Forskjell mellom versjoner av «Leksikon:Stykkmester»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: '''Stykkmester''', håndverksmester som deltok i bedømmelsen av en svenns mesterstykke. Det var helst de fire eldste mestrene i lauget som fungerte som s. Svennen ble kalt stykksvenn. {{...)
 
Linje 1: Linje 1:
'''Stykkmester''', håndverksmester som deltok i bedømmelsen av en svenns mesterstykke. Det var helst de fire eldste mestrene i lauget som fungerte som s. Svennen ble kalt stykksvenn.  
+
'''Stykkmester''', håndverksmester som deltok i bedømmelsen av en svenns mesterstykke. Det var helst de fire eldste mestrene i lauget som fungerte som stykkmester. Svennen ble kalt ''[[Leksikon:stykksvenn|stykksvenn]]''.  
  
 
{{nhl}}
 
{{nhl}}

Revisjonen fra 18. jul. 2008 kl. 13:39

Stykkmester, håndverksmester som deltok i bedømmelsen av en svenns mesterstykke. Det var helst de fire eldste mestrene i lauget som fungerte som stykkmester. Svennen ble kalt stykksvenn.

Historisk leksikon.jpg
Norsk historisk leksikon. Kultur og samfunn ca. 1500 – ca. 1800
Hovedside  | Forord  | Forkortelser  | Forfattere  | Artikler  | Kilder og litteratur
Copyright
Denne artikkelen, med evt tilhørende illustrasjoner, er hentet fra Norsk historisk leksikon 2. utgave, 3. opplag (2004), og er beskyttet av opphavsrett. Den publiseres på lokalhistoriewiki.no etter avtale med Cappelen Damm forlag. Formateringen er tilpasset wikipublisering og forkortelser er skrevet helt ut, men teksten er ellers ikke endret i forhold til den trykte utgaven av oppslagsverket. Videre bruk av tekst eller illustrasjoner forutsetter avtale med Cappelen forlag.