Eiliv Odde Hauge: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(kategorier)
Ingen redigeringsforklaring
Linje 1: Linje 1:
'''[[Eiliv Odde Hauge]]''' (født 10. november 1913, død 3. juli 1971) var forfatter og dramaturg samt museumsbestyrer på [[Valdres Folkemuseum]] (fra 1958).  
'''[[Eiliv Odde Hauge]]''' (født 10. november 1913, død 3. juli 1971) var forfatter og dramaturg samt museumsbestyrer på [[Valdres Folkemuseum]] (fra 1958).  


Prestesønn, vokste opp i [[Øystre Slidre]] og kom tilbake dit i senere år. Hauge var soldat i den norske Brigaden i [[Skottland]] under [[andre verdenskrig]] før han ble sjef for Norwegian Government Film Unit i London. Han debuterte som forfatter i Skottland under krigen, og skreiv etterpå et ti-talls bøker med motiv fra krigshandlingene. Mange av dem kom i store opplag og et par ble filmet. Odde Hauge var som mange av krigsgenerasjonen en urolig sjel som hadde vansker med å finne seg til rette igjen i samfunnet.  
Prestesønn, vokste opp i [[Øystre Slidre]] og kom tilbake dit i senere år. Hauge var soldat i den norske Brigaden i [[Skottland]] under [[andre verdenskrig]] før han ble sjef for Norwegian Government Film Unit i [[London]]. Han debuterte som forfatter i Skottland under krigen, og skreiv etterpå et ti-talls bøker med motiv fra krigshandlingene. Mange av dem kom i store opplag og et par ble filmet. Odde Hauge var som mange av krigsgenerasjonen en urolig sjel som hadde vansker med å finne seg til rette igjen i samfunnet.  


== Eksterne lenker ==
== Eksterne lenker ==

Sideversjonen fra 1. aug. 2016 kl. 09:35

Eiliv Odde Hauge (født 10. november 1913, død 3. juli 1971) var forfatter og dramaturg samt museumsbestyrer på Valdres Folkemuseum (fra 1958).

Prestesønn, vokste opp i Øystre Slidre og kom tilbake dit i senere år. Hauge var soldat i den norske Brigaden i Skottland under andre verdenskrig før han ble sjef for Norwegian Government Film Unit i London. Han debuterte som forfatter i Skottland under krigen, og skreiv etterpå et ti-talls bøker med motiv fra krigshandlingene. Mange av dem kom i store opplag og et par ble filmet. Odde Hauge var som mange av krigsgenerasjonen en urolig sjel som hadde vansker med å finne seg til rette igjen i samfunnet.

Eksterne lenker

Bibliografi

  • "Odds against Norway". London, 1941
  • "Skotsk jord og norsk himmel". Cappelen, 1946
  • "Admiral av det blå flagg : Corneles Cruys...". Aschehoug, 1949
  • "Flukten fra Dakar". Bergen, 1951
  • "Lykkelige Mosdale : sagaen om et skip". Eide, 1954
  • "Mannen som stjal Galtesund". Cappelen, 1955
  • "Lady Arbuthnott og hennes menn". Gyldendal, 1957
  • "Salt-water thief". London, 1958
  • "Valdres Folkemuseum". Fagernes, 1960
  • "Så nær under Bitihødn : flanerier om beitinger og Beitostølen". 1965
  • "Steile-skapet". Fagernes, 1966?
  • "Valdres i norsk malerkunst". Haugetun forlag, 1967
  • "Dorothea Anchers krønike : en dokumentar-roman fra 1700-tallet". Dreyer, 1970


05 Oppland vapen.png Eiliv Odde Hauge er basert på en artikkel fra Forfatternett Oppland, en nettside som drives av Oppland fylkesbibliotek. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.