Asker Kafé og Tesalong

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Asker Kafé og Tesalong, tidligere serveringsbedrift i Asker, grunnlagt 1928 av Gunvor Bogen og Ingeborg Sandtorp (1901–94), som i 1930 overtok som eneeier. Kafeen holdt fra starten av til i den såkalte Berggården på nordsiden av det nåværende torget; i den store eplehagen var det uteservering om sommeren. Stedet hadde ølrett og leide også ut værelser. I 1958 overtok Per Stønjum driften av kafeen. Han flyttet i 1981 virksomheten til Askerveien 48, under navnet Askerkroen, og overdrog den i 1988 til Bente Eriksen Lehne. Hun har fortsatt driften i form av cateringvirksomhet i tilknytning til Odd Fellows selskapslokaler i Bleikerveien 17.

1992 fikk passasjen mellom Tandberggården og den nye murgården som 1984 erstattet den gamle Berggården, navnet Tesen etter oppnavnet på kafeen.

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Asker Kafé og Tesalong er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.