Strømmen Tennisklubb: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: <onlyinclude> {{thumb|Svein Fjeldvang.jpg|Svein Fjeldvang sikret klubben en bronseplass i NM 1946.}} '''Strømmen Tennisklubb''' ble stiftet 10. juni 1930. Styrets første jobb var å s...)
 
(f1merker)
Linje 1: Linje 1:
<onlyinclude>
<onlyinclude>
{{thumb|Svein Fjeldvang.jpg|Svein Fjeldvang sikret klubben en bronseplass i NM 1946.}}
{{thumb|Svein Fjeldvang.jpg|Svein Fjeldvang sikret klubben en bronseplass i NM 1946.}}
'''Strømmen Tennisklubb''' ble stiftet 10. juni [[1930]]. Styrets første jobb var å skaffe klubben bane. Sverre Damhaug stilte seg svært velvillig, og klubben opprettet en leiekontrakt for areal til en bane på hans eiendom i [[Strømsveien (Skedsmo)|Strømsveien]] 69, omtrent i dagens trasé for [[Støperiveien]]. Det ble imidlertid snart for lite med bare én bane, og i [[1933]] startet arbeidet med å skaffe nytt baneanlegg. Året etter ble det undertegnet en kontrakt med [[Skedsmo kommune]] om to baner i [[Skolegata]] 17-21. Etter stor dugnadsinnsats fra medlemmene var begge banene ferdig allerede i [[1935]].</onlyinclude>
'''[[Strømmen Tennisklubb]]''' ble stiftet 10. juni [[1930]]. Styrets første jobb var å skaffe klubben bane. Sverre Damhaug stilte seg svært velvillig, og klubben opprettet en leiekontrakt for areal til en bane på hans eiendom i [[Strømsveien (Skedsmo)|Strømsveien]] 69, omtrent i dagens trasé for [[Støperiveien]]. Det ble imidlertid snart for lite med bare én bane, og i [[1933]] startet arbeidet med å skaffe nytt baneanlegg. Året etter ble det undertegnet en kontrakt med [[Skedsmo kommune]] om to baner i [[Skolegata]] 17-21. Etter stor dugnadsinnsats fra medlemmene var begge banene ferdig allerede i [[1935]].</onlyinclude>


Etter krigen økte interessen for tennis i [[Strømmen]], og høsten [[1949]] ble det rettet en henvendelse til kommunen om å få forlenget leiekontrakten og om mulig få en utvidelse av anlegget. Dette ble avslått under henvisning til ny reguleringsplan for området.
Etter krigen økte interessen for tennis i [[Strømmen]], og høsten [[1949]] ble det rettet en henvendelse til kommunen om å få forlenget leiekontrakten og om mulig få en utvidelse av anlegget. Dette ble avslått under henvisning til ny reguleringsplan for området.
Linje 28: Linje 28:
[[Kategori:Idrettslag i Skedsmo kommune]]
[[Kategori:Idrettslag i Skedsmo kommune]]
[[Kategori:Etableringer i 1930]]
[[Kategori:Etableringer i 1930]]
{{F1}}

Sideversjonen fra 18. apr. 2011 kl. 13:38

Svein Fjeldvang sikret klubben en bronseplass i NM 1946.

Strømmen Tennisklubb ble stiftet 10. juni 1930. Styrets første jobb var å skaffe klubben bane. Sverre Damhaug stilte seg svært velvillig, og klubben opprettet en leiekontrakt for areal til en bane på hans eiendom i Strømsveien 69, omtrent i dagens trasé for Støperiveien. Det ble imidlertid snart for lite med bare én bane, og i 1933 startet arbeidet med å skaffe nytt baneanlegg. Året etter ble det undertegnet en kontrakt med Skedsmo kommune om to baner i Skolegata 17-21. Etter stor dugnadsinnsats fra medlemmene var begge banene ferdig allerede i 1935.

Etter krigen økte interessen for tennis i Strømmen, og høsten 1949 ble det rettet en henvendelse til kommunen om å få forlenget leiekontrakten og om mulig få en utvidelse av anlegget. Dette ble avslått under henvisning til ny reguleringsplan for området.

Senere skaffet klubben sin nåværende tomt i Gamle Strømsvei, og i 1957 sto to baner klare. I 1959 var også et etterlengtet klubbhus på plass. Tennisinteressen var fortsatt økende, og på slutten av syttitallet var det på tide å tenke på en utvidelse av anlegget. To nye baner sto klare i 1986 etter nok en stor dugnadsinnsats av medlemmene, med Ragnar Theodorsen i spissen. Medlemstallet var da rundt 125, i dag er det noe under det halve.

Klubbens grand old men har vært Gothard Fjeldvang og Kåre Nicolaisen, begge dyktige både som tennisspillere og administratorer.

Klubbens dominerende spiller i perioden 1955 - 2000 var Rolf Sundby, med 25-30 klubbmesterskap og turneringsseire i Oslo-området, Hamar, Gjøvik, Lillehammer, Stavanger og Ålesund. Under studietiden i Bergen vant han dessuten fire Bergensmesterskap – tre innendørs og ett utendørs.

Av resultater for klubbens øvrige medlemmer nevnes Svein Fjeldvangs 3. plass i NM for juniorer i 1946. I de senere årene har Brit Bækkevold, Mikjel Aksnes, Christen Kaalstad og Rolf Sundby skaffet klubben NM-titler i veteranklassene.


Litteratur

  • Bunæs, Steinar og Alf Stefferud 2008: Strømmen II. Fra frigjøringen til åttiårene. Utg. Strømmen Vel og Sagelvas Venner. ISBN 978-82-997416-2-0