Arnestad skole: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Askers største barneskole)
m (Robot: Legger til {{bm}})
 
(11 mellomliggende versjoner av 4 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''[[Arnestad skole]]''', [[Håkavikveien (Asker)|Håkåvikveien 49]] i [[Vollen (strøk i Asker)|Vollen]], er [[Asker kommune|Asker]]s største barneskole 1-7, SFO, spesialskoleavdeling. Har i skoleåret i 2010/2011 ca. 480 elever og ca. 75 ansatte, derav ca. 40 lærere. Skolen stod ferdig i 1993 fullt utbygd med tre paralleller på hvert trinn. Ligger på [[Arnestad (gård i Asker)|Arnestads]] grunn i Vollen.  
{{thumb|ARNESTAD SKOLE.jpg|Arnestad skole.|Karl Braanaas|2007}}
'''[[Arnestad skole]]''', [[Håkavikveien|Håkavikveien 49]] i [[Vollen (strøk i Asker)|Vollen]], er [[Asker kommune|Asker]]s største barneskole 1-7, SFO, spesialskoleavdeling. Skolen ligger på [[Arnestad (gård i Asker)|Arnestads]] grunn.  


Danner sammen med [[Vollen ungdomsskole]], idrettshallen og [[Vollen idrettspark]] [[Vollen nærmiljøsenter]], som er ment å bli et oppvekst- og opplæringssenter for flest mulig aldersgrupper. Har beliggenhet til sjø, kystkultur, skog, dammer og annet kulturlandskap. Vollen-boerne soknet tidligere til [[Gisle skole]], men folketilveksten i Vollen og [[Bjerkås (strøk i Asker)|Bjerkås]] i 1980 og 1990-årene krevde utvidelse, og skolen er allerede sprengt.
Arnestad ble bygget som en 2-parallell skole med vel 200 elever det første skoleåret. Elevtallet økte raskt, og allerede i 1994 startet påbygning for å få plass til 6-åringene. Midlertidig paviljong ble også satt opp. Men skolen hadde nå i praksis 3 paralleller med rom til 2. Da [[Blakstad skole]] ble opprettet fikk skolen en avlastning. Men det var midlertidig. Høsten 1996 vedtok kommunestyret å utvide skolen til en fullverdig 3-parallell skole med spesialskoleavdeling og SFO. Byggingen av nytt tilbygg og utvidelse av hovedbygget sto ferdig i 1999.
 
Skolens ledelse og ansatte utviste stor oppfinnsomhet og fleksibilitet for å gi elevene et godt og trygt læringsmiljø gjennom en nesten kontinuerlig byggeprosess.Blant annet innførte skolen en desentralisert pauseordning for å fremme trygghet og oversikt for alle elevene.
Fellesprosjektet " Møtested Arnestad"-Vollen i fortid-nåtid og fremtid " ble gjennomført i mars 1995 og samlet 2000 mennesker; alle små og store organisasjoner og lag i Vollen slo ring om dette arrangementet
I 1997 representerte rektor Arnestad skole på den internasjonale OECD konferansen « Schooling for tomorrow « i Hiroshima. Dette var en stor anerkjennelse av det utviklingsarbeidet skolen hadde gjennomført. Allerede i 1996/97 var skolen pilotskole for IKT i skolen.
Skolens unike nærmiljø med umiddelbar nærhet til fjord og natur og med idrettsanlegg er fasiliteter av stor verdi både for lek, læring og fritidsaktiviteter for alle aldersgrupper.
 
Med [[Vollen ungdomsskole]] som nærmeste nabo fremstår Arnestadområdet nå som et oppvekstsenter for barn og unge fra 6-16 år, og som et samlingspunkt for lokalmiljøet.


Skolen er i rød teglstein, har en stor og åpen sentralhall med balkongkorridorer. Fem store utvendige sylindriske «siloer» inneholder nødutganger. Idrettshallen, som ligger mellom barne- og ungdomsskolen, fungerer som kroppsøvingsrom for begge skolene. Arkitekter: Geir Mellin-Olsen arkitektkontor, [[Nesbru (Asker)|Nesbru]] i samarbeid med Arkitektgruppen 2000 a/s, [[Oslo]].
Skolen er i rød teglstein, har en stor og åpen sentralhall med balkongkorridorer. Fem store utvendige sylindriske «siloer» inneholder nødutganger. Idrettshallen, som ligger mellom barne- og ungdomsskolen, fungerer som kroppsøvingsrom for begge skolene. Arkitekter: Geir Mellin-Olsen arkitektkontor, [[Nesbru (Asker)|Nesbru]] i samarbeid med Arkitektgruppen 2000 a/s, [[Oslo]].


Kunstnerisk utsmykning: Hans Normann Dahl i sentralhallen, Anne Bakken Sandtveit med store lappetepper i auditoriet. Hun har også utformet fanen med sammensatte motiver fra Vollen: hus, båt, blomster, kornaks, bær og bier på blå bunn.
Kunstnerisk utsmykning: Hans Normann Dahl i sentralhallen, Anne Bakken Sandtveit med store lappetepper i auditoriet. Hun har også utformet fanen med sammensatte motiver fra Vollen: hus, båt, blomster, kornaks, bær og bier på blå bunn.
[[Arnestad skolekorps]] startet som Gisle skolekorps i 1957 og endret navn da Gisle skole ble nedlagt.


[[Arnestad skolekorps]] startet som Gisle skolekorps i 1957 og endret navn da Gisle skole ble nedlagt. Om lag 55 musikanter og 14 drilljenter. Edel Sofie Nilsen er rektor fra 2008.
'''Rektorer:'''
 
* 1992-1993  Almar Johannessen ( med fra Gisle skole)
* 1993-2001  Bente Laugerud
* 2001-2008  Erik Fjeldhus
* 2008- d.Edel Sofie Nilsen
 
== Ekstern lenke ==
* [https://www.asker.kommune.no/skole-og-utdanning/skolene/arnestad-skole/ Arnestad skoles hjemmeside].


{{artikkelkoord|59.8023598|N|10.4897693|Ø}}
{{artikkelkoord|59.8023598|N|10.4897693|Ø}}
{{AB-leksikon}}
{{bm}}


[[Kategori:Grunnskole]]
[[Kategori:Grunnskole]]
[[Kategori:Asker kommune]]
[[Kategori:Asker kommune]]
[[Kategori:Vollen (Asker)]]
[[Kategori:Etableringer i 1993]]
[[Kategori:Etableringer i 1993]]

Nåværende revisjon fra 29. feb. 2024 kl. 13:28

Arnestad skole.
Foto: Karl Braanaas (2007).

Arnestad skole, Håkavikveien 49 i Vollen, er Askers største barneskole 1-7, SFO, spesialskoleavdeling. Skolen ligger på Arnestads grunn.

Arnestad ble bygget som en 2-parallell skole med vel 200 elever det første skoleåret. Elevtallet økte raskt, og allerede i 1994 startet påbygning for å få plass til 6-åringene. Midlertidig paviljong ble også satt opp. Men skolen hadde nå i praksis 3 paralleller med rom til 2. Da Blakstad skole ble opprettet fikk skolen en avlastning. Men det var midlertidig. Høsten 1996 vedtok kommunestyret å utvide skolen til en fullverdig 3-parallell skole med spesialskoleavdeling og SFO. Byggingen av nytt tilbygg og utvidelse av hovedbygget sto ferdig i 1999.

Skolens ledelse og ansatte utviste stor oppfinnsomhet og fleksibilitet for å gi elevene et godt og trygt læringsmiljø gjennom en nesten kontinuerlig byggeprosess.Blant annet innførte skolen en desentralisert pauseordning for å fremme trygghet og oversikt for alle elevene. Fellesprosjektet " Møtested Arnestad"-Vollen i fortid-nåtid og fremtid " ble gjennomført i mars 1995 og samlet 2000 mennesker; alle små og store organisasjoner og lag i Vollen slo ring om dette arrangementet I 1997 representerte rektor Arnestad skole på den internasjonale OECD konferansen « Schooling for tomorrow « i Hiroshima. Dette var en stor anerkjennelse av det utviklingsarbeidet skolen hadde gjennomført. Allerede i 1996/97 var skolen pilotskole for IKT i skolen. Skolens unike nærmiljø med umiddelbar nærhet til fjord og natur og med idrettsanlegg er fasiliteter av stor verdi både for lek, læring og fritidsaktiviteter for alle aldersgrupper.

Med Vollen ungdomsskole som nærmeste nabo fremstår Arnestadområdet nå som et oppvekstsenter for barn og unge fra 6-16 år, og som et samlingspunkt for lokalmiljøet.

Skolen er i rød teglstein, har en stor og åpen sentralhall med balkongkorridorer. Fem store utvendige sylindriske «siloer» inneholder nødutganger. Idrettshallen, som ligger mellom barne- og ungdomsskolen, fungerer som kroppsøvingsrom for begge skolene. Arkitekter: Geir Mellin-Olsen arkitektkontor, Nesbru i samarbeid med Arkitektgruppen 2000 a/s, Oslo.

Kunstnerisk utsmykning: Hans Normann Dahl i sentralhallen, Anne Bakken Sandtveit med store lappetepper i auditoriet. Hun har også utformet fanen med sammensatte motiver fra Vollen: hus, båt, blomster, kornaks, bær og bier på blå bunn. Arnestad skolekorps startet som Gisle skolekorps i 1957 og endret navn da Gisle skole ble nedlagt.

Rektorer:

  • 1992-1993 Almar Johannessen ( med fra Gisle skole)
  • 1993-2001 Bente Laugerud
  • 2001-2008 Erik Fjeldhus
  • 2008- d.d Edel Sofie Nilsen

Ekstern lenke


Koordinater: 59.8023598° N 10.4897693° Ø



Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Arnestad skole er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.