Niels Magnus Johansen Bugge: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
m (Ny side: '''Niels Magnus Johansen Bugge''' (født 1762, død 1818) var kjøpmann. == Liv == Han tok borrgerskap i Larvik i 1787 og var byens mest velstående mann i årene rundt…)
 
mIngen redigeringsforklaring
Linje 2: Linje 2:


== Liv ==
== Liv ==
Han tok borrgerskap i [[Larvik]] i [[1787]] og var byens mest velstående mann i årene rundt [[1820]]. I tillegg til eiendommene i Storgata (nåværende # 30 og 32) hadde han andeler i [[Gloppe]] og [[Nanset]] samt eide en rekke skip og skipsparter. Han tok hjem store varepartier med korn, vin og brennevin, salt, hamp og tøyer. Bugge reeksporterte en del av det, blant annet til [[Danmark]].
Han tok borgerskap i [[Larvik]] i [[1787]] og var byens mest velstående mann i årene rundt [[1820]]. I tillegg til eiendommene i Storgata (nåværende # 30 og 32) hadde han andeler i [[Gloppe]] og [[Nanset]] samt eide en rekke skip og skipsparter. Han tok hjem store varepartier med korn, vin og brennevin, salt, hamp og tøyer. Bugge reeksporterte en del av det, blant annet til [[Danmark]].


Han var faren til næringsdrivende [[Johan Nielsen Bugge]] og svigerfaren til trelasthandler og konsul [[Andreas Backer]].
Han var faren til næringsdrivende [[Johan Nielsen Bugge]] og svigerfaren til trelasthandler og konsul [[Andreas Backer]].

Sideversjonen fra 1. jan. 2011 kl. 09:48

Niels Magnus Johansen Bugge (født 1762, død 1818) var kjøpmann.

Liv

Han tok borgerskap i Larvik i 1787 og var byens mest velstående mann i årene rundt 1820. I tillegg til eiendommene i Storgata (nåværende # 30 og 32) hadde han andeler i Gloppe og Nanset samt eide en rekke skip og skipsparter. Han tok hjem store varepartier med korn, vin og brennevin, salt, hamp og tøyer. Bugge reeksporterte en del av det, blant annet til Danmark.

Han var faren til næringsdrivende Johan Nielsen Bugge og svigerfaren til trelasthandler og konsul Andreas Backer.

Kilder

  • Langeland, A. St.:: Larviks historie 2. bind, LArvik 1953, s. 1818