Klæbu bygdemuseum: Forskjell mellom sideversjoner

m
ingen redigeringsforklaring
mIngen redigeringsforklaring
mIngen redigeringsforklaring
Linje 17: Linje 17:


=== Låven ===
=== Låven ===
Låvebrua vender inn mot tunet. Bygget er i to etasjer, der det i andre etasje er en midtgang, med rom på hver side. Kornet ble tresket på gulvet i midtgangen. I første etasje er det stallplasser og samme romdeling som på låven. Låven er tømmret.
Låvebrua vender inn mot tunet. Bygget er i to etasjer, der det i andre etasje er en midtgang, med rom på hver side. Kornet ble tresket på gulvet i midtgangen. I første etasje er det stallplasser og samme romdeling som på låven. Låven er tømret.
 
Klæbu bygdemuseum ble grunnlagt i 1975, men først i 1978 og 1979 ble eiendommene vi forbinder med museet innkjøpt av Klæbu kommune som eier. I 2011 ble museet drevet av Klæbu historielag, som har avtale om drift og vedlikehold av museet. Dette gjelder også Teigtangen og Bjørklitangen. I løpet av året er en del faste arrangement lagt til museet som St. Hans feiring, friluftslivsgudstjeneste og familiedagen i kulturuka. Om sommeren er det åpent på søndager og det er mulighet for å kjøpe kaffe. Andre som bruker museet er brudepar og konfirmanter til fotografering, skoleklasser og barnehager. Ole Svaan kjøpte i sin levetid opp gjenstander til bruk for museet. Årlig er det noen som donerer gjenstander til bruk i museet.
 


[[Kategori:Klæbu kommune]]
[[Kategori:Klæbu kommune]]
[[Kategori:Museer]]
[[Kategori:Museer]]
<references/> Klæbu bygdemuseum av Håvard Huseby, Årskrift for Klæbu historielag 2011.
684

redigeringer