Arvid Andersen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Arvid Andersen (født 14. oktober 1924 i Østre Toten) er pensjonert trekkspillmusiker. Siden 1956 har han bodd i USA.

Han er sønn av Karsten Andersen og Ragna f. Henriksen. Da Arvid ble født, bodde familien på Skartnettum i Østre Toten. Arvid Andersen tilhører ei musikalsk slekt fra Skreia-området og er onkelen til Inger Lise Rypdal og Maj Britt Andersen.

I 1956 skulle han være et par år i Amerika for å tjene penger, siden en onkel av han skulle fikse noen spillejobber. Han ble imidlertid værende, og slo seg etter hvert ned i Illinois, der han kjøpte en bar i Wakegan nord for Chicago. Andersen spilte både på sin egen bar og på norske og svenske klubber i Chicago. Da Kong Olav var på besøk i Chicago, spilte Arvid Andersen blant annet Holmenkollmarsjen for han og guvernøren.

Fordi hørselen svikta, måtte han legge bort trekkspillet da han var i 80-årsalderen. Han bor nå i Wisconsin. Arvid Andersen var gift med Helene f. Nergård, som døde i 2011. Urna hennes er satt ned på Balke kirkegard. Arvid og Helenes sønn, Kai, bor også i Wisconsin, og han har to sønner som begge er musikalske. Arvid Andersens barnebarn, Kai-Erik, har sitt eget band, Kai Andersen and the Pickups.

Kilder og litteratur