Egersund kystforeining

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Egersund.jpg

Egersund kystforeining ble stiftet i 1991. Foreningen har til formål å sikre bevaring og allmen bruk av tradisjonelle fartøyer, bygninger, anlegg og kystmiljø forøvrig som er særegne for distriktet. Håndverksmessige og andre tradisjoner innen næring, sjømannskap, livsform og liknende som har lokal tilknyting. Foreningen skal ha et nært og gjensidig samarbeid med Dalane folkemuseum. Laget er medlem av Forbundet KYSTEN.

Feylingbua - Egersund kystkultursenter

Stiftelsen Feylingsbua er i dag den eneste intakte og komplett bevarte sjøbruks-,handelseiendom i Egersund. Beliggende på nedsiden av Strandgaten 46, består den av en stor 3 etasje sjøbu, en mellombu med verksted, vedbo, fjøs og utedoer, og mot Strandgaten bolighus med kjeller, to fulle etasjer og innredet loftsetasje. Bygningene omslutter sammen med nabobygningene en lukket gårdsplass med en trang passasje mot Strandgaten.

Bygningene er oppført i perioden 1879-1890.

Det var Egersund Kystforening som i 1996 tok initiativ til anskaffelse av denne unike sjøbruks- og handelseiendom og som i dag eies og drives av Stiftelsen Feylingsbua. Styret i stiftelsen er representert ved representanter fra Eigersund kommune, Dalane Folkemuseum og Egersund Kystforening.

Eksterne kilder