Asker bo- og omsorgssenter

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Asker aldershjem, fra boka Asker, utgitt 1917.

Asker bo- og omsorgssenter, tidligere Asker aldershjem, Semsveien 59 i Asker. Tatt i bruk i 1910. Et moderne, kommunalt omsorgssenter i landlige omgivelser nær Asker sentrum.

Asker bo- og omsorgssenter gir primært tilbud om heldøgnsomsorg for eldre. I tillegg tilbys dagopphold for hjemmeboende. Bo- og omsorgssenteret består av sykehjem, omsorgsboliger og dagsenter, samt mottakskjøkken. I tillegg er det 14 boliger med service tilknyttet bygningen. Bo- og omsorgssenteret skal i årene fremover ha en gradvis overgang fra sykehjem til omsorgsbolig med personalbase. Det betyr at beboerne får et noe annet tjenestetilbud enn tradisjonelle sykehjemstjenester. Inntil videre er driften en kombinasjon av begge tjenester. Bo og omsorgssenteret har legetjeneste en fast dag i uken, og det tilbys fysio- og ergoterapitjenester etter beboernes behov og tjenestens kapasitet.


Koordinater: 59.8433652° N 10.4288274° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Asker bo- og omsorgssenter er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.