Samtale:Boplasser på Modum

Siste kommentar: 3. sep. 2023 av SteinarMeen i emnet Notater om Nordås
Nytt emne

Import og eksport av tabeller

Jeg har en forståelse av at man kan lage tabeller i et regneark og så bruke et verktøy til å konvertere dem til en wiki-tabell. Jeg har Konvertert (importert) selv en gang i 2014, men glemt hvordan. Jeg ønsker meg anbefalinger!

Jeg ser at jeg kan kopiere en wiki-tabell og lime den inn i Excel regneark. Wiki-koding blir da borte og erstattet med lenker.

Steinar Meen, 31.1.2021

Små bilder i tabellcelle

Er det mulig å legge inn et bilde i en tabellcelle som er ganske så lite. Er det mulig å spesifisere størrelsen på bildet slik man kan i html? Steinar Meen, 1.2.2021

Hei Steinar. Ta en titt på tabellen over hundreåringer, der ser du kodinga til små bilder. https://lokalhistoriewiki.no/wiki/Hundre%C3%A5ringer#Hundre.C3.A5ringer_p.C3.A5_Lokalhistoriewiki --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 1. feb. 2021 kl. 10:49 (CET)

Setrer

Hei Steinar. Dette blir en fin oversikt! Lurer samtidig på om det kunne være lurt å legge setrene i en egen artikkel. Disse har vel ikke hatt fast bosetting, og kan defineres som boplasser?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 1. feb. 2021 kl. 15:48 (CET)

Takk, har tenkt det samme selv, så det blir gjort. Steinar 1.2.21

Flott at vi er enige om dette, Steinar! Den nye løsningen ble mer oversiktlig.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. feb. 2021 kl. 08:24 (CET)

Organisering av arbeidet

Jeg/vi har så vidt begynt. På en måte er dette eksempler på hvordan ting blir seende ut. Jeg/vi er vel inne i en planleggingsfase. Antall boplasser vil vokse.

Vi har 100-150 håndskrevne registreringer av boplasser for et område i kommunen. Jeg har ikke slev sett Nå vil jeg fokusere på jobben med å digitalisere disse (taste inn data i word eller excel). Håper på hjelp til dette. Vi, Modum Historielag, opprettet facebookgruppa "Boplasser på Modum" i forrige uke (samtidig med denne siden her). Der er allerede 120 medlemmer. Et par burde være villige til å bidra.

Boplasser med mye/nok informasjon vil få egen side eller egen overskrift lengre ned på siden.

Modum var i historisk tid delt i områder, fjerdinger. Etter hvert ble det åtte fjerdinger. Tenker å ha en tabell for hver fjerding. Kanskje heller en side pr fjerding. Antall boplasser som blir registrert etter hvert, vil være avgjørende. Steinar 1.2.21

Boplasser på Snarum

Jeg fikk i går en perm av Arnt Berget med 142 registreringer av boplasser og andre kulturminner på Snarum. Nå skal registreringene skannes inn.

Registreringene er på A4-ark håndskrevet, mange med mer informasjon som kart i tillegg. Planen er å gjøre registreringene tilgjengelige på Modum historielags nettside. Her blir det en html-sider med oversiktstabeller der man kan klikke seg inn på den enkelte registreringen. Da blir materialet tilgjengelig for publikum uten av vi må taste inn informasjonen.

Ulempen er at dette er en noe usikker plass som kanskje ikke finnes om 10-20 år. Vi må finne en bedre plass etter hvert. Jeg tror ikke lokalhistoriewiki egner seg til denne typen ubehandlet informasjon. Kanskje kommunen, buskerudmuseumene eller Blaafarveværket kan hjelpe.

Kartkoordinater

Jeg ønsker meg kartkoordinater på boplassene. Jeg kjenner godt til bruk av for eksempel 59.9289813° N 9.9946929° Ø.

Når jeg følger en kartlenke så havner jeg først på https://geohack.toolforge.org/. Der velger jeg som regel norgeskart.no, men er litt dumt at det ikke kommer opp markør på kartet. Ønsker at det skal komme opp en markør på kartet. Jeg ser at når jeg bruker 1881 kart så får jeg markør. Kan jeg få til markør på norgeskart også?

Når jeg vet hvor stedet er, så plukker jeg koordinatene fra kartet.

Jeg har lasta ned appen "GPS reader" på mobilen. Med den kan jeg plukke opp koordinater når jeg er ute i terrenget.

Har noen noe flere tips om koordinater?

Notater om Nordås

Emma Nilsen var fra Vikersund. Bodde på Finnemarka (ved Geithus?) i sin ungdom. Flytta til Nordås i 1908. Mor til:
Jenny Nilsen født 1908. Gift med Oskar Gisle, Asker. Mor til:
Ragnhild Gisle født 1939. (Som kom med disse opplysningene.)

I boka Finnemarka II side 71, 72 og 73 er det bilder av Alfred Nilsen og hans familie: Emma, Ragnvald, Einar, Jenny og Astrid.

Diverse mer info på et innlegg i FB-gruppa "Boplasser i Modum" 22.8.2023

--Steinar Meen (SteinarMeen) (diskusjon) 3. sep. 2023 kl. 12:07 (UTC)Svar[svar]

Tilbake til siden «Boplasser på Modum».