Albatross II (Tenviksbåt 1998): Forskjell mellom sideversjoner

noen lenker
Ingen redigeringsforklaring
(noen lenker)
Linje 20: Linje 20:
|Bilde                =Albatross.jpg
|Bilde                =Albatross.jpg
}}
}}
Tenviksbåten Albatross II ble bygget i Gokstad kystlags lokaler på Huvikslippen i Sandefjord. Båten er en kopi av en Tenviksbåt som ble funnet i 1995 dypt inne i skogen. Tenviksbåten har fått sitt navn etter gården Tenvik i Ula, der det ble bygget denne båttypen gjennom en årrekke. Gården Tenvik lå en kilometer fra sjøen og båtene måtte fraktes ved hjelp av hest og slede, hjul og rulle når de skulle settes på vannet.
'''[[Albatross II (Tenviksbåt 1998)|Tenviksbåten Albatross II]]''' ble bygget i [[Gokstad kystlag]]s lokaler på Huvikslippen i [[Sandefjord]]. Båten er en kopi av en Tenviksbåt som ble funnet i 1995 dypt inne i skogen. Tenviksbåten har fått sitt navn etter gården Tenvik i Ula, der det ble bygget denne båttypen gjennom en årrekke. Gården Tenvik lå en kilometer fra sjøen, og båtene måtte fraktes ved hjelp av hest og slede, hjul og rulle når de skulle settes på vannet.
 


Båten som ble funnet i 1995, var i en dårlig forfatning, men Gokstad kystlag gjorde et forsøk på å berge båten uten å lykkes. Båten ble imidlertid tatt vare på for fremtiden.
Båten som ble funnet i 1995, var i en dårlig forfatning, men Gokstad kystlag gjorde et forsøk på å berge båten uten å lykkes. Båten ble imidlertid tatt vare på for fremtiden.


 
Deretter begynte arbeidet med å bygge en kopi. Daværende leder av [[Norsk Sjøfartsmuseum]], [[Arne Emil Christensen]], holdt kurs i oppmåling og tegning for kystlagets ildsjeler, som etter å ha innhentet finansiell drahjelp fra blant andre [[Vestfold fylkeskommune]] og Sandefjord kommune kunne starte byggingen av en kopi. Den nye båten ble som originalen 24 fot lang, klinkerbygget med både spanter og hud i eik fra Tenvik gård. Til tross for at båtbyggerskuret gikk opp i flammer i januar 1999 ble selve båten berget, og samme sommer kunne den sjøsettes.
Deretter begynte arbeidet med å bygge en kopi. Daværende leder av Norsk Sjøfartsmuseum, Arne Emil Christensen holdt kurs i oppmåling og tegning for kystlagets ildsjeler, som etter å ha innhentet finansiell drahjelp fra blant andre Vesfold fylkeskommune og Sandefjord kommune kunne starte byggingen av en kopi. Den nye båten ble som originalen 24 fot lang, klinkerbygget med både spanter og hud i eik fra Tenvik gård. Til tross for at båtbyggerskuret gikk opp i flammer i januar 1999 ble selve båten berget, og samme sommer kunne den sjøsettes.




Veiledere, Administratorer
173 321

redigeringer