O.K. Ringstad (foretak)

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 17. nov. 2023 kl. 12:39 av Olve Utne (samtale | bidrag) (Teksterstatting – «[[kategori:» til «[[Kategori:»)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Annonse for supermarkedet, 1971.

O.K. Ringstad AS er en tidligere kjøttindustribedrift med forretning, etablert i 1928 av Ole Marius Karlsen Ringstad i slakter Nils Windelstads kjøtt- og pølsemakerforretning i daværende Gamle DrammensveiLøkketangen. Ringstad drev pølsemakeri i kjelleretasjen og butikk på gateplanet, med salg av kjøtt, flesk og pølsevarer, grønnsaker og vilt. I 1951 ble kjøttproduksjonen flyttet til lokaler i en nyoppført bygning i nåværende Industriveien 48 i Sandvika. Bygningen var eid av O.K. Ringstad og kjemikeren Axel Irgens Bergh Møller sammen, og ble bygd ut i flere etapper i 1950-årene.

Fabrikken hadde egen engrosavdeling med leveranser til kjøpmenn, institusjoner og storkjøkken i Asker og Bærum, Slemmestad og Oslo vest, samt en cateringavdeling. Kjøkkenet O.K. Ringstad ble raskt et begrep med leveranser av kvalitetsmat i lokalmarkedet. Ringstad Catering leverte også flymat til Braathens SAFE i 1970- og 1980-årene. Forretningen på Løkketangen ble flyttet til Gustav Lund-gården, der Ringstad åpnet Sandvikas første supermarked i 1967/68.

Forretningen var tidlig ute med å lansere ferdigpakket kjøtt fra egen produksjon. I 1972 åpnet Ringstad fabrikkutsalg i Industriveien i produksjonslokalene etter fiskesølvfabrikken Møller og Ringstad Kjemiske Fabrikk AS. Dette var Asker og Bærums første direktesalg med reduserte priser til forbrukerne. Ringstad drev forretning også på Nadderud i noen år, og hadde nærmere 130 ansatte på det meste i 1970-årene. Forretningen i Sandvika ble stengt i 1978, og virksomheten i O.K. Ringstad ble gradvis trappet ned.

I 1980 ble selskapet solgt til familien Pande-Rolfsen i AS Pandrol, som videreførte virksomheten gjennom Ringstad Mat og Ringstad Catering. Eiendommen og Ringstad Mat ble solgt til Brødr. Michelsen AS i 1984, mens Ringstad Catering ble solgt til Erling Qvale AS i 1985.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg O.K. Ringstad (foretak) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.