Ingebjørg Ljones

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Ingebjørg Ljones (født 27. juli 1914, død 21. juni 2016 i Oslo) var husholderske. Hun arbeidde for lege Birger MallingFrøen i Oslo.

Ljones vokste opp i Ulvik i Hardanger, som den nest eldste i en søskenflokk på åtte. Faren Torbjørn Ljones, opprinnelig fra Strandebarm, var lærer. Mora Sunniva f. Hauge kom fra Lærdal.

Ingebjørg Ljones arbeidde ei stund på et hotell i Eidfjord, men etter andre verdenskrig drog hun til hovedstaden, der hun fikk jobb hos Malling. Hun pensjonerte seg i 1989, som 75-åring, og bodde deretter noen år i Oscars gate. Ljones flytta seinere til Furuset sykehjem. På 100-årsdagen hennes, 27. juli 2014, skreiv Aftenposten at

Jubilanten er en aktiv og engasjert beboer som trives godt. Ingebjørg Ljones var i mange år et aktivt medlem av Hardinglaget i Oslo. Hun har i alle år holdt god kontakt med hjembygda Ulvik og familien, som er spredt over store deler av landet.

Ljones ble nesten 102 år gammal.

Kilder og litteratur

  • Aftenposten, 27. juli 2014 (100 år), 27. juli 2015 (101 år) og 25. juni 2016 (dødsannonse).


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.