Fetsund batteri: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: '''Fetsund batteri''' i Fet kommune ble bygget i tiden 1898 - 1900 og var en del av Glommalinjen. Det ble bygget med standplass for fire 10,5 cm og fire 7,5 cm kanoner for å kunne ...)
 
Ingen redigeringsforklaring
Linje 1: Linje 1:
'''Fetsund batteri''' i [[Fet kommune]] ble bygget i tiden 1898 - 1900 og var en del av [[Glommalinjen]]. Det ble bygget med standplass for fire 10,5 cm og fire 7,5 cm kanoner for å kunne dekke overgangen ved Fetsund. Bak åsryggen ligger depotleieren med telthus, kanonskur, ammunisjonsmagasin og skur for bromateriell. I 1907 ble det flyttet hit et eldre telthus fra Enebakk kirke. Hele anlegget er i god stand og har stor grad av opprinnelighet. Batteriet kalles også Vilbergskansen etter gården Vilberg. Anlegget eies i dag av Fet kommune.
'''Fetsund batteri''' i [[Fet kommune]] ble bygget i tiden 1898 - 1900 og var en del av [[Glommalinjen]]. Det ble bygget med standplass for fire 10,5 cm og fire 7,5 cm kanoner for å kunne dekke overgangen ved Fetsund. Bak åsryggen ligger depotleieren med telthus, kanonskur, ammunisjonsmagasin og skur for bromateriell. I 1907 ble det flyttet hit et eldre telthus fra Enebakk kirke. Hele anlegget er i god stand og har stor grad av opprinnelighet. Batteriet kalles også Vilbergskansen etter gården Vilberg. Anlegget eies i dag av Fet kommune og er fredet.





Sideversjonen fra 29. nov. 2008 kl. 14:15

Fetsund batteri i Fet kommune ble bygget i tiden 1898 - 1900 og var en del av Glommalinjen. Det ble bygget med standplass for fire 10,5 cm og fire 7,5 cm kanoner for å kunne dekke overgangen ved Fetsund. Bak åsryggen ligger depotleieren med telthus, kanonskur, ammunisjonsmagasin og skur for bromateriell. I 1907 ble det flyttet hit et eldre telthus fra Enebakk kirke. Hele anlegget er i god stand og har stor grad av opprinnelighet. Batteriet kalles også Vilbergskansen etter gården Vilberg. Anlegget eies i dag av Fet kommune og er fredet.


Adkomst

Fra Rv 22 inn Gamle Fetveg ca 75 m, til vesntre inn Gardervegen til Vilberg gård, derfra gangvei.

Kilder

  • Nasjonale Festningsverk: Grensebefestningene i Østfold og Akershus 1905,
  • Landsverneplan for Forsvaret [1]