Haalogaland (blad): Forskjell mellom sideversjoner

m
Linje 13: Linje 13:


==Reorganisering av bladet i 1949==
==Reorganisering av bladet i 1949==
Etter fredsslutningen i [[1945]] fant ikke Aas grunnlag for å starte opp avisen på nytt. Dette til tross for initiativet som ledet til etableringen av ''[[Fellesavisen (Harstad)|Fellesavisen]]'' - som gikk som et samarbeidsprosjekt mellom byens tre lokalaviser; [[Harstad Tidende]], Haalogaland og [[Folkeviljen]] - fram til i juli 1945. Avisen manglet utstyr da settermaskinen var blitt fjernet av tyskerne og ble funnet igjen i Narvik i en ubrukelig tilstand i 1946. Men den 22. november [[1948]] ble A/S Bladet Haalogaland stiftet av 157 aksjonærer, hovedsaklig fra sørfylket. Det skulle bli et lokalblad for Harstad-regionen. [[Magnar Hellebust]] ble formann med Fridtjof Dahl som nestformann og Ella Fjald, Johs Harr og Ivar Størkersen som styremedlemmer. Gudmund Brede fra [[Stokmarknes]] ble ansatt som redaktør og Ragnar Eid Olsson som forretningsfører. Kontoret holdt til i en lav brakke ved siden av «Kulsengården» - Tovet 3. Trykkingen fikk [[Aas & Søns Boktrykkeri]].
Etter fredsslutningen i [[1945]] fant ikke Aas grunnlag for å starte opp avisen på nytt. Dette til tross for initiativet som ledet til etableringen av ''[[Fellesavisen (Harstad)|Fellesavisen]]'' - som gikk som et samarbeidsprosjekt mellom byens tre lokalaviser; [[Harstad Tidende]], Haalogaland og [[Folkeviljen]] - fram til i juli 1945. Avisen manglet utstyr da settermaskinen var blitt fjernet av tyskerne og ble funnet igjen i Narvik i en ubrukelig tilstand i 1946. Men den 22. november [[1948]] ble A/S Bladet Haalogaland stiftet av 157 aksjonærer, hovedsaklig fra sørfylket. Det skulle bli et lokalblad for Harstad-regionen. [[Magnar Hellebust]] ble formann med skolebestyrer Fridtjof Dahl som nestformann og Ella Fjeld, Johannes Harr og Ivar Størkersen som styremedlemmer. Gudmund Brede fra [[Stokmarknes]] ble ansatt som redaktør og Ragnar Eid Olsson som forretningsfører. Kontoret holdt til i en lav brakke ved siden av «Kulsengården» - Tovet 3. Trykkingen fikk [[Aas & Søns Boktrykkeri]].
Men i mellomtiden hadde Harstad Tidende skaffet seg tekniske og markedsmessige fordeler som det var umulig for konkurrentene å parere. Bladet gikk inn i [[1954]], og den siste redaktøren var Thor Conradi.
Men i mellomtiden hadde Harstad Tidende skaffet seg tekniske og markedsmessige fordeler som det var umulig for konkurrentene å parere. Bladet gikk inn i [[1954]], og den siste redaktøren var Thor Conradi.


Skribenter
15 705

redigeringer