Hjelp:Min bruker

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 20. nov. 2019 kl. 16:26 av Marianne Wiig (samtale | bidrag) (→‎Registrer deg som bruker: Hentet inn elementer fra Hjelp:Samtalesider.)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Registrer deg som bruker

Du starter øverst til høyre, der du finner «Opprett konto».
  • Klikk på lenken opprett konto helt øverst til høyre, fyll ut skjemaet og klikk på Opprett konto under skjemaet.
  • Det kan være du må klikke på noen bilder (ReCaptcha). Dette er for å hindre automatisk opprettede brukerkontoer (roboter).
  • Vær oppmerksom på at du ikke kan begynne å redigere i wikien før du har bekreftet at du har registrert deg som bruker. Dette gjør du ved på klikke på lenken i e-posten som blir sendt automatisk til den e-postadressen du registrerte deg med.
  • Om virkelig navn og brukernavn, se retningslinjene for brukerkontoen.
  • Om du ikke får til å registrere deg, ta kontakt med Norsk lokalhistorisk institutt.

Min brukerside

Alle brukere har en egen brukerside. Den opprettes automatisk når du registrerer deg. For å gå inn på brukersiden, klikker du på navnet ditt i menyen øverst til høyre.

Brukersiden fungerer som en vanlig wikiartikkel, som du selv kan fylle med informasjon. Om du trenger inspirasjon, kan du ta en titt på andre brukersider. Skriv gjerne om interesseområder med relevans for lokalhistorie. Du kan også skrive om slikt som yrkeserfaring, bosteder og utdanning. Men pass på å ikke legge ut sensitive opplysninger.

Min samtaleside

I den samme menyen, øverst til høyre, finner du også lenke til samtalesiden din, der andre brukere kan gi gode råd eller stille spørsmål. Du kan skrive både på din egen og andres samtalesider.

  • Når du er inne på brukersiden, klikk på fanen "Samtale"
  • Velg fanen "Legg inn nytt emne" og fyll ut skjemaet som dukker opp
  • Om du vil svare på et innlegg, legger du inn et (eller flere) kolon før du begynner å skrive. Da blir linjen blir rykket inn, så samtalene blir oversiktlige.
  • Om du skifter mening, kan du stryke over ved å skrive <s> foran og </s> etter innlegget.
  • Undertegn ved å klikke på signaturikonet i knapperaden over skrivevinduet. Navn og klokkeslett vil komme fram når du forhåndsviser eller lagrer.

Når andre brukere har skrevet noe på samtalesiden din, kommer det opp et varsel i form av en oransje stripe, der du kan klikke på "nye beskjeder".

Innstillinger

Under Innstillinger i den samme menyen finner du bl.a. ”språk”, der du kan velge bokmål eller nynorsk som wikiens målform.

Overvåkningsliste

Sider du selv har opprettet kommer automatisk i overvåkningslisten din. Det gjør også artikler du er spesielt interessert i, om du klikker på stjernen til høyre for "Vis historikk". Overvåkede sider vises i fet skrift i Spesial:Siste endringer. Har du valgt å motta e-postvarsler, får du beskjed om endringer gjennom den kanalen også. Varslene gir deg både mulighet til å sjekke endringene og til å bli med på den videre utviklingen av artiklene.

Egne bidrag

Alle redigeringer du gjør i wikien, legger seg i en liste over dine brukerbidrag. Du vil finne forklaringer til elementene i listen under hjelpesiden for Siste endringer, som er bygd opp på samme måte som listen over brukerbidrag.