Telemark historielag: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
({{bm}})
(Råtekst fra 2019-undersøkelsen.)
Linje 1: Linje 1:
{{under arbeid}}
<onlyinclude>{{thumb|Telemark historie.jpg|Telemark historielag har gitt ut ''Telemark Historie'' siden 1980 - her forsida til 2. årgang (1981)}}
<onlyinclude>{{thumb|Telemark historie.jpg|Telemark historielag har gitt ut ''Telemark Historie'' siden 1980 - her forsida til 2. årgang (1981)}}
'''[[Telemark historielag]]''' er et [[historielag]] for hele [[Telemark]]. Siden 1980 har historielaget utgitt ''[[Årsskrift frå Telemark Historielag|Telemark Historie]]''. Laget har delt ut [[Rikard Berges pris for lokalhistorie]] sidan 2004.</onlyinclude>
'''[[Telemark historielag]]''' er et [[historielag]] for hele [[Telemark]]. Siden 1980 har historielaget utgitt ''[[Årsskrift frå Telemark Historielag|Telemark Historie]]''. Laget har delt ut [[Rikard Berges pris for lokalhistorie]] sidan 2004.</onlyinclude>
Telemark Historielag
Status Date 1. Lagets navn 2. Eventuelle tidligere navn 3. Stiftelsesår/dato 4. Lagets ledere, fra oppstart til nå
5. Andre viktige personer, samt begrunnelse
Sommeren 1979 Første leder var Claus Krag. Av andre ledere nevner jeg Ingvar SKobba og Jens Johan Hyvik, som var den siste inntil jeg, Anne Haugen Wagn, overtok ledervervet våren 2019. Vanskelig å utnevne viktige personer. Men Ingvar SKobba var blant dem som fikk satt i gang det store prosjektet med å skrive Telemarks historie i tre bind. I skrivinga var flere som har vært styremedlemmer i Telemarks historielag med. Jeg nevner Ellen Schrumpf, Olav Rovde, Øystein Rian. Lagets formål er: Å arbeide for at alt av lokalhistorisk interesse i Telemark blir tatt vare på og vernet om. Å vekke, øke og spre interesse for og kunnskap om Telemark historie.
6. Formålsparagraf/målsetting
ca 265 medlemmer Nokså stabilt.
7. Eventuelle tidligere formålsparagrafer 8. Medlemstall 9. Utviklingen av medlemstall 10. Annen nyttig informasjon (endringer i organisasjonen, perioder med inaktivitet etc.) 11. Hva har vært hovedaktiviteten til laget?
Hovedaktiviteten har vært å arrangere et årlig seminar som har gått over en dag, ofte i forbindelse med årsmøtet. Foredragene blir ofte brukt som artikler i årboka. Hvert år fra 1981 har laget utgitt ei årbok. Nei. Men vi har ei hjemmeside.
12. Hvilke publikasjoner har laget utgitt? 13. Har/drifter laget digitale ressurser? (Bildesamlinger på nett, wikier e.l.) 14. Øvrig historikk (viktige arrangement, prosjekt, merkeår)
TLH deler hvert år ut en pris for utmerket lokalhistorisk arbeid. Den heter Rikard Berges pris og er på 5000 kroner og et diplom. En komite på tre medlemmer innhenter forslag og deler ut prisen på hvert årsmøte.


==Eksterne lenker==
==Eksterne lenker==

Sideversjonen fra 4. mai 2022 kl. 11:47

Arbeid pågår: Vennligst ikke rediger artikkelen mens arbeidet pågår. Se redigeringshistorikken for detaljer.

Det har trolig ikke vært gjort noen endringer på artikkelen den siste uka. I så fall kan denne markeringa fjernes, men sjekk redigeringshistorikken og eventuelt diskusjonssida først.
Telemark historielag har gitt ut Telemark Historie siden 1980 - her forsida til 2. årgang (1981)

Telemark historielag er et historielag for hele Telemark. Siden 1980 har historielaget utgitt Telemark Historie. Laget har delt ut Rikard Berges pris for lokalhistorie sidan 2004.

Telemark Historielag Status Date 1. Lagets navn 2. Eventuelle tidligere navn 3. Stiftelsesår/dato 4. Lagets ledere, fra oppstart til nå 5. Andre viktige personer, samt begrunnelse Sommeren 1979 Første leder var Claus Krag. Av andre ledere nevner jeg Ingvar SKobba og Jens Johan Hyvik, som var den siste inntil jeg, Anne Haugen Wagn, overtok ledervervet våren 2019. Vanskelig å utnevne viktige personer. Men Ingvar SKobba var blant dem som fikk satt i gang det store prosjektet med å skrive Telemarks historie i tre bind. I skrivinga var flere som har vært styremedlemmer i Telemarks historielag med. Jeg nevner Ellen Schrumpf, Olav Rovde, Øystein Rian. Lagets formål er: Å arbeide for at alt av lokalhistorisk interesse i Telemark blir tatt vare på og vernet om. Å vekke, øke og spre interesse for og kunnskap om Telemark historie. 6. Formålsparagraf/målsetting ca 265 medlemmer Nokså stabilt. 7. Eventuelle tidligere formålsparagrafer 8. Medlemstall 9. Utviklingen av medlemstall 10. Annen nyttig informasjon (endringer i organisasjonen, perioder med inaktivitet etc.) 11. Hva har vært hovedaktiviteten til laget? Hovedaktiviteten har vært å arrangere et årlig seminar som har gått over en dag, ofte i forbindelse med årsmøtet. Foredragene blir ofte brukt som artikler i årboka. Hvert år fra 1981 har laget utgitt ei årbok. Nei. Men vi har ei hjemmeside. 12. Hvilke publikasjoner har laget utgitt? 13. Har/drifter laget digitale ressurser? (Bildesamlinger på nett, wikier e.l.) 14. Øvrig historikk (viktige arrangement, prosjekt, merkeår) TLH deler hvert år ut en pris for utmerket lokalhistorisk arbeid. Den heter Rikard Berges pris og er på 5000 kroner og et diplom. En komite på tre medlemmer innhenter forslag og deler ut prisen på hvert årsmøte.


Eksterne lenker