NEG 123 Bruk av poteter i dag

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 14. jul. 2022 kl. 09:28 av Larsma (samtale | bidrag)
Hopp til navigering Hopp til søk

NEG 123 Bruk av poteter i dag er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 1976 med tittel Bruk av poteter i dag. Utsendar var Grete Refsum.

Denne spørjelista har samanheng med spørsmåla som er stilt i For NEG 25 Ymse matsortar og matlaging.

Introduksjon til spørjelista

I 1950 sendte vi medarbeiderne våre en rekke spørsmål om bruken av poteter i eldre tid. De svar som vi fikk, har gitt oss gode opplysninger om bruken av poteter på 1800-tallet og i første halvpart av vårt hundreår. I de siste 25 år har vi alle kunne merke en viss endring i potetbruken; nye tilberedningsmåter og produkter har vunnet innpass. For etnologien er det derfor av interesse å få kunnskap om potetbruken i dag. Vi ville være meget takknemlig om De kunne hjelpe oss med dette ved å svare på spørsmålene nedenfor. Deres svar og svarene fra 1950 vil gi oss en god oversikt over potetbruken i de siste 100 til 150 år.

Det er sannsynlig at potetbruken i dag varierer md alder og yrkestilhørighet. Derfor er det viktig at vi får opplysninger om dette.

Brukt i publikasjonar

  • Lyngø, Inger Johanne Det ”trygge midtpunkt”. Potetens plass og status til hverdag og fest. S. 135-145 i Det var en gang en potet. Red.: Inger Johanne Lyngø og Even Bratberg Oslo 2008
  • Refsum, Grete En undersøkelse av potetbruk i Norge. Hovedfagsoppgave ved NLH NLH, Ås 1977

Sjå også

Eksterne lenker