Bydel Ullern

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 9. jan. 2013 kl. 07:20 av Cnyborg (samtale | bidrag) (Ny side: '''Bydel Ullern''' er en av de administrative bydelen i Oslo. Den er identisk med den tidligere bydel Ullern (bydel 25), da grensene ble videreført uendret ved bydelsreformen i [[20...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Bydel Ullern er en av de administrative bydelen i Oslo. Den er identisk med den tidligere bydel Ullern (bydel 25), da grensene ble videreført uendret ved bydelsreformen i 2004. Bydelen ligger i ytre by vest, og grenser mot bydelen Vestre Aker og Frogner, samt mot Bærum kommune. Navnet er hentet fra gården Ullern.

Ullern har mye småhusbebyggelse, og noe tettere befolkningssentra rundt Skøyen og noen andre steder. Ved Lysakerfjorden og E18, og spesielt ved Skøyen og Lilleaker, er det mye næringsvirksomhet. T-banens linjer til Jar og Kolsås går gjennom bydel Ullern, og det er stoppesteder for lokaltog på Drammensbanen.

Bydelen hadde pr. 2012 drøyt 31 000 innbyggere. Av disse hadde 84,1 % norsk bakgrunn, 9,0 % var fra andre europeiske land og 6,9 % fra andre verdensdeler.

Kilder