Bygdesaga på Solberg (Skedsmo): Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: '''Bekkesaga på Solberg i Skedsmo''' var ei oppgangssag som ble oppført i Ringnesbekken i 1836 av Knud Jacobsen på Vest...)
 
(Korr)
Linje 1: Linje 1:
'''[[Bekkesaga på Solberg (Skedsmo)|Bekkesaga på Solberg i Skedsmo]]''' var ei oppgangssag som ble oppført i [[Ringnesbekken (Skedsmo)|Ringnesbekken]] i 1836 av Knud Jacobsen på Vestre Solberg, men en flom ødela sagbruket. Et nytt sagbruk med ett sagblad ble satt opp lenger nede i bekken av Poul Syversen på Østre Solberg. Her var vannfallet ubetydelig, og det kunne bare skjæres 16 tylfter bord i den årlige flomtida. I tillegg hadde Knud Jacobsen rett til å skjære fem tylfter årlig fordi han eide halve vannfallet. Hvor lenge sagbruket var i bruk, er usikkert.
'''[[Bekkesaga på Solberg (Skedsmo)|Bekkesaga på Solberg i Skedsmo]]''' var ei oppgangssag som ble oppført i [[Ringdalsbekken (Skedsmo)|Ringdalsbekken]] i 1836 av Knud Jacobsen på Vestre Solberg, men en flom ødela sagbruket. Et nytt sagbruk med ett sagblad ble satt opp lenger nede i bekken av Poul Syversen på Østre Solberg. Her var vannfallet ubetydelig, og det kunne bare skjæres 16 tylfter bord i den årlige flomtida. I tillegg hadde Knud Jacobsen rett til å skjære fem tylfter årlig fordi han eide halve vannfallet. Hvor lenge sagbruket var i bruk, er usikkert.


==Litteratur==
==Litteratur==

Sideversjonen fra 13. mar. 2018 kl. 07:57

Bekkesaga på Solberg i Skedsmo var ei oppgangssag som ble oppført i Ringdalsbekken i 1836 av Knud Jacobsen på Vestre Solberg, men en flom ødela sagbruket. Et nytt sagbruk med ett sagblad ble satt opp lenger nede i bekken av Poul Syversen på Østre Solberg. Her var vannfallet ubetydelig, og det kunne bare skjæres 16 tylfter bord i den årlige flomtida. I tillegg hadde Knud Jacobsen rett til å skjære fem tylfter årlig fordi han eide halve vannfallet. Hvor lenge sagbruket var i bruk, er usikkert.

Litteratur

  • Haavelmo, Halvor: Skedsmo. Bygdens historie. Bind II. Oslo 1950-1952. Mal:Bokhylla.