Vestfossen Idrettsforening: Forskjell mellom sideversjoner

Ingen redigeringsforklaring
Linje 15: Linje 15:




===Ski, fotball og herreturn===
===1910-1930: Ski, fotball og herreturn===


Ut i fra det lille en vet om foreningens historie de første årene, var det fortsatt skisporten som i stor grad dominerte. Hopprennene foregikk nå i Smørgravbakken, og dette var en av vinterens store festdager, men musikk av Vestfossen Hornmusikkorps både i bakken og på dansefesten om kvelden. Korpsets honorar var visstnok 1 flaske konjakk og 1 flaske sprit. Foreningen rekrutterte imidlertid flere gode hoppere, og i 1916 ble Harald Andreassen uttatt til å representere Norge i et internasjonalt renn i Sverige. Også den gamle storløperen Knut Holst meldte overgang fra Eiker Ski & Ballklubb, og en periode var han Vestfossen Idrettsforenings formann.
Ut i fra det lille en vet om foreningens historie de første årene, var det fortsatt skisporten som i stor grad dominerte. Hopprennene foregikk nå i [[Smørgravbakken]], og dette var en av vinterens store festdager, men musikk av [[Vestfossen Hornmusikkorps]] både i bakken og på dansefesten om kvelden. Korpsets honorar var visstnok 1 flaske konjakk og 1 flaske sprit. Foreningen rekrutterte imidlertid flere gode hoppere, og i [[1916]] ble [[Harald Andreassen]] uttatt til å representere Norge i et internasjonalt renn i Sverige. Også den gamle storløperen [[Knut Holst]] meldte overgang fra [[Eiker Ski & Ballklubb]], og en periode var han Vestfossen Idrettsforenings formann.
 
På Snuten var det fortsatt fotballkamper, men også oppvisninger i herreturn. VIFs fotballag i denne perioden skal for øvrig ha utmerket seg mer med harde tacklinger enn med godt spill. På en bortekamp på Steinberg var det så ille at kampen ble avbrutt og en rasende folkemengde jaget Vestfossens spillere nesten helt til Hokksund. Fotballgutta var heller ikke fornøyd med den behandlingen de fikk i egen forening, og i 1915 brøt de ut og dannet Ski-og Ballklubben Storm, med bane på Smørgravsletta. Det varte imidlertid ikke mer enn tre år før fotballen var tilbake i foreningen. Samtidig begynte opparbeidelsen av en ny fotballbane ved Såsen. Såsenplassen ble VIFs første skikkelige fotballarena, med horisontalt dekke. Den var imidlertid bare i bruk i seks sesonger, fra 1919 til 1924. Det oppsto nemlig konflikt med naboen, som stadig fikk baller inn på sin eiendom, og det endte faktisk med rettssak, der Idrettsforeningen ble dømt til å betale erstatning og til å sette opp en høyt gjerde.
 
Etter dette lå fotballen i dvale i fire år, før det i 1928 ble anskaffet en ny bane ved Spæren. Samme år kom det også en ny giv for skisporten, med den nye Skarrabakken - en virkelig storbakke på 45 meter. Det viste seg imidlertid at vindforholdene i den nye bakken var svært vanskelig, og alt i 1934 var skiløperne tilbake i Smørgravbakken igjen. Det var kanskje ikke noen ideell løsning, siden unnarenna krysset landeveien mellom Hokksund og Vestfossen, men trafikken var ikke større enn at det gikk an å stoppe hester og biler som kom når det var en hopper i farta.


På Snuten var det fortsatt fotballkamper, men også oppvisninger i herreturn. VIFs fotballag i denne perioden skal for øvrig ha utmerket seg mer med harde tacklinger enn med godt spill. På en bortekamp på [[Steinberg]] var det så ille at kampen ble avbrutt og en rasende folkemengde jaget Vestfossens spillere nesten helt til [[Hokksund]]. Fotballgutta var heller ikke fornøyd med den behandlingen de fikk i egen forening, og i 1915 brøt de ut og dannet [[Ski-og Ballklubben Storm]], med bane på [[Smørgravsletta]]. Det varte imidlertid ikke mer enn tre år før fotballen var tilbake i foreningen. Samtidig begynte opparbeidelsen av en ny fotballbane ved [[Såsen (Øvre Eiker)|Såsen]]. [[Såsenplassen]] ble VIFs første skikkelige fotballarena, med horisontalt dekke. Den var imidlertid bare i bruk i seks sesonger, fra [[1919]] til [[1924]]. Det oppsto nemlig konflikt med naboen, som stadig fikk baller inn på sin eiendom, og det endte faktisk med rettssak, der Idrettsforeningen ble dømt til å betale erstatning og til å sette opp en høyt gjerde.


Etter dette lå fotballen i dvale i fire år, før det i [[1928]] ble anskaffet en ny bane ved [[Spæren (Øvre Eiker)|Spæren]]. Samme år kom det også en ny giv for skisporten, med den nye [[Skarrabakken]] - en virkelig storbakke på 45 meter. Det viste seg imidlertid at vindforholdene i den nye bakken var svært vanskelig, og alt i [[1934]] var skiløperne tilbake i Smørgravbakken igjen. Det var kanskje ikke noen ideell løsning, siden unnarenna krysset landeveien mellom Hokksund og Vestfossen, men trafikken var ikke større enn at det gikk an å stoppe hester og biler som kom når det var en hopper i farta.


===Arbeideridrett og samling på «Idretten»===
===Arbeideridrett og samling på «Idretten»===
Administratorer, Skribenter
26 156

redigeringer