Askerspeiderne

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Asker KFUK-KFUM-speidere er en av Askers største speidergrupper.

Asker KFUK-KFUM-speidere er tilsluttet Norges KFUK-KFUM-speidere og tilhører Asker og Bærum krets av Norges KFUK-KFUM-Speidere. Norges KFUK-KFUM-speidere har til mål å la barn og unge møte det kristne budskap gjennom speiderarbeidet.

Speiderarbeidet hos Askerspeiderne vil også gi hjelp til å mestre prakiske livssituasjoner og oppdra til personlig selvstendighet, medmenneskelighet og samfunnsmessig ansvar og mellomfolkelig forståelse. Alle gutter og jenter fra 4. trinn og oppover kan bli medlem. Det er ingen forutsetning at man er kristen, men man må kunne være solidarisk med prinsippene for speiderarbeidet og med at arbeidet er tuftet på et kristent grunnlag.

Målsettingen søkes virkeliggjort gjennom varierende former for opplæring og forkynnelse i et kristent fellesskap; ved virksomhet der det legges vekt på både friluftsliv, praktisk og fysisk trening; gjennom et trinnvist treningsprogram som gir økende ansvar og medbestemmelse, og mulighet til både individuell utfoldelse og samarbeid med andre.


Koordinater: 59.82865017861827° N 10.402316528320315° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Askerspeiderne er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.