Bibliografi:Fra krigen (1807) til formandskapsloven (1837): Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
mIngen redigeringsforklaring
mIngen redigeringsforklaring
Linje 7: Linje 7:
|Utgivelsesår=1918
|Utgivelsesår=1918
}}
}}
En mindre del av kapitlet gir levende glimt av hvordan folk i Aker opplevde krigstrusselen: Forretningsmannen Ludvig Mariboe utrustet et frivillig artillerikorps, det gikk historier om møter med Ekebergkongen, arbeidere ble skrevet ut til soldattjeneste og kvinner og barn på Sagene speidet mot vardene på Grefsenåsen og Ekeberg. Fremstillingen bygger på arbeiderminner og på dagbøkene til Moer Koren og Claus Pavels, slottsprest på Akershus og sogneprest i Aker.  
En mindre del av kapitlet gir levende glimt av hvordan folk i Aker opplevde krigstrusselen: Forretningsmannen Ludvig Mariboe utrustet et frivillig artillerikorps, det gikk historier om møter med Ekebergkongen, arbeidere ble skrevet ut til soldattjeneste og kvinner og barn på Sagene speidet mot vardene på Grefsenåsen og Ekeberg. Fremstillingen bygger på arbeiderminner og på dagbøkene til sorenskriverfrue Christiane Koren (Mor Koren) og Claus Pavels, slottsprest på Akershus og sogneprest i Aker.  


[[Kategori: Oslo kommune]]
[[Kategori: Oslo kommune]]

Sideversjonen fra 26. feb. 2013 kl. 11:58

Mal:Kapittel En mindre del av kapitlet gir levende glimt av hvordan folk i Aker opplevde krigstrusselen: Forretningsmannen Ludvig Mariboe utrustet et frivillig artillerikorps, det gikk historier om møter med Ekebergkongen, arbeidere ble skrevet ut til soldattjeneste og kvinner og barn på Sagene speidet mot vardene på Grefsenåsen og Ekeberg. Fremstillingen bygger på arbeiderminner og på dagbøkene til sorenskriverfrue Christiane Koren (Mor Koren) og Claus Pavels, slottsprest på Akershus og sogneprest i Aker.