NEG 251 Forkjølelse og influensa

NEG 251 Forkjølelse og influensa er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 2014 med tittel Forkjølelse og influensa. Utsendarar var Brita Lundgren og Karine Aasgaard Jansen ved Umeå Universitet og Audun Kjus for eit større forskingsprosjekt om influensa i Skandinavia.

Introduksjon til spørjelista

FORKJØLELSE OG INFLUENSA

Den som besvarer listen er innforstått med at svaret blir arkivert (anonymt) og blir brukt av forskere i dag og i fremtiden. Brukere av materialet må forplikte seg til å verne opphavspersonens og eventuelt andre personers integritet.

Hvert år blir tusenvis av mennesker rammet av forkjølelse og influensa. Dette er plager som er en del av vår alles hverdag. Likevel har vi lite kunnskap om hvordan mennesker tenker, føler og handler i møtet med disse sykdommene. Hvordan beskytter man seg selv eller sine nærmeste mot å bli smittet? Og hvis en først har vært så uheldig å bli syk, hva kan en gjøre for å bli frisk igjen?

Med denne undersøkelsen er vi opptatt av å få frem menneskers egne erfaringer og tanker omkring sykdom, smitte, forebygging og behandling. Dokumentasjonen inngår i et større forskningsprosjekt om influensa i Skandinavia. Materialet som kommer inn blir arkivert (anonymt) hos Norsk etnologisk gransking og det skal kunne benyttes i forsking i dag og i fremtiden.

Skriv gjerne lange og detaljerte svar! Husk at du ikke trenger å svare på alt, hopp over spørsmål du ikke kan eller ønsker å svare på. Det er dine erfaringer og minner vi vil høre om. Les gjerne gjennom alle spørsmålene i undersøkelsen før du begynner å svare.

Sjå også

Eksterne lenker