Aurskog historielag: Forskjell mellom sideversjoner

Noe oppdatering, men hele artikkelen bør nok gjennomgås.
(Noe oppdatering, men hele artikkelen bør nok gjennomgås.)
Linje 1: Linje 1:
'''[[Aurskog historielag]]''' er et av de tre historielagene i [[Aurskog-Høland kommune]] på [[Romerike]] i [[Akershus]]. De andre historielagene er [[Setskog historielag]] og [[Høland historielag]]. Alle de tre lagene er tilsluttet [[Romerike Historielag]].
'''[[Aurskog historielag]]''' er et av historielagene i [[Aurskog-Høland kommune]] på [[Romerike]]. Laget er er tilsluttet [[Romerike Historielag]]. De andre historielagene i kommunen er [[Setskog historielag]], [[Høland historielag]] og [[Rømskog historielag]].


Aurskog historielag ble stiftet 14. mai 1952, men aktiviteten opphørte i løpet av 1958. I 1981 ble laget aktivert igjen og har i dag ca 200 medlemmer. Lagets leder er Brita Rannei Toverud, Falletveien 1930 Aurskog. Tlf: 98015094. Epost: britaran@online.no - Representanter til styret for Stiftelsen Aur Prestegård (SAP) : Ragnhild Berg Husmo, varamedlem: Brita Rannei Toverud.
Aurskog historielag ble stiftet 14. mai 1952, men aktiviteten opphørte i løpet av 1958. I 1981 ble laget aktivert igjen og har i dag ca. 200 medlemmer. Lagets leder pr. 2017 er Brita Rannei Toverud. Representant til styret for Stiftelsen Aur Prestegård (SAP) : Ragnhild Berg Husmo.
 
Historielagets e-postadresse: aurskog.historielag@gmail.com


'''Viktige saker gjennom 20 år'''
'''Viktige saker gjennom 20 år'''
Linje 20: Linje 18:
'''Husmannsplasser'''
'''Husmannsplasser'''


Historielaget har registrert og synliggjort alle husmannsplassene under Aur Prestegård på et kart som henger på svalegangen på Forpakterboligen. I tillegg er husmannsplassene Grimsstigen, Langbråtan, Hamborg, Tjennsmo og Bråtan som tilhører gården Rud merket. Våler mølle og "Vaskeplassen" ved Lierfoss-elva er også merket. [Les mer]
Historielaget har registrert og synliggjort alle husmannsplassene under Aur Prestegård på et kart som henger på svalegangen på Forpakterboligen. I tillegg er husmannsplassene Grimsstigen, Langbråtan, Hamborg, Tjennsmo og Bråtan som tilhører gården Rud merket. Våler mølle og "Vaskeplassen" ved Lierfoss-elva er også merket.


'''Binderssteinen ved Lierfoss'''
'''Binderssteinen ved Lierfoss'''
Linje 32: Linje 30:
'''Margaretha-kilden ved Aurskog kirke'''
'''Margaretha-kilden ved Aurskog kirke'''


Margaretha-kilden har vært et tema i vårt lag og hos kommunale råd og utvalgi mange år. Det arbeides nå fra kommunens side med å få overdratt eiendomsretten over området der kilden ligger fra Opplysningsvesenets Fond. [Les mer]
Margaretha-kilden har vært et tema i vårt lag og hos kommunale råd og utvalg i mange år. Det arbeides nå fra kommunens side med å få overdratt eiendomsretten over området der kilden ligger fra Opplysningsvesenets Fond.


'''Boka "Der skogen suser milevid"'''
'''Boka "Der skogen suser milevid"'''


Setskog, Høland og Aurskog historielag startet et samarbeidsprosjekt i 2000 med utgangspunkt i skogsdrift fra gamle dager og fram til 1960-åra da motorsaga gjorde sitt inntog. Det store og viktige arbeide som disse lagene har nedlagt foreligger i bokform med tittelen "Der skogen suser milevid".
Setskog, Høland og Aurskog historielag startet et samarbeidsprosjekt i 2000 med utgangspunkt i skogsdrift fra gamle dager og fram til 1960-åra da [[motorsaga]] gjorde sitt inntog. Det store og viktige arbeide som disse lagene har nedlagt foreligger i bokform med tittelen "Der skogen suser milevid".


== Eksterne lenker ==
== Eksterne lenker ==
Linje 45: Linje 43:
[[Kategori:Aurskog]]
[[Kategori:Aurskog]]
[[Kategori:Historielag]]
[[Kategori:Historielag]]
{{bm}}
Veiledere, Administratorer
173 359

redigeringer