Asker Fotball herrer

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Asker-spillerne jubler i garderoben etter at opprykket til 1. divisjon er sikret på Notodden 16. oktober 2010.
Foto: Eva Groven
Bjørn Erik Olsen (t.v.), rådmann Lars Bjerke, Tuss Benum og ordfører Lene Conradi gikk i spissen for opprykkstoget gjennom Asker.
Foto: Karl Braanaas

Asker Fotball herrer er et allianseidrettslag skilt ut av Asker Skiklubb.

Herrelaget spilte i hovedserien i fotball 1951–59 og kom til cupfinalen i 1951. Kjell Kristiansen og Arne Bakker fikk Gullklokka for 25 landskamper. Arne Bakker fikk Egebergs Ærespris (fotball, bandy og ishockey). Willy Fossli ble toppscorer i 1956 med 17 mål på 14 kamper.

I 2018-sesongen spiller Asker i 2. divisjon (PostNord-ligaen).

Opprykk

Etter flere sesonger i 2. og 3. divisjon klarte Asker høsten 2010 å rykke opp i 1. divisjon, etter at Notodden ble beseiret i en ren seriefinale i nest siste serierunde. Opprykket ble feiret med opptog fra sentrum til Føyka før siste serierunde.

Asker spiller sine hjemmekamper på Føyka, og i desember 2010 bestemte formannskapet i Asker kommune å bevilge 18 millioner kroner til oppgradering av kunstgressbanen.

Nedrykk

Asker rykket ned igjen til 2. divisjon etter å ha endt på 13. plass i 2011-sesongen. Etter tre nye sesonger på dette nivået rykket de høsten 2014 ned til 3. divisjon, men på første forsøk klarte de å komme tilbake til 2. divisjon.

Målscorere

Klubbens tre mestscorende spillere gjennom tidene er:

  • 1) Willy Fossli 181
  • 2) Simen Fossum 110
  • 3) Arve Hansen 105

Fossli har også klubbrekorden for flest mål i en enkeltkamp. Fossli scoret seks mål da Bjørkelangen ble beseiret 13-0 i 1. runde i NM i 1955. Dette er også klubbens største seier gjennom tidene.

Kilder og litteratur


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Asker Fotball herrer er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.