Stabæk Idrettsforening

Stabæk Idrettsforening i Bærum ble etablert i 1912, og er i dag er en paraplyorganisasjon for Stabæk Bandy, Stabæk Fotball, Stabæk Fotball Kvinner, Stabæk Håndball og Stabæk Alpin. Det var i 2000-åra et av Norges fremste idrettslag regna i antall medaljer.

Asgeir Dølplads, f.1932, skihopper for Stabæk IF
Foto: Ranheim: Norske skiløpere (1956)
Sverre Johannessen (1921-1993) seiret i utforrennet t St. Moritz i 1947, han representerte Norge og Stabæk IF.
Foto: Ranheim: Norske skiløpere (1956)

Tidligere drev laget også med blant annet ishockey, orientering, langrenn, friidrett, hopp, telemarkkjæring og kombinert, men dette er nå overtatt av andre klubber eller nedlagt. Særlig Stabæk Hockey var framgangsrike, med gull i NM i 1947 som høydepunkt.

Kristian Lingsom går over mål i et langrenn i Tyskland mens han var skitrener der. Han var ellers med i Stabæk IF
Foto: Ranheim: Norske skiløpere (1956)

Stabæk IFs anlegg består av: Stabekkbanen, Bekkestuabanen, Nadderud Kunstgress, Nadderud Stadion og Nadderudhallen som primært er benyttet av Stabæk Håndball. Foreningen eide også alpinanlegget i Kolsåsbakken gjennom selskapet Kolsåsheiser AS frem til oppløsningen. Etter oppløsingen eies anlegget likt av Stabæk IF, Haslum IL og Fossum IF gjennom selskapet Kolsås Skisenter AS, en videreføring av Kolsåsheiser AS.

Tidligere hadde Stabæk IF boblehall på Ringstabekk og drev Gjønnesbakken, Jarbakken og Skallumbakken. Lysløypa på Skallum ble anlagt av Stabæk IF og der Ringstabekk skole i dag ligger, hadde klubben lenge sin egen ishockeybane.

Utøvere

  • Knut Bye (1918–1991), spilte fotball, ishockey og bandy.

Galleri

Litteratur