Brukersamtale:Hans P. Hosar

Fra lokalhistoriewiki.no
Siste kommentar: 16. nov. 2022 av Hans P. Hosar i emnet Sigurd Vikør
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Artig å se enda en ny en her! Siri Johannessen (Siri J) 5. mar 2008 kl. 10:11 (CET)

Velkommen! — John Erling Blad (Jeblad) 5. mar 2008 kl. 10:25 (CET)

Velkommen ombord! :-) Olve Utne 5. mar 2008 kl. 10:25 (CET)

Her er lenken: Soge:Hva Soge ikke er. Chris Nyborg (Cnyborg) 5. mar 2008 kl. 12:03 (CET)

Om du lurte på..

hvorfor teksten din ikke var synlig i Mal:Bøtte og spade, så var det fordi et > hadde forsvunnet :). <!--Tekst som ligger mellom slike tegn --> er normalt sett ikke synlig ;). Det synes her fordi jeg har satt andre "tag'er" rundt dem igjen (< nowiki >). Om du har lyst til å vise litt mer om hva du interesserer deg for og har lyst til å jobbe med, ville det vært fint om du la deg til på brukerinteressesiden (sletta side). Der finner du og hva andre interesserer seg for :). God uke! Siri Johannessen (Siri J) 4. aug 2008 kl. 13:08 (CEST)

Takk for tips - og god veke til deg også! (Eg er i famlefasen, som du ser.) --H.P.Hosar [] 4. aug 2008 kl. 14:22 (CEST)
Helt greit det! De fleste av oss leter og tester rett som det er - Lokalhistoriewiki er nybrottsarbeid ;) Om du lurer på noe ellers har du et par muligheter, du kan stikke innom en diskusjonsside, eller dersom det er mer generelle ting kan du ta en tur på project:Diskusjonsforumet. Du ble med før vi fikk opp mal:Velkommen - den kan også kanskje hjelpe deg litt videre :). Oja - oppe til høyre, under lenkene til dine egne sider, ligger lenker til hjelpesidene - som rett nok er under utvikling, men og kan være praktiske :) Siri Johannessen (Siri J) 4. aug 2008 kl. 14:30 (CEST)
Liten presang til deg Bruker:H.P.Hosar/Kladd - her kan du eksperimentere alt du vil uten at noen hjelper til (om du ikke ber oss inn ;) ) Siri Johannessen (Siri J) 6. aug 2008 kl. 15:32 (CEST)
Takk, Siri J! Du er min himmelsende engel!--H.P.Hosar [] 7. aug 2008 kl. 07:26 (CEST)
Bare koselig! Når du er ferdig, kan du bruke «flytt»-fanen og sette artikkelen i hovedrommet ;) (Si fra om du vil vite mer...) Lykke til! Siri Johannessen (Siri J) 7. aug 2008 kl. 09:59 (CEST)
Forresten - glemte én ting - under redigeringsvinduet finner du tre knapper. Lagre siden, Forhåndsvisning og Vis endringer. Forhåndsvisning er en praktisk knapp, den lar deg se hva du har drevet med uten at du trenger lagre :) Det gjør det enklere å plukke ut merkelige ting før du lagrer (jeg burde brukt den før jeg lagret siste melding til deg ;) ) Siri Johannessen (Siri J) 7. aug 2008 kl. 10:02 (CEST)

Siri Johannessen (Siri J) tar en liten visning på lørdagsmorgenen, 9. aug 2008 kl. 08:52 (CEST), onlyinclude - det merket muliggjør dette:

Bruker:H.P.Hosar/Kladd

Mer om Skjåk :)

Hei! Vi begynner få litt artikler om gårder og mennesker fra Skjåk - hvordan går det med deg? Begynner du bli klar til å ta spranget ut i artikkelnavnrommet? ;) (Noe du lurer på som jeg kan hjelpe med?) Siri Johannessen (Siri J) 14. aug 2008 kl. 12:08 (CEST)

Hei igjen! Det er nok best å lempe ut i artikkelnamnerommet det eg har - elles blir eg plundrande for meg sjølv i uoverskodeleg framtid. Det er kjempefint om du gjev meg nokre tips til "wikifisering". F.eks. - korleis kategoriserer eg - heile artikkelen? dei enkelte avsnitta? Skal kanskje nokre av avsnitta gjerast til sjølvstendige artiklar? Bør eg fjerne dei overskriftene eg har tenkt å skrive noko under, eller kan dei stå som ønskelege felt for utfylling? ... Så skrik artikkelen etter bilete, kart, andre illustrasjonar. Men det får kome etterkvart.--H.P.Hosar [] 15. aug 2008 kl. 10:27 (CEST)
Det er flere vis å gjøre det på :) Jeg kan se litt på artikkelen og wikifisere et avsnitt etter mitt hode, så kan du se over om du er enig, og gå videre? Wikifisere er fortrinnsvis det å legge internlenker, evt. til leksikonet, men også litt med overskrifter, fet skrift, skråskrift osv.
Kategorisering går per artikkel her, om du ser helt i bunnen av artikler, ser du ei grå ramme der det står Kategorier: og åpner du artikkelen for redigering, ser du at de er lagt inn med en tom linje over seg, og en kategori per linje på formen [[Kategori:Yyy]]. Du har skrevet om Skjåk kommune, etter hva jeg ser, så den bør kategoriseres på samme vis som f.eks. Seljord kommune eller Fredrikstad kommune, ta en titt og prøv :). Om den trenger fler eller andre, fikser vi det etterhvert.
Lange avsnitt pleier ofte å få egne artikler på "vanlige wikipediaer", med en sammenfatning i hovedartikkelen (som Andre verdenskrig#Invasjon f.eks. Det kan taes etterhvert :)
Tror at Chris antagelig har et kommunevåpen liggende noe sted, andre illustrasjoner kan komme etterhvert - evt. via wikipedia, illustrasjonene der er frie. Skjåk på no-wiki og på nn-wiki.
Håper dette var svar på noe av det du lurte på - jeg lar artikkelen ligge hos deg inntil vi har gjort litt mer med wikifisering og slikt (og deretter flytter vi ;) ) Siri Johannessen (Siri J) 15. aug 2008 kl. 10:46 (CEST)
Fint!--H.P.Hosar [] 15. aug 2008 kl. 10:54 (CEST)
Har holdt litt hus, kommentert ut noe av det du vil jobbe mer med, lagt inn en illustrasjon osv :) Tror nok at det kan lenkes mer - men du kjenner stoffet mye bedre. Det kan være lurt å legge lenker der du mener artikler bør komme etterhvert, jeg la til Skjå(k?) kyrkje og Hole f.eks. Ta en titt, og se hva du synes. Siri Johannessen (Siri J) 15. aug 2008 kl. 12:33 (CEST)
Glemte en ting - om du ser i Kategori:Skjåk kommune finner du et bilde, og dessuten ser du at det ligger i alle fall en gård og en person (Vass-Per) der :) Kan disse knyttes til artikkelen du holder på med? Siri Johannessen (Siri J) 15. aug 2008 kl. 14:10 (CEST)
Ja, Dagsgard forekjem i det historiske epokeoversynet, og eg har lagt på lenke - som ikkje funkar automatisk tydelegvis. Elles, viss du tykkjer det som står i artikkelen om Skjåk kommune er nokolunde presentabelt, korleis flyttar eg den over, slik at andre får sleppe til?--H.P.Hosar [] 15. aug 2008 kl. 14:30 (CEST)
Lenken er fikset, bilde lagt inn både her og på artikkelen om gården. Det eneste som må gjøres før flytting er kategorien(e) - prøver du deg? Når du har flyttet, vil du da tømme siden som blir igjen hos deg? (Kladdesiden blir inntil en administrator sletter den - gjenbruk fullt mulig ;) ) Siri Johannessen (Siri J) 15. aug 2008 kl. 15:05 (CEST)

Gratulerer!

Da er barnet født, 16. august 2008, 03:10 på morgenen :) - men som alle små trenger det fremdeles litt stell og ettersyn ;) Har lagt inn noen kommentarer der jeg ikke er sikker på om jeg skjønner hvor du vil hen - vil du se over og fikse? Jeg rettet også lenken på brukersiden din... Siri Johannessen (Siri J) 16. aug 2008 kl. 03:14 (CEST)

Hjelp med forfatternavn?

Hans, vil du ta en tur innom diskusjonssiden min og prate med Chris? Jeg hadde ikke NHL i nærheten da jeg endret ;) Siri Johannessen (Siri J) 28. aug 2008 kl. 13:27 (CEST)Lokalhistoriewiki.no
Budstikka

Nr. 1, årg. 1 25. september 2008

 

Velkommen som medarbeider på lokalhistoriewiki.no!   Velkommen som medarbeidar på lokalhistoriewiki.no!
Mange nye har registrert seg, høsten er her med mer innetid og dermed er det på tide med et treff (kurs).   Mange nye har registrert seg, hausten er her med meir innetid og dermed er det på tide med eit treff (kurs).
Denne gang holdes kurset lørdag 11. oktober kl 9-16 i NLIs lokaler i Observatoriegt. 1 B (nybygget bak Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleder er Chris Nyborg. Kurset vil være praktisk, med vekt på ting dere støter på underveis i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, maler osv. og det er rom for ønsker fra dere i dette. Mail gjerne Chris, eller skriv det nederst på siden der du kan melde deg på. Videre vil kaffe og te være innen rekkevidde i pausen, og det blir mulighet til å jobbe litt på egen hånd - med noen som ser litt over skulderen om ønskelig. Du kan også ta med ting du lurer på om det er enklere enn å beskrive dem med ord.   Denne gongen blir kurset halde laurdag den 11. oktober kl 9-16 i lokala til NLI i Observatoriegt. 1 B (nybygget attom Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleiar er Chris Nyborg. Kurset vil vera praktisk orientert, med vekt på ting de støyter på undervegs i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, malar osv., og det er rom for ønske frå dykk i dette. Send gjerne Chris ein e-post, eller skriv det nedst på sida der du kan melde deg på. Elles vil det vera kaffi og te i pausen, og det blir mulegheiter til å arbeide litt på eiga hand — med nokon som ser deg litt over skuldra om du vil. Du kan ta med deg ting du lurer på òg om det er enklare enn å skildre dei med ord.
Datakapasiteten begrenser dessverre antall deltakere til ca. 30, men det kommer flere kurs (også andre steder i landet)! Selv om NLI har noen bærbare pc'er til disposisjon er det flott om dere som har mulighet for det, tar med egne bærbare pc'er. Det er trådløst nettverk i kurslokalene.   Datakapasiteten gjer dessverre at vi berre har plass til kring 30 deltakarar, men det kjem fleire kurs (inkludert andre stader i landet)! Sjølv om NLI har nokre berbare datamaskiner til disposisjon, er det flott om dei av dykk som kan, tek med eigne berbare datamaskiner. Det er trådlaust nettverk i kurslokala.
Ser frem til å møte dere!
Marianne Wiig, NLI
  Ser fram til å møte dykk!
Marianne Wiig, NLI

 


Diskusjonsforumet  |  Brukerinteresser (sletta side)  |  Hva er wikien ikke?


Opphavsrett

Kunne du teke ein titt på Bildediskusjon:7481cr Tuss og Troll.jpg? :-) Olve Utne 6. okt 2008 kl. 18:17 (CEST)

Skjåk-aktig spørsmål :)

Tror du du kunne tatt en tur innom Bent Ek (Bent)? Han har et spm. mht hvordan en kommuneartikkel skal utarbeides, og det minner meg om noen av de avveiningene jeg mener huske du drev med tidligere :) Siri Johannessen (Siri J) 16. okt 2008 kl. 14:06 (CEST)

Noe så stille...

som her på siden hos deg :) Tror du du (sammen med Olve) kan hjelpe til litt med wikifiseringen og internlenkingen av Sunnhordlandsætter? Jeg har begynt, men synes ikke jeg er god nok i nynorsk til å gjøre en god jobb her... Siri Johannessen (Siri J) 29. apr 2009 kl. 03:53 (CEST)

Og jeg snuser videre i kriker og kroker her :) Fant en artikkel jeg undres på om kanskje ikke hører hjemme i kilde-navnrommet, Krigshistorie Hemnes i Nordland. Veldig artig, men hører den hjemme i hovednavnrommet? Siri Johannessen (Siri J) 29. apr 2009 kl. 04:13 (CEST)

Lenking Allmenning-NHL og omvendt

Hei :) Ser at du lenker fra allmenningen til NHL, vil du sjekke at det ligger lenker motsatt vei og samtidig? Dersom de mangler, kan du legge inn {{allmenning|artikkeltittel}} ;) Siri Johannessen (Siri J) 12. mai 2009 kl. 10:41 (CEST)

Valle

Her er lenkja til Valle på Wikimedia Commons:

-- Olve Utne 2. jun 2009 kl. 13:19 (CEST)

Kart

14.png

Her er kartet eg nemnte. -- Olve Utne 2. jun 2009 kl. 14:09 (CEST)

Fogderi

Fantes ikke "Heggen og Frøland" som eget fogderi i 1902? Det virker rart at dette fogderiet mangler på listen over fogderier. --Vidar Iversen (Vidariv) 8. jun 2009 kl. 12:59 (CEST)

Heggen og Frøland var eige futedømme fram til 1694 (1696? dei kjeldene eg har for handa seier litt forskjellig). Deretter var Heggen og Frøland administrert som futedømme saman med Rakkestad heilt til nedlegginga i 1912. Men som Per-Øivind Sandberg skriv i Administrasjonen av Heggen og Frøland 1536-1837 (mangfoldiggjort manuskript 1996), så heldt dei to futedømma fram som to distrikt, men under eitt futeembete. Frå fyrst av var namnet på det samla futedømmet Rakkestad, Heggen og Frøland futedømme. Heggen og Frøland skal absolutt inn på lista over futedømme, men det var altså korrekt å utelate futedømmet i den fyrste lista som gjekk etter inndelinga 1902.--Hans P. Hosar 8. jun 2009 kl. 13:24 (CEST)

Haugianisme

Heisann. Så du hadde kategorisert de to haugianerartiklene dine som henholdsvis Haugianerne og Haugianismen. Jeg lagde en ny kategori under kristne samfunn som heter "Haugianisme" og innkategoriserte leksikonartikkel om Hauge selv, og bilde av ham som det også. Kommer det mer haugianere har vi nå en kategori til dem :) --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 1. okt 2009 kl. 11:24 (CEST)

Takk for det, Marthe! Eg satt og grudde meg for å byrje plundre med det sjølv, og så var det plutseleg himmelsendt på plass - engel du er!--Hans P. Hosar 1. okt 2009 kl. 11:29 (CEST)

Anne Olsdatter... Du Hans, kan du ikke skrive en liten sammenfatning helt oppe i onlyinclude'n om henne? Det er veldig magert det som står der nå, og å klistre onlyinclude innimellom nedover (for å unngå å ta med referansemerker) blir ikke fint... ;) God fredag! Siri Johannessen (Siri J) 2. okt 2009 kl. 05:21 (CEST)

Du har så rett. Eg skal prøve. God morgon, god fredag!--Hans P. Hosar 2. okt 2009 kl. 06:45 (CEST)
Kjempefint :) Jeg lenket bittelitt mer i innledningene hos begge, og har lagt omdirigeringer fra de andre variantene av etternavnene - for sikkerhets skyld ;) Siri Johannessen (Siri J) 2. okt 2009 kl. 09:00 (CEST)

Jeg studerer litt på om jeg skal lage en mal som kan lenke sammen haugianerbrevene, og evt lenke til en hovedartikkel om dem - noe ala det som vi har for Lesjabrevene... Hva tror du? :) Siri Johannessen (Siri J) 7. okt 2009 kl. 22:11 (CEST)

Det hadde vore ypparleg. Det er vel i prinsippet det same som for Norgesbreva? Eg ser for meg at liknande malar kan bli aktuelle for andre kjeldetypar, t.d. husmannskontrakter. Eg står personleg på spranget til å leggje ut ein serie slike, som eg allereie har i eigne avskrifter.--Hans P. Hosar 8. okt 2009 kl. 08:22 (CEST)
Ok, da skal jeg fikse senere :) Har vi allerede en artikkel om hva haugianerbrevene var / er? Det virker som mer enn "bare" personlige brev. Jeg har noe ala Brev frå Lesja til Amerika‎ og Norgesbrev‎ i tankene, det stemmer :)
Kan du evt. også scanne inn en slik kontrakt, slik at vi har et eksempel liggende? Siri Johannessen (Siri J) 8. okt 2009 kl. 11:01 (CEST)

Snublet over flere haugianerting - Varden. Se under 1990 - Nicoline Larsen. Vet ikke om dette er for langt unna deg, men tenkte jeg fikk si ifra lell ;) Siri Johannessen (Siri J) 18. feb 2010 kl. 11:57 (UTC)

Takk skal du ha, Siri! Noterer meg dette, men får nok ikkje gjort noko systematisk med haugianarane med det aller fyrste.--Hans P. Hosar 18. feb 2010 kl. 12:19 (UTC)

Snuser videre...

....og jeg lurer på om du kanskje har svaret på to spørsmål som dukket opp underveis? Siri Johannessen (Siri J) 24. nov 2009 kl. 16:32 (CET)

Takker! Siri Johannessen (Siri J) 25. nov 2009 kl. 12:35 (CET)
Takk, sjøl du! Eg er klar over at eg er slurvete og sløv (kategoriar på nynorsk etc etc). Men tru meg - det blir verre den dagen eg ikkje lenger merkar det sjølv!--Hans P. Hosar 25. nov 2009 kl. 12:53 (CET)
Hehe, slike «feil» er i det minste ganske logiske. Det har hendt jeg har tenkt nederlandsk... Det der med presisering av lenker er nok noe som må læres over tid, det er så utrolig logisk at Vaterland er ved Gamlebyen hjemme, Seiersten ved Trosvik og Kurland ved Sarpsborg at jeg ikke alltid tenker over at det finnes i Oslo, ved Drøbak og på Lørenskog også ;) En annen felle er den med at vi skriver nåværende, mens vi mener 2008 - hva når vi leser det der i 2011? ;) Slikt er som regel lettere for andre å se... Siri Johannessen (Siri J) 25. nov 2009 kl. 13:03 (CET)

Sortering i kategorien

Hei Hans, og takk for sist! Kan du ta en titt på Stefan Frich og eventuelt bruke Defaultsort på ham? Jeg er ikke sikker nok her ;) God onsdag! Siri Johannessen (Siri J) 14. apr 2010 kl. 09:41 (UTC)

Kategoriseringsspørsmål

Kunne du ta en titt innom Samtale:Samosa#Norsk-asiatisk_mat når du får tid? Spre gjerne beskjeden videre også. :) Olve Utne 13. sep 2010 kl. 18:48 (CEST)

Skjåk Almenning

Hei Hans. Dette blir en fyldig og god artikkel! Den vil nok bli en referanse for andre som skriver om allmenninger. Lurte bare på skrivemåten. Fra min tilskuerplass på bokmålsbenken (bortelaget!) trudde jeg at nynorskrettskrivinga bare godtok allmenning eller ålmenning, og helst med liten a? Men du har kanskje nytta den forma som allmenningsstyre og andre lokale bruker, og slik tilpassa deg innarbeidd praksis? Helsing Trond 30. nov 2010 kl. 11:56 (CET)Trond Nygård (Kallrustad)

Litt i tvil har eg vore, men føler meg forplikta til å bruke verksemda sitt offisielle namn. Tvilen botnar i at "firmanamnet" samstundes kan reknast som eit stadnamn. I alle høve har eg altså gjort greie for dialektform og daglegtale, og nyttar konsekvent sjøl "ålmenning" når det ikkje går direkte på namnet til verksemda. Hans P. Hosar 30. nov 2010 kl. 12:48 (CET)
Heisann. Det var det jeg tenkte, at du nytta "firmanavnet". Det er visst mange tilfeller der en kan lure på om en har med et nedarva stedsnavn å gjøre, ikke lett dette. Du er i alle høve en av dem som har et bevisst forhold til gardsnavn og andre språkspørsmål. Nødvendig at vi historikere og har sans for den sida av filologien. Ellers ses vi vel den 10., kommer på administratormøtet.Trond Nygård (Kallrustad) 30. nov 2010 kl. 13:34 (CET)
Artikkelen blir grådig bra, Hans! Har lagt inn onlyinclude som forberedelse til F2-merking. Denne fortjener å komme på framsida. Vil du fortsatt pirke litt i artikkelen, eller er den klar for å publiseres på framskutt plass? Så at "under arbeid"-malen fortsatt var der. Helsing Trond på Trond Nygård (Kallrustad) 2. des 2010 kl. 10:59 (CET)

Takk! Veldig hyggeleg med ros! Så mykje meir som det er viktig for meg personleg å få akkurat denne artikkelen nokolunde brukbar. Ålmenninga har betydd så mykje i historia og bygdekulturen i Skjåk, og heilt konkret for meg i arbeidet mitt med bygdeboka. Men det hastar ikkje så veldig med å få artikkelen på framsida. Historikken er delvis berre stikkord enno. På den andre sida: Alt eg tek mi hand i, har ein tendens til å svulme opp over alle proporsjonar. Eg skal prøve å leggje band på meg, og håpar å fullføre så nokonlunde til over helga.Hans P. Hosar 2. des 2010 kl. 12:42 (CET)

Fint, Hans! Da satser vi på full lansering neste viku.Trond Nygård (Kallrustad) 2. des 2010 kl. 12:55 (CET)
Men eg foreslår at vi sløyfar pressekonferanse og kanapear. :)Hans P. Hosar 2. des 2010 kl. 12:57 (CET)

Husbondskar

Hei Hans, og takk for utvidelse og forbedring av denne artikkelen! Interessant at ordet gardskar nå brukes synonymt med med det eldre husbondskar i bygdene "dine". På Toten betyr gardskar det samme som dreng/gardsarbeider (mannlig) og innebærer ikke status som den fremste av arbeiderne. Et eksempel: "På Nøkleberg var det gjerne tre gardskarer". Fint at vi får fram den lokale/regionale variasjonen. Hvis du synes at innledningen til artikkelen ikke dekker betydningen av husbondskar i Norddalen, må du bare redigere. Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 6. jan 2011 kl. 10:46 (CET)


Flott Skirbekk-bilde

Hei Hans. Ser at Skirbekk "junior" har lånt deg et fint bilde! Nå legger det til rette for oppgradering til F2 att. God helg! Trond på Trond Nygård (Kallrustad) 7. jan 2011 kl. 13:23 (CET)

Alexander Bugge

Hei Hans! Takk for beskjeden. Det gjør ingenting å legge til disse årstallene. Sophus Bugge er et kjent navn i Larvik. Han har fått en vei oppkalt etter seg og en byste av ham eksisterer, men jeg visste ingenting om sønnen Alexander. Ha et godt nytt år forresten. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 7. jan 2010 kl 16:49 (CET)

Nikolai Peters

Hei. Takk for mailen. Jeg overlater artikkelen om Nikolai Peters til deg. Enig med deg i at det var en interessant person. Han har fått en gate oppkalt etter seg på Nanset, men de fleste i Larvik vet ikke hvem han var. Jeg slettet forresten noen linjer om at han var tilsynsmann i et elektrisitetsdistrikt i Midt-Norge. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 20. jan 2011 kl. 16:10 (CET)

Venjer

Hei Hans. Moro at du oppretter artikkel om denne garden, da har vi tatt "høl på" en kommune som er dårlig dekka på wikien. Bygdebøkene for Eidsvoll er jo også gode. Liker godt at Holmsen og Kirkeby (og Fladby?) regner de såkalte daglivnavna som gardenes egentlige navn (Søstun eller Nordgarn Låvegg, og ikke papirnavn som "Låvegg nordre"). Synes imidlertid at skrivemåter som Nordgarn og Søgarn blir litt for dialektnære. De rettskrivingstro formenen Nordgarden og Sø(r)garden vil uttales på samme måte.Trond Nygård (Kallrustad) 3. feb 2011 kl. 11:55 (CET)

Du har jo rett i at det er naturleg å nytte vanlege rettskrivingsreglar på Nordgarden etc. Grunnen til at eg kasta meg over Venjer, er at det blir vist til denne på Hjelp:Hvordan skrive om garder, bruk og plasser? (ei hjelpeside som jo må reviderast). Venjer eignar seg særs godt som "demonstrasjonseksempel" både på namnegard/matrikkelgard/bruks-problematikken og kva gjeld skrivemåten av gardsnamn. Eg har i sinne å skrive om matrikkelgarden Venjer vestre og gardsbruket Venjerbakken før eg gjev meg. Ventar forresten på svar frå Eidsvoll kommune om talet på bruksnummer etc. pr. i dag. Blir veldig takknemleg for all hjelp og støtte, ikkje minst frå deg eller andre som har ordentleg lokalkunnskap.Hans P. Hosar 3. feb 2011 kl. 12:40 (CET)

Hei. Jeg kjørte innom Eidsvoll i dag, og tok noen bilder av det jeg tror er en av Venjar-gårdene (du skriver Venjer, men det står Venjar på vegskiltet?). Det gikk ihvertfall en alle inn til en gård, og denne veien het Venjarveien. Kanskje jeg kan maile deg bildene og så kan du selv legge dem ut og bruke i artikler? Hvilken mailadresse har du igjen? Stig Rune Pedersen (Stigrp) 16. mar 2012 kl. 17:51 (CET)

Hei igjen. Har lastet opp et bilde av Venjarvegen i Eidsvoll nå. Gjorde det selv likevel, selv om jeg har lite kjøtt på beinet i beskrivelsen. Du kan jo se på det og se om du kan bruke det. Men på skiltet står det altså Venjar. Hilsen Stig Rune Pedersen (Stigrp) 16. mar 2012 kl. 22:41 (CET)

Takk for god innsats! Finst det nokon eidsvolling eller andre lokalkjende der ute som kan hjelpe oss?! "Venjar" og "Vinjar" er nok eit forsøk på å tilbakeføre namneforma til det moglegvis opphavlege, jf. elles utgreiinga om namneformer under Venjer (Eidsvoll). Hans P. Hosar 17. mar 2012 kl. 07:37 (CET)

Proprietær

Hei. Dette blir en god og fyldig artikkel. Sammenlikn for moro skyld med snl.nos særs stutte versjon......Moro at wikien blir stedet for de beste artiklene på flere fagområder.Trond Nygård (Kallrustad) 31. mar 2011 kl. 11:40 (CEST)

Spam

Hei Hans. Våkent av deg å blokkere den nye "brukeren". Heldigvis sjelden vi har slike artigkailler på wikien.Trond Nygård (Kallrustad) 14. sep 2011 kl. 09:43 (CEST)


Underoffiserer

Hei Hans. Nå begynner det virkelig å bli sving på artikkelen om underoffiserer! Wikien trenger flere slike solide skriftstykker om yrker. For ei stund sia oppretta jeg kategorien Underoffiserer, der jeg blant annet putta bilder av noen underoffiserer og gravsteinene deres. Mulig du kan finne litt illustrasjonsmateriale der. Helsing Trond Trond Nygård (Kallrustad) 25. nov 2011 kl. 10:23 (CET)

Takk for hyggeleg tilbakemelding! Skal snart sleppe den fri for samskriving. Kanskje bør ein etter kvart dele artikkelen i to - ein for land og ein for sjøforsvar? Det finst også ein del gode illustrasjonar i Norsk forsvarshistorie og hos Engstad.Hans P. Hosar 25. nov 2011 kl. 10:36 (CET)
Hei Hans. Kom tilfeldigvis over en artikkel om underoffiseren Aksel Skattum, som jeg nå har lagt ut i kjeldearkivet. Ikke sikkert den umiddelbart kan brukes til noe, men jeg synes det er greit å utvide kildegrunnlaget for emnene vi på wikien har valgt å satse på. Vi har gode artikler (din fortjeneste!) om underoffiserer, og kildetilfanget er i vekst. Trond Nygård (Kallrustad) 16. feb 2012 kl. 10:54 (CET)
Supert. Alt slikt er velkome etter mi meining.Hans P. Hosar 16. feb 2012 kl. 10:59 (CET)

Sandberg-tegning

Hei Hans. Det var da en veldig artig tegning av crooneren Per-Øivind Sandberg! Er det du sjøl som har laga den? Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 17. feb 2012 kl. 14:05 (CET)

Hyggeleg at du likte den! Eg som har teikna, ja. Det var laga i samband med eit oppslag i Nordisk arkivnytt om arrangementet på Hanmar.Hans P. Hosar 18. feb 2012 kl. 06:31 (CET)

Reidar T. Larsen

Hei, så morsomt at du allerede har skrevet inn opplysningen om Larsen i Brugata 3c. Jeg kom innom for å føre det inn, men så var det allerede gjort :-)

Ida Tolgensbakk 5. mar 2012 kl. 11:57 (CET)

Er ganske kry av mitt fyrste bidrag til Brugata-prosjektet, ja! :-) Hans P. Hosar 5. mar 2012 kl. 12:16 (CET)

Olav Øygard

Hei. Oppdaga at Øygard og Kolbein Skaare er de eneste som ligger i kategorien Radikale folkeparti-politikere. Strengt tatt er vel denne kategorien overflødig, da vi alt har en (mer brukt) kategori som heter Arbeiderdemokrat-politikere. Det handler nok her om to ulike navn på samme parti. Hvis det er OK for deg, sletter jeg kategorien Radikale folkeparti-politikere. Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 15. mar 2012 kl. 10:45 (CET)

Alt i orden!Hans P. Hosar 15. mar 2012 kl. 10:46 (CET)

Ole Skattum

Hei. Har akkurat publisert en liten artikkel om Ole Skattum (1832-1916). Han var totning, men mellom 1867 og 1874 skal han ha virka som lærer og klokker i Skjåk. Veit du noe mer om Skattum, så er det bare å føye til! Se også e-post. Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 26. mar 2012 kl. 14:38 (CEST)

Kjapt levert, Hans! Moro at Skattum rakk å gjøre seg gjeldende i Skjåk den korte tida han bodde der.Trond Nygård (Kallrustad) 26. mar 2012 kl. 15:39 (CEST)

Johannes Sejersted

Hei Hans. Fin artikkel om offiseren Sejersted. Har gjort den til ukas artikkel i uke 27, altså om en måned. Ser at artikkelen fortsatt er merka med "under arbeid", men du får god tid til å gjøre den siste finpussen.

Et lite malapropos: Du har vel ikke fått tak i noe bilde av Johs. Myhren? Trond Nygård (Kallrustad) 7. jun 2012 kl. 11:54 (CEST)

Bra at du minner meg om Sejersted! Har fått bilete av Myhren, men er litt usikker på opphavsretten. Får avklara i neste veke. Hans P. Hosar 7. jun 2012 kl. 12:19 (CEST)

Hoel på Hol

Hei Hans. Fint at det blir en så omfattende artikkel om Halvor Hoel! Syntes derfor det var på sin plass å legge inn et par illustrasjoner i (det mer beskjedne) stykket om garden hans. Så du hadde tatt vekk "under arbeid"-malen, så jeg tok meg også den frihet å legge inn noen flere lenker i Halvor Hoel-artikkelen.Trond Nygård (Kallrustad) 11. jun 2012 kl. 14:32 (CEST)

Det er bra! Hans P. Hosar 11. jun 2012 kl. 15:14 (CEST)

Høgås batteri

Hei, Foreslår igjen Høgås fort endret til Høgås batteri. Det er snart bare Lokalhistoriewiki som nå benytter dette navnet som ble oppfunnet i 2004. Det lokale velet som i praksis har vedlikeholdsansvaret for batteriet satte oppe en bronseplakett i 2001 med teksten Høgås batteri. En må anta at dette var det "offisielle" navnet så sent som da. Synspunkter? Mvh KjellG [] 7. jul 2012 kl. 20:10 (CEST)

Orsak forsinka svar! - eg har vore på ferie og "fråkopla". Heilt samd i at namnet bør endrast, og gjerne til Høgåsbatteriet, slik Olve gjev gode grunnar for på samtalesida for artikkelen . Beste helsing Hans P. Hosar 17. jul 2012 kl. 08:16 (CEST)

Jon Sørensen

Hei Hans. Har akkurat lest din gode artikkel om Jon Sørensen. Er det mulig å skaffe et bilde til dette utmerka skriftstykket? Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) 2. aug 2012 kl. 10:06 (CEST)

Trygve Bjørgo

Hei Hans. Takk for fin utviding av artikkelen om Trygve Bjørgo. Dette var opphaveleg eit stutt stykke frå Forfatternett Oppland som eg la inn i går, med nokre tilleggsopplysningar. Har tala ved Arvid Bjørgo, brorsonen til Trygve, som lovte å sjå etter nokre høvelege bilete. Foreløpig fekk eg løyve til å nytte eit foto av gravminnet.

Har forresten retta Grimeland skoler til Grimeland skole (eintal), jf. oppføringa i Oslo byleksikon. Du får berre gjere om att viss fleirtalsforma skoler allikevel er den rette. --Trond Nygård (Kallrustad) 3. okt 2012 kl. 09:35 (CEST)

Greit å følgje byleksikonets eintalsform. Eg har ikkje har noko meir offisielt som måtte tilseie noko anna. --Hans P. Hosar 3. okt 2012 kl. 09:44 (CEST)

Bilde av Venjer

Hei. Vi har et bilde her på wikien, av det som skal være Venjarvegen: http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Fil:Venjarvegen_(Eidsvoll).jpg Fører denne til Venjerbakken? Hva er sammenhengen der? Kunne den i så fall vært benyttet som illustrasjon? Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 7. feb 2014 kl. 14:02 (CET)

Hei. Det er stor sannsynlighet for det, men jeg er ikke så lokalkjent at jeg tør å garantere det. Kanskje Hans Hosar er mer kjent i området? Det var han som oppretta artiklene om Venjer og Venjerbakken i si tid.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 7. feb 2014 kl. 14:06 (CET)

Bilder

Hei Hans. Har du høve til å skaffe bilder til de ellers utmerkede artiklene om Johs. Myhren og Lom og Skjåk realskule? Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. mar 2014 kl. 10:30 (CET)

Jeg kan legge ut bildet av Myhren fra Studentene fra 1935 så lenge. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 20. mar 2014 kl. 11:23 (CET)
Fint om du kan det, Vidar. Sjølv har eg ikkje funne noko som eignar seg korkje på Myhren eller skulen. --Hans P. Hosar (diskusjon) 20. mar 2014 kl. 13:15 (CET)
Rastrert og fint. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 20. mar 2014 kl. 15:34 (CET)

Gjestrum

Hei, og takk for tillegg til artikkelen om John Aage Gjestrum. Så at vi hadde fått en fullstendig tom artikkel fra Preus, som ikke tok seg ut på wikien. Brukte derfor noen minutter på å snekre opp et lite artikkel-reisverk. Du må gjerne legge til mer, f.eks. hvis du kjenner til diskusjonene i det lokalhistoriske miljøet om den såkalte Toten-modellen. Økomuseumsvisjonen hans har jeg heller ikke satt meg ordentlig inn i.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 27. nov. 2014 kl. 09:21 (CET)

Eg synes artikkelen er brukbar så langt, og har ikkje umiddelbart noko å tilføye. Eg la til opplysningane om gymnaset av di eg kjende Jon Aage derifrå - ein gong for veldig lenge sidan :)--Hans P. Hosar (diskusjon) 27. nov. 2014 kl. 09:25 (CET)
Moro at du kjente han derfra! Da lar vi artikkelen stå slik så lenge.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 27. nov. 2014 kl. 09:27 (CET)

Sølvskatt

Sølvskattartikler kan nå merkes med {{sølvskatten 1816}}, og du finner sidene som bruker malen på Spesial:Lenker_hit/Mal:Sølvskatten_1816. Chris Nyborg (diskusjon) 17. mar. 2015 kl. 12:32 (CET)

Flott!--Hans P. Hosar (diskusjon) 17. mar. 2015 kl. 12:37 (CET)

Tinn og Gausdal

Hei Hans. Tydeleg at wikien byrjar å få ei nokolunde stor artikkelmasse no. Skreiv en liten artikkel om Kristian Bernhard Leine, lærar på Rjukan, men oppvaksen i Gausdal. Synte seg at han var tilsett hjå Ivar Blekastad i ungdommen! Med andre ord: det er sannsynleg at nye artiklar kan knyttast til eksisterende stykke på nettstaden. Dette er vel eit forsvar frå mi side for å drive enkel historieforsking, ved vekt på mange og empiriske artiklar i staden for lange og gode, men lell.....--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. apr. 2015 kl. 09:56 (CEST)

Veldig bra. Lenking som kan få augo opp for nye samanhengar er jo noko av det store og glupe med wikien.--Hans P. Hosar (diskusjon) 23. apr. 2015 kl. 10:22 (CEST)
Ja - og dette gjeld ikke bare Tinn og Gausdal mine herrer! --Gunnar E. Kristiansen (diskusjon) 23. apr. 2015 kl. 10:26 (CEST)
Nei da, herr Kristiansen, her har vi virkelig tatt hele Norge i bruk, for å sitere et visst politisk parti (med stor oppslutning i bl.a. Nord-Trøndelag og på Toten).--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. apr. 2015 kl. 10:32 (CEST)

Og - hadde bare kategoriene fulgt med i samme utviklingslei, ville det blitt enda bedre! --Gunnar E. Kristiansen (diskusjon) 23. apr. 2015 kl. 14:37 (CEST)

Sigurd Vikør

Hei Hans. Du veit kanskje mer om lektoren Sigurd Vikør?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 28. sep. 2015 kl. 10:27 (CEST)

En annen gudbrandsdøl: Per Steinar Løkken. Fotograf i Skjåk, ifølge Preus-registeret.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. okt. 2015 kl. 10:25 (CEST)
Skal sjå kva eg kan få gjort med det. :) --Hans P. Hosar (diskusjon) 27. okt. 2015 kl. 09:59 (CET)

Torgersrud

Hei. Fordi han er representert i Forfatternett Oppland, som nå "importeres" på wikien, har jeg gjenoppretta en sletta artikkel om Ole Arnfinn Torgersrud. Viktig bygdedikter og lokalhistoriker, som du viser til i noen artikler. Har du med tid og stunder mulighet til å forbarme deg over stykket, som i hovedsak er basert på nettsida Klaape Kulturformidling?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 12. sep. 2016 kl. 13:15 (CEST)

Har gjort bittelittegran. Ser ikkje ut til å vere så mykje å finne i trykte kjelder. --Hans P. Hosar (diskusjon) 19. sep. 2016 kl. 13:10 (CEST)
Fint, Hans! Da inneholder artikkelen litt om familiebakgrunnen hans også.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. sep. 2016 kl. 13:33 (CEST)

Dugnadsånd

Takk for hundreåring, Hans! Artugt at ho er syster hans Jan-Magnus Bruheim.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 25. okt. 2016 kl. 14:01 (CEST)

Bra tillegg om Lyngved! Det var akkurat det jeg håpet at skulle skje. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 16. mai 2022 kl. 09:25 (UTC)Svar[svar]

👍 Artikkelen vakte litt ekstra interesse hjå meg av di bestefar min (Hans Nilsen Ødegaard (Bruøygard) 1877-1952) voks opp på nabogarden. Han tok også underoffisersskulen i Halden, ein snau generasjon etter Nils Lyngved. Som Nils vart også bestefar offentleg tenestemann i det sivile (underlensmann i Lom, så lensmann i Skjåk).

Tjura spikerbruk

Hei Hans. Dette er en fin artikkel som fortjener å komme på framsida. Mangler bare en illustrasjon. Har du noe som kunne passe?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 26. apr. 2019 kl. 11:28 (CEST)

Hei igjen. Det har ikkje lykkast meg å finne noko hittil ... Må truleg kontakte lokale krefter. Skal sjå kva eg kan få gjort med det. --Hans P. Hosar (diskusjon) 26. apr. 2019 kl. 14:10 (CEST)
Fint det, Hans. Ønsker deg ei god helg.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 26. apr. 2019 kl. 14:22 (CEST)

Ordførarar i Skjåk

Hei Hans. Eg har oppdatert ordførarlista for Skjåk. Veit du noko meir om dei to siste, særleg yrke?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. okt. 2019 kl. 11:01 (CEST)

Har sett yrke på Sperstad, skal finne ut om Kveen :) --Hans P. Hosar (diskusjon) 23. okt. 2019 kl. 12:56 (CEST)
Fine greier!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. okt. 2019 kl. 14:02 (CEST)

Olav Joleik

Takk for interessant artikkel! Kan du endre på dette årstallet? Da faren vende attende til Noreg fyrst på året 2008, hadde han Olav med seg. Mvh. Morten Bakkeli.

Takk skal du ha! Har fiksa det nå :) --Hans P. Hosar (diskusjon) 18. sep. 2020 kl. 06:07 (CEST)
Fint. Mvh. --Morten Bakkeli 18. sep. 2020 kl. 19:47 (CEST)

Sigurd Vikør

Hei. Kanskje du veit mer om lektor Sigurd Vikør, Hans?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 15. nov. 2022 kl. 08:47 (UTC)Svar[svar]

Ikkje slik utan vidare, nei. Men skal ha det i tankane :) --Hans P. Hosar (diskusjon) 15. nov. 2022 kl. 09:05 (UTC)Svar[svar]
Veldig bra! Tenkte at dette kanskje var en lærer du hadde hatt.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 16. nov. 2022 kl. 08:01 (UTC)Svar[svar]
Både Sigurd Vikør og kona underviste da eg gjekk gymnaset på Vinstra, men eg hadde ingen av dei :) --Hans P. Hosar (diskusjon) 16. nov. 2022 kl. 08:04 (UTC)Svar[svar]