Bruker:Stigrp

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra Stig Rune Pedersen)
Hopp til navigering Hopp til søk
Stig Rune Pedersen med datteren Aurora ved Løveporten i Mykene i Hellas.
Foto: Stig Rune Pedersen (2010)

Jeg heter Stig Rune Pedersen, er født 1971 på Kongsberg, og har vokst opp på Kongsberg (1971-76) og i Veggli i Numedal (1976-90). Begge mine foreldre, og tre av mine fire besteforeldre, er født og oppvokst i Numedal (men min farfar var fra Ballangen i Nordland, så slik sett skulle det genetiske mangfoldet likevel være greit!).

Siden jeg begynte å studere i 1990 har jeg bodd i Oslo. Jeg har bodd i Frognerseterveien på Slemdal 1990-96, Schultz' gateMajorstua 1996-97, Sofienberggata ved Botanisk hage, 1997-2000, og siden år 2000 sammen med kone og datter (født 1999), i Furuset alle på Furuset i bydel Alna i Groruddalen. Fra august 2016 er jeg bosatt i London, for en periode på inntil 4 år, mens kona jobber for den norske ambassaden.

Jeg er utdannet cand. philol. med hovedfag i historie fra Universitetet i Oslo 1998. Hovedoppgaven min hadde tittelen "Nødhjelp og diplomati", og omhandlet Norges forhold til Biafra-krigen i Nigeria 1967-70. Jeg har også praktisk-pedagogisk utdanning, og dermed lektor-kompetanse. Til daglig jobber jeg som seniorrådgiver i avdeling for Sivilforsvar i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) i Tønsberg.

Jeg er veldig interessert i å fotografere, men mest i betydningen av å dokumentere stort og smått i hverdag og fest. Hovedfelt her på wikien blir nok Oslo, Akershus, Buskerud og Vestfold, samt litt sære emner som gravminner, gravlunder, elektrisitetshistorie, øl- og bryggerihistorie og så videre. Jeg kommer i første omgang til å konsentrere meg om å skrive kortere og mellomlange artikler, i tillegg til å legge ut en del bilder som jeg håper andre også kan ha nytte av. Jeg har som målsetting alltid å bildelegge egne artikler.

Eksempler på artikler opprettet av Stig Rune Pedersen