Honoria Dietrichson (1863–1934): Forskjell mellom sideversjoner

Linje 46: Linje 46:


===Korsang===
===Korsang===
{{thumb|Kvinnelige studenters sangforening i uppsala 1916.png|Kvinnelige studenters sangforening i Uppsala i 1916.|Ukjent}}Honoria Dietrichson var medlem av [[Kvindelige studenters sangforening]] i mange år. Koret ble stifta av blant andre legeparet [[Kristine Munch (1873–1959)|Kristine Munch]] og [[Louise Isachsen]], som Honoria Dietrichson kjente både faglig og privat. De kvinnelige studentene var i kraftig mindretall sammenligna med de mannlige studentene, og hadde ofte problemer med å bli tatt på alvor av sine mannlige medstudenter. Kvinneforeningene ved universitetet fikk derfor en viktig sosial funksjon for de kvinnelige studentene - ogås for tidligere utenlandsstudenter som Honoria.  
{{thumb|Kvinnelige studenters sangforening i uppsala 1916.png|Kvinnelige studenters sangforening i Uppsala i 1916.|Ukjent}}Honoria Dietrichson var medlem av [[Kvindelige studenters sangforening]] i mange år. Koret ble stifta av blant andre legeparet [[Kristine Munch (1873–1959)|Kristine Munch]] og [[Louise Isachsen]], som Honoria Dietrichson kjente både faglig og privat. De kvinnelige studentene var i kraftig mindretall sammenligna med de mannlige studentene, og hadde ofte problemer med å bli tatt på alvor av sine mannlige medstudenter. Kvinneforeningene ved universitetet fikk derfor en viktig sosial funksjon for kvinnelige studenter og akademikere - også for tidligere utenlandsstudenter som Honoria.  


Kristine Munch fortalte til Aftenposten i 1920 om "Hjemveien fra en af vore mindrerige tourneer. Beretningen om sucessen var løbet foran os til en af stationene - saa da toget stansede og Honoria Dietrichson netop holdt paa at synge solo - aa for en solo! mens Louise Isachsen svingede taktstokken - aa for en taktstrok! blev der pludselig overrakt os en taktstok ind gjennem vinduet. Da vi skulde se ud, var stationen sort af mennesker - som var mødt frem for at hylde os."<ref>Aftenposten 1. desember 1920.</ref> Sannsynligvis er det snakk om sverigeturneen i 1916, som vi vet at Honoria Dietrichson var med på. Korets jubileumsberetning fra 1945 forteller at Louise Isachsen ble overrakt en taktpinne av publikum ved [[Lillestrøm stasjon]].
Kristine Munch fortalte til Aftenposten i 1920 om   <blockquote>Hjemveien fra en af vore mindrerige tourneer. Beretningen om sucessen var løbet foran os til en af stationene - saa da toget stansede og Honoria Dietrichson netop holdt paa at synge solo - aa for en solo! mens Louise Isachsen svingede taktstokken - aa for en taktstrok! blev der pludselig overrakt os en taktstok ind gjennem vinduet. Da vi skulde se ud, var stationen sort af mennesker - som var mødt frem for at hylde os.<ref>Aftenposten 1. desember 1920.</ref> </blockquote>Sannsynligvis er det snakk om sverigeturneen i 1916, som vi vet at Honoria Dietrichson var med på. Korets jubileumsberetning fra 1945 forteller at Louise Isachsen ble overrakt en taktpinne av publikum ved [[Lillestrøm stasjon]].


I 1920 fikk hun hederstittelen kommandør. Samme år skrev hun jubileumssang til korets 25-årsjubileum:<ref>Kvindelige studenters sangforening femti år: 8. desember 1895 8. desember 1945. {{bokhylla|NBN:no-nb_digibok_2014071808078}}</ref>
I 1920 fikk hun hederstittelen kommandør. Samme år skrev hun jubileumssang til korets 25-årsjubileum:<ref>Kvindelige studenters sangforening femti år: 8. desember 1895 8. desember 1945. {{bokhylla|NBN:no-nb_digibok_2014071808078}}</ref>