Kool (tamilsk: கூழ்) er en tamilsk suppe. Retten består vanligvis av sjømat som fisk, reker, blekksprut og krabbe. Det finnes flere typer for Kool som for eksempel Aadikool, som inneholder andre typer ingredienser enn den tradisjonelle versjonen av kool.

Retten er populær som middagsmåltid og er spesielt vanlig i kystdistrikter på Sri Lanka og i India. Historisk sett har kool ofte blitt sett på som "fattigmannsmat", da det ofte var den fattige delen av befolkningen som lagde og konsumerte kool. Retten har tradisjonelt blitt laget slik at man kokte sammen de matrestene man hadde og lagde en suppe av dette. I nyere tid har imidlertid dette stigmaet blitt fjernet, og kool er i dag en populær rett uavhengig av økonomiske forutsetninger. Årsaken til dette, er at man har begynt å tilsette dyre sjømatråvarer som reker, blekksprut osv. i matretten. Dette har gjort at flere med god økonomi har begynt å konsumere matretten.

I Norge er kool vanlig å lage blant tamilske familier, spesielt i tilknytning til slektstreff og sosiale samlinger. Grunnen til dette er at Kool er relativt tidkrevende å lage, og det krever mye kunnskap innen matlagning om råvarebehandling for å lage denne retten. Dessuten er ingrediensene som benyttes i Kool relativt dyre. Av disse grunner er det få som drikker Kool regelmessig.

Kool er et viktig symbol på den tamilske kulturen og mattradisjonene, noe som gjør den ekstra populær.

Litteratur og kilder