Øgårdsveien (Asker)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Øgårdsveien i Asker går fra Linlandveien til Vollenveien. Veien går gjennom tunet på bruket Øgården, opprinnelig en ødegård under Gisle. I dag er gjennomkjøring ikke tillatt.

På Øgården drives Østen gartneri av tredje generasjon i familien Nilsen. Store drivhus, samt gårdsbygninger o.a. Langs veien ligger tidligere småbruk hvor det ble dyrket bær og grønnsaker, samt frukt og blomster i Vollens storhetstid. Denne bebyggelsen er nå blandet med eneboliger, rekkehus etc., og det gamle preget er i ferd med å vike for en ny tid.


Noen eiendommer

  • 2: Kunstneren Joseph Grimeland (1916–2002) hadde dette stedet som atelier og sommerhus. Hans billedhuggerkunst er kanskje mest kjent. Han skapte bl.a. statuen av kong Olav i Asker sentrum og minnestøtten ved Asker kirke over falne under den annen verdenskrig. Grimelands foreldre kjøpte stedet i Vollen, og faren sto bak Grimeland-skolen.
  • 50–54: Boligblokker reist der Balstad Lysfabrikk tidligere lå.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Øgårdsveien (Asker) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Koordinater: 59.8027801° N 10.4785866° Ø