Åssiden kirkegård

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 9. aug. 2021 kl. 11:27 av Kallrustad (samtale | bidrag)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Motiv fra Åssiden kirkegård i Drammen kommune.
Foto: Stig Rune Pedersen (2016)

Åssiden kirkegård i Drammen kommune er en av sju gravlunder i kommunen. Den ligger ved Kjøsterudbekken i bydel Åssiden, nær grensen til Nedre Eiker kommune, og har adresse Betzy Kjelsbergs vei 273. Kirkegården har også inngang fra Christopher Hornsruds vei.

Kirkegården ble innviet 9. september 1990. Den ligger ca. 2 km. vest for Åssiden kirke, bak Åssiden videregående skole. Arealet var opprinnelig ca. 29 mål, men ble utvidet i 2008 til ca. 41 mål. Den har felt for både kistegraver og urnegraver

Gravkapellet ved Åssiden kirkegård, Åssiden kapell, var opprinnelig katolsk kirke for Drammen. Da Drammen fikk ny katolsk kirke på 1990-tallet, fikk Åssiden menighet overta den gamle kirken som gave. Den ble flyttet til Åssiden kirkegård fra sentrum av Drammen, hvor den ble innviet 14. desember 1996. Kapellet er tegnet av arkitekt Ole Sverre (1899), og er en laftet langkirke med ca. 120 sitteplasser.

På kirkegården finnes også et urnefelt uten gravstøtter, en såkalt navnet minnelund, hvor det er felles oppslagsplass for navneskilt. Kirkegården vedlikeholder og steller dette felles gravfeltet.

Kilder

Åssiden gravkapell var opprinnelig katolsk kirke for Drammen, og ble flyttet til Åssiden kirkegård på 1990-tallet.
Foto: Stig Rune Pedersen (2016)