Vollen ungdomsskole

Vollen ungdomsskole i Håkavikveien 45 på Vollen er en av Asker kommunes ungdomsskoler, trinn 8–10. Beregnet på fire paralleller og plass til opptil 380 elever. Totalt ca. 60 ansatte. Sammen med Arnestad skole (barneskole) og Vollen idrettshall og idrettspark danner ungdomsskolen Vollen nærmiljøsenter.

Skolen ble tatt i bruk i 2002. Har egen spesialskole og alternativ avdeling. Tre frittliggende undervisningspaviljonger med historiske navn: «Ishuset» etter den tidligere isproduksjonen, «Sommerhuset» etter feriemulighetene, og «Bringebærhuset» etter hagebruket. Hver av paviljongene har fire læringslaboratorier eller arbeidsrom med hems for gruppearbeid og et felles amfi. Skolens felles funksjoner er samlet i egen bygning med bl.a. allrommet kalt «Maudsalen», etter polarskuta som ble bygd like i nærheten. Spesialskolen med plass til ca. 20 elever holder til i «Smia», og den alternative skolen med plass til ca. 10 elever bruker restene av Nedre Arnestad gård – nå kalt «Stordammen» etter isskjæringen. Bygningene er i rød teglstein – pulttak med markerte takutstikk (ark. Arkitektene A.S., Oslo). Kunstnerisk konsulent: Solveig Aalberg. Vollen ungdomsskole var demonstrasjonsskole 2005–07. Rektor er Solveig Lundeberg (2011).

Eksterne lenker


  Vollen ungdomsskole er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.