Digitalarkivet

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 22. feb. 2008 kl. 17:32 av Kristian Hunskaar (samtale | bidrag) (Litt om Digitalarkivets forskjellige debattfora og om hva som finnes av kilder)
Hopp til navigering Hopp til søk

Digitalarkivet er en publiseringskanal for edb-registrert arkivmateriale. Den drives av Arkivverket, og fungerer som portal for Riksarkivets og statsarkivenes digitaliserte materiale. Statsarkivaren i Bergen har ansvar for drift og redaksjon. Tjenesten ble åpnet 23. januar 1998.

Arkivet tilbyr også gratis lagringsplass og visningsverktøy for andre som ønsker å publisere digitalt arkivmateriale. Slikt materiale legges ut på Digitalpensjonatet.

Digitalarkivet har også ulike debattfora for spørsmål knyttet til slektsgransking, arkiv- og kildespørsmål, spørsmål om dataregistrering av kilder og spørsmål om skannede kirkebøker. Spesielt førstnevnte forum har en stor brukerskare.

Dataregistrert kildemateriale

Kjernen i Digitalarkivets korpus av kildemateriale er folketellingen 1801, folketellingen 1865 og folketellingen 1900. Disse folketellingene er registrert for hele landet. Folketellingen 1875 er derimot bare registrert for noen få kommuner.

Ekstern lenke