Strømmen Tennisklubb

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Svein Fjeldvang sikret klubben en bronseplass i NM 1946.

Strømmen Tennisklubb ble stiftet 10. juni 1930. Styrets første jobb var å skaffe klubben bane. Sverre Damhaug stilte seg svært velvillig, og klubben opprettet en leiekontrakt for areal til en bane på hans eiendom i Strømsveien 69, omtrent i dagens trasé for Støperiveien. Det ble imidlertid snart for lite med bare én bane, og i 1933 startet arbeidet med å skaffe nytt baneanlegg. Året etter ble det undertegnet en kontrakt med Skedsmo kommune om to baner i Skolegata 17-21. Etter stor dugnadsinnsats fra medlemmene var begge banene ferdig allerede i 1935.

Etter krigen økte interessen for tennis i Strømmen, og høsten 1949 ble det rettet en henvendelse til kommunen om å få forlenget leiekontrakten og om mulig få en utvidelse av anlegget. Dette ble avslått under henvisning til ny reguleringsplan for området.

Senere skaffet klubben sin nåværende tomt i Gamle Strømsvei, og i 1957 sto to baner klare. I 1959 var også et etterlengtet klubbhus på plass. Tennisinteressen var fortsatt økende, og på slutten av syttitallet var det på tide å tenke på en utvidelse av anlegget. To nye baner sto klare i 1986 etter nok en stor dugnadsinnsats av medlemmene, med Ragnar Theodorsen i spissen. Medlemstallet var da rundt 125, i dag er det noe under det halve.

Klubbens grand old men har vært Gothard Fjeldvang og Kåre Nicolaisen, begge dyktige både som tennisspillere og administratorer.

Klubbens dominerende spiller i perioden 1955 - 2000 var Rolf Sundby, med 25-30 klubbmesterskap og turneringsseire i Oslo-området, Hamar, Gjøvik, Lillehammer, Stavanger og Ålesund. Under studietiden i Bergen vant han dessuten fire Bergensmesterskap – tre innendørs og ett utendørs.

Av resultater for klubbens øvrige medlemmer nevnes Svein Fjeldvangs 3. plass i NM for juniorer i 1946. I de senere årene har Brit Bækkevold, Mikjel Aksnes, Christen Kaalstad og Rolf Sundby skaffet klubben NM-titler i veteranklassene.


Litteratur

  • Bunæs, Steinar og Alf Stefferud 2008: Strømmen II. Fra frigjøringen til åttiårene. Utg. Strømmen Vel og Sagelvas Venner. ISBN 978-82-997416-2-0