men både Nes og Rakkestad har mange storgarder... Havre (diskusjon) 26. mar. 2018 kl. 20:41 (CEST)
Takker! Og vel overstått påske.--Kallrustad (diskusjon) 5. apr. 2018 kl. 10:22 (CEST)

Uidentifisert gard i Nes

Hei Håvard. Veit du hvilken gard dette er?

{{{2}}}

Helsing --Kallrustad (diskusjon) 5. mar. 2019 kl. 09:07 (CET)

Veit ikke, og det er mange slike storgarder i Nes. Det er uheldig at man har retusjert bort strømfestene i stabbursveggen, så bildet bør vel lastes ned på nytt (sammenlikn med NB)? De har diskutert det i Facebookgruppa "gamle bilder fra Nes på Romerike". Noen foreslår Nordre Fenstad 15/1, men det passer ikke helt med orienteringa av husa. Hovedbygningen likner den på Folvell 176/3, men ikke orienteringa av uthus.Havre (diskusjon) 6. mar. 2019 kl. 13:24 (CET)
Fant den! Det er Søndre Henni 147/2. Bildet er brukt i Norske Gardsbruk 1941. Havre (diskusjon) 6. mar. 2019 kl. 13:25 (CET)

Nyborg

Hei Håvard. Kom over denne Nyborg-artikkelen din i samband med kommunereform-arbeidet. Har du mulighet til å legge inn kilde, f.eks. bygdeboka for Blaker?--Kallrustad (diskusjon) 13. mai 2020 kl. 14:47 (CEST)

Er på saken!Havre (diskusjon)
Ser bra ut, Håvard! Og god reklame for Blaker-boka.--Kallrustad (diskusjon) 14. mai 2020 kl. 13:21 (CEST)