Stabekk idrettsplass

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Stabekkbanen»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Stabekk idrettsplass, kjent som «Plassen», har adresse Ringkroken 23 på Bekkestua i Bærum kommune. «Plassen» har vært Stabæk IFs hjemmebane helt fra foreningen ble stiftet i 1912. Grunnen ble kjøpt av proprietær Neslein for 3000 kr, pengene ble lånt av Bærum kommune. To år senere kom det første klubbhuset; en gammel tømmerlåve på kjøpmann Bjerkås' eiendom i Tjernsrudveien som ble kjøpt, revet og satt opp igjen på «Plassen».

Banen er gruslagt og benyttes til fotball om sommeren og bandy om vinteren. Frem til 1950-årene var det også ishockeybane på «Plassen», rett nord for dagens bane. Det første lysanlegget var en provisorisk belysning av ishockeybanen før krigen, mens det første permanente lyset kom midt på 1950-tallet.

Anlegget er siden forbedret flere ganger. Nytt klubbhus med møtelokale, klubbkontor, garderober m.m. ble innviet i 1974 etter stor dugnadsinnsats fra medlemmene og bistand fra park- og idrettssjef Egil Frøystad. Speakerhus kom i 1984.

Stabekkbanen fikk kunstis i 2001. Via varmepumper sørger energien fra kjøleanlegget for oppvarming av den tidligere Stabekk høgskole, Ringstabekk ungdomsskole og Stabekk barneskole.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Stabekk idrettsplass er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.9172508° N 10.600341° Ø